Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)


  • @veli hiç moral bozmayın. vize sürecinizi bir avukat vasıtasıyla yaptığınızı varsayıyorum. dolayısıyla şirket verileri sponsorluga uygun olmasaydı zaten işleme hiç başlamazdınız. o yüzden göndereceğiniz evraklarla birlikte siz de vizenizi alacaksınız bence. inşallah vizenizin verildiği bilgisini de paylaşacaksınız burada.

  • ⭐⭐

    @veli hocam memurun kafası karışmış, algılayamamış gibi geldi. İlişkiler biraz karmaşık çünkü, bende birşey anlamadım.
    istenen ekstra belgeyi doldurursanız bence alırsınız. Sadece prosedür var gibi duruyor.


  • Esim ve oglum 1 Temmuz’da Green Card vizeleriyle New York’a giris yaptilar. Giriste green card’in gonderilecegi adres degisikligi de yapildi. SSN card’lari 15 Temmuz’da, Green Card’lari da 21 Temmuz’da giriste verilen adrese ulasti. Green Card’larin uzerinde baslangic tarihi olarak, ABD’ye giris yapilan tarih var. Gecerlilik suresi 10 yil.


  • Merhaba, EB3 vize sürecimde son aşamaya yaklaştım fakat DQ olmakla ilgili bir sorunum var. 7 Temmuz 2023 tarihinde avukatım tüm belgeleri NVC'ye gönderdi. Üzerinden 18 gün geçmesine rağmen DQ olduğuma dair bir mail alamadım. NVC Timeframes'e baktığımda şu an 11 Temmuz 2023 tarihinde gönderilen dosyalara baktıklarını belirtmişler. Bu durumu avukata sorduğumda bana bu cevabı verdi;

    "It can take the NVC a few months to confirm the case is documentarily complete. If we do not receive an update from the NVC within the next few weeks, we can submit an inquiry."

    Bu cevap bana biraz mantıksız geldi, DQ olabilmek için NVC zaten belgeleri onaylarken incelemiyor mu? Sizlerin DQ süreci nasıl geçti, benzer bir durum yaşayan oldu mu?


  • @Gökhan, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

    Merhaba, EB3 vize sürecimde son aşamaya yaklaştım fakat DQ olmakla ilgili bir sorunum var. 7 Temmuz 2023 tarihinde avukatım tüm belgeleri NVC'ye gönderdi. Üzerinden 18 gün geçmesine rağmen DQ olduğuma dair bir mail alamadım. NVC Timeframes'e baktığımda şu an 11 Temmuz 2023 tarihinde gönderilen dosyalara baktıklarını belirtmişler. Bu durumu avukata sorduğumda bana bu cevabı verdi;

    "It can take the NVC a few months to confirm the case is documentarily complete. If we do not receive an update from the NVC within the next few weeks, we can submit an inquiry."

    Bu cevap bana biraz mantıksız geldi, DQ olabilmek için NVC zaten belgeleri onaylarken incelemiyor mu? Sizlerin DQ süreci nasıl geçti, benzer bir durum yaşayan oldu mu?

    Bence sorun yok, maalesef beklemeye alışmanız gerekiyor sadece. Hatırladığım kadarıyla bir, bir buçuk ay sürmüştü bende.


  • @Gökhan Benim başvurumda şöyle şu şekilde gelişme olmuştu.
    2 Eylül 2021’de NVC’ye dökümanlar gönderildi.
    13 Eylül de ek belge talep ettiklerine dair email geldi.
    15 Eylül’de istedikleri eksik belge gönderildi.
    6 Ekim’de dosyamın NVC tarafından onaylandığı ve Türkiye’deki konsolosluk tarafından görüşme tarihi beklendiği bilgisi geldi.

    Normalde bu şekilde ilerlemesi gerekiyor başvuruların ama ne yazık ki NVC ve USCIS işleri haftalarca ötelenebiliyor. Örneğin benim dosyam USCIS onayından geçmesine rağmen 6 ay boyunca NVC dosyama ait bir bilgi olmadığını bildirmişti. Bu tür bir kaç haftalık gecikmeler normal diye düşünüyorum. Avukatınızın belirttiği gibi NVC'den haber gelmezse bir kaç hafta sonra bilgi için istekte bulunulabilir.


  • @dpdemir Çok teşekkür ederim. İstedikleri formu ancak doldurabildim. Pazartesi göndereceğim, hayırlısı artık. Umarım sizin de pasaportunuzu bir an önce gönderirler ve ailenize kavuşursunuz.


