@turanturan Elbette verebilir. US Ankara konsolosluğu muhtemelen yakın coğrafyadaki en büyük konsolosluk ve o kapasiteye sahip. Özellikle yeni taşındıkları konsolosluk binasının imkanlarını çok arttırdığı kesin. Ama çeşitli sebeplerle bu potansiyeli DV Türkiye kazananları için kullanmıyorlar/kullanmadılar. DV2023’de bir çok kez şayit olduk ki öncelikleri biz değil İran vatandaşları oldu.
Hiçbir mecburiyetleri olmamasına rağmen, dünyanın öbür ucundaki US Honkong konsolosluğu DV TR kazananlarını dert edinirken, Viyana kucak açarken, Muscat yardımcı olmaya çalışırken Ankara uzun bir süre ölü taklidi yaptı malesef…
TRDV2023 için mülakat verdi mi? Evet. Ama 14K’larda kaldı… Yani çok daha iyisini yapabilecekken yapmadı… Bir de dalga geçer gibi gönderilen yardım e-maillerine “ Başka Konsolosluklara yazın Onlar dosyanızı taşıyabilirler” diye cevap verdi…
Yani demem o ki; ünlü düşünür, halk şairi, ozan, @gucarslan ’ın dediği gibi; Ankara’ya güven olmaz…
Mesela kendimden örnek vereyim size; CN’ 30K olan biri olarak bu uyarıyı dikkate aldım, bazen çabaladım, bazen çırpındım, biraz şans da yanımdaydı heralde ve dosyamı Muscat’a taşıdım. Kim bilir; belkide sokakda ayak üstü ekmek arası köfte yerken bir kısmını paylaştığım sokak hayvanlarının sayesinde olmuştur… Şu an Umman’dan otel odamdan yazıyorum size… 5 Eylül’de mülakatım var. İşimiz Ankara’ya kalsaydı o hoo o… Hakkımızda hayırlısı bakalım…