@tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
-
Sabah haberlerde yine bir profesörü telefon ile dolandırdıklarının ve 750 bin TL çarptıklaırnın haberi vardı.
Benim anlamadığım bir şey var:
Neden şu ana kadar "Aslında GC başvuruları açıldı, el altından alınıyor"
"KCC'deki emmoğlum işini yapar ama adam başı 2500 USD alır" diyen birileri çıkmadı.Profesör kanıyorsa, buna inanacak en az 50 bin kişi bulurdu 🙂
Selam Gençler...
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2020 bekleme odası
-
@honesthope ne danışman firmalar, ne de kişiler konsoloslukla anlaşmalı falan değiller.Hele ki çekiliş sistemine kimsenin müdahelesi söz konusu dahi değil.Random bir çekiliş. Sizlerin gözünde önemli olduklarını ciddi olduklarını ,sizlere gövde gösterisi yapmak istedikleri için bu terimi kullanıyorlar. Ben sadece crazycells Ali Cihan Bey'den şüpheleniyorum

-
görecegız bakalım etkılılermı etkılı degıllermı ? ..pratikte ımkan mevcut.. dogrulugu gormekten baska caremız yok..ınsallah kazanırız
-
@honesthope DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
görecegız bakalım etkılılermı etkılı degıllermı ? ..pratikte ımkan mevcut.. dogrulugu gormekten baska caremız yok..ınsallah kazanırız
Sizce etkili olsalar senelerdir başvuru yapan insanlar neden aracı firmalar üzerinden başvuru yapmıyorlar ?
-
Arkadaşlar bu green card sadece çok az bir kısmımıza çıkacak ve onlar gidecek bizim gitmemiz için başka legal yollar bulmamız lazım bence.Hepimiz bir an önce gitmek istiyor ama bu çekilişle gitmek çok düşük ihtimal başka çözümler bulmalıyız yeşilkartforum ailesi olarak
-
@mrrobot onerin var mi? Fikrin..ve nasil olacagi ile alakalida bahsedersen
-
@gözde gorecegiz bakalim bilmiyorum..ilk deneyim.icin gerekli olabilir..bilgisayar ortaminda secim icin tabiki kimse etki edemez o asikar..
-
@honesthope yatırımcı vizesi , kendimizi egitmek ve amerikan yasalarını iyi bir şekilde bilmek lazım meksikalılar yasaları iyi biliyor ve bunları kullanıyorlar ama bizim bu onuda pek bir bilgimiz yok malesef.yani demek istediğim elimizden geldiği kadar bilgiye ulaşmalıyız sadece greencard a baglı kalırsak kesin sonuç elde etmek sadece şansa baglı olacaktır
-
@mrrobot evet yatırımcı vizesi olur iş bularak gitme olur veya da en kolay evlilik ama yatırımcı vizesinde çok para gerek örneğin Detroit kenti 5 yatırımcı Türke green card verecekti bir ara ve minimal 500.000 dolarlık bir ev almaları gerekiyordu pek kolay değil dolar şuan ki halde iken milyonlarca türk lirası gerekli evlilik desen oradan biri forum sitelerinden birileri buluyorsa aşağılamak için söylemiyorum genel olarak çok büyük sıkıntıları vardır bence. iş bulmak deseniz kadifiyeli olacaksın iş tecrüben olacak karşı tarafta ki firma seni isteyecek. ama bir kadın vardı önce turistik vize almış sonra oraya gidip dil kursuna yazılmış farklı kurumlara gidip çalışma izni almış... herhalde Meksikalıların bildiği ama bizim bilmediğimiz şeylerden biliyor o kadında belki siz öğrenip bütün forumu aydınlatırsınız. MAVNİ diye bir uygulama var.. ama askıda o çok güzel bir şey Trump giderse açılacağını düşünüyorum şuan açık olsa turist vizesi alır giderim tabi neyse çok yazdım eğer bir şeyler bulursanız bizi de aydınlatın.
-
Öle yada böle her türlü iş dönüp dolaşıp paraya çıkıyor yani farklı seçeneklerde arasak yatırım yapıcak kadar elimde para olsa iki dakika düşünmezdim kartı vercekelrini bilsem işin kötü yanı bi insanı bu ülkede anca bu kadar soğutablirler sanırım almanya işci alımı var dendi site kitlenmiş daha ötesi varmı

