Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 370.3k 279

• @ozlem1234
    Sorunun ikinci kısmını atlamışım. Sadece posta yolu ile gönderiliyor.

Cover sheetde yer alan

Photocopies of Supporting Documents:
    Valid, unexpired passport
    Birth Certificate with translation (vukuatlı nüfus kayıt örneği ve çevirisi-e devletten)
    Adoption Documentation
    Marriage Certificate with translation (evlilik cüzdanı fotokopisi ve çevirisi)
    Marriage Termination with translation.
    Court Records with translation (adli sicil kaydı-ingilizce olarak e devlet veriyor)
    Military Records with translation (askerlik durum belgesi -e devlet)
    Police Certificate(s) with translation (adli sicil kaydı bunu da kapsıyor)

Bunlar dışında dediğiö gibi sadece banka hesap dökümü yolladım son 6 ay için.

Kolaylıklar

• Arkadaşlar Türkiyeden I 140 filing fee ödemesi imkansız gibi varmı bunu başaran , abd de hiç kimsem yok bu arada

• @dpdemir Bir de isin kotu kismi EB kategorisi icin her gecen gun bekleme suresi azalmak yerine artiyor. Mesela siz 22 Mart 2023’te Interview Letter almissiniz yani yaklasik 20 ay surmus DQ olduktan sonra. Su anda 22 aydir bekleyen ama hala Interview Letter alamayan EB2 var.

• @GÖK bunu bir avukt paylasmisti. Surekli ulasabildigimiz bir bilgi degil ki keske oyle olsa. Curtis morrison avukat takip etmekte fayda var. ara ara dava acarsa ve sonucu gelirse paylasiyor

• @ozlem1234 sponsor belgesi koymaniza gerek yok hocam. Eb2 niw kategorisi self sponsor zaten

• @Hildebrandt maalesef oyle. Biz DQ oldugumuzda Covid’in en yogun oldugu zamandi ve bekleme suresi 16 aydi. Bize 21 ayda randevu verildi. Sureler uzuyor ne yazik ki.

• Bu retrogession nin etkisini de 2 ay sonra gorebilecegiz
    @dpdemir, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@Hildebrandt maalesef oyle. Biz DQ oldugumuzda Covid’in en yogun oldugu zamandi ve bekleme suresi 16 aydi. Bize 21 ayda randevu verildi. Sureler uzuyor ne yazik ki.

• @niwss umarim daha da uzamaz artik. 2 yil yeterince uzun bir sure. Insallah herkes hevesi gecmeden, vakitlice vizesine kavusur.

• @dpdemir, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@niwss umarim daha da uzamaz artik. 2 yil yeterince uzun bir sure. Insallah herkes hevesi gecmeden, vakitlice vizesine kavusur.

Umarım bekleme süreleri daha katlanılabilir sürelere geriler

• @niwss Hocam ben bir cikarim yaptim sizlerin gorusunu de merak ediyorum. @dpdemir hocamin priority date 21 Temmuz 2020 ve interview birkac ay once oldu. Bullet-in EB3 icin Mayis 2020 oldu yani bu 21 Temmuz 2020’den bile once. Yani bundan sonra hicbir EB3 interview almayacak diyebilir miyiz? (Tabi ki August Bullet-in’e gore soyluyorum her sey degisebilir.)

• @Hildebrandt evet yani PD si bu tarihten sonra olanlar disinda randevu alan olmayacak gozukuyor. Ama bu dediginiz gibi agustosa 23 visa bulletine gore. E3 te cok yogunluk oldugu icin boyle bisey yaptiklarini aciklamislardi visa bulletinde zaten. En azindan soyle diyebilirz heralde ekim tarihinde e3 ten randevu alan goremeyecek gibiyiz @dpdemir hocami son randevu alan olarak referans alirsak.

• @muratseng benim bildigim bunun tr de yapilmasi gibi bir imkan yok. Benim avukatim kesin bi sekilde amerikadaki bir hesaptan odenmesi lazim demisti bana

• @MBKA @niwss Çok sağolun hocam. Teşekkürler cevaplar için.

