Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 370.6k 279

• @niwss ellis porter bir başarı oranı veya refund garantisi vermedi. "our evaluation is that you would have a viable case based on our experience with similar cases." dediler sadece.

herkesle çalışmadıklarını duydum ama internet üzerinde son zamanlarda müşterilerle pek ilgilenmedikleri ve başvurularda hata yaptıklarına dair yorumlar okudum. bu nedenle forumdakilerin tecrübesi değerli benim için.

• @gomavs sectiginiz bi avukatla ilk yarim saatlik telefon gorusmesi ucretsizdi elliste. O gorusmeyi yapip bunlari sorun bence hocam. Bana ilk degerlendirme mailinde refund ve kabul oraniyla donmuslerdi cunku. Telefon gorusmemde de herseyi sordum ve cok gercekci cevaplar verdiler bekleme sureleri, kabul alma ihtimaliyle ilgili falan. Ayrica ben sormadan internetteki negatif yorumlarla ilgili de birkac sey soylemisti avukat. Telefon gorusmesinde aklima gelmeyen sorulari da maille ilettim sonrasinda, onlara da detayli cevaplar verildi. Ilgi konusunda ben bir skinti yasamadim acikcasi.

• @niwss Siz hangi avukatla görüşmüştünüz ?

• @gomavs john goslow

• Merhaba arkadaşlar, EB-2 NIW'e başvurmayı düşünüyorum, Amerika'da bir yıl geçirdim ve geçen yıl Eylül ayında döndüm. Dolayısıyla Eylül 2024'e kadar 2-yıl kısıtlamam var. İnternetten araştırdığım kadarıyla I-140 başvurusunda bir sıkıntı olmuyor ama ikinci aşama için sanırım sıkıntı oluyor. Diyelim ki I-140 e başvurdum ve onayı birkaç ayda aldım, J-1 waive yapamadığım için ikinci aşama başvurusuna bulunmak için illa 2 yılın dolmasını mı beklemeliyim? Yoksa ikinci aşama başvuru sürecinde bir sıkıntı olmaz mı? Sıkıntı olursa I-140 onayını alıp ikinci aşama için 2 yılın dolmasını beklemek herhangi bir sıkıntı oluşturur mu (örneğin I-140 onayı aldım ama 2 yılın dolmasına 6 ay var). Cevap verebilirseniz çok memnun olurum. Herkese bol şans.

• @merve9292, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Merhaba arkadaşlar, EB-2 NIW'e başvurmayı düşünüyorum, Amerika'da bir yıl geçirdim ve geçen yıl Eylül ayında döndüm. Dolayısıyla Eylül 2024'e kadar 2-yıl kısıtlamam var. İnternetten araştırdığım kadarıyla I-140 başvurusunda bir sıkıntı olmuyor ama ikinci aşama için sanırım sıkıntı oluyor. Diyelim ki I-140 e başvurdum ve onayı birkaç ayda aldım, J-1 waive yapamadığım için ikinci aşama başvurusuna bulunmak için illa 2 yılın dolmasını mı beklemeliyim? Yoksa ikinci aşama başvuru sürecinde bir sıkıntı olmaz mı? Sıkıntı olursa I-140 onayını alıp ikinci aşama için 2 yılın dolmasını beklemek herhangi bir sıkıntı oluşturur mu (örneğin I-140 onayı aldım ama 2 yılın dolmasına 6 ay var). Cevap verebilirseniz çok memnun olurum. Herkese bol şans.

Merhaba oncelikle hayırlı olsun. Bence bir an evvel başvurun I-140 premimuma başvurmayacaksanız birkaç aydan daha uzun sürede onaylanabilir. Sonrasında dosyanızın USCIS den NVC ye taşınma aşaması var ki normalde 1-3 ay deniliyor benim gibi talihsizlik yaşarsanız 12 ay bile sürebiliyor. Sonrasında asıl DS 260 ınızı doldurmak için size verilen süreyi(ve J1 waiver yapmadan doldurup dolduramayacağınızı) araştırın varsa avukatınıza danışın bu işlemden sonra mülakat için zaten süre çok uzun Eylül 2024 i geçmiş olursunuz.

• bu eb2 için Aos ne zaman tekrar aktif olur acaba? tahmini olan var mıdır?

• EB2-NIW Priority date 30.06.2023 olarak listeye ekledim kendimi.

• @cnglbhr, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

bu eb2 için Aos ne zaman tekrar aktif olur acaba? tahmini olan var mıdır?

AOS yapilamiyor mu su an? Bunu bilmiyordum ben hocam.

