EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
-
@deckerloki doğru. Her yeni göçmenin ilk işi taksicilikle başlamak. Yemek dağıtım gibi uygulamalar daha iyi olabilir. Ama çokta farkı yoktur belkide. Biz uzaktan yorum yapıyoruz.
-
@deckerloki Doğru, Uber eskisi gibi iyi para bırakmıyor, Mc donalds sponsor işinden gelecek 1800 $ cık net paraylada orda 1 yıl keseden çok yemek istemiyorum, alternatif bir şeyler bulmak lazım aylık ilave min 2.500 $ bırakacak önerilere açığım
-
@Koray283 doğrudur bu risk her zaman var. Genelde mali yılın ilk aylarında (ekim, kasım) AOS I-485 başvurusu için "B. Date for filing" tablosu baz alınıyor, bu tarih daha ileride bildiğiniz gibi. Sonraki aylarda genelde A. Final Actions tablosuna göre başvuralar alınıyor. Tabi bunun kesin bir kuralı yok, her ay bültende takip etmek gerekecek. Final Actions tablosuna geçildiğinde giriş yapmak sanki daha sağlıklı gibi. bu sayede retrogression riski olsa bile en aza indirmiş oluruz. özellikle mali yılın son aylarına denk getirebilirsek (ağustos, eylül) girişimizi, tablo B tablosuna geçtiğinde epey avantaj sağlarız. Tüm tablolarda bir gerileme olursa beklenmeyen, o ayrı tabi. Mecburen dil okuluna yazılmamız gerekecek. Maddi durumumuzu buna göre ayarlamamız lazım. Çocuğu olanlar için bir sorun olmaz sanırım çünkü forumda B1/B2 vizesi ile kayıt yaptırıldığına yönelik deneyimler vardı, bir şekilde okula çözüm bulunur sanırım.
@tufank @serel Evet boyle yapma şansımız var...BDV ile 2 kere teyid ettim bu konuyu...ama ödeme yontemi CP olarak kalıyor buna ok iseniz I-140 file edildikten sonra ulkeye gelip 60 gün kalip sonra AOS ye cevirebiliyoruz....lakin buradaki bence en buyuk sıkıntı ;
Diyelim ki bultendeki durum current oldu ve gittik...o 60 gün icinde atiyorum 1 yıl geri giderse (geçmişte oldugu var) iste o zaman hüsran...herkesle vedalaşmissin evi kapatmişsin...cebine 5-6 aylık paranı koymussun OK...peki 1 yıl geri giderse iste o zaman film kopuyor....Mecburen F1 a geçiş...e o sürede legal çalişamama....cocuk varsa okula yazdiramama....araba alamamak...banka hesabi acamamak gibi bir sürü sıkıntı....o yuzden ben bu AOS den pek bir çekiniyorum...Sizin dusunceniz nedir? -
@Koray283 geri gitme durumu inşallah olmaz yoksa zor olur cidden ama biz kendimizce (doğru yanlış kişiye göre değişir tabi) current olduktan sonra girer min 60 gün bekler ona göre başvuru yaparız diye plan yaptık. en kötü ihtimalle öğrenci statüsüne geçeriz en azından kalış süresi sorun olmaz. bunlar en kötü senaryolar tabii olumlu düşünüyoruz olumlu olacak :D okul konusunda araba ev konusunda sıkıntı olmayacaktır. eğitim hakkı her türlü saklı tutuluyor bir ev kiraladıktan sonra kolaylıkla okul kaydı yapabilirsiniz turist vizesiyle. tabii burda kredi skoru durumları ssn olmması gibi sorunlar yüzünden ev tutma bulma işi biraz sıkıntılı ama bir şekilde çözülüyor gördüğüm kadarıyla. göçmen olmayan vize ile abd de yaşayanların tecrübeleri diye bir başlık var orda ki deneyimler yönlendirmeler çok faydalı cidden. takip etmenizi tavsiye ederim. başlığı link olarak yazardım ama nasıl yapılıyor bilmyrm açıkçası :D eb3 gerçekten sabır gerektiren içinde bir sürü bağımsız değişken oln bilinmez bir bekleyiş. biz plan yapıyrz ama bakalım neler olacak. inşallah olağanda sıkıntısız akar bu süreç
-
@serel biz de hafiften AOS seçeneğine doğru yanaşıyoruz gibi.. Bültene göre takipte kalacağız bakalım, eğer hızlı ilerlerse tekrardan bir değerlendirme yapabiliriz. AOS seçeneği seçerek aradaki 1-1.5 seneyi burada değil orada bekleme ve hatta sponsorda çalışmaya başlama durumu var. Bu bir avantaj. Sadece turist vizesi ile nasıl giriş yaparız, eşyalarımızı nasıl götürürüz, bir de kedimiz var, onu nasıl yanımıza alırız bunları düşünüyorum :) Yani hepsi mümkün ama girişte dikkat çekersek ve niyetimizi sorgularlarsa sıkıntı olacak. Giriş niyetimizi gizlememiz gerekiyor AOS yapmak için ama bu konuda çok iyi olduğum söylenemez.
-
Ben de AOS yapacaklara burdan el sallarım. :)
-
@tufank @serel bir yerde izledim...bir aile B1/B2 ile girerken gümrük memuru valizleri soruyor...Biliyorsunuz bu işlem valizden önce yapiliyor ama gümrük personeli sizin giriste hali hazırda devam eden bir EB3 süreciniz oldugunu görüyor....neyse 2 kisi de 6 valiz görünce 'Siz turistik amaçla gelmemişsiniz' diye deport ediyor...Bunlara cok dikkat etmek lazim...
-
@tufank AOS devam ederseniz çalışma süresi uzamıyor mu bu seferde GC gelene kadar 1 senelik çalışma süresi dolmuş oluyor ama kart gelmediği için çalışmaya devam ediyoruz dimi 2 seneyi de bulabiliyor bu sefer çalışma süresi.
GC gelene kadar mı başka statü zorunluluğu var yoksa çalışmaya başladığımızda statümüz EB3 oluyor mu ?F1 değil e2 yapsak bir engel var mı ?
-
@Koray283 evet en çok korktuğum senaryo. sırf bu yüzden AOS seçeneğinden kaçtım diyebiliriz. bakalım iyice bir düşünmek ve plan yapmak lazım. belki bazı eşyaları kargo ile sonradan gönderebiliriz, bu da bir yöntem. çok fazla eşya almamaya dikkat etmek lazım.
-
@tufank ya beni de en cok endiselendiren durum bu....herseyi tertemiz halledip gitmek daha bir agir basiyor....Ama tabi sürec uzun....bence herkes kendi arti ve eksilerine gore bir değerlendirme yapip hareket etmeli...süreci burada yurutup kazanc iyi ise birikime devam edilebilir...vs vs...
-
@mesut1905 ilk iletide bu var aslında.Evet fazladan çalışıyorsunuz. EAD form başvurusu sonucuna istinaden çalışabiliyorsunuz.
-
CP den AOS'a geçme fikri bence de fena fikir değil. Gümrük memurunun EB3 sürecini gördüğüne emin olmamak ile birlikte deport riski her zaman var. sırt çantası ile turistik gidip deport yiyen tanıdığım insan var. ayrıca CP de konsolosluk mülakatı da kendi içinde ufak riskler barındırıyor. CP den AOS'a geçilecekse ABD'ye giriş en turistik yerden olduğu sürece risklerin hemen hemen aynı olduğu kanısındayım. Süreç ilerledikçe karar vermek en iyisi tabi.
-
@selamibasaran evet ama çalışmaya başlandığı itibariyle başka herhangi bir yasal statüye ihtiyaç kalıyor mu. bunu merak etmiştim
-
@mesut1905 hayır başka statüye gerek kalmıyor.
-
@selamibasaran öyleyse AOS baya cezbedici duruyor diğer dezavantaj GC nin çalışma süresinden sonraya kalması gibi durumda ortadan kalkarsa en mantıklısı bence
-
@mesut1905 ilk etapta I-485, I-765 ve Advance Parole başvuruları için bültende current olmayı bekleyeceğiz. I-765 geçici çalışma belgesi 6-7 ay içerisinde onaylanıyor genelde ( servis merkezi ve yoğunluğa göre değişebilir) Bununla birlikte sponsorda çalışmaya başlıyoruz. I-485 onaylanması ve green card almamız için A. Final Actions tablosuna göre current olmamız lazım. Eğer bu tarih bültende gerilemez ise 1 yıldan fazla çalışmamıza gerek kalmaz çünkü green cardımızı alabiliriz. Eğer gerilerse, 1 yılımız dolsa bile sponsorda çalışmaya devam etmemiz gerekir veya aynı kategoride başka bir işe geçmek için form doldurmamız lazım.
İlk iletide yazdığım gibi I-485 formu doldurulduğu zaman artık mevcut vizemiz ve kalış süreleri ile ilgili bir sıkıntı yaşamıyoruz.
-
@mesut1905 I-485 doldurulduğu anda mevcut vizemiz ve kalış sürelerimiz ile ilgili bir sıkıntı yaşamıyoruz. mevcut durumumuz donduruluyor gibi düşünebilirsiniz.
-
@tufank Örnek olarak benim caseden gidersek tufan bey. Ben varsayımla yazıyorum LC onayımı 15/09/2024 de aldım diyelim.I140 başvurumu yaptım 10/10/2024 de de I140 onayım gelmiş olsun.Hali hazırda bulten 2020 de.Yinede nerden baksan Aosta yapsan 2-3 sene beklemek gerekmiyor mu. Ve bununda en az 7-8 ayını çalışmadan ara satatüde bekliyorsun.Doğru mu?
-
@selamibasaran 1 senede LC onayını aldığınızı düşünelim. I-140 doldurmak için 6 ayınız var LC expire olmasın diye. İster bunu duruma göre bekletir ABD içerisinde doldursunuz isterseniz de TR'de hemen doldurup I-140 onayı aldıktan sonra yine burada beklemede kalırsınız. Bültende current olma durumuna göre ABD'ye giriş yaparsınız ve böylece uzun bir süre orada beklememiş olursunuz. AOS seçeneğindeki avantajınız green card almak için bekleme süresini ABD'de geçirmiş olacaksınız ve sponsordaki sürenizi de bu bekleme sürecinde tamamlayabilirsiniz EAD onayına göre. CP seçeneğinde tüm süreç bitip green card alana kadar buradasınız. Bu süre 3-4 yıl sürebilir. Giriş yaptıktan sonra 1 sene sponsorda çalışmak gerekecek.
-
@tufank eşya konusu için orçun beyin tavsiye ettiği bir firma vardı onunla göndermeyi düşünüyoruz biz. ayrıca yakınlarda bir tanıdk tüm ev eşyalarını gemi ile abd ye gönderdi 40-45 günde orda olacağını söylemişler ama ayrıntı bilmiyrm maalesef. okuduğum kadarıyla yoğun havalimanlarında girişte çok problm olmuyormuş. iyi bir tatil planı ile de sorun olacağını sanmıyrm açıkçası.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum