Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

Sabitlendi Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
1.5k 214 145.4k 246

Benzer Başlıklar

• 7 Oy
    42 İleti
    4k Bakış
    S
    The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz.. [image: 1763013159018-screen-shot-2025-11-13-at-08.51.16.png]
  • Parali Sponsorluk ile Green Card Almak

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    15
    -3 Oy
    15 İleti
    5k Bakış
    Z
    @Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
  • 7 Oy
    5k İleti
    370k Bakış
    S
    Değerli hocalarım, merhaba. Az önce mülakattan çıktık. Sizlerle deneyimlerimi paylaşmak isterim. Biraz uzun olacak ama detayları merak edenler için iyi olacağını düşünüyorum. Randevumuz 07.30 da idi. O sebeple Ankara'ya bir gün önce geldik ve konsolosluğa yakın bir otele yerleştik. Hotel bulma uygulamalarından uygun fiyatlı teklifler bulabilirsiniz. Ben öyle yaptım. Sabah 07.00 gibi konsolosluğun önünde idik. Yakında emanet alan bir büfe tarzı yer var. Çanta ve hiçbir elektronik cihaz konsolosluğa alınmıyor. Konsolosluğa 7.30'da randevu saatlerimizi sorarak almaya başladılar. Pasaport kontrolü ve güvenlik kontrollerinden sonra bahçede yürüyüp vize mülakatlarının yapıldığı binaya girdik. Girişte green kart mülakatı olduğunu söyledik. Bize bir sıra numarası verdiler. İlk olarak evrak teslimi için numaramız yandı. Şunları istediler: -Aile Nüfus Kayıt Örnekleri. -Adli sicil belegeleri. -Askerlik belgesi. -Evlilik cüzdanı ve fotokopisi (iki fotokopi hem kendim hem de eşim için) -İş teklifi ya da davet mektubu. (EB2-NIW da zorunlu değil ama çok önemli, olmasını mutlaka tavsiye ederim.) -Hangil dil ile mülakat girmek istediğimizi sordular. Ben İngilizce dedim. İngilizceme çok güvendiğimden değil. Ama bir EB2-NIW' lunun mümkünse Türkçe kendimi daha iyi ifade edebilirim dediği için red aldığını biliyordum (daha önceki bir zamanda yaşanmış bir olay). DS260 onay sayfası, UID numaralı confirmation page vb. hiçbirini istemediler. Sonra mülakat için sıramızı beklemeye başladık. Bizden önce bazı yabancı ülke vatandaşlarını (sanırım İranlı idiler) mülakata çağırdılar. Onlar tabii sınırlamalardan dolayı vize alamadılar. Neyse... Benden önce bir aile mülakata girdi. EB1A dan kabul almıştı. Ancak onu çok fena zorladılar ve en sonunda bir üniversiteden davet mektubu olmadığı için onaylayamayacaklarını, bu mektubu alıp konsolosluğa pasaportları ile gönderirse onay vereceklerini söylediler. Mülakata giren kişi çok uğraştı ikna etmek için, "Böyle bir zorunluluk yok, avukatım da böyle söyledi" gibi... Ama memur başkalarına gitti sordu, geldi ama yine de bir türlü ikna olmadı. Hatta sanki benim anladığım kişinin durumuna özel olarak bunu istedi, diye anladım. Maalesef onay alamadılar, çok üzüldüm. İnşallah en kısa zamanda bir davet mektubu alarak onayını alır. Ve sıra bize geldi... Aynı sıra mumaramız ile bizi çağırdılar (başka bir memur çağırdı). Önce ilk olarak yemin ve parmak izi işlemleri... Sonra verdiğimiz evrakların kontrollerini yaptı (ayrı ayrı benim, eşimin ve çocuklarımın). Ben İngilizce tercih etmeme rağmen memur benimle Türkçe konuşmaya başladı, hiç bozuntuya vermedim. Bana daha önce Amerika'da bulundunuz mu diye sordu (ayrı zamanlarda iki kere sordu), hayır dedim. Eşime ve bana ilk evlilikleriniz mi diye sordu, evet dedik. En yüksek akademik dereceniz nedir dedi, doktora dedim. Doktoramın hangi alanda olduğunu sordu (sadece bunu İngilizce sordu). Amerika'da nereye yerleşmeyi düşünüyorsunuz dedi, yerleşme ile ilgili bana yardımcı olacak bir arkadaşımın olduğunu ve davet mektubu aldığım üniversitenin şehrine yerleşmeyi planladığımı söyledim. İngilizce konuşabiliyor musunuz diye sordu (bir de bunu İngilizce sordu). Sadece "Yes, I can" dedin. Başka hiçbir şey sormadı. Hiçbir belge (diploma vb. bile) istemedi. Finansal hiçbir şey sormadı, istemedi. Ve o harika cümle "Vizeniz onayladı. Pasaportlarınız bir kaç gün sonra gönderilecek" Çok şaşırdım ve heyecanlandım. Nasıl yani bu kadar mı ... dedim. Evet dedi... Bu heyecanla, DS260 formuna yazdığım permanent adresi değiştirmek istediğimi söylemeyi unutmuştum. Geri dönüp onu söyledim. Benim ilk evrak teslim edilen gişelerden birine yönlendirdi. Oraya gidip adres değişikliğini yaptırdım. Hiçbir zarf vb. bir şey vermediler, açıkçası sormayı da unuttum. Sanırım artık online işleniyor. Ama pasaportlarla birlikte belki bir şeyler gelebilir. Hepsi bu kadardı. Mutlu bir şekilde konsolosluktan çıkıp otelimize geldik ve unutmadan bu bilgileri dört gözle bekleyen (ben her tecrübeyi dört gözle okumuştum) sizlerle paylaşmak istedim. Umarım sizler de kolaylıkla onay alacağınız bir mülakat tecrübe edersiniz. En önemli tavsiye; 1-İngilizce tercih edin, emin olun zorlanmazsınız (ya da bana olduğu gibi doğrudan Türkçe konuşurlar). 2-Gerekli olmasa bile, bir davet mektubu alarak mülakata gidin. Hepiniz için güzel haberler alacağınız günler diliyorum...
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k