• Merhabalar,
    Bu visa bulletin tam olarak nasil takip ediliyor, nelere bakip ne anlamamiz lazim, bu konuda biraz bilgi verebilir misiniz acaba? Oradaki tarihlerden ne anlamaliyim tam olarak? Surece cok hakim olmadigim icin cok temel bir soru olacak kusura bakmayin :)

• @MBKA merhaba, DQ oldugunuz tarih ve priority date iniz randevu sırasında olanlar için önemli iki tarih. DQ olduğunuz tarihe gore sıraya giriyorsunuz ama randevu için sıra size geldiğinde de, priority date inizin current olması gerekiyor. Current olup olmadığına da her ay yayınlanan visa bulletin de Final Action Date tablosuna bakarak anlıyorsunuz. Örneğin, Agustos 23 visa bulletin'e göre, E2 kategorisi için DQ olmuş ve priority date i 1APR2022 den önce olanlar randevu alabiliyor. Diyelim ki DQ oldunuz ama PD niz 5 mayıs 2022, randevu sırası size gelse bile PD'niz 1APR2022 den sonra olduğu için randevu tarihi alamazsınız.

• Merhaba Eylul randevulari icin DV lere randevu mailleri gelmis gorunuyor, EB vizeleri icin randevu mailleri DV lerden ne kadar sure sonra geliyor? Belli bir haftasi var mi? @dpdemir haricinde bizden randevu maili almış kimse de yok sanırım henüz?

• @u2rem EB randevularının DV ile bir alakası yok yalnız, onların gelmiş olması EB'nin de geleceği anlamına gelmez ne yazık ki.
    DV'deki zaman sınırı sebebiyle her ay slot açılır ve az da olsa mülakat verilir genelde.
    EB'deki başvuru sayısı ve bekleyen dosya sayısı DV ile eş olmayacaktır.

• @gucarslan, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@u2rem EB randevularının DV ile bir alakası yok yalnız, onların gelmiş olması EB'nin de geleceği anlamına gelmez ne yazık ki.
    DV'deki zaman sınırı sebebiyle her ay slot açılır ve az da olsa mülakat verilir genelde.
    EB'deki başvuru sayısı ve bekleyen dosya sayısı DV ile eş olmayacaktır.

Doğru haklısınız ama her ay az sayıda da olsa bir randevu veriliyor EB lere, DV ler çok fazla olduğu için onların önce sonra slot kalırsa diğer vizelere mi randevu veriliyor acaba diye düşünmüştüm.

• @mutlu234
    maalesef şu an kapalı. ne zaman açılacak o da muamma benim avukatın söylediğine göre. en kısa zaman da açılmasını bekliyoruz. gidip orda geçirmek istiyorum açıkçası.

• merhaba,
    dunnlaw firması ile telefon görüşmesi yaptık;
    *geldiğiniz branşla ilgili çalışmazsanız
    ilerde sorun yaşayabilirsiniz! buna dikkat edin ama researcher olarak gelenler,
    çalıştıkları yerde makale filan yazarsa, sorun olmayacaktır
    *kazanıp gittiniz, sonra tr den evlendiniz,
    eşinizde aynı haklara sahip oluyormuş!
    *hardcopy i özellikle sordum, istemiyoruz dedi. imzalı belgeleri taratın gönderin diyor.
    (ellis te benzer birşeyler demişti)
    *başvurduktan sonra yeni eklemeler yapılamıyormuş.
    en önemlisi;
    *postdoc veya proje için legal olarak usa ya gelecekseniz, bekleyin ve usa dan başvuru yapın. süre daha da kısalıyormuş

dediler.

başlık sahibinden veya adminden ricam,
    mesajlarda geçen
    dv dq priority date vs. gibi kısaltmaların anlamlarını ilk mesaja yada ayrı bir mesaj olarak yazabilirmisiniz?

• @niwss
    Cok tesekkur ediyorum bilgilendirme icin.

• Merhabalar,

Bende EB2-NIW başvurusu yapmayı planlıyorum. Bir tanıdığımız bu yolla yakın zamanda Green Card almış. Birlikte çalıştığı danışman ile görüştüm benden sadece avukatlık ücretleri için 20 bin dolar istedi:/ Ama çok yüksek ihtimal olur dedi, ancak garanti de vermedi. tutar çok gelince de araştırmaya başladım. Wegereened ve Ellis porter kabul etmedi beni. Amerikavizem'e de mail attım bekliyorum.
    Kısaca profilimden bahsedyim;
    Amerikada Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği lisansı yaptım, Türkiye'de Mühendislik Yönetimi Yüksek Lisansım var
    4 yıl telekomünikasyon sektöründe çalıştım, 7 yıldır savunma sanayi de çalışıyorum.
    Şu an çalıştığım alanda aldığım eğitimler sertifikalar mevcut.
    Üzerinde çalıştığım sistem bir çok otomobil, uçak ve savunma sanayi firmalarında dünya genelinde kullanılıyor ve onunla ilgili geliştirme/özelleştirme yapıyorum.
    Referans mektubu alabileceğim Avrupa'da çalışan eski yöneticilerim var.
    Aslında önceliğim Amerika'ya geldiğimde bu alanda bir şirkette çalışmak ama kendi şirketimi kurup danışmanlık da verebilirim. NIW için hangisi daha ikna edici olur bilemiyorum.
    Bunların yanında çocuklarım amerikan vatandaşı. 21 yaşına geldiklerinde bana green card alabiliyorlar ancak, ben Amerika'ya iki tane kalifiye eleman yetiştireceğim desem bu da bir fayda değil midir :dog:
    Eşim de 8 sene kendi şirketinde yöneticilik yaptı. Şirketi kurdu, büyüttü ve sattı. Şu an aynı sektörde Amerika'da bir şirket kurmak istiyor. Kendisi yine daha çok savunma sanayi için çalışıyordu. İkimiz için ayrı ayrı NIW başvursak ne olur? Benim görüştüğüm avukat olmaz demişti ama burada okuduğum bir çok şeyden sonra kendisine güvenim de azaldı.
    Ya da hangimiz üzerinden başvurmak daha iyi olur.
    Bir de belgelerin orjinalini mülakatta mı götürüyoruz? Yada yolladığımız kopyalar onaylı kopyalar mı oluyor?
    Son olarak olurda Red aldım, Turist vizem etkileniyor mu bilginiz var mı?

Teşekkürler.

• @gomavs merhaba gomavs;
    Ben hali hazırda saydığınız firmalardan Hayman Woodward ile çalışıyorum.Sürecimi anlatayım.Firma le ilk görüşmemi Istanbul'a gelen bir türk çalışanı ile yaptım.Ön mülakatta tecrübesine ve özgeçmişine ''uygundur'' dedikleri kişilerin %98ine green cardı aldıklarını söyledi.Kalan %2lik kesim ise evraklarda sahtecilik yaptıkları için(örneğin birkaç kişi bir şirkette çalıştım diye kağıt almış fakat o frmada çalışmadığını tespit etmişler vb) reddedilmiş.Green cardın çıkma garantisini konuşmadık.Reddedilirse ücret iadesi konusunu da konuşmadık.Bu esasında benim hatam bunları sormam gerekirdi.Sizle mülakat yapalım uygun görülürseniz ücret yatırırsınız dendi.15dk süren bir mülakat yaptık ve çalıştığım projelerde yaptığım işlerden bahsedince siz uygunsunuz dendi.Ben savunma sanayiinde çalışan bir mühedisim.Yüksek lisansım vs yok.Toplamda 27 bin dolar civarı bir maliyeti oldu bana.Bunun yaklaşık 25700 doları şirkete,700 doları Uscis başvuru ücreti kalanı da tercüme ücreti olarak tercümana verdim.Istanbul'da görüştüğüm türk yetkili (Kasım 2022'de görüşmüştük).Süreci hemen başlatsak Nisan ayında Uscis'e başvursak ağustosta Uscis'den karar çıkar dedi.Fakat maalesef biraz yavaş kaldılar.Ben kendim hazırlayacağım evrak işini 30 aralık tarihinde bitirdim ve sistemlerine yükledim.Fakat kendilerinin hazırlayacağı evrak işi çok uzun sürdü hala bitmedi.Son görüşmemizde ağustos ayı ilk haftasında Uscis'e dosyamın gitmesini beklediklerini söylediler.Şu an benim durumum bu.Bana göre Hayman Woodvard biraz pahalı ve yavaş kalıyorlar.Bilemedim pahalı olmasının sebebi benim belki de düz bir mühendis olmamdır.Yani yüksek lisans,doktora ve makalesi olan bir mühendis olsaydım daha kalifiye olurdum ve belki de bana daha az ücret çıkarırlardı.Sadece tahmin yürütüyorum.Bir de çok fazla evrak hazırlanıyor bu yüzden de uzun sürmüş olabilir.Herkese başarılar dilerim.

• Herkese tekrar merhaba benim 06/2023 olan Priority Date tarihimi 08/2023 olarak revize edebilir misiniz?Şimdiden teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• EB-3 GREEN CARD SURECI

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    47
    4 Oy
    47 İleti
    5k Bakış
    Emin DoganE
    Sitedeki eb3 vize reklamındaki kuruluş aracılığıyla giden oldu mu hiç aranızdan 20k dolar çok yüksek bir rakam ve riske girmeye değer mi sizce
  • 7 Oy
    42 İleti
    4k Bakış
    S
    The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz.. [image: 1763013159018-screen-shot-2025-11-13-at-08.51.16.png]
  • EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    60
    1 Oy
    60 İleti
    7k Bakış
    M
    @charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ? Teşekkürler,
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k