Biyoteknoloji (Biotech) ve İlaç Sanayi (Pharma) Sektöründe Çalışmak
-
ABD biyoteknolojik arastirmalarda yatirim, arasirma ve uretim olarak dunya lideridir. Bu nedenle cok sayida biyoteknoloji sirketi bulunmakta, 2023 itibariyle 3329 Biotech sirket vardir. Bunlar east-cost'da, California gibi buyuk eyaletlerde oldugu gibi, Missouri ve Iowa gibi orta bati da da yer alir, North Carolina Triangle Park onemli bir ornek.
Turkiye de ozellikle Molekuler Biyoloji, Biyomedikal muhendisligi gibi alanlarda egitim gormus arkadaslarin bu alanlarda yuksek maaslarla is bulmasi olasidir. Bu baslik altinda bu sektorler konusunda bilmek istediklarimizi, nasil bir yol izlenebilir gibi konulari tartisabiliriz.
Bazi onemli Biyoteknoloji firmalari:
Pfizer
Merck
Takeda Pharmaceutical Company
GSK
AstraZeneca PLC
Thermo Fisher Scientific Inc.
Bristol-Myers Squibb Company
Sanofi
Novartis A
Bayer AG
BASFAyrica ABD'de bu alanda yuzlerce start-up sirket kurulmaktadir, ve bunlarin yatirim avantajlari oldukca yuksek, (federal fonlari cekebiliyorlar). Kendi firmanizi da kurabilirsiniz.
-
@somebody merhaba, nişanlım da biyoteknoloji üzerine yl yaptı bitki doku alanında. ne gibi artıları olur. iş bulma konusunda ya da ileride kendi laboratuvarımızı açma konusunda. özellikle iş için bu alanda hangi eyaletler önplanda?
-
@ahuramazda @somebody Merhabalar. Ben de biyomühendislik mezunuyum, 6 yıldır ilaç sektöründeyim. Son 1 yıldır da klinik ve portföy geliştirme alanında çalıştım. İngilizcem var profesyonel olarak, son yöneticim de hintliydi. Bütün şartlar lehime gibi gözükürken iş ilanlarına baktığımda sanki hiçbirine uymuyorum ve yeterince kalifiye değilmişim gibi hissediyorum...Şu an aktif olarak bu alanda çalışan birileri var mı, varsa iletişime geçebilirsek çok sevinirim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
57
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.1k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum