Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika’da Tır yatırımı Yapmak

Ulaşım, Ulaştırma ve Haberleşme
18 10 12.9k 11
  • ⭐⭐

@eneskanar Şirketin %51 i sizin olmalı diye biliyorum. Aynı soruyu geçenlerde e2 başlıklı konuda sormuşlardı zannedersem. Sİz de sorunuzu o başlığa taşırsanız daha faydalı cevaplar alırsınız. Hatta o başlığı baştan sona okumanız sizin açısından daha faydalı olur.

• ⭐⭐

• @eneskanar, içinde söyledi: Amerika’da Tır yatırımı Yapmak

@ibrahimasar benim niyetim daha doğrusu birisiyle niyetimiz bu işi yapan bir Türk arkadaşla ile yapmaktı yani örnek veriyorum onun şirketi varsa 2 tırda ben eklesem o şirkete payı neyse tabiki o verilir ancak değer mi değmez mi emin olamıyorum

Sorunuzu anladım. Cevabımda geniş manada bu ticari faaliyetinizi gerçekleştirirken karşılaşacağınız sorunların bir kısmını yazdım. Yani E2 vizesi alıp gitmeyecek olsanız bile, örneğin bu tarz taşıma işi yapan 10 tırı olan bir işletmeye 1 tır parası koyup %10 ortak bile olsanız çok ciddi mali yükümlülükler ve sizi de kapsayan günlük iş akışındaki aksiliklerin ortaya çıkaracağı maliyetler olacaktır. Kısaca böyle bir yatırımı buradan yapmanıza değmez. Elinize ciddi bir gelir geçmez. Örneğin 30 bin dolar koyup böyle bir iş yapamak yerine Türkiyede otomobil alıp satsanız daha çok kar edersiniz.
    Son dip not: Ortak iş yapmayı asla önermem. Her ortaklık, henüz dağılmamış bir işletme demektir. Eninde sonunda ayrılık gerçekleşecektir ve mutlaka iki taraf da kendince zarar edecektir.

• 2 tır demek $300k demek. Bu para bile olmayan bir işletme satın alsanız (restaurant, araç yıkama, franchising gibi..) size daha çok kazanç sağlayacaktır kanaatimce. Tır işinde gider kalemler değişkendir. Araçların ne zaman sorun çıkartacağı belli olmaz. Kaldı ki 0 aldığınız araçları satarken 500k mile üstüne koyduğunuzda mıhtemelen yarı fiyata gidecektir. Daha garanti yatırımlarla da e2 alınabilinir. Tabi niyetiniz e2 alıp yerleşmekse..

• @ibrahimasar tavsiyeleriniz için teşekkürler işin açıkçası henüz tam bir karar vermedim ve işin açıkçası dediğiniz gibi değip değmediğinide bilmediğim için açıkçası yatırım yapacak arkadaşada birşey söylemek istemiyorum yinede teşekkürler,biraz daha araştırmam daha iyi olacak sanırım

• @smyael alacağımız tırları sıfır almak yerine 2.el nakit para ile almayı düşünüyordum ancak dediğiniz gibi eğer iş olmazsa ve üzerine 500K mile koyup zarar etmekte var işin içinde onun için araştırmaya devam ediyorum umarım herkes için hayırlısı olur,teşekkürler yinede

• //////////////

• @yalta, içinde söyledi: Amerika’da Tır yatırımı Yapmak

@ibrahimasar yazdiklari ile olaya noktayı koymuş 😂

@ayvalik10 eger adamlar kar etmeseler bu isi yapmazlar yada batarlar.

@yalta, içinde söyledi: Amerika’da Tır yatırımı Yapmak

@ibrahimasar yazdiklari ile olaya noktayı koymuş
    eger adamlar kar etmeseler bu isi yapmazlar yada batarlar.

Her işin, son halinden çok çok ufak bir kuruluş aşaması var.
    Bir işletme var usa da benim tanıdığım. Adamlar 4-5 tane van tipi araçla eyaletler arası ufak yükler taşıyorlar. Bir paletlik ürünler gibi. Bir kaç motor, bir kaç çeşit elektrik malzemesi, çeşitli satınalınmış ürünler. Belli bir ruth planı var. Araçların nerede olduğu, ne zaman nereye geçeceği falan hep belli. Bu adamlar 4-5 yıldır aynı sayıda araç ile oturmuş bir iş düzeninde sürekli olarak çalışıyor. Bu adam bir tır alıp işini çeşitlendirebilir. Sonra tır sayısını artırabilir. Zaman içinde van tipi araçları tamamen işten ayırıp 4-5 tırla ve sonra sayıyı artırarak bu işi yapabilir. Nakliye işi alabileceği oturmuş bir müşteri kitlesi, şöför çevresi, muhtemelen tamirci, parçacı ve aklımıza gelmeyecek pek çok sektör ve tedarikçiden bağlantısı hali hazırda vardır. Bu adam yapabilir ve büyük ihtimalle batmaz, yatırımı ölçüsünde kar da eder. Tabi ki birileri yapıyorsa kar edilen bir sektördür. Ama I-95 yolundan mı U-17 Highway inden mi (atıyorum yol isimlerini) giderse daha avantalı olabileceğini henüz bilmeyen, konuya, işe ve usa ya uzak birinin bu işten kar elde edebileceğine çok ihtimal vermiyorum.

• Bu ileti silindi!

• ........

• @aliarmgn Tek sorun aslında şöförler değil , şöförşer en büyük sorun diyebiliriz .. Diğer sorun çalıştığın dispetcher , adam istemezse bir kuruş kazanamazsın veya malın hamallığını yaparsın ancak . Bu işte değişken çok , şöför aldı aracı los angelesta bıraktı , ben çalışmıyorum dedi , sana masrafı en az 4-5K . Aracın ağır bakımları , ufak bakımları , yedek parçası derken çoğu ay işi yürütmek için cebinden para verirsin. Ben geçen hafta ordaydım , dikkatimi çeken şu ; otobanda gördüğüm 10 tırın kapısında HIRING DRIVERS yazıyor , yani anlayacağın şöför bulma problemide var .. Yine aynı yolda , bir çok bozulan tır vardı .. Sektör evet çok büyük fakat derdi de çok gibi göründü bana

Benzer Başlıklar

• Amerika’da Tır ehliyeti.

2
    0 Oy
    2 İleti
    304 Bakış
    Kadir UçanoğluK
    Merhaba kemal bey iş konusunda yardımcı oluyorlar mı şöför olarak ehliyeti aldıktan sonra
  • Amerikada Tır Şoförü olmak

3
    0 Oy
    3 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    @mrblackwater Amerikada Tır Şoförü olmak içinde söyledi: Arkadaşlar merhaba başlıktada belirttiğim üzere tır şoförlüğü. F1 vizesi ile amerikada dil okulunda okuyor bulunmaktayım.Babamı yanıma almayı düşünüyorum gelebilmesi durumunda türkiyedeki ağır vasıta araç ehliyetini burada amerikan ehliyetine dönüştürmek kaydıyla çalışma izni olmamasına rağmen iş bulabilir mi ? Dünyada biliyorsunuz ki ciddi anlamda tır şoförü ihtiyacı var.Firmalar SSN noktasında çok dikkat edecek midir ? Bilgisi olan birisi beni aydınlatırsa çok sevinirim.Ya da tecrübesinden kaynaklı olarak ordaki tır firmaları şoförü getirmek için aracı olabiliyorlar mı ? gocmen veya vatandas olmayan kisilerin ehliyetlerinden gecici bir sure ABD'de olduklari anlasiliyor, uzerlerinde ayri bir not oluyor, bilginize.
  • Amerika’da Türk denizcisi olmak...

86
    3 Oy
    86 İleti
    16k Bakış
    Boris93B
    Şu an denizci arkadaş ne yapıyor? yıllar sonra ne değişti? hala amerikada yaşıyor musun? gemilere geri döndün mü? lütfen dönmedim başardım de :D
  • Amerika'da Pilot olmak ve Pilotluk okulu

Taşındı Ulaşım, Ulaştırma ve Haberleşme
    46
    1 Oy
    46 İleti
    11k Bakış
    T
    Amerika'da pilotluk eğitimi almak istiyorum. Eğitim sonrasında h1b veya greencard ile abd'de çalışma izni alıp alamayacağımı merak ediyorum. Kısacası böyle bir eğitim değer mi değmez mi öğrenmek istiyorum. Cevaplar için herkese teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

48

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k