Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

• @aristocrat 10K tl değerindeki dolar 300-400 dolar arası birşey yapıyor artık. Çekmeye çalışacağınız para 1-2bin dolar değilse bence uğraşmadan swift yapmak en iyisi

• @aristocrat Teb kartınla komisyonsuz Bofa atm lerinden çekim yapılabiliyor. En hızlı yöntem ise swift ile günlük 5k $ gönderim yapılabiliyor.(Ziraat Bankasından işlem yaptım)

• @ramsen18 swift yönteminde miktar sorunu olmaması lazım normalde. Ama ziraat bankasını kullandığınız için size uygulanan bir limit olabilir ziraat bankasının böyle saçma sapan kuralları vs olabiliyor

• @ramsen18 teşekkürler cevap için bugün TEB 'den hesap açtım ne olur olmaz bulunsun diye. Küçük meblağları bu yönlemle transfer etmek kulağa hoş geldi.

• ⭐⭐

Kamu bankalarında usd transfer sınırı var. Ziraatte 5k ,muhtemelen (halk ve vakıfbank) onlarda da aynıdır. Ticari bir işletme (ithalat yapan) olmadıkça limitleri esnetmeyebilirler. Ama özel bankalarda öyle bir limit yok.

• @selamibasaran Halkbank’ta hiç bir sınır yok. Eğer Amerika’da yaşama izniniz varsa istediğiniz meblağı gönderebilirsiniz.

• @smartcells Tebten gunluk para cekme limitiniz $400 -kesintisiz
    Coinbase $987.30 icin ; $972.49 ( + $14.81 banking fee)
    Guzelliigi su; 1000 dolar icin oturdugunuz yerden hesabiniza paranizi gecirebilirsiniz.
    Teb ile bu 1000 dolar 3 gununuzu alacaktir
    Secim sizin. Aciliyet durumunuza bagli. Atm ye gitmek zorundasiniz tabi Bank of America.
    Coinbase candir $15 bile degil kesintisi bilmiyorum Ben memnunum

• @Dilara-Korkmaz banking fee harici devletin aldığı vergi vs var mı acaba?

• BOA Atm lerinden teb dolar hesabına para yatıramıyorsun .Bu doğru mu

• @Cancan evet yatırım yapamazsınız

• @Dilara-Korkmaz bilgi aktarımı için çok teşekkürler ancak bir arkadaş kriptoyu usdt yapıp banka hesabımıza çektiğimizde para üzerinden gelir vergisinin alınacağını yazmıştı

• @Emre-Kurtulmuş Yok bana özel değil genel olarak ziraat bankasının uyguladığı birşey.

• @ramsen18 size derken Ziraat bankası kullanıcısı olduğunuz için devlet bankası olduğu için böyle saçma işlemleri olabiliyor

• @Emre-Kurtulmuş Evet doğru yanlış anlamışım.

• Merhabalar! Cepteteb USD hesabımdan BofA hesabıma birkaç bin dolar yollamak istiyorum SWIFT ile. Cepteteb swift ekranında Swift kodu ve hesap numarası soruyor. Swift kodu bende var ama hesap numarasına BofA hesap numarasını mı yazmam lazım yoksa wire routing numarasını mı? BofA değişik cevaplar veriyor her seferinde emin olamadım. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler :)

• ⭐⭐

@serret hesap numarası banka ismi ve banka şubesi yazarsanız yeterli olur. Bankaların bazılarında swift ekranında iban soruyor bazılarında wire soruyor. Uygulamadan bakın ona göre doldurun.

• @selamibasaran İşte cepteteb uygulamasından bakınca Swift kodu ve hesap numarası soruyor, ama BofA hesap numarası altında hem hesap numarası veriyor hem de wire routing number veriyor; hangisini kullanmak daha doğru bilemedim. Herhalde fark etmez ama yine de emin olayım dedim, birkaç gün önce başka bir sebepten ağzım yandı 70 USD boşa gitti SWIFT yapayım derken...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@serret, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@selamibasaran İşte cepteteb uygulamasından bakınca Swift kodu ve hesap numarası soruyor, ama BofA hesap numarası altında hem hesap numarası veriyor hem de wire routing number veriyor; hangisini kullanmak daha doğru bilemedim. Herhalde fark etmez ama yine de emin olayım dedim, birkaç gün önce başka bir sebepten ağzım yandı 70 USD boşa gitti SWIFT yapayım derken...

Routing number sizin hesabınıza özel bir bilgi değil. O nedenle hesap numarası olarak "account number" bilgisini vermeniz gerekir.

ABD'de ACH sistemi üzerinden transfer yaparken hem account number hem routing number gerektiği için o şekilde veriyor.

• @Dilara-Korkmaz coinbase'i tam olarak nasıl kullanıyoruz? Acıklayabilir misiniz rica etsem? Tesekkurler.

• yusufalakY yusufalak bu başlıktan bahsetti

• Arkadaşlar konuya ek olarak şuan Western Union ile hiç bir fee ödemeden ücretsiz bir şekilde Amerika’dan Türkiye’ye para aktarabiliyorsunuz. USD aktarıyorsunuz Türkiye’ye TL olarak geçiyor , bilginize.

Benzer Başlıklar

• Türkiyeden us kartımla para çekmek

Bankacılık
    3
    0 Oy
    3 İleti
    287 Bakış
    R
    @gizmo Aylik odemesi varmi hesabinizin. Maas yatmadiginda aylık ödemesi oluyo genelde. Dikkat ettinizmi ona? Hangi banka?
  • ABD'de kullanılabilecek Türk kredi ve debit kartlar

Bankacılık
    3
    0 Oy
    3 İleti
    873 Bakış
    J
    Türk parası olarak günlük çekme limiti 10.000 TL olarak (2023 Temmuz) güncellendi. Yani 10.000 TL karşılığı kadar USD'yi Bank of America ATM'lerinden TEB bankamatik kartınızla çekebilirsiniz. Ancak bunun için 1) Yurtdışı işlem muafiyeti (Amerika için) ve 2) Yurtdışı ana hesap değişikliği işlemi (USD mevduat) Türkiye'den ayrılmadan önce müşteri hizmetlerini 0850 222 0 929 numarasından aramanız (bankamatik kart zarfınız size ulaştıysa veya önceden bir TEB kartınız varsa) ve bu iki işlemi mutlaka yapmanız lazım. 10.000 TL / 26.26 (güncel kur) = 380 USD kadar ancak çekebilirsiniz. Çektiğiniz saat sonrasında 24 saat geçecek ve sonra yeniden çekebilirsiniz. Müşteri hizmetleri bu limiti arttıramıyor ancak yine de sorabilirsiniz.
  • ABD bankalarda Türkiye'deki gibi altın ve gümüş hesapları var mı?

Bankacılık
    10
    2 Oy
    10 İleti
    3k Bakış
    Serkan YILDIZS
    Ons altın hissesi alabilirsiniz ama tabiki tamamen sanal. Dünyada fiziki altının en çok işlem gördüğü iki ülke bildiğim kadarıyla Hindistan ve Türkiye.
  • Amerika'daki hesaptan Türkiye'deki hesaba para aktarmak

Taşındı Bankacılık
    4
    0 Oy
    4 İleti
    2k Bakış
    aliarmgnA
    Teşekkürler :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k