Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @tfnsylmz merhaba sizlerin ne kadar zaman sürdü ve 1 yıllık kontrat imzalayabiliyor muyuz, yurtdışı görevi her zaman çıkmakta mı?


  • @usdreamgirl, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @tfnsylmz merhaba sizlerin ne kadar zaman sürdü ve 1 yıllık kontrat imzalayabiliyor muyuz, yurtdışı görevi her zaman çıkmakta mı?

    Merhaba, bu sorularin ucunu de daha onceki gonderilerde yanitladik, en bastan gelerek okumanizi tavsiye ederim. Boylece hem bu sorularin hem de akliniza gelebilecek diger potansiyel sorularin cevaplarini alabilirsiniz


  • @usdreamgirl ben basic trainingin mezuniyet haftasindan bir hafta once aldim vatandasligi, basvuruya recruiterla basladik sonra bct baslamadan imzalatmam gereken evragi imzalatip uscise yukleyip eksik evragi tamamlamistim,benden 3 hafta once de alanlar vardi(6.-7. Hafta arasi). Hatta bir turk arkadasla tanistim bctye baslamadan vatandasligini almisti. Basvuru icin bct yi bitirmek sart degil.


  • @tolgicaki çok teşekkür ediyorum cevabınız için yani 2-6 hafta arası da alabiliyorsunuz vatandaşlık, çok sağolun


  • 3468cf8c-28e7-4460-882a-1dbadb48ca60-image.png
    Ordudaki en kısa kontrat 2 yılmış.


  • Bu ileti silindi!

  • @Ping-PONG @MySea Belki merak eden vardir diye yaziyorum evliyseniz ve esiniz henuz abdde yasamiyorsa gittiginiz yere gore BAH aliyorsunuz. Ben Miamiden enlist oldum. OK, Ft Sill de bct ye basladim. BAH i fort sille gore aldim maalesef. Simdi AIT icin virginia ft lee deyim , bah imi buraya update ettirdim.


  • @tolgicaki Tolga bey 2 yıllık kontrat imzalarsam da böyle mi bir de Basic training bir kadını zorlar mı sizce


  • @usdreamgirl 2yillik kontratta bir sey fark edecegini sanmiyorum BAH icin evli olman yeterli. Eger spora yatkinsaniz zorlanacaginizi dusunmuyorum. Ben uzun suredir spor yapmiyordum ilk 2 3 hafta koşularda zorlandim 2mile 22 dk nin altında kosmaniz gerekiyor gayet uzun bir sure. İlk2 hafta en zor kismi diyebilirim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Murat 4 Murat 4 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 

  • Bugün fl de kayıt için görüşme yaptım, İngilizcem çok iyi değil fakat sizlere bir kaç sorum olacak,

    1- diyelim vatandaş oldum ve Türkiye’ye döndüm kontratım 2 yıl 1.yılda dönmedim amerikaya cezai yaptırımı nedir?

    2- bct için farklı bir eyalete gönderiliyorum fakat part girsem aynı eyalette kalabilir miyim?


  • @usdreamgirl, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    Bugün fl de kayıt için görüşme yaptım, İngilizcem çok iyi değil fakat sizlere bir kaç sorum olacak,

    1- diyelim vatandaş oldum ve Türkiye’ye döndüm kontratım 2 yıl 1.yılda dönmedim amerikaya cezai yaptırımı nedir?

    2- bct için farklı bir eyalete gönderiliyorum fakat part girsem aynı eyalette kalabilir miyim?

    1- boyle en ufak bir ihtimal varsa bile girmeyin hic, askeriye cocuk oyuncagi degil, AWOL olmak en son isteyeceginiz sey.

    2- hayir


  • Merhaba bugün kaydımı yaptım ama şöyle söyledi görevli,

    2 yıllık fulltime kontrat imzalarsan 3 ayda vatandaşlık alıyorsun sana sadece bir kağıda veriyoruz imzalıyorsun ve vatandaşsın

    6 yıllık part-time kontrat imzalarsan 3 ayda vatandaşlık alabilirsin, 2 yıllık kontrat imzalarsan vatandaşlığa hak kazanamazsın dediler doğru mu


  • @berke1998 tebrikler


  • @usdreamgirl USCIS sitesine gore en az 1 yillik kontrat ile vatandaslik icin uygun olabiliyorsunuz.


  • Merhabalar geçen yılın ağustos ayın da i130 başvurusunda bulundum . Şuan da hala uscis onayını bekliyorum. İki yıldan daha az evli olduğum için , sadece 2 yıllık şartlı yeşil kart alabileceğimi öğrendim . Sorum şu olacak; ABD ordusu benefits kısmına baktığım da kısa sürede ABD vatandaşlı için form doldurabileceğinden bahsediyor . Peki ben şartlı yeşil kartla orduya girebilirmiyim ? Ve ne kadar sürüyor ?


  • @usdreamgirl conditional green card ile mi girdiniz ya da bunun hakkın da bilginiz var mı ?


  • @portroyale65 permanent benimki


  • @usdreamgirl, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    Merhaba bugün kaydımı yaptım ama şöyle söyledi görevli,

    2 yıllık fulltime kontrat imzalarsan 3 ayda vatandaşlık alıyorsun sana sadece bir kağıda veriyoruz imzalıyorsun ve vatandaşsın

    6 yıllık part-time kontrat imzalarsan 3 ayda vatandaşlık alabilirsin, 2 yıllık kontrat imzalarsan vatandaşlığa hak kazanamazsın dediler doğru mu

    Ben 2 yıllık active duty kontratımla aldım vatandaşlık.

