J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
-
@ac2261, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@crazycells Merhaba, size sorum olacakti. Ben Aralik 2022 de intern olarak geldim ve aralik 2023'de vizem bitiyor. Bir sene daha gelebilecegimi biliyorum sirketim de1 senedaha gelebilmemi istiyor. Eger her sey iyi giderse sponsor olmak istiyorlar.
1- Ben daha waive islemine basvurmadim. 2 sene kuralim var ve su an basvursam yetismez. 2.kez geldigimde 2 sene kuralinin katlanmayacagini biliyorum. Ama 2 kere ayri ayri waive islemi yapmak mi zorundayim? Yoksa sadece 1 tane icin mi yapacagim?2- Baska vizelere basvurmak icin, waive islemini Turkiye'ye donup baslatsam ve bir daha j-1 ile gelmesem sorun olur mu?
Anladigim kadariyla su an ABD'de internship programi devam ediyor?
DS-2019 formunuzu guncelleyip 2. yil da ABD'de kalabilirsiniz, bu islemi yapmak icin Turkiye'ye donmenize gerek yok.
J1 waiver, ABD'de statu degistirmek icin gerekli (J1'i uzatacaksaniz gerek yok); fakat Turkiye'de vize almaniz icin waiver olmasi sart degil.
Yani sizin durumunuzda 2. DS-2019 formunuzu aldiktan sonra waiver'a basvuru yapmaniz daha iyi olur. Waiver'i hangi vizeye gecis icin aliyorsunuz?
-
@EfeNevada, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Merhabalar Waiver'im onaylandi sistemde simdi mailin gelmesini bekleyecegim. Basta @crazycells olmak uzere emegi gecen yardimci olan herkese cok tesekkur ediyorum. Waiver bekleyen herkesin de umarim bir an once onaylari gelir.
gozunuz aydin.
-
@EmirhanKurt, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@EfeNevada Merhaba ne zaman ıslemlerı baslatmıstınız?
Bu tur bilgiler icin artik cizelge kullaniyoruz: bit.ly/j1waiverbasvurusu
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1i31izWlfppcXLWmodsMS9zA2gCkmJUSsBz6llBLTshg/edit#gid=0
-
@Cemail-Türkseven, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@crazycells Cevabınız için teşekkürler. Az önce kontrol ettim.
Son Gelen bilgi bu şekildedir.
Sanırım Eve bir mektup gelecek. Sonrasında yapamız gereken herhangi birşey olacakmı acaba
TeşekkürlerJuly 25, 2023
Case Was Approved
On July 25, 2023, we approved your Form I-612, Application for Waiver of the Foreign Residence Requirement (under Section 212(e) of the Immigration and Nationality Act, as Amended), Receipt Number EACXXXXXXXXX We sent you an approval notice. Please follow the instructions in the notice. If you do not receive your approval notice by August 9, 2023, please go to www.uscis.gov/e-request. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.Gozunuz aydin, evet waiver sureciniz tamamlanmis. Lutfen cizelgeyi guncellemeyi unutmayin.
Simdi sadece gelen "waiver" mektubunu bekleyeceksiniz, bu mektubu direkt sonraki basvurularinizda kullanacaksiniz.
-
@crazycells Çok Teşekkürler. Excel'i Update ettim.
-
Bu Arada, Sizler olmasaydınız bunu kesinlikle yapamazdık. Yardım eden tüm dostlara çok teşekkür ederiz. Darısı tüm bekleyenlerin başına.
-
@crazycells cevabiniz icin tesekkur ederim. Sirketim EB-3 icin sponsor olmayi teklif etti. LC islemlerine gelecek ay baslamayi dusunuyoruz. Ben tekrar geldigimde de waiver a basvurup sonraki asamaya gecmeyi planliyoruz. Surec de zaten hemen hemen ayni ana denk gelmis oluyo
-
Turkish embassy adına gönderilecek money order 31 dolar değil miydi?
-
Arkadaşlar DS 3035 yollarken, S.A.S.E'yi tracking number olan bir envelope alsak oluyor mu ? USPS Priority Express gibi bir flat envelope ile göndermek uygun mudur ? Tecrübesi olan varsa sevinirim. Teşekkürler
-
@Koray-Ertan Sikinti olmaz ben de ayni sekilde gondermistim herhangi bir post office'e giderseniz zaten size yardimci olacaklardir.
-
@benjaminblacks En son baktigimda oyleydi konsoloslugun ilgili sayfasindan tekrar kontrol edebilirsiniz.
-
Merhabalar,
Benim basvurum icin durum soyle: DS-3035 gonderilme tarihi: 5 Mayis (Sisteme 25 Mayis'ta received olarak girdi). 6 Haziran'da, NoS elcilik tarafindan DoS'a gonderildi. NoS gonderildiginden beri neredeyse 2 ay olacak, fakat hala sisteme girilmedi. Durumu aciklayan mail de attim fakat bir donus alamadim. Basvurumun degerlendirilmeye baslanmasi icin NoS'unda sistemde "received'' olarak gozukmesi gerekiyor diye biliyorum. Bu konuda ne yapabilecegim konusunda tavsiyelerinizi alabilir miyim? Elcilige ulasip tekrar gonderilmesini talep etmek mantikli olabilir mi ? Bu bilgilerin hepsini ilk sayfadaki excel sheet'e islemis bulunmaktayim.
Excel sheetin faydali oldugunu dusunuyorum, cok tesekkur ederiz. Bir oneri olarak, excel sheet'e "NoS'un Sistemde Gorulme Tarihi" olarak bir column daha eklenebilir mi?
Tavsiyeleriniz icin simdiden cok tesekkurler.
-
@seda-dogan
Ayni durumu yasadim nos 22 mayista gelmesine ragmen sistemde gorunmuyordu.
Haziran ortasina kadar bekledim hala gorunmeyince mail attim.
Siz hangi maili kullandiniz?
Benim gece yolladigim maile sabahina donus yaptilae 2 sonra ise sisteme nosumu 22 mayista recieve edildi olarak girdiler.
Mail atarken case numaranizi yazmayi unutmayin. -
@Berkay-Kılıç @seda-dogan cevap sureleri degisiyor mailde istedikleri tum bilgileri gonderdiyseniz geri donus yapacaklardir fakat son mailime donus alamadim ben de malesef onun yerine waiverim onaylandi.
-
@Berkay-Kılıç [email protected]. emailine sorunumu ilettim. Evet, case number vb bilgileride mailimde dahil ettim. Malesef cevap alamadim ve sistemdede bir update olmadi. Sizde bu mail adresini mi kullanmistiniz acaba?
-
@EfeNevada Cok tesekkurler, sizin tarihleri excel sheette kontrol etmistim, ve waiver onayiniz icin cok tebrikler. Mumkunse, NoS' unuzun sisteme girilme tarihini sorabilir miyim ?
-
@seda-dogan Bir daha mail atabilirsiniz o zaman ayni mail icinde follow up olarak. Benim sistemde gozukmesi 20 gun kadar surdu gonderdikten sonra.
-
@EfeNevada cok tesekkurler. biraz daha bekleyip atacagim.
-
@seda-dogan
Mail başlığını (URGENT) olarak göndermeyi deneyin bir de ben böyle yapmıştım.
Belki de şanslı olduğum için hızlı dönüş aldım tam emin değilim.
Ama sizinle aynı mail adresine gönderdim.
Umarım yakın zamanda cevap alırsınız. -
Merhabalar,
Ben de J1 vizesinden statü değişikliği başvurum için 2 yıl kuralını kaldırma başvusunda bulundum. 8 Ekim'de evrakları postaya verdim. 5 Ocak'ta J1 waiver sisteminde 'Received' olarak güncellendi. Elçilik tarafından onay maili 18 Ocak'ta geldi. 5 Nisan'da No Objection Statement, received olarak güncellendi. O tarihten beri herhangi bir gelişme yok. Websitesinde ortalama 8-12 hafta arasında sonuçlanır bilgisi olmasına rağmen bi gelişme olmadı. 12 haftanın sonunda attığım maile cevap şu şekilde oldu.
Thank you for contacting 212e Waiver Inquiries.
Processing times for waiver recommendations by the Department of State, Waiver Review Division vary depending on the basis under which you request a waiver of the two-year home-country physical presence requirement. The processing time of twelve to sixteen weeks for No Objection cases is an estimated timeframe and sometimes can take longer. The processing time for applications begins only when all required documents have been received. The requests are taken in order of receipt.
Once a recommendation has been made, your case will be electronically forwarded to U.S. Citizenship & Immigration Services (USCIS) Vermont Service Center (VSC) where your J-1 waiver eligibility will be determined. We assure you that your request will be processed as soon as possible.Mailde 12-16 hafta olarak güncellemişler fakat 16 haftayı da geçti. En son geçen hafta attığım maile şu şekilde cevap vermişler.
Thank you for contacting 212e Waiver Inquires. A check of our systems shows that your case appears complete. Provided we have received all the required documentation, we assure you that your case will be processed in the coming weeks/months. No action is needed by you at this time.
The Waiver Review Division will continue to process your case in its normal first-in, first-out queue. Current processing times may be found on the Department of State’s Exchange Visitor Visa website (https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/study/exchange/waiver-of-the-exchange-visitor/how-to-apply-waiver.html); please note that these times are estimates only, and individual processing times may vary.Bu kadar uzun sürmesinin sebebi hakkında fikri olan var mı? Aile birleşimi üzerinden Green Card başvurusu yapacağım fakat bu süreç yüzünden başvuruyu bitiremiyorum. Bu farklı bir konu ama bu durum en azından başvurunun ilk sürecinde çalışma vizesini etkiler mi?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
29
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum