Merhabalar arkadaslar, ben de @meke gibi master'i olan bir muhendisim, dosyami kendim hazirladim ve basvuru asamasina geldim. Oncelikle bir kac sorum olacak ve tavsiye isteyecegim. Oncelikle bu date'ler hakkinda:
PD (Priority date): Case"imizi ve I-140'i submit ettigimiz tarih
DQ (Documentarily Qualified): bu eger basvurumuz onaylanirsa, tum evraklari gonderip evraklarin onaylandigi tarih
Current Date: Bu da sanirim bu tarihten once PD'si olanlar icin green card mevcut ve randevu beklemeye gectiniz demek, suanda (01APR22) oncesi PD'si olanlar current
Bunlari dogru biliyorum degil mi ?
Cok net yazmak istedim baska bilmeyen veya kafasi karisanlar icin de yardimci olmasi acisindan 
Ikinci sorum da suanda Hollanda'da yasiyorum, ve buradan da 3 yil sonra vatandaslik alacagim. Buradan vatandaslik almadan da ABD'ye kalici tasinmayi dusunmuyorum. Sik sik git gel yapabilirim. Sorularim sunlar:
-
Buradaki konsoloslugun randevu bekleme surelerini gorebilecegim bir yer var midir acaba?
-
Gordugum kadariyla suanda EB2 icin current date 01APR22 (1.5 yil bekleniyor gordugum kadariyla current olmak icin) yani suanda basvuru yapsam ve onay alsam ornegin PD date'im 1OCT2023 olsun, en erken 1.5 yil sonra current olacagim gibi duruyor degil mi?
-
Randevu bekleme suresini bilmedigim icin 1.5 yil sonra current olup sira da hizlica 6 ay icinde gelirse ornegin, burada 1 yil daha kalmam gerekecek, vizeyi alip hemen tasinmazsam bir sorun olur mu? Gir cik yapabilirim hatta her yil 5-6 ay kadar oradan bile calisabilirim (uzaktan calisiyorum).
Bu sartlar altinda tavsiyelerinizi bekliyorum, ne zaman basvuru yapmami onerirsiniz? Simdiden cok tesekkur ederim.