Bavul Hazırlama - Yeni Hayat , Yeni Bir Başlangıç ...
-
Hasari firmanin olusturdugunu kanitlamanizi istiyorlar mi ? Bi fotograf cekmek faydali olabilir belki
-
@crazycells evet ve msc markası gecen sordum benım Valizi 500tlymiş 😂
-
@metert zaten Havaalanından cıkmadan subeye giderseniz onlar kontrol edip tutanak tutuyor 😊
-
Merhaba Arkadaşlar ;
Yurtdısına göçmeden önce neler götürmeliyim neler götürmemeliyim diye düşündüğünüz oldu mu?
Size valiz hazırlama konusunda master yapmış biri olarak ince ayrıntılar vermek istedim. (master dan kasıt 26 yurtdısı seyahati yapmıs biri olarak yada benim uyguladığım taktikler hakkında bahsetmek istiyorum.)
Öncelikle eğer biletinizi aldıysanız muhakkak bagaj haklarınızı öğrenmenizi tavsiye ederim. (ben kanada için yazıyorum. 1kişi 23×2 ucak altı 8 kilo ucaküstü hakkımız var. 3kişilik bir aileyiz.)
Gitmeden aylar önce bütün eksik evraklarım, ingilizce transkriptlerim, ingilizce ders konularını içeren üniversiteden mühürlü ders içerikleri, aynı sekilde üniversite mühürlü zarflar aldım. Antrenörlük belgelerimi translate ettirdim. (apostil kanada 'da geceriz oldugu için yaptırmadım), kredi kartı sayımızı 1e düşürdük ve yurtdısına actırdık, telefonlarımızı kontürlü hatta cevirttik(İnternet bankacılığı kullanmak için), ev kredimiz devam ettiği için banka yetkilileriyle tanısı iletişim numaraları, e-mail bilgilerini aldık-verdik.
Ası karnesini yanınıza almayı unutmayın ve biz cocugumuzu evlilik cuzdanımıza işlettik ayrıca cok dilli ingilizce doğum belgesini aldık.
Aile hekimimizin iletişim numaralarını aldık ve cocuk için: ates düşürücü, antibiyotik, balgam sökücü, alerji kremi, agrı kesici surup, fitil, göz damlası, kulak damlası, pişik kremi, burun acıcı damla (yastıga veya üstüne damlatınca solunumu acıyor), d vitamini, umca bagısıklık güçlendirici, ocean omega 3 ve multivitamin aldık. (hepsini aile hekimi yazmadı tabiki, cocuk doktorumuzun önerisiyle uzun zamandır kullandığımız ve işe yarayan destekleyicileri biz aldık.) pişik kremi unutmayın😊 ayrıca özellikle uzun ucuslar için biberon, oyuncak küçük arabalar, burun acıcı sprey, resim kagıt ları koparıp canta ya koyunca hayat kurtarıyor, kalemlik içinde kuru kalem (aksi takdirde keçeli kalem ellerini cok kirletebiliyor), bir kaç çizgifilm indirebilirsiniz telefonunuza biz lolokids izliyoruz 😊ates düşürücü muhakkak yanınıza alın ve fitil. ✨ Kusma veya alt değiştirme için küçük posetleri unutmayın. Alta sermek için çarsaf, küçük yastık ve bir çocuk battaniyesi işinize yarayabilir ucus esnasında...ve meyveli küçğk tek kullanımlık sütler, çerezi(ceviz, badem, fındık, kaju (alerjik tarafını bilir anneler zaten), kraker, su, enerjisini cok yükseltmeyecek besinler, havuc, elma, hatta ben sarma yapıp alıcam acıkır diye hahaha, küçük ev poacaları(biraz feminist yazı oldu ama annelik 🤱 işte ne yaparsınız 😊)antibakteriyel sprey, küçük sıvı sabun, peçeteler acil durumlar için
Evinizin yıl içinde zorunlu dask ve diğer ödemeler veya vergi için bankanızdan tarihleri öğrenip, ailenize veya İnternet bankacılığını la halledebilirsiniz.
Eger gider gitmez telefon almayacaksa ız yanınıza ekstra bir telefon alabilirsınız.Tabiki bunlar için priz dönüştürücü ye ihtiyacınız olacak..
Vakumlu posetler hayat kurtarıyor. 6 valize perdeden, havlulara, carsaflardan, yorgana, nevresim takımları, fincanları, cezve, Türk kahvesi vazo ve cicek lerim, kahvaltı, corba, anayemektabağı, tenis toplarım ve raketim, ev terlikleri, küçğk yılbası agacım ve süslerim, cercevelerim ve resimlerim, aklınıza gelecek herseyi sıgdırdım... Şimdilik bu kadar sevgiyle kalın(devamı yakında 😊)
-
Tabi şuna dikkat etmek lazım sadece THY ve sanırım Lufthansa 2x23kg iki bavul seceneği sunuyor, cogu sadece 1x23kg.
-
Farklı bir ülke, farklı insanlar, farklı dil, farklı kültür. Alışmak o kadar kolay değil :)
-
@sash firmanıza göre bavul hakkınızı öğrenip öyle hazırlık yapmak lazım. Uyarım yazmıstım 😊
-
@greentayfun valla cok zor da olmaması lazım isteyen, azim edenler için. Kesinlikle hiç kolay değil. Mental olarak hazır olmak en önemlisi
-
Selamlar, “Kanada için yazıyorum “ demişsiniz. Amerika’ya greencard talihlisi olarak, Kanada üzerinden mi gireceksiniz, aklım karıştı ?
-
@wwinter yok 😊 case number ıma göre agostos gibi sıra gelecek. Öncesinde eğitim amaçlı kanadaya tasınıyorum
-
Tek üzecek şey elektrikli aletlerimi o bavullara koyamamak olacak😐
-
@hgkd priz dönüştürücüler bir nebze iş görür ama sonrasında bozuluyormus 😊
-
Bu ileti silindi! -
@hockeyumpire2 sadece priz değil voltaj asıl sorun diye biliyorum.
-
hockeyumpire canadanın hangi provinsine okumaya gidiyosunuz ve tuition fee ıstersenız ozeldende yazabılırmısınız tşk.(mahsuru yoksa)
-
Part 2...
Yetişkinler için: bütün diploma, belgelerini, resmi evraklarınızı yanınıza almayı ve önemsiz gibi görünsede bir gün lazım olurmu diye aklınızı karıstıran ne varsa birer resmini cekip, yedeklemekte fayda var. Faturalı hattınızı kontürlüye çevirtmeyi unutmayın. Resmi işleriniz için Vekalet bırakmadan yarar var. Biz yaza olurda evi kiraya verebiliriz diye kira kontratı aldık 3tane ve ev sahibi bölümlerine imza atıp ailemize teslim ettik. (onlar kiraya verebilsin diye, birde tapu fotokopisi ekledik.), diş ve göz muayenesi olduk, soğuk algınlığı, agrı kesici, mide rahatlatıcı, alerji ilaçları, göz ve kulak damlaları yazdırdık ve bütün valizlerimize eşit sekilde yerleştirdik. (artık ilaçların üzerinde isim-soyisim, tarih ve ilaç bilgisi yazan etiket takıyorlar, dolayısıyla Havaalanında sorun olacağını düşünmüyorum.), Türk kahvesi stoğu yaptık ve fincan, cezvelerimizi aldık. Aile forograflarımızı çoğalttık, herkesle vedalastık.
Ucus için miles and smiles kartınızı işletmeyi unutmayın. (inanılmaz miller hesiye ediyorlar buara, ailenize sehiriçi ucus alabilirsiniz vergisini ödeyip.) valizleri teslim ederken fragile (kırılır etiketi) talep edebilirsiniz diyecektim ki bu etiket kaldırılmış artık. Valizlerinizin tek tek fotoğrafını cekmekte fayda var. Kaybolma veya hasar alma durumunda kanıtlamanız için. Bebek pusetini ucağın ön kapısına kadar götürebilirsiniz. (ön kapıda görevliler teslim alıyor) ucuş için küçük ecza cantası yapmanıza fayda var. (özellikle yanık kremi lazım olabiliyor.insallah olmaz hiç kimseye), yedek corap, diş macunu-fırçası belki işinize yarar.
Devamı gelecek 😊şimdilik hoşçakal ın.. 👋
-
@hockeyumpire2 bilgiler için çok teşekkürler çok detaylı paylaşım olmuş GC çıkarsa mutlaka not alınıp bakılması lazım bu arada yeni yaşamınızda bol şanslar..
-
Kullanmam gereken bir ilaç var kaç kutu götürebilirim ?
-
Merhabalar. Benim de bir sorum olacak. Scooter için bagaja vermeden çocuğumuz uçağa kadar kullanabilir mi. Malum çocuklar sürmeyi seviyor ve ağır da olduğu için kilodan düşmüş oluruz. Bebek arabası gibi uçağın kapısına kadar kullanma ihtimalimiz var mı. Yoksa bavulun içine koyun der mi görevliler
-
@kürşat ben 10 kutu ilacı cantada abd ye sokdum kimse bişey demedi bakmadılar bile cantaya
siz yinede ne olur olmaz recetelerinizi yanınıza alın
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
42
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum