Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @seda-dogan Bir daha mail atabilirsiniz o zaman ayni mail icinde follow up olarak. Benim sistemde gozukmesi 20 gun kadar surdu gonderdikten sonra.


  • @EfeNevada cok tesekkurler. biraz daha bekleyip atacagim.


  • @seda-dogan
    Mail başlığını (URGENT) olarak göndermeyi deneyin bir de ben böyle yapmıştım.
    Belki de şanslı olduğum için hızlı dönüş aldım tam emin değilim.
    Ama sizinle aynı mail adresine gönderdim.
    Umarım yakın zamanda cevap alırsınız.


  • Merhabalar,

    Ben de J1 vizesinden statü değişikliği başvurum için 2 yıl kuralını kaldırma başvusunda bulundum. 8 Ekim'de evrakları postaya verdim. 5 Ocak'ta J1 waiver sisteminde 'Received' olarak güncellendi. Elçilik tarafından onay maili 18 Ocak'ta geldi. 5 Nisan'da No Objection Statement, received olarak güncellendi. O tarihten beri herhangi bir gelişme yok. Websitesinde ortalama 8-12 hafta arasında sonuçlanır bilgisi olmasına rağmen bi gelişme olmadı. 12 haftanın sonunda attığım maile cevap şu şekilde oldu.

    Thank you for contacting 212e Waiver Inquiries.
    Processing times for waiver recommendations by the Department of State, Waiver Review Division vary depending on the basis under which you request a waiver of the two-year home-country physical presence requirement. The processing time of twelve to sixteen weeks for No Objection cases is an estimated timeframe and sometimes can take longer. The processing time for applications begins only when all required documents have been received. The requests are taken in order of receipt.
    Once a recommendation has been made, your case will be electronically forwarded to U.S. Citizenship & Immigration Services (USCIS) Vermont Service Center (VSC) where your J-1 waiver eligibility will be determined. We assure you that your request will be processed as soon as possible.

    Mailde 12-16 hafta olarak güncellemişler fakat 16 haftayı da geçti. En son geçen hafta attığım maile şu şekilde cevap vermişler.

    Thank you for contacting 212e Waiver Inquires. A check of our systems shows that your case appears complete. Provided we have received all the required documentation, we assure you that your case will be processed in the coming weeks/months. No action is needed by you at this time.
    The Waiver Review Division will continue to process your case in its normal first-in, first-out queue. Current processing times may be found on the Department of State’s Exchange Visitor Visa website (https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/study/exchange/waiver-of-the-exchange-visitor/how-to-apply-waiver.html); please note that these times are estimates only, and individual processing times may vary.

    Bu kadar uzun sürmesinin sebebi hakkında fikri olan var mı? Aile birleşimi üzerinden Green Card başvurusu yapacağım fakat bu süreç yüzünden başvuruyu bitiremiyorum. Bu farklı bir konu ama bu durum en azından başvurunun ilk sürecinde çalışma vizesini etkiler mi?


  • Merhaba arkadaşlar intership programına açıköğretim onlisans turizm öğrencileri katılabiliyor mu,yaş sınırı var mı 1.sinifta yapılabiliyor mu acaba


  • @sezerrenderr Nedense sizin evraklariniz cok gec sisteme girmis. No Objection Statement sisteme yuklendikten sonra 5-6 ay icinde favorable recommendation geliyor. Yani sizin yaklasik 5 Eylul gibi gelmesini beklerim cevabinizin.


  • Merhabalar,
    Esim ve ben uzman doktor olarak Turkiyede calisiyorduk ve istifa edip gecen yil nisan ayinda researcher olarak Amerikaya geldik. Esimde J1, bende ise J2 vizesi bulunuyor. Ben seneye temmuz ayinda baslamak uzere fellowship kabulu aldim ve hastane H1b vizesi verebilecegini soyledi. Anladigim kadariyla esimin waiver'a basvurmasi gerekiyor. Bu yuzden J vizelerimizi uzattik (2025 e kadar) ve waivera basvuracagiz. Bu konu ile ilgili birkac sorum olacakti.

    • Esim waiver'a basvururken benim ayrica basvurmama gerek varmi?
    • Ds-2019 belgelerini yollamamiz gerektigi yaziyor (Eskisi ve uzatilan). Bana ait olan Ds-2019 belgelerini de gondermem gerekiyor mu?
      -Benim EAD calisma kartimin suresi seneye Nisan ayinda bitiyor. Fellowshipte temmuzda baslayacagi icin arada 3 aylik bosluk oluyor. Waiver basvurusu sirasinda EAD kartimi uzatma basvurusu yapabiliyormuyum? (Uzatilan Ds-2019 ile)
      Yardimlariniz icin tesekkur ediyorum

  • @NKB Merhabalar, Oncelikle esiniz basvurursa sizin icin de basvuracak zaten basvuru sirasinda bu bilgiler soruluyor.

    Fakat DS2019 yenilemesi yaptiginiz icin bir sorun olmayacaktir EAD uzatmasi yapabilirsiniz. Tek sikinti waiver basvurusu yaptiktan sonra DS2019 uzatmasi fakat sizin boyle bir sikintiniz yok.


  • Merhabalar, 33/a kadrosunda bulunan bir doktor arastirma gorevlisiyim. Devlet universitesinde calisiyorum.

    Temmuz 2022 yilinda bulundugum surenin 2 kati kadar calismami gerekli kilan mecburi hizmet senedi yuklenerek postdoc yapmak uzere 1 yil sure ile Amerika'da aylikli olarak gorevlendirildim.

    Amerika'ya J1 vizesi ile geldim. Vizenin sahip oldugu 2 yil kuralini kaldirmam icin uzerimde mecburi hizmetin bulunmamasi ve universitemden sakincasi yoktur yazisinin gitmesi gerektigini biliyorum. Ancak bunun icin tazminatin tamamini mi odemem gerekir?

    Cunku soyle bir durumum da var; bu 2 yilin en az 1 yilinda Turkiye'de olup calisma ihtimalim var ve en onemlisi su an universitemden istifa etmek istemiyorum. Aslinda planim, bu yil icin ucretsiz izin almak ve bir sonraki sene de Turkiye'ye donerek 1 yil universitemde calismakti. Fakat vize degisikligi yapabilmem icin J1 vizesinin 2 yil kuralini en kisa surede kaldirmam gerekti. Tazminatin bir kismini su an odesem ve "siz sakincasi yoktur yazisini gonderseniz, sonrasinda gelip calisacagim" desem bu universite tarafindan kabul edilebilir bir sey mi?

    Her ne kadar 2547 sayili kanuna bagli olsam da, bazi durumlarda 657 sayili kanuna da bagliyim ve o kanunda da 5 yila kadar borcun taksitlendirilebilecegi yaziyor. Sizce taksitlerim devam ederken 'no objection letter' verirler mi?

    Simdiden tesekkur ederim.


  • @nursuz Onceki yorumlarda bir arkadasin borcun %20sini odenmesi gerektigini soyledigini hatirliyorum. Onceki yorumlara bakabilirmisiniz, cok eski degildi.


  • @EfeNevada Anladim cok tesekkur ederim cevaplariniz icin.


  • Merhaba arkadaşlar ,

    Benim süreç aşağıdaki gibi işliyor bu senenin greencard talihlisi olduğum için biraz stres oluyorum bu kural yüzünden kaçırabilirim diye sizce bu süreç ne zaman sonlanır .

    Teşekkürler

    IMG_4470.jpeg


  • arkadaşlar merhabalar,

    ben 2024 senesinde tübitak 2214 ile 1 seneliğine amerikaya j1 vizesi ile gideceğim. daha sonra dönüp 1-2 ay doktoramı tamamlayıp tekrar amerikaya post-doc olarak gitmek istiyorum ama 2 senelik kurala tabi olacağım. bu kural tekrar bir j vizesi almamı engelliyor mu? yoksa waive mi etmem gerekiyor, çok kafam karıştı yardımcı olabilir misiniz?


  • Arkadaşlar merhabalar, ben yazmistim ama farkli yere gitti sanırım.

    Ben seneye 1 sene amerikada tubitak 2214 bursu ile J1 vizesi alarak visiting phd öğrencisi olarak gideceğim. Döndükten sonra 1-2 ay içerisinde doktorami tamamlayip tekrar post doc olarak amerikaya donmeyi planlıyorum. Diger burs turleri gibi tubitaka mecburi hizmet borcum yok. Sadece doktorani gelip bitir diyorlar ama yine de 2 sene kuralina tabi oluyorum.

    Simdi tekrar j vizesine başvurmak icin waive etmem gerekiyor mu? 2 sene beklemeden de basvurabiliyor muyum yoksa tekrar J1 vizesi icin ulkede 2 sene beklemem mi gerekiyor?


  • @nursuz merhaba, ben de benzer bir süreçteyim. firma h1b vizesi için sponsor olmaya gönüllü ve ben de istifa etmeye gönüllüyüm. ama nos alabilmek için zorunlu hizmete karşılık maaşın ne kadarını ödemek gerek? ödeme sürecini başlatmak kafi midir acaba bir bilginiz var mı?


  • Selamlar, 2 yıl kuralını kaldırmak için yeni bir başvuru yapıyorum. ABD Başkonsolosluk Vize Ofisi'ne sorduğumda bana aşağıda linkini verdiğim PDF'i yolladılar. Buna göre ana konuyu @crazycells güncelleyebilirse diğer arkadaşlar için çok iyi olur. Case numaramı aldım fakat belgeleri daha göndermediğim için sanırım sistemde kontrol ettiğimde hiçbir bilgi görünmüyor. Sistemde görününce Excel dosyasına bende bilgilerimi ekleyeceğim.


  • An itibari ile belgelerimi DOS ve Türkiye Konsolosluğu'na ayrı ayrı yolladım. Normalde bir üstteki paylaştığım belgede DOS başvurusunun ekran görüntüsünü eklememiz istenmişti fakat ben zaman kaybetmemek için hepsini bir yolladım. Yazışmalar tamamlanınca mail üzerinden durum sorgulaması yaparım diye düşünüyorum.

    Ödediğim ücretler:
    --> DOS'a $120 USD Money Order'ı USPS'ten yaptım. 2 dolar da işlem ücreti kestiler. Bana, üzerini dolduracağım çek tarzı bir kâğıt verdiler. Google'dan nasıl dolduracağımı araştırıp doldurdum. Memo kısmına Case numaramı, doğum tarihimi ve doğum yerimi ekledim.
    --> $0.85 cent'ten 2 tane kendinden pullu legal-size #10 zarf aldım. $1.70 USD de burası tuttu.
    --> Türkiye konsolosluğuna $31.00 USD Money Order'ı yine USPS'ten yaptım. 2 dolar işlem ücreti kestiler ve çek gibi bir kâğıt verdiler. Üzerini doldurup belgelerin yanına ekledim.
    --> Toplam masraf $156.70 tuttu USPS'te. Bunun içine evrakları konsolosluğa ve DOS'a yollama ücretleri dahil değil.
    --> 9.95 Flat Rate (sabit fiyat) üzerinden iki ayrı zarf yolladım. Zarflar A4 kağıdını katlamadan sığacak boyuttaydı. Toplam $19.90 USD 'da buraya ödedim.

    Toplam Maliyet: $176.60 USD

    DOS'a yollanacak belgelerin listesi; DS-3035'i online doldurduğunuzda, size diğer belgeler ile verilecek. İndirip orayı takip edebilirsiniz.
    Türk Konsolosluğu'na yollanacak belgeleri de bir önceki paylaşımımda verdim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Bu ileti silindi!

  • arkadaşlar benim duruma yardımcı olabilecek var mı acaba? çok arada kaldım lütfen 😞


  • @jvisa2323 2 yil kuralina tabi olmayabilirsiniz ki buyuk ihtimalle oyle olacaktir. Bu zaten vizeyi aldiginizda vizenin uzerinde belirtiliyor. Eger tabi olursaniz o zaman waiver basvurusu yaparsiniz, simdiden endiselenmeniz gereken bir sey zaten yok.


Benzer Başlıklar

  • 26
  • 2
  • 1
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

64
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum