Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
-
@aybarshi5 Bu arada 212 yazmisim ama eger problem cikarsa buyuk ihtimal I-601 waiver'i almaniz gerekecek:
-
@crazycells
Cevabınız için çok teşekür ederim.
Bu durumda ben Türkiyede sabıka kaydımı sildirmek için uğraşsam sanırım daha rahat bir yola girmiş olacağız. Çünkü suç tarihi üzerinden 13 yıl geçmiş ve yine infaz tarihi üzerinden 5 yıl geçmiş. Eğer sildirebilirsem sabıka kaydım olmayacak fakat arşiv kaydım bulunacak.
Buda bir sorun teşkil edermi bilmiyorum.Bununla birlikte yanlış anlamış olabilirim ama.
Evlilik gerçekleşiyor fakat bu evlilikle birlikte kazanacağım haklar kısmında bir sorun yaşıyorum.
Green card vb... Buralarda ise waiver'lar devreye giriyor.
Peki bu aşamada şuç tarihi üzerinden geçen zaman benim lehime sonuçlanır mı? -
@aybarshi5 Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:
@crazycells
Cevabınız için çok teşekür ederim.
Bu durumda ben Türkiyede sabıka kaydımı sildirmek için uğraşsam sanırım daha rahat bir yola girmiş olacağız. Çünkü suç tarihi üzerinden 13 yıl geçmiş ve yine infaz tarihi üzerinden 5 yıl geçmiş. Eğer sildirebilirsem sabıka kaydım olmayacak fakat arşiv kaydım bulunacak.
Buda bir sorun teşkil edermi bilmiyorum.Bununla birlikte yanlış anlamış olabilirim ama.
Evlilik gerçekleşiyor fakat bu evlilikle birlikte kazanacağım haklar kısmında bir sorun yaşıyorum.
Green card vb... Buralarda ise waiver'lar devreye giriyor.
Peki bu aşamada şuç tarihi üzerinden geçen zaman benim lehime sonuçlanır mı?Arsiv kaydinda varsa gorecekler, sildirseniz de gorebilme ihtimalleri var, ABD vizesi almissiniz daha once eger bir sekilde bunu not etmislerse eski basvurunuzda su an gorebilirler. Boyle durumlarda yalan soylemeniz butun dosyayi dusuruyor, verecekleri varsa da vermiyorlar vizeyi, o nedenle yaniltici bilgi vermenizi tavsiye etmem.
Konsolos, mahkeme kayitlarina ve sucun niteligine gore karar verecek. Maalesef ben tam olarak hangi kategoriye koyacagini kestiremiyorum ama dediginiz gibi bunun gecmiste olmasi bir avantaj, yukaridaki maddelere bakarsaniz bir cogunda son 5 yil ya da 10 yil icinde islenmemisse aflar olabilecegi yaziyor.
Evet, dediginiz gibi once gocmen olmaya uygun olup olmadiginiza karar verilecek, sonrasinda ise eger uygun degilseniz bir waiver yolunun size acik olup olmadigina karar verecekler.
ABD'de mi islemlere devam edeceksiniz? Yoksa Turkiye'den mi alacaksiniz? -
@crazycells Çok Teşekkürler.
İslemlere ABD'üzerinden devam etmeyi düşünüyorum en azından bekleme süresini tabi bekletirlerse orada geçirmek istiyorum. Nedense Türkiye'de işlemleri yapmak sonucun aleyhime sonuçlanacağını düşündürüyor bana.
Tabi sizin farklı bir tavsiyeniz varsa o ayrı.
İlginiz için çok çok teşekkürler -
Merhabalar
Green kart başvurusu yaparken yanlışlıkla ad-soyad bilgilerini ters girmişim; bu durum mülakat sırasında elenme nedeni olabilir mi? -
Merhaba @Özgür-Bilgin bey,
Sorunuzu ilgili konu hakkında sorunuz lütfen.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1455/dv2020-bekleme-odası/1958
-
Benim de 2009 Yılında Antalya da komşumla yaşadığım Kavga sonucu yaralama dan 3 ay cezam var, yatmadım para cezası da almadım ama karşılıklı Davacı olduğumuz için hem onlara hem bana ceza verdiler, aynı komşu ile 2 kes davalı olduk her davada hem onlara hem bana ceza verdiler, Sinek küçük mide bulandırır ben de sıkıntılıyım.. :)
-
@kirgizhan Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:
Benim de 2009 Yılında Antalya da komşumla yaşadığım Kavga sonucu yaralama dan 3 ay cezam var, yatmadım para cezası da almadım ama karşılıklı Davacı olduğumuz için hem onlara hem bana ceza verdiler, aynı komşu ile 2 kes davalı olduk her davada hem onlara hem bana ceza verdiler, Sinek küçük mide bulandırır ben de sıkıntılıyım.. :)
Gecmis olsun, neden ve ne kadar ceza aldiginiz da onemli, kanimca sizin durumunuzda hicbir problem yasamamaniz oldukca olasi, tabii ki bu karari dosyanizi inceleyen konsolos verecek.
-
Hepinize selamlar 18 yaşindan küçükken bir kavgadan aldığım para cezası var kanunda 2 aydan 6 aya kadar hapis veya 200 liradan 2500 liraya kadar para cezası yazıyor.228 lira para cezası ödedim. 15 yıl önce olan bir olaydan. arşiv kaydinida sildirecegim ama ibraz etsem sıkıntı olurmu yardımlarınız için teşekkürler.
-
@kleros Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:
Hepinize selamlar 18 yaşindan küçükken bir kavgadan aldığım para cezası var kanunda 2 aydan 6 aya kadar hapis veya 200 liradan 2500 liraya kadar para cezası yazıyor.228 lira para cezası ödedim. 15 yıl önce olan bir olaydan. arşiv kaydinida sildirecegim ama ibraz etsem sıkıntı olurmu yardımlarınız için teşekkürler.
uzerinden uzun sure gecmis ve buyuk bir ceza da almamissiniz, o nedenle bence sorun olmayacaktir. Fakat nihai karari konsolos verecek tabii ki. Yukaridaki gocmenlik kanunlarina goz atabilirsiniz.
-
İyi akşamlar arkadaşlar benim şubat ayında basit yaralama ve hakaret suçundan davam görülecek.(tamamen iftira olan bir dava annemlerin evinde bulunmam ve öz teyzemin annemlere gelip hakarette bulunması bizim eve polis çagırıp gönderdikten sonra gitmis darp raporu almış ama darp raporunda bile hiç birşey yazmıyo çünkî darp olayı olmamıştır)neyse sonucunda mahkemelik olduk ve davamiz gorulecek benim tahminen mülakatım mayıs gibi mahkeme büyuk bir ihtimalle ertelenecek bu durumda sonuçlanmamış davayıda
İngilizceye çevirmem gerekiyormu -
@necla343434 Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:
İyi akşamlar arkadaşlar benim şubat ayında basit yaralama ve hakaret suçundan davam görülecek.(tamamen iftira olan bir dava annemlerin evinde bulunmam ve öz teyzemin annemlere gelip hakarette bulunması bizim eve polis çagırıp gönderdikten sonra gitmis darp raporu almış ama darp raporunda bile hiç birşey yazmıyo çünkî darp olayı olmamıştır)neyse sonucunda mahkemelik olduk ve davamiz gorulecek benim tahminen mülakatım mayıs gibi mahkeme büyuk bir ihtimalle ertelenecek bu durumda sonuçlanmamış davayıda
İngilizceye çevirmem gerekiyormuNormalde sonuclanmis davalarla ilgileniyorlar; ama eger bu konuda belgeleriniz varsa, kesinlikle cevirtip goturmenizi tavsiye ederim.
-
@crazycells çeviriyi ben evraklar arasinda mi verim yoksa gerek görürsem mi verim
-
@crazycells , mahkeme kayıtları ile ilgili sormak istediğim bir konu var.
öncelikle şunu belirteyim adli sicil kaydım ve arşiv kayıtlı sicil kaydım tertemiz :))
2012 mart ayında komşu ile girmiş olduğumuz tartışma sonucunda komşu darp raporu ile birlikte şikayette bulunmuş, tabi buna istinaden mahkeme görüldü ve dava kapandı.Her neyse ben GC çıkana kadar bu konuyu umursamıyordum, tabi GC çıktıktan sonra uyap sisteminde mahkeme kayıtlarımın olduğunu fark ettim, bende ilgili mahkemeden kayıtlarımı almaya gittiğimde mahkeme çalışanı beni uyardı "Hakim sizi suçsuz bulup direk BERAAT yazmış(para cezası dahi almadım), mahkeme üzerinden 5 yıl geçmiş isterseniz bir dilekçe yazarak sistemden düşürebilirsiniz" dedi. Mahkeme çalışanı'nın yönlendirmesi ile mahkemeye bir dilekçe sundum, dün elime ulaşan mahkeme'nin gerekçeli kararında <dosyalarımın incelenip bu zaman zarfında hiçbir suça karışmadığım için dava'nın düşürüldüğü> yazıyor.
Mülakat'a giderken bu belgeleri yanımda götüreceğim...
şimdi sormak istediğim; bununla ilgili bir soru gelirse bu belgeleri çeviri yapmadan konsolosa sunup, suçsuz olduğumu izah etsem bir sıkıntı yaşar mıyım? yoksa kesinlikle kayıtları çeviri yaptırmam gerekir mi? -
@necla343434 Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:
@crazycells çeviriyi ben evraklar arasinda mi verim yoksa gerek görürsem mi verim
yaninizda bulunsun, eger bu konuda soru gelirse hemen verirsiniz.
-
@aytac59 Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi içinde söyledi:
@crazycells , mahkeme kayıtları ile ilgili sormak istediğim bir konu var.
öncelikle şunu belirteyim adli sicil kaydım ve arşiv kayıtlı sicil kaydım tertemiz :))
2012 mart ayında komşu ile girmiş olduğumuz tartışma sonucunda komşu darp raporu ile birlikte şikayette bulunmuş, tabi buna istinaden mahkeme görüldü ve dava kapandı.Her neyse ben GC çıkana kadar bu konuyu umursamıyordum, tabi GC çıktıktan sonra uyap sisteminde mahkeme kayıtlarımın olduğunu fark ettim, bende ilgili mahkemeden kayıtlarımı almaya gittiğimde mahkeme çalışanı beni uyardı "Hakim sizi suçsuz bulup direk BERAAT yazmış(para cezası dahi almadım), mahkeme üzerinden 5 yıl geçmiş isterseniz bir dilekçe yazarak sistemden düşürebilirsiniz" dedi. Mahkeme çalışanı'nın yönlendirmesi ile mahkemeye bir dilekçe sundum, dün elime ulaşan mahkeme'nin gerekçeli kararında <dosyalarımın incelenip bu zaman zarfında hiçbir suça karışmadığım için dava'nın düşürüldüğü> yazıyor.
Mülakat'a giderken bu belgeleri yanımda götüreceğim...
şimdi sormak istediğim; bununla ilgili bir soru gelirse bu belgeleri çeviri yapmadan konsolosa sunup, suçsuz olduğumu izah etsem bir sıkıntı yaşar mıyım? yoksa kesinlikle kayıtları çeviri yaptırmam gerekir mi?Bu sekilde goturebilirsiniz, tam olarak bir suc ya da ceza olmadigi icin tercumesini isteyeceklerini zannetmiyorum.
Eger gerekli gorurlerse zaten sizden cevirisini yapip gondermenizi isterler. Eger isterlerse cevirtirsiniz.
-
@aytac59
" Court Record(s) (Original and English translation with copy), If any applicant has been arrested, charged, convicted, or imprisoned in any country "
diye belirtilmiş olduğu için hukum giymediğiniz bir dava kayıtları için endişelenmeniz yersiz bence. Kaldı ki adli sicil kaydınız da temiz. -
@crazycells kafamı kurcalayan bir sorundu teşekkür ederim
-
@crazycells ve @sash cevaplarınız için çok teşekkür ederim :))
-
Daha önce hiç cezaevinde yatmadım. Ama denetimli serbestlik yasası olduğu için bundan faydalandım. 4 ayrı suçtan cezam var. İlk suç basit yaralama 5 ay. İkinci suçum adıma kayıtlı simkart çalıntı telefonda kullanılmış. Küçük kardeşim bunu kullanmıştı. Ama hat benim adıma olduğu için onun adını vermedim. Ve 6000 tl para cezası aldım. 3.suç : başka birinin çaldığı eşyayı satın almak. 10 ay ceza aldım. Son olarak hırsızlık suçu var. Bu suçtan ertelemeli ceza aldım. 27 ay. Bütün bu cezaları yerine getirdim. Cezaların hepsi 10 yıl önceydi.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
41
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum