Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kanada'da geçim çok mu zor?

Kanada
26 11 2.1k 9

• @Henry-bloor hocam 6 aydir montrealde yasiyorum fransizcam yok herkes ingilizce biliyor burada. Derdinizi de cok kolay bir bicimde anlatabiliyorsunuz

• @ahmetty turist olarak degilde orada pr olarak yasamaya kalkin o zaman gorursunuz gercekleri

• @Henry-bloor Ogrenciyim bu arada. Kanada'da 1.5 yila yakindir yasiyorum. Quebec'in izole sehirlerinde yasamiyorsaniz cogu insan ingilizce biliyor. Quebec City, Montreal, Gatineau buralar ingilizcenin de fazlaca konusuldugu yerler.

• @mexido Hocam montreal icin bilgi verecek olursam Quebec'in kendine has sartlari var. PR icin farkli prosedurler izleniyor, basvuru sirasinda QC icin bir belge ya da sertifika almaniz gerekiyordu yanlis hatirlamiyorsam.

Sahsi gorusum belirli bir is teklifi almadiysaniz ya da tanidiginiz yoksa montreal'e gelmenizi onermem keza en kotu fast food restorantinda bile herkes fransizca biliyor. Dolayisiyla is bulma sureci sanrili gecebilir.

Onun disinda Montreal bana kalirsa ailecek yasanabilecek en guzel sehirlerden biri. Ozellikle erken yastaki cocuklar icin bulunmaz bir nimet cunku okullarda Ingilizce/Fransizca egitimle buyuyor. Evde de turkce konusursaniz daha 10 yasina gelmeden trilingual bir cocugunuz olur. Bu acidan cok olumlu buluyorum montreal'i.

Fakat ailecek buraya gelecek olsaydim tercihim Ottawa'dan yana olurdu. En azindan baslangic icin daha ideal bana kalirsa Toronto ve Montreal'den. Ne edmonton, calgary gibi sıkıcı ne de toronto, montreal gibi pahali.

• @ahmetty is hayatina girince anlarsin ingilizcenin ise yaramadigini eger ki saglam bir torpilin yada mukemmel ust duzey bir muhendislik skill yoksa fransizcasiz yasayamazsin,vatandas olarak yaziyorum bunu

• @Henry-bloor brom Kanada’ya sırf senin yorumların yüzünden gelmekten vazgeçtim. Teşekkürler. En iyisini bir VATANDAŞ olarak sen biliyormuşsun. Justin’in vekaleti sende filan herhalde. Bilgi almak isteyenleri ne de güzel göz dağı veriyorsun. Emin ol Türkiye şartlarında yaşayabilen eli iş tutan insanlar oralarda alâ şekilde çalışır ve yaşar. Vay sen öğrenci olarak değil de çalışsan kimse ingilizce konuşmaz fransızca konuşuyor filan. Abi adam 6 aydır orda yaşıyorum ingilizce konuşuyoruz diyor adamı bildiğinden caydırmaya çalışıyorsun. Sen ve senin gibiler yüzünden yurt dışında Türklerden uzak durun denildiğini bil istedim. Ne demek özelden yazmayın sakın cevaplamam filan bu ne kibirdir böyle? Admin de beni engellerse yorumumdan dolayı çok da umrumda olmaz yani. Ha bu arada Galatasaray Fransızca doktoram olduğu halde yaşayamam kaygısıyla tavsiyelerin üzerine gitmicem tekrardan teşekkürler. Lol.

• @0xumut, içinde söyledi: Kanada'da geçim çok mu zor?

@Henry-bloor brom Kanada’ya sırf senin yorumların yüzünden gelmekten vazgeçtim. Teşekkürler. En iyisini bir VATANDAŞ olarak sen biliyormuşsun. Justin’in vekaleti sende filan herhalde. Bilgi almak isteyenleri ne de güzel göz dağı veriyorsun. Emin ol Türkiye şartlarında yaşayabilen eli iş tutan insanlar oralarda alâ şekilde çalışır ve yaşar. Vay sen öğrenci olarak değil de çalışsan kimse ingilizce konuşmaz fransızca konuşuyor filan. Abi adam 6 aydır orda yaşıyorum ingilizce konuşuyoruz diyor adamı bildiğinden caydırmaya çalışıyorsun. Sen ve senin gibiler yüzünden yurt dışında Türklerden uzak durun denildiğini bil istedim. Ne demek özelden yazmayın sakın cevaplamam filan bu ne kibirdir böyle? Admin de beni engellerse yorumumdan dolayı çok da umrumda olmaz yani. Ha bu arada Galatasaray Fransızca doktoram olduğu halde yaşayamam kaygısıyla tavsiyelerin üzerine gitmicem tekrardan teşekkürler. Lol.

Isabet olur kardesim karar senin gelsende gelmesende beni ilgilendiren yada umursadigim birsey yok.Allah gonlune gore versin.

• @Henry-bloor Ayni zamanda calisiyorum da. Bir real estate firmasinda stajyerim. Isim geregi de insanlarla surekli telefon ya da yuz yuz yuze gorusuyorum. Su ana kadar da ingilizce bilmeyene rastladiysam bile bu oran maksimum %5'dir. Onlar da Afrika'daki fransiz somurgelerinden gelenler. Kalan herkes ingilizce biliyor. Illa bir native speaker gibi ingilizce konusmuyorlar ama hicbir sekilde anlasma problemi yasamadim. Insanlar fransizca konusmanizi bekliyorlar ama bilmiyorsaniz da kimsenin umrunda degil keza burasi Kanada, Fransa degil.