• Merhabalar,

Gectigimiz ay itibariyle bir hukuk firmasiyla surece basladim. Kendilerine CVmi paylastim ve daha once yaptigim sunumlari vs ilettim. Amerikada MBA yapmis birisi olarak bu surece basladim ve kendileri de olumlu sonuclanabilecegini dusundukleri icin case i kabul ettiklerini ilettiler. Bahsi gecen DQ Priority Date vs bunlarin aciklamalarini nereden bulabilirim?
    Su an firma benden diploma, vizelerim, pasaportlarim, yaptigim sunumlari, personal statement`lari vs talep ediyor. Bu hafta itibariyle iletmis olacagim. Sonrasinda ne gibi bir surec bekliyor azcik bilgilendirme yapma sansi olan var midir?

Tesekkur ederim.

Sevgiler,

• @microwave, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Merhabalar,

Gectigimiz ay itibariyle bir hukuk firmasiyla surece basladim. Kendilerine CVmi paylastim ve daha once yaptigim sunumlari vs ilettim. Amerikada MBA yapmis birisi olarak bu surece basladim ve kendileri de olumlu sonuclanabilecegini dusundukleri icin case i kabul ettiklerini ilettiler. Bahsi gecen DQ Priority Date vs bunlarin aciklamalarini nereden bulabilirim?
    Su an firma benden diploma, vizelerim, pasaportlarim, yaptigim sunumlari, personal statement`lari vs talep ediyor. Bu hafta itibariyle iletmis olacagim. Sonrasinda ne gibi bir surec bekliyor azcik bilgilendirme yapma sansi olan var midir?

Tesekkur ederim.

Sevgiler,

Merhabalar hayırlı olsun şimdiden, belirttiğiniz terimler birinci sayfada yer alan excel formundaki açıklamalar kısmında yer alıyor. Evraklarınızı ve dilekçenizi USCIS e sunduktan sonra I-140 ınızın onayı için bekleyeceksiniz. Onaylanırsa dosyanız NVC ye aktarılacak. Sonrasında DS-270 ve istenilen belgeleri NVC ye gönderip dokumanlarınızın onaylanmasını bekleyeceksiniz. Onaylanınca da Ankaradan randevu tarihi almak için mail beklemeye geçeceksiniz

• Herkese merhaba, Temmuz ayı nerdeyse bitmez üzere henüz EB vizelerden randevu maili alan yok sanırım. Haftaya mail gelme olasılığı var mı ne düşünüyorsunuz?

• @microwave ek olarak da bu alintiladigima bakabilirsiniz.

@niwss, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@MBKA merhaba, DQ oldugunuz tarih ve priority date iniz randevu sırasında olanlar için önemli iki tarih. DQ olduğunuz tarihe gore sıraya giriyorsunuz ama randevu için sıra size geldiğinde de, priority date inizin current olması gerekiyor. Current olup olmadığına da her ay yayınlanan visa bulletin de Final Action Date tablosuna bakarak anlıyorsunuz. Örneğin, Agustos 23 visa bulletin'e göre, E2 kategorisi için DQ olmuş ve priority date i 1APR2022 den önce olanlar randevu alabiliyor. Diyelim ki DQ oldunuz ama PD niz 5 mayıs 2022, randevu sırası size gelse bile PD'niz 1APR2022 den sonra olduğu için randevu tarihi alamazsınız.

• @u2rem evet artik son hafta gelicek mailler heralde ya da geldi bizim grupta yok suan birisi

• @niwss, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@u2rem evet artik son hafta gelicek mailler heralde ya da geldi bizim grupta yok suan birisi

Yeni başvuran arkadaşlar kadar eski başvurular da olsaydı grupta güncel randevular hakkında daha fazla bilgi edinebilirdik. Bakalım önümüzdeki hafta umarım haber alabiliriz

• @u2rem DQ’su Ekim 2021 olup hala randevu almayan @steve2021 umarim bu hafta alir. Bekleme suresi iyice artmis gorunuse gore