  • @charon Cevabınız için teşekkür ederim. Bence de üretici, ihracatçı ve ABD'deki şirket durumu, ürünlerin her zaman karşılaşılmayan ürünler olması gibi durumların olması kafa karışıklığına neden olmuş olup benden bu formu talep etmiş olabilirler. İstedikleri form son 15 seneyi kapsadığı için ancak doldurabildim. Pazartesi göndereceğim ve cevabı bekleyeceğiz artık.


  • @veli Detaylı cevabınız için teşekkür ederim. Foruma mesaj attıktan iki gün sonra DQ mailim geldi. Nvc'ye dökümanları gönderdikten 20 gün sonra DQ oldum.


  • @Kerem-Taptı, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

    Selamlar,

    @FreeWoRLD Genel bilgiyi buraya yapıştırdığın için teşekkür ederim.

    AVUKATLIK BÜROSU : https://www.mercan.com/
    TANITIMI : https://www.mercan.com/wp-content/uploads/2018/03/EB3-Overview-2018.pdf
    SÖZLEŞMESİ : https://www.mercan.com/wp-content/uploads/RL-JPM-Signed-EB-3-Service-Contract-April-2018-allexcept-Dubai.pdf

    bu şirket hakkında bilginiz varmıdır
    daha önce aracılığıyla giden biri yorum yapabilir mi


  • Arkadaşlar eb3 kişisel sponsorluk için bende avukatla ile görüştüm burdan , bu yıl çok başvuru yapılıyor 2 yıl bekleyebilirsiniz diyor çalışma iznini ,(statü korumam da gerekiyor )pek mantıklı geliyor sürecin uzunluğundan dolayı bana da açıkcası, ücretler de aşırı yüksek . Siz ne düşünüyorsunuz. Yıl geçtikçe süreçler daha da uzucak eminim çünkü amerikada resmi işler aşırı yavaş ilerliyor,üzücü bir durum açıkçası


  • türk danışman şirketleri ağzını 21bin dolardan açıyor ama arkadaşın önerdiği avukatlık sitesi 2500 dolar olarak görünüyor tüm dosya masraflarına :) çok değişik net birşey olsada başvuruyu ona göre yapsak keşke


  • @tanzer, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)

    türk danışman şirketleri ağzını 21bin dolardan açıyor ama arkadaşın önerdiği avukatlık sitesi 2500 dolar olarak görünüyor tüm dosya masraflarına :) çok değişik net birşey olsada başvuruyu ona göre yapsak keşke

    Sadece premium processing bile 2500 dolar, hiç inandırıcı gelmedi :)


  • PERM sureleri aydan aya artiyor maalesef.

    https://flag.dol.gov/processingtimes

    PWD sureleri dusus trendindeyken bu ay 4 gunluk bir artis olmus, subat 2022'den itibaren ortalama isleme alinma suresi 209 - 207 - 210 - 213 - 206 - 201 - 200 - .......... 168 - 172 seklinde gidiyor.

    PERM sureleri ise son 4 ayda (analyst review) 279 - 284 - 294 - 311 seklinde gidiyor.

    eskiden 6 ayda tum PERM sureci biterken surelerin bu hale gelmesi cidden korkunc. umarim eskiye biran once donulur.


  • @btek14 Ben hemşireyim. Anlaştığım ajans bana ETA form doldurmak için evrakları istedi. Kendilerine gönderdim ama ETA form's paused now dediler. Bu konuda bilginiz var mı? Arıyorum tarıyorum DOL'da böyle bir duyuru bulamıyorum. Temmuzda benden bir kaç gün önce anlaşma yapan arkadaşların başvuruları yapılmış. PERM başvurusu kabul edilmiyor mu şu an?


  • @nevadasfault yanlis anlamadiysam bir firma uzerinden isveren sponsorluguna basliyorsunuz. bunun icin ilk once maas belirlenme asamasi yani PWD (prewailing wage determination) asamasi yapiliyor. calisma bakanligina bir basvuru yapiliyor sizin pozisyonunuz icin, buna asagidaki siteden bakabilirsiniz.

    http://pwdsearch.com/

    arama kriterlerine firma adindan 3 harfi girerseniz (tarihi de 15 gun ile sinirlarsaniz) basvurunun yapilip yapilmadigini gorebilirsiniz.

    PERM basvurulari bazen sistemsel sikinti nedeniyle 1-2 gun belki olmayabilir ama genel olarak kabul edilmedigi konusunda bir bilgim yok yani kabul ediliyor diye biliyorum.

    ETA form 9089 icin de once PWD belirlenecek sonra da recruitment yapilacak bu iki islem sonrasi basvuru yapiliyor.


  • Evrakları ileteli 15 günü geçti. 15 gündür ne zaman sorsam ( evet işveren sponsorluğu) bana eta formları hazırlanınca size ileteceğiz imzalayacaksınız diyorlar ama şu an yeni başvuru kabul edilmiyorda diyorlar. Bence benimle ilgilenen manager da bi sorun var. Ben dediğinizi bir yapayım bakayım. Çok teşekkür ederim.

    Edit:

    @btek14 Şimdi kontrol ettimde Hazirandan bu yana herhangi bir case çıkmıyor. Çözemedim. Tekrar ajansa sormam gerekli sanırım.


  • @nevadasfault rica ederim yanlis yonlendirme yapmayayim. sureler maalesef hep uzun, danismanlardan ya da avukatlardan 15-20 gunde cevap almak belge gelmesi falan olagan durumlar.
    siz kendiniz icin pwd numaram nedir falan diye sorarsaniz durum anlasilir zaten.
    perm basvurularinin yapilmama gibi bir aciklama bulamadim ben de sizin gibi.
    hayirli olsun bu arada. allah gonlunuze gore versin, surec uzun bol bol sabir versin :)

  • btek14B btek14 bu başlıktan bahsetti

  • @tanzer Portekiz isi yapiyorlar kanadali firma memnun olanlar var ama bu isin krali bdv


  • Merhaba,

    31 Temmuz'da konsolosluğun istediği DS 5535 formunu gönderdim ve bugün bana şu şekilde email geldi. (emaili biraz kısalttım)


    Further instructions regarding the status of your visa case are detailed below.
    Processing Completed
    We are pleased to inform you that the administrative processing for your case is completed.
    After your documents are received, a consular officer will review your case to ensure each applicant meets eligibility and admissibility criteria. If everything is in order, your visa packet will be prepared and sent to the PTT office which you chose. If additional work is needed for your case, your passport(s) will be returned to the PTT office with an explanation.
    Prior to sending your documents to the Embassy, each applicant should do the following:

    1. Print out one copy of this email.
    2. DS-260 form: Please update with any changes and resubmit the DS-260 application form(s) if it is in re-opened status. After this you do not need to take any action, you do not need to email us after resubmitting the application form(s).
    3. Send a valid passport. If your passport is expired or has less than 8-months of validity, please send a scanned copy of your new passport's bio page immediately via email at https://tr.usembassy.gov/visas/contact-immigrant-visa-section/. This is necessary to avoid possible delays in your visa process.
    4. Register with PTT. Each family member applying for a visa needs to register their pickup location individually with the Turkish postal service (PTT), and to provide a copy of their registration to the Embassy. This registration must be completed every time applicants bring passports and documents to the Immigrant Visa Unit. To register, please click on the Courier Info link or call +90 850 390 2884 from Turkey or (703) 520-2490 from the United States.
    5. Confirm medical clearance validity.
    6. Send one new photo taken within the last six months.
    7. Send any other documents that were requested by a consular officer.

    Belgeleri gönderebilmek için AIS USVISA platformunda "Consular requested more documents" gibi bir bölüm var. Buraya tıklayınca konsolosluğun istediği evrakları girmenizi istiyor. Bunları girip tamama bastıktan sonra Courier-In Authorization Certificate üretmek için butona tıklayınca pdf olarak çıkıyor. Courier-In Authorization Certificate sayfalarını postaya ilave etmeden posta gönderimini kabul etmiyorlar. İki sayfa olan dökümanın ikinci sayfası istenen evraklarla birlikte zarfa koyulacakmış, birinci sayfası ise PTT deki memura verilecekmiş.


Benzer Başlıklar

  • 7 Oy
    42 İleti
    4k Bakış
    S
    The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz.. [image: 1763013159018-screen-shot-2025-11-13-at-08.51.16.png]
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • Is Teklifleri ile Dolandiricilik Uyarisi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    40
    1
    12 Oy
    40 İleti
    5k Bakış
    M
    @Bluey teşekkür ederim. Zaten aynı izlenimi taşıyorduk, teyit etmiş olduk.
  • 1 Oy
    947 İleti
    56k Bakış
    S
    @Aslı-Yıldırım Hayır, öncelikle DQ olduğunuzda DQ olduğunuzla ilgili bir mail geliyor ve sonrasında da yaklaşık 1 ay içinde (eğer current olunduysa) IL (yani mülakat mektubu) geliyor; ama bu belki kişiden kişiye göre değişiyor olabilir. Ayrıca, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum