Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)


  • @GÖK, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @u2rem Kazandığınız burs ile alacağınız vizenin hiçbir bağlantısı yok aslında. Fakat genel olarak visiting scientist/visiting scholar olduğunuz için elçilik J1 veriyor ve eğer ki TR'den burs alıyorsanız genellikle '2 years rule applied' basıyor. O-1 ile ilgili hiç deneyimim yok. H1B ise size ancak karşı üniversitenin onayı ile alınabilen bir vize.

    Tesekkurler halihazirda greencardim olsa nonimmigrant vizeye ihtiyacim olmadan bu bursu kullanabilirim sanirim.

    Bu arada temmuz istatistikleri yine pek ic acici durmuyor


  • @u2rem Acaba bu 6 kişinin toplamda vize alıp 2 sinin Türk olduğunu mu gösteriyor? Ben tam tersi olduğunu düşünüyordum: "Immigrant Visa Issuances by Post" Ankara konsolosluğunda verilen toplam vize sayısı, "Immigrant Visa Issuances by Foreign State of Chargeability or Place of Birth" ise Türk vatandaşlarına verilen vize sayısı sanıyordum.


  • @ktur Hocam tüm konsolosluklar içerisinde 6 Türk vatandaşı E2 almış ama Ankarada 2 kişiye E2 vize verilmiş diye anlıyorum ama bu 2 kişi kesin Türk diyemeyiz bence. Yanlışım varsa bilen biri düzeltsin lütfen


  • Bakalım Eylül bülteni nasıl olacak, ama bu istatistikler hiç iç açıcı görünmüyor ne yazık ki


  • 22 ay bekleyip ve hala hiçbir haber almamak artık yorucu oldu. NVC websitesi yazdığına göre sadece DQ tarihini baz alıyorlarmış. Sayımızın az olması bu süreci daha zorlaştırıyor. İlk başta en fazla 1.5 yıl sürer gibi düşünmüştüm, o yüzden son 2 3 e-posta beklemek ile geçti. Umarım bir değişiklik olur ve bu süreç hızlanır artık.


  • @steve2021 sizin bu ay artık randevu maili almanız gerek umarım alırsınız ve süreç hızlanır 2 yıl EB vizeleri için gerçekten çok ama çok uzun bir süreç


  • @steve2021 Aramızda en eski sizsiniz. Umarım en kısa zamanda randevu alırsınız. Bize de bekleme süresi açısından emsal olacak sizin durumunuz. Sabretmeye ve beklemeye devam
    DQ tarihini baz alıyorlarsa daha da uzun bir bekleme süresi olacak demektir.


  • Kolombiya (Bogota)'da 141 adet E2 (nüfusu TC ile hemen hemen aynı) ; Uruguay 6 adet E2 (Nüfusu TC'nin 1/30 u kadar)...... Bu işte bi gariplik var gibi.
    1,5 milyon nüfuslu Trinidad da bile 5 adet E2 verilmiş. Hayır yani, Trinidad'ta E2 vasıflarını taşıyan ve başvurup DQ current olan kaç kişi olabilir ki 😞


  • @GÖK Maalesef ortadoğu ülkeleri gibi ülkelerden insanlar kaçmaya çalışıyor. O yüzden DV vizesi sayısı yüksek. Ayrıca, ABD vatandaşlığı kazanan insanlar, ailelerini de kurtarmak için yüksek sayıda IR vizesi başvurusunda bulunuyorlar. IR ve DV vizeleri, EB vizelere göre daha yüksek önceliğe sahip olduğundan, Ankara'da sorunlar yaşanıyor.
    Bu öncelik sadece 1 aylık değişirse ve EB vizesi de DV vizesi gibi öncelik kazanırsa, tüm bekleyenler EB vizelerini alırlar!!


  • @Megadeth Merhaba, ben de aynı firmayla görüştüm bu konuda sizin tecrübe ve yorumlarınızı merak ediyorum yardımcı olabilir misiniz?