Benzer Başlıklar

• EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3k
    7
    49 Oy
    3k İleti
    239k Bakış
    G
    @grounddreamer, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları @tufank Çok teşekkür ederim evet maalesef oldukça üzüldüm. Aracı kurumla görüştüm ve yukarıda @kngslyr06 bahsettiği gibi Şirketin EIN numarasında DOL un sistemlerinde bir uyuşmazlık görünmüş( Doğrulanmamış). Dosyanın içeriği ile ilgili herhangi bir hata olmadığını ,hatta teknikt bir hata olmadığını fakat bu durumdan dolayı toplu bir red olduğunu ( tam sayı belirtmedi ama muhtemelen 20 civar ) şimdi Reconsideration talebinde bulunacaklarını söylediler . İlgili evraklar hazırlanıyormuş. Muhtemelen bu süreç 5-6 ayı bulur diye hissediyorum. Bültenden dolayı totalde süre olarak bir kaybımız olmayacaksada( Umarım Reconsideration sonrası onay alırız ) bir an önce I-40 onayını alıp dosyayı kilitlemek mental olarak rahatlatacaktı . Ama elimizden gelen birşey yok maalesef. Sonunda güzel haberler duyarız inşaallah Bu konu ile ilgili bir güncelleme yapmak isterim . 2 yılı aşan bir PERM süreci !!! Ocak 2026 — Reconsideration (İtiraz) Talebi: Red kararının ardından, yasal 30 günlük süre içinde işverenimiz reconsideration talebini dosyaladı. İtiraz dilekçesinde şunlar sunuldu: İşverenin vergi dairesinden alınan resmi belgeler (tax documents) ile şirketin gerçek, faal bir işletme olduğu kanıtlandı — yani FEIN doğrulanamama sorununun şirketin var olmamasından değil, DOL'un o dönemki (shutdown kaynaklı) sistem/veri erişim sorunundan kaynaklandığı gösterildi. Aynı işverene ait, aynı FEIN ile dosyalanmış ve 17 kişilik bir grubun shutdown öncesinde başarıyla certified olduğu emsal olarak sunuldu — yani FEIN'in sistemde daha önce doğrulanabildiği, sorunun sonradan (shutdown sırasında) ortaya çıktığı vurgulandı. Ayrıca farklı bir batch'e ait ama labor girişi bizimkinden daha geç yapılmış bir başka çalışanın, tüm redlerden sonra yine aynı işveren adına certified olduğunu öğrendik. Haziran 2026 — Analyst Review ve RFI: Reconsideration talebi dosyalandıktan yaklaşık 5 ay sonra, Haziran 2026'da dosya bir DOL analistinin incelemesine (analyst review) düştü. Bu inceleme sonrasında dosya doğrudan bir karara bağlanmadı, bunun yerine bir RFI (Request for Information) çıkarıldı. RFI'da istenen belgeler dikkat çekici şekilde, Ocak 2026'daki reconsideration talebinde zaten sunulmuş olan belgelerle birebir aynıydı (vergi belgeleri, işveren doğrulama evrakları vb.) — yani DOL yeni bir belge talep etmedi, muhtemelen dosyayı yeniden değerlendirirken elindeki belgelerin resmi olarak sisteme/kayda yeniden işlenmesini istedi. 29 Haziran 2026 — RFI Cevabı: RFI'da belirtilen süre içinde, elimizdeki belgeler (reconsideration'da sunulanlarla aynı) tekrar derlenip resmi olarak gönderildi. Cevap gönderildikten sonra bugün itibarıyla (1 Temmuz) FLAG sistemindeki dosya statüsü hâlâ "RFI ISSUED" olarak görünüyor, yani henüz cevabın işlendiğine dair bir güncelleme yok. Merakla cevabı bekliyoruz ve umuyoruzki CERTFIED olarak görürüz.
  • EB-3 GREEN CARD SURECI

47
    4 Oy
    47 İleti
    5k Bakış
    Emin DoganE
    Sitedeki eb3 vize reklamındaki kuruluş aracılığıyla giden oldu mu hiç aranızdan 20k dolar çok yüksek bir rakam ve riske girmeye değer mi sizce
  • Parali Sponsorluk ile Green Card Almak

15
    -3 Oy
    15 İleti
    5k Bakış
    Z
    @Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
  • Is Teklifleri ile Dolandiricilik Uyarisi

40
    1
    12 Oy
    40 İleti
    5k Bakış
    M
    @Bluey teşekkür ederim. Zaten aynı izlenimi taşıyorduk, teyit etmiş olduk.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k