    Benim aldığım zaman 180 gün kuralı vardı .Şuanda değiştirmişler galiba. O yüzden o konuda çok fikrim yok ama @MySea nin attığında yazana göre active duty zorunluluğuna dair birşey yok 1 yıl kuralında.

    Vatandaşlık sürecide dışarda almakla aynı sadece waiver(N-426) alıyorsunuz military sayesinde ve böylece 5 yıl beklemek zorunda değilsiniz. N-400 dolduruyorsunuz army avukatlarıyla. Kontrol ediyorlar sizin için. Sonra USCIS e kendiniz yolluyorsunuz.Biyometrik randevunuza gidiyorsunuz ve mülakata giriyorsunuz .Toplam süreç 1 yıl civarında sürüyor.


  • Us.Army’ye kadın olarak başvurma konusunda deneyimi olan var mıdır?


  • @berke1998

    2.5 ay aradan sonra herkese tekrardan merhaba. 10 Agustos itibariyle Fort Jackson’da 10 hafta suren Basic Combat Training’i basarili bir sekilde tamamlayarak mezun oldum. Su an mesleki egitimi(AIT) sebebiyle Virginia’da bulunan Fort Gregg-Adams adli askeri uste kaliyorum.

    alt metni

    Egitim genel olarak soylemem gerekirse zorluydu, fakat dayanilamayacak kadar zor degildi. Sahsen beni ve bircok kisiyi en cok zorlayan kisim asiri sicak havaydi, South Carolina’da sicakliklar yuksek nemle birlikte gun icerisinde 45 dereceleri buluyordu. Field’a gittigimiz her gun mutlaka birkac kisi fenalasiyordu.

    unnamed (3).jpg

    Egitim Yellow, Red, White, Blue olmak uzere toplam 4 phaseden olusuyor. Ilk hafta EO ve SHARP(Sexual Harassment Assault Response Prevention) ile ilgili briefing aldik, Army bu iki konu uzerinde cok duruyor ve kesinlikle tolerans gostermiyor, ornek vermem gerekirse kadin askerlerle flortlesmeye calisan bir erkek trainee, sikayetler sonrasi direkt baska bir company’e gonderildi. PT sirasinda drill sergeantlar hareketi yanlis yapan kisiyi duzeltmeden once vucutlarina dokunmak icin izin istiyordu. Her platoon’dan 2 trainee gonullu vardi, SASH adli bu kisiler her Pazar gunu drill sergeantlara haftalik rapor veriyordu. Irkcilik, ayrimcilik vb. zaten kesinlikle yasak, rutbesi ne olursa olsun.

    unnamed (2).jpg

    Cok detay vermeden, ustunden gececek olursam, yellow phasede genel kurallar ogretildi, red phasede ise ciddi anlamda stresli ortama maruz kaldik ve sivil hayattan kopartildik. Ilk haftalar personal time sadece yaklasik 1 saat kullanabiliyorduk, onda da camasirlarimizi yikiyorduk. Araliksiz her gun smokelaniyorduk(ceza). Tek bir kisinin hatasi sonrasi bedelini hepimiz oduyorduk. Bu asamada ciddi anlamda test ediliyorsunuz, genelde birakanlar bu asamada birakiyor.

    unnamed (1).jpg

    Red Phase’in sonlarina dogru rifle marksmanship’e gectik ve tufeklerimizle birkac qualificationa tabi tutulduk. Gunde yaklasik 6-7 saat range’de geciyordu, dolayisiyla zaman bizim icin biraz daha hizli akmaya basladi. White Phase’in sonunda EOC (End of Cycle) testine alindik. Bu testi baska bir company’nin drill sergeantlari uyguladi ve red/white phase icerisinde ogrendiklerimizi gozden gecirdi.

    Blue Phase’de ise hand grenade egitimi, Anvil ve Forge vardi, ozellikle Forge cok zorluydu fakat bir o kadar da eglenceliydi. 10 mile ruck sonrasi sabahin erken saatlerinde mezuniyet toreninin yapildigi Hilton Field’a geldik ve berelerimizi ve patchlerimizi seremoni esliginde taktik. Haftalardir fiziksel ve mental olarak sinirlarimizi zorlayan drill sergeantlar bu sefer guleryuzlu bir sekilde bizleri tebrik etti ve daha sonra usse donduk. Kahvalti icin yemekhaneye gittigimizde yemeklerimizi drill sergeantlar servis etti, binbir cesit yemek, cheesecake, dondurma vardi, tartismasiz BCT’de en keyif aldigim gundu.

    Drill Sergeantlarimiz Afganistan, Irak, Suriye, Misir, Kuveyt gibi ulkelerde gorev yapmis, ust duzey yetistirilmis, isinin ehli insanlardi, bu sure zarfinda onlardan cok sey ogrendim.

    Vatandaslik surecim ise bekledigimden cok daha hizli sonuclandi. 29 Haziran’da N-400 formum USCIS’e gonderildi. Daha sonra 1 Agustos’ta mulakata alindim ve 9 Agustos’ta yemin toreni sonrasi Amerikan vatandasi oldum. Almak icin 40 takla attigim Greencard’i ABD’de daha 1. yilimi doldurmadan iade etmek garip hissettirdi. BCT surecinde cektigim butun zorluklara degdi acikcasi.

    AIT’den bahsedecek olursam simdilik izlenimim cok iyi, kolej havasinda geciyor, tesiste her turlu imkan var, ilerleyen gunlerde daha detayli bilgi verecegim.

    Simdilik anlatacaklarim bu kadar. Army’e katilmayi dusunenler bana ozelden sorularini iletebilir.

    Saglicakla,


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum