Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 (Trainee) vizesiyle 2. iş yapmamın EB3 sürecine etkisi nedir ?

• Merhabalar, 2023'un basinda J1 (trainee) vizesiyle Abd'ye geldim. Daha once de 3 defa Work And Travel programiyla gelmistim. Suan trainee olarak calistigim sirketin greencard icin bana sponsor olma durumu soz konusu. Normalde WAT yaptigim zamanlar J1 vizesiyle 2. is yapabiliyorduk. Ben buradayken Turkiye'de deprem oldu ve ailemde bundan etkilendi. Ben de o an detayli arastirma yapmadan J1 vizesine guvenerek aileme maddi destek saglamak adina haftasonlari 2. is yapmaya basladim. Eger sirket bana sponsor olursa, greencard surecinde yapmis oldugum 2. isin olumsuz etkisi olur mu ? 18 ay vizem var suan 7. ayin icerisindeyim ve 2.5 aydir 2. is yapiyorum. (Yapmak zorundayim. )

Sirket sponsor olmayi kabul ettigi takdirde, islemleri vize surem dolmadan ne kadar once baslatmamiz gerekir ? Bu konuda benim onlari yonlendirmem lazim. Sirket Florida'da, sizin hukuk firmanizla calismak icin Florida lisansli bir avukat olmaniz zorunlu mu ? Sirketi, islemler icin size yonlendirebilir miyim ? Surecin bir avukatla takip edilmesi gerektigini biliyorum.

• Merhaba ,ben sizin gibi Abdede traniee olarak calisiyorum ,sizi getiren sponsor firma 2. is yapmanizi kabul ediyormu ? Cunku beni getiren sponsor 2. is yapmami istemiyor, fakat bende yapmak istiyorum siz gibi sizce bir riski varmi?
    Tessekkurler.

• Merhaba, bu sorunun cevabini bilmedigim icin buraya yazdım. Benim sponsorum da izin vermiyor(mus). Bekleyip göreceğiz. Umarım büyük bir sikinti olmaz.

• Bu zamana kadar cikmadiysa