• @ahmetty ne mutlu sana, kariyerinde basarilar diliyorum

• Zaten sokaklarda gordugunuz insanlarin cogunlugu gocmen veya original olarak baska ulkelerden gelmisler. Yani ne Ingilizceleri nede Fransizcalari ana dil duzeyinde degil. O yuzden, cok kasmaya veya gozunuzde buyutmeye gerek yok. Biz tatile gittigimizde, kesinlikle belirtebilirim ki bir tek aracla Kanada'ya girerken passport kontroldeki polis Kanadaliydi. O andan itibaren karsilastigimiz insanlarin buyuk cogunlugu gocmendi. Zaten aksanlarindan hemen anlasiliyor.

• ⭐⭐⭐⭐

Bodruma gelmeden önce, o kadar çok insan buranın hayal ettiğim gibi bir yer olmadığını söyledi ki, başıma geleceğini öngördükleri her felaketi de tek tek yaşadım. 2.-3. yılımın sonunda keşke hiç gelmeseydim, nasıl böyle bir hata yaptım, hiç mi insan söylenene aldırmaz diye çok kızdım kendime. 5.-6. yıldan sonra bu durum değişmeye başladı. Mecburiyet, bizi bu denizde yüzmek zorunda bıraktı. 9. yılın ardından diyorum ki, iyi ki kimseyi dinlememişim ve gelmişim. KANADALI abiye kızmayın derim. Söylediklerinde bir çok doğruluk payı var. Bazılarımız toz pembe rüyalarla yeter ki gideyim, her şeyi yaparım diyor. Bazılarımız ilk 2-3 seneyi çıkartamayacak durumda. Fakat bazıları, kanadalı abinin saydığı 10-12 olumsuzluktan 5-6 sını çok acı şekilde tecrübe edip kazanan taraf olacak. Bir müddet, neden böyle bir maceraya giriştim derken, 5-6 yıl sonra iyi ki gelmişim diyenler de olacak. Zorluğu bilerek, ve buna karşı yapacağı bir çok hazırlığın taca çıkacağını bilerek, bir kaç acı tecrübenin ardından ayakta kalmak zorunda olduğunu bilerek gidilmeli. Herşeyi yaparım demekle olmuyor. Deniyorsun deniyorsun ve bir yerden sonra, ne yapsam olmuyor modeline dönüyorsun. Psikoloji konusu burada ağır basıyor.

Gideceğim, yapacağım, edeceğim diyene benim mini tavsiyem, camdan bakar gibi, sokakları evleri ne güzelmiş diye bakmak değil, ehliyetini sigortasını, kirasını, arabasını, girilebilecek, başvurulabilecek, yapılabilecek her tür işin ciddi ciddi araştırmasını, bağlantılara geçilmesini, ilk 6 ay hiç para gelmeyecekmiş gibi mali hazırlık yapılmasını tavsiye ederim. Birde network herşeydir. Sadece kontak kurmuş olmak için değil, tanışıp, ihtiyaç halinde sizi bir sonraki adımınızda yönlendirecek kişiler edinin.

• @Henry-bloor nisan ayında gidip gören bir kişi olarak yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum

• 50 yaşında TS2023 ile 3 yıllık oturum ve çalışma izni alan biri kanada'da neler yapabilir ?
    Akıcı ingilizcesi var, eğitimi mühendislik, bekar ve yurtdışına kolay uyum sağlayan bir niteliği var.

• @gloria_flowers Yabancı dil bilgisi iyi ve enerjisi yüksek dinamik bir kişi her yerde yaşayabilir. Yaş önemli değil sahip oldugun enerji ve donanımın önemli olan.
    Hatta 60 yaşından sonra bile ülke değiştiren çok kişi var. Yaş konusuna çok takılmayın derim.
    Kişisel gelişimin ve kendini nasıl yetiştirdiğin senin yaşam tarzını şekillendirir.
    Önemli olan sizin yaşam tarzınız ve enerjiniz. Seyahat kültürünüz ve global olma yeteneğiniz.

• @ibrahimasar çok doğru tespitler ve özellikle son zamanlarda masraflarda çok fena artışlar var. İş bulma sıkıntısı ve giderleri karşılamada çok zorlanılıyor.

Benzer Başlıklar

• İnternship ve College ile Kanada vatandaşlığı hakkında bilgi

Kanada internship kanada college
    8
    0 Oy
    8 İleti
    2k Bakış
    Atlantis00A
    @Ping-PONG Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için :)
  • Kanada Turist Vizesi Başvurusu

Kanada
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    121k Bakış
    2
    Merhaba. elimde DÜNYA KUPASI 2026 2 ADET BİLET mevcut. Maçlar Kanada Vancouver Stadyumundadır maç Avusturya Türkiye maçı 13 Haziran maç Yeni Zelanda Mısır maçı 21 Haziran Türkiye maçını izlemek için hemde gezmek için vizeye başvurdum ama sonuç hala gelmedi geleceğine dair umudumda azaldı devretmek istiyorum ilgilenenler mesaj atabilir.
  • Kanada mı ? Amerika mı ?

Taşındı Kanada
    131
    -3 Oy
    131 İleti
    12k Bakış
    V
    @üçgen kanada çok yanlış tercih olur. Gidenlerin hepsi bin pişman. İyice detayları inceleyin ona göre plan yapın. Kanada güzellemesi yapanlara övenlere aldanmayın. TS2023 ile work permit alanların çoğu mağdur ve beklentilerini bulamadılar. Kalıcı oturum almaları imkansız.
  • Kanada Plus Vize Basvurusu (Can+ Visa)

Taşındı Kanada
    93
    1
    5 Oy
    93 İleti
    18k Bakış
    serkanistS
    @P-EDUCATİONTEACHER şuan bir bilgim yok dotum elçiliğe bir mail atsan hemen cevap verirler inan .... usa vizesi olanlara veriyorlardır selamlar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k