  • @steve2021 Kolombiya'da bu öncelik varken neden bizde yok? DV kategorisinde verilecek vize sayısı zaten belli olduğu için planlama yapmak kolay.
    EB kategorisinde başvuran kişinin niteliğini görebiliyorlar. DV kategorisi bu bakımdan daha flu. Ayrıca araştırmacıların yaptığı çalışmalar ve konular güncelliğini kaybedebilir. Bence bütün kategorilere aynı derecede önem ve öncelik vermek gerekiyor. Çünkü sonuçta amacımız aynı.


  • @TOK EB vizesi NVC websitesinde en az öncelikli vize olarak tanımlanıyor. İstatistğe göre Bogota Ankara'ya göre yaklaşık 300 vize daha fazla çıkarmış ve bu Ankara Büyükelçiliğin daha yavaş çalıştığını anlatıyor!
    Bende size katılıyorum, bence EB vizesi en öncelikli olması gerekiyor, ama maalesef ABD kendi vatandaşlarını ve onların isteklerini bize (hala ABD vatandaşı olmayanlara 😃 ) öncelik veriyor.


  • @meke teşekkürler cevap için. Ben hem Kameli avukatlık bürosundan ve amerikavizem’den uygun olduğum cevabini aldım. Diğerleri dediğiniz gibi daha çok akademik olduğu için, uygun olmadığımi söylediler. Aklıma takılan şimdi şöyle birşey var. Süreci başlatsam mı ve onay çıkmazsa onca para boşuna gidecek. Kararsız kaldım biraz açıkçası.


  • @steve2021, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @GÖK Maalesef ortadoğu ülkeleri gibi ülkelerden insanlar kaçmaya çalışıyor. O yüzden DV vizesi sayısı yüksek. Ayrıca, ABD vatandaşlığı kazanan insanlar, ailelerini de kurtarmak için yüksek sayıda IR vizesi başvurusunda bulunuyorlar. IR ve DV vizeleri, EB vizelere göre daha yüksek önceliğe sahip olduğundan, Ankara'da sorunlar yaşanıyor.
    Bu öncelik sadece 1 aylık değişirse ve EB vizesi de DV vizesi gibi öncelik kazanırsa, tüm bekleyenler EB vizelerini alırlar!!

    Kesinlikle haklısınız 1-2 ay EB vizelerindeki yığılmayı azaltmak için randevu sayılarını artırırlarsa birkaç aya current olan herkes vizesine kavuşur ama bunu ister mi Ankara konsolosluğu ya da buna bir mani var mıdır bilmiyorum. DV ve diğer vizelerde sayıca az randevu olduğunda bunu EBlere aktarırsa umarım bekleme sürelerimiz azalır normale döner


  • @Sevgi-Ercan Süreci başlatmanız en iyisi olacaktır, hazır avukatlar da uygun bulduklarına göre önünüzde bir engel kalmamış.
    Onca paranın boşa gitmesi şeklinde ifade ettiğiniz kaygınızı pek anlayamadım.
    Avukatlar kaybedecekleri dava ile pek uğraşmak istemiyorlar, dolayısıyla onay alabileceğinizi söyledilerse muhtemelen alırsınız.
    Olumsuz sonuçlanan bir süreçte ise Avukatlık bedeli olarak istenen paranın bir kısmını iade alabilirsiniz, bunu sözleşme imzalamadan evvel firmayla anlaşmanız gerekir.
    Amerika göçmen vizesini bu civardaki bedellerle alabilmek bence gayet makul, sürecin çok uzun sürmesi hariç gözden çıkartılabilecek bir rakam diye düşünüyorum.


  • @steve2021, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    22 ay bekleyip ve hala hiçbir haber almamak artık yorucu oldu. NVC websitesi yazdığına göre sadece DQ tarihini baz alıyorlarmış. Sayımızın az olması bu süreci daha zorlaştırıyor. İlk başta en fazla 1.5 yıl sürer gibi düşünmüştüm, o yüzden son 2 3 e-posta beklemek ile geçti. Umarım bir değişiklik olur ve bu süreç hızlanır artık.

    Ankara son derece yavaş ve sinir bozucu. Lagos, Ekim ortasında röportaj yapmaları için geçen Cuma günü tüm 2022 dq'yu temize çıkardı.


  • @adedammy009 durum cok uzucu. Abu dhabi de benzer bir krar almisti gecen zamanlarda yigilmayi azaltmak icin ki ordaki backlog bizden cok daha fazla. Ankara dan hareket yok


  • Merhabalar arkadaslar, ben de @meke gibi master'i olan bir muhendisim, dosyami kendim hazirladim ve basvuru asamasina geldim. Oncelikle bir kac sorum olacak ve tavsiye isteyecegim. Oncelikle bu date'ler hakkinda:

    PD (Priority date): Case"imizi ve I-140'i submit ettigimiz tarih
    DQ (Documentarily Qualified): bu eger basvurumuz onaylanirsa, tum evraklari gonderip evraklarin onaylandigi tarih
    Current Date: Bu da sanirim bu tarihten once PD'si olanlar icin green card mevcut ve randevu beklemeye gectiniz demek, suanda (01APR22) oncesi PD'si olanlar current

    Bunlari dogru biliyorum degil mi ? 🙂 Cok net yazmak istedim baska bilmeyen veya kafasi karisanlar icin de yardimci olmasi acisindan 🙂

    Ikinci sorum da suanda Hollanda'da yasiyorum, ve buradan da 3 yil sonra vatandaslik alacagim. Buradan vatandaslik almadan da ABD'ye kalici tasinmayi dusunmuyorum. Sik sik git gel yapabilirim. Sorularim sunlar:

    1. Buradaki konsoloslugun randevu bekleme surelerini gorebilecegim bir yer var midir acaba?

    2. Gordugum kadariyla suanda EB2 icin current date 01APR22 (1.5 yil bekleniyor gordugum kadariyla current olmak icin) yani suanda basvuru yapsam ve onay alsam ornegin PD date'im 1OCT2023 olsun, en erken 1.5 yil sonra current olacagim gibi duruyor degil mi?

    3. Randevu bekleme suresini bilmedigim icin 1.5 yil sonra current olup sira da hizlica 6 ay icinde gelirse ornegin, burada 1 yil daha kalmam gerekecek, vizeyi alip hemen tasinmazsam bir sorun olur mu? Gir cik yapabilirim hatta her yil 5-6 ay kadar oradan bile calisabilirim (uzaktan calisiyorum).

    Bu sartlar altinda tavsiyelerinizi bekliyorum, ne zaman basvuru yapmami onerirsiniz? Simdiden cok tesekkur ederim.


  • @jesus
    PD, DQ ve current olma durumu ile bilgileriniz doğru.
    Sorularına gelirsek

    1. soru için emin değilim ama Hollanda'da fazla bir backlog olduğunu düşünmüyorum.
    2. soru için ortalama 1,5-2 yıl demek iyimser olur. Süre 3 yıla kadar uzayabilir vize bültenine bağlı olarak. Fakat bunu kimse bilemez sadece tahmin.
    3. soru göçmenlik vizesi aldıktan sonra max 6 ay içinde ABD'ye giriş yapmanız gerekli. Orada bir süre kazancınız var. Ayrıca reentry-permit alarak (haklı bir gerekçe ile) daha da fazla zaman kazanabilirsiniz.
      Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltir. Bildiklerim bunlar 🙂

  • @TOK cok cok tesekkur ederim, himm yani aslinda konsolosluktan aldigimiz bir vize ve 6 ay icinde kullanmam gerekiyor, greencard'i Amerika'ya girdikten sonra aliyorum degil mi? Bu bilgi cok iyi oldu, kesinlikle o arada bir sure kazaniyorum.

    Aslinda dediginiz gibi 1.5-2 yil current olmak icin suan icin bile iyimser bir sureyse, bu sureler ileride daha da artabilir. O yuzden sanki su aralar basvuru yapmam mantikli olur gibi hissediyorum. Siz de katilirsiniz sanirim. Dediginiz gibi reentery-permit alip belki cok kisa bir sure uzatabilirim de. Ki suanda basvuru yapsam bile sanirim gene ortalama 3 yili bulur greencard'i elime almam (randevu bekleme suresi kisa dahi olsa).


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 54
  • 14
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum