Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)


  • @veli Merhaba yazışmalarını pek okuma fırsatı bulamamıştım. Şimdi bu yazını görünce yazmak istedim. Bende inşallah Ekim sonu ya da Kasım ayında H1-B ile Chicago ya geleceğim. Yanlış okumadıysam sizde Chicago da işe başlayacaksınız umarım tanışma fırsatımız olur. H1-B den sonra bende EB-2 ya da 3 için başvuru yapmayı planlıyorum tecrübelerinden faydalanmak isterim.


  • @dpdemir SS numaram olduğu için avukatım ABD'ye giriş yapar yapmaz işe başlayacağımı söyledi. İşverenin I-140 kapsamı dışında bir şey yapmaya zorunlu değilmiş. Yani PW ile belirlenen minimum maaşı ödemek zorunda ama benefit ve 401K sağlamak zorunda değilmiş. Bunlar ek bilgi olarak yazmak istedim.


  • @Aleras Size de şimdiden hayırlı olsun. Tabi ki, Chicago'ya geldiğiniz zaman haber verirseniz her zaman yardımcı olmak isterim.


  • @veli Bilgi icin tesekkurler. Evet, diger sartlar isverenle yapacaginiz anlasmaya bagli. Her halikarda medicare oluyor sanirim. Ozel saglik sigortasini bazi isyerleri karsiliyor, bazi calisanlar kendileri yapiyor.


  • @veli Firma PW ile belirlenen minimum maaşı ödemek zorundaya bu maaşlar bazen değişiyor. Mesela firma bana başvuru yaptığındaki maaş ile şimdi baktığımda fark var. Başvurduğu zaman ve onay aldığı maaşımı ödemek zorunda yoksa güncel maaşımı ödemek zorunda?


  • @dpdemir benim anladigim, medicare yapmak zorunda da degil isveren. I-140 da sadece yillik maas yaziyor. I-140 otesinde hersey opsiyonel dedi avukatim. Isverenle anlasmaya dikkat etmek gerekir.


  • @Aleras Benim PW ya 2018'de ya da 2019'da belirlenmisti. Ben bu maasi employment letter'e yazdirmistim ve konsolosluga beyan etmistim. Yani ilk alinan PW gecerli oluyor.


  • @veli Emin olmamakla birlikte medicare mecburi kesilen bir sey olabilir mi? Buradaki genel saglik sigortasi gibi.


  • @dpdemir Benim medicare'dan kastım sigortaydı aslında. İşveren sigorta yapmak zorunda değil ama brüt maaşın içinde Federal tax, social security tax, medicare tax ve state tax var. Sizin bahsettiğiniz brüt maaşın içinde hesaplanan medicare ise evet o var.


  • @veli Evet, bahsettigim brut maasin icinde olan.


  • herkese merhaba. bir tanidigimin martta basvurulan PWD'si bugun geldi. 179 gun surdu. bilgi vermesi acisindan yazmak istedim.

  • SeyfettinB.S SeyfettinB. bu başlıktan bahsetti

  • @btek14
    Merhaba daha öncesi size perm ile ilgili soru sormuştum.
    Durumu öğrendiğim için açıklık getirmek istedim. Böyle bir durumla karşılaşıp konuya bakan olursa sonucuda görmesi amacıyla yazmam gerektiğini düşündüm.
    Hemşirelere(veya sağlık profesyonellerine emin değilim) ciddi bir ihtiyaç duyulmasından ötürü, perm başvurularında iş ilanın uzun süre kalmasına gerek olmadığı gibi bi karara varıldığı için o süreyi skip geçiyorlarmış anladığım kadarıyla. O yüzden bizi hire eden ajans direkt olarak eta 9089 imzalatarak I-140 formunu file etti premium process ile.


  • @nevadasfault super. sizin adiniza sevindim hayirli olsun.
    meslege ozel bir durum var demek ki, 9089 onaylanmadan I-140 file edilemiyor diye biliyordum ama yeni bir sey ogrenmis oldum ya da yanlis anladim :) her kosulda umarim kisa surede alirsiniz GCyi.


  • @btek14 Ya ben yanlış anlattım sanırım.
    9089 formu sabit bir iş ilanı üzerinden direkt imzalanıyor sanırım. Bana gönderdikleri eta formun üzerinde bir case number vardı, tarihine baktım yolladığınız siteden, flag den yani, ocak ayından bi perm di. Ben temmuzda anlaştım. Onlar önceden perm e mi başvuruyorlar, yoksa sabit bir perm başvuruları mı var bilmiyorum. Schedule A list olarak geçiyor bakınız
    Teşekkürler amin cümlemize
    Bu retrogression olmasaydı iyiydi ama ne yapalım nasip😊


  • @nevadasfault evet haklisiniz, hem covid hem de mevcut acik sebebiyle sansli kategori olmus sizinkisi, super.
    evet surecler gereksiz uzadi, bakalim hepimiz icin hayirlisi.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Onaylanmış bir I-140 (vize kategorisi EB3) ile ABD'ye girmenin ( B1/B2 ile aile olarak ) riskleri nelerdir?

    Kimi avukat I-140 doldurmanın "future employment" a yönelik olduğunu ve ABD'ye "non immigrant" niyetle giriyorsak bir sıkıntı yaratmayacağını söylüyor. Kimisi sıkıntı olacağını ve girişte sorgulanabileceğimizi söylüyor. Kimisi giriş yaptıktan sonra AOS filing için 90 gün beklesek bile USCIS interview'de sorun olabileceğini söylüyor. Bizim kategoride AOS yapmak için bülten çok geride bu yüzden I-140'ı ABD içerisinde doldurmak demek tahmini 2 sene veya daha fazla beklemek anlamına geliyor. ( bülten aynı hızda ilerlerse )

    Buna benzer bir durumu kendisi ya da çevresinde deneyimleyen var mı? Riski en aza indirebilmek için hangi yöntemler tercih edilebilir?


  • @tufank patlarsın direk söyleyeyim.Teoride sen b1 visa nı 140 tan önce turist olarak almış ve kullanmak istemişsende sen artık bir immigrant adayı olarak niyetini bildirdiğinden kesinlikle böyle birşeye kalkışma derim.Ama tercih senin


  • @tufank Ben ABD için 2017 Şubatta B1/B2 vizesi almıştım. 2018’de EB2 seviyesinden PERM başvuru sürecini başlatmıştım ve daha yeni yeşil kart aldım. 2018 ile 2023 arasında 18 defa ABD’ye B1/B2 vizesi ile gelip gittim. Bu seyahatlerimin hepsi iş içindi ve hiçbirinde bir sıkıntı çıkmadı. Ne için geldiniz, ne kadar kalacaksınız diye soruyorlardı ve cevap verince de sıkıntısız geçiriyorlardı.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @veli çok teşekkürler aktardığınız bilgiler için. Green card ınız hayırlı olsun.

    Devam eden süreciniz ile ilgili soru gelmemiş olmasına sevindim. Görevliden görevliye değişiyordur belki ama kafaya çok fazla takılacak bir durum değil bu anladığım kadarıyla. Biz de süreç içerisinde birkaç kez giriş / çıkış yapıp test edeceğiz sonrasında bülten durumuna göre AOS yapacağız.


  • BDV bunu öneriyor ve bir sorun olmayacağını söylüyor ama risklerini anlamaya çalışıyorum. İlgili açıklama ve linki ekledim:

    Can I enter the U.S. in B/1/B-2 status after my I-140 is filed and/or approved?
    Yes, you can travel internationally and re-enter the U.S. in B-1/B-2 status even after your I-140 is filed and/or approved. The I-140 is for future employment. Important note: at the time of entry in B status, you must maintain the intent leave the U.S. after your temporary trip. ‍

    https://www.bdvsolutions.com/blog/b-1-b-2

    @Henry-bloor, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

    @tufank patlarsın direk söyleyeyim.Teoride sen b1 visa nı 140 tan önce turist olarak almış ve kullanmak istemişsende sen artık bir immigrant adayı olarak niyetini bildirdiğinden kesinlikle böyle birşeye kalkışma derim.Ama tercih senin


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    222 Bakış
    M
    @mete-brkkn-06 Hocam sadece kendi tecrubeme dayanarak soyluyorum ki, ilk aylar hatta ilk yil cok zorlu geciyor. istifa edip Turkiye'ye donmek iyi bir secenek gibi durmuyor. Yeni bir J1 programina basvurabilmek icin 2 yil beklemek gerekiyor. Okudugum kadariyla sponsor degisikligi icin cok fazla belgeye ihtiyac olmuyor. Gideceginiz yerin international office'i ile iletisime gecebilirsiniz. Bizim universitenin sitesinde yazani asagiya kopyaliyorum, umarim faydasi olur. J-1 Scholars may transfer their J-1 Program to the University of Virginia or from UVA to another institution as long as they will be continuing the program/research activities they originally came to the US to pursue. The transfer process is relatively simple, but you should discuss your plans with an international scholar advisor well in advance. Transfers require coordination between the two institutions and the effective transfer date must be agreed upon in advance. The transfer date must be before the program end date listed on the DS-2019 form. In addition, if the J-1 scholar has applied for the waiver to the 2-year home residency rule, he or she is not eligible to transfer or extend the J-1 program. If you plan to transfer to another institution please complete the online Transfer Out process through the Request Tab in your Scholar profile in ISSP Connect.
  • EB-3 GREEN CARD SURECI

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    47
    4 Oy
    47 İleti
    6k Bakış
    Emin DoganE
    Sitedeki eb3 vize reklamındaki kuruluş aracılığıyla giden oldu mu hiç aranızdan 20k dolar çok yüksek bir rakam ve riske girmeye değer mi sizce
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • Is Teklifleri ile Dolandiricilik Uyarisi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    40
    1
    12 Oy
    40 İleti
    5k Bakış
    M
    @Bluey teşekkür ederim. Zaten aynı izlenimi taşıyorduk, teyit etmiş olduk.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum