@it_is_cool Evet Pasaport Kontrolü oluyor. Siz istemediğiniz sürece pasaporta damga basmıyorlar. Ben aslında damga isteyecektim ve onuda evrakların arasına koyacaktım. fakat biraz sert ve gergin bir ortam olduğu için cesaret edemedim. Aksini söylemedikleri yada damva vurmadıkları sürece 6 ay kalma hakkınız mevcut. Dönüş biletim de seattle dan dı ve evet tekrar otobüsle seattle a döndüm.
Çalışma izni henüz çıkmadı ortalam 4 ay süreceğini genel olarak belirtiyorlar. Haziran 15 te başvuru yaptım, tahmini Ekim ortası gibi sonuçlar açıklanacak.
" Kanada'ya deniz - tren ile yapılan yolculuklarda ircc sistemde giriş ve çıkış tarihlerinin sorgulanamadıgı söyleniyor. Yani sizin kanada içinde mi yoksa dışındamı oldugunuzu sistemden göremiyorlarmış."
bu konu tam bir muamma , açıkcası benimde tereddütlerim var muhtemelen bir danışmana soracağım , sınırda kapıda canada polisi pasaportunuzla ilgili işlemleri yapıyor görmemeleri biraz anlamsız geliyor. Amerika için I-94 sorguladığımda vancouver dan seattle geldiğim giriş net olarak görünüyor. Canada nın böyle bir sistemi olmadığı için bilemiyorum.