-
almanya işçi alimi diye bir durum yok. Konsulattan acıklama var
-
@lordbolton bir yol bulursam hepinize anlatacagımdan şüpheniz olmasın.
-
@ahmet-34 Konsolosluk'tan yapılan açıklama şöyle;
OBM firmasıyla Federal Hükümet arasında Türk uzman personelin istihdamıyla ilgili herhangi bir anlaşma bulunmamaktadır. Federal Hükümetle Türk Hükümeti arasında da basındaki haberlerde sözü edilen meslek gruplarının Almanya’da istihdam edilmeleri konusunda özel bir işçi alımı anlaşması da yoktur.
yalanlanmış :)))
-
@mrrobot DV2020 bekleme odası içinde söyledi:
Arkadaşlar bu green card sadece çok az bir kısmımıza çıkacak ve onlar gidecek bizim gitmemiz için başka legal yollar bulmamız lazım bence.Hepimiz bir an önce gitmek istiyor ama bu çekilişle gitmek çok düşük ihtimal başka çözümler bulmalıyız yeşilkartforum ailesi olarak
genel standart yontem ABD'ye egitim icin veya calismak icin gelip temelli yerlesmek. Eger master/doktora sansina sahip olan varsa zaten onun icin ugrasiyordur diye tahmin ediyorum, o nedenle calisma vizeleri konusunda bir yorumda bulunayim...
Calisma vizelerine genel olarak su sayfadan ulasabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/90/çalışma-vizeleri-h-l-o-ve-diğer-vizelerEn azindan genel bir fikir verir. Benim gordugum en cok yapilan hata bence "ne is olsa yaparim" mentalitesine sahip olmak, oysaki vize icin basvurdugunuz isin sizin egitim veya is gecmisinizle uyumlu olmasi gerekiyor. Ornegin, hic restoranda calismamis biri bir ascilik isine basvuru yaparsa, konsolos bu kisinin gercek amacinin ascilik olmadigina CV'sine bakarak kanaat getirebilir. Dolayisiyla is ararken, bu isin sizin CV'nize, egitiminize, onceki yillardaki calisma deneyiminize uygun olmasi vize alma sansinizi arttirir.
Daha sonra calisma vizeleri Green Card'a evriliyor tabii ki , asagidaki tablodan da gordugunuz gibi egitimli, egitimsiz; yuksek derece gerektiren, gerektirmeyen; vasifli, vasifsiz pek cok ise sahip kisi Green Card basvurusu yapabiliyor:

-
Arkadaslar almanya üzerine umudunuzu az besleyin. Avrupa diyosanız illa Montenegroya gitmeniz anlamlı olabilir. Almanya için her dokumanım legal olmasına ragmen calısma ve okuma izni vermediler üztüne 6 ayımı çaldılar. Sakın ha sakın. C.1 seviye almancam var. İşverenin vergi numarasına kadar herşey ok... Atom parçalamayacaksanız almanyayı boşverin. Türkiyeden geldim deyince 20-0 geriden başlıyosunuz
-
@calibraturbo neden çalışma ve oturma alamadınız sebep söylediler mi?
-
Benim o işi yapacagıma inanmıyolarmış. Bende remonstationschreiben verdim. Bulgar Romen olsaydım inanacakmısınız diye. Gelen yazida istersem almanyada mahkemeye verebilecegim söylendi bende lanet olsun size dedim. Canadadan 5 günde aldım aynisini!!!!. Ya ne berbatlıklar yaşadım biliyosunuz
-
@calibraturbo kanada daha iyidir bence böylesi daha iyi olmuş sizin için
-
F-1 vizesi almaya gittiğinizde sistemden sizin dvlotterye başvurup başvurmadığınızı görebilir mi? var böyle bir şey bilen var mı bunu
-
Lord bolton Babama green card cıktı diye tuition vermeden geri döndüm kanadadan
-
@calibraturbo yani bir şekilde yurtdışına kapağı atmışsınnız dediğiniz gibi pes etmeyen kazanır
Benzer Başlıklar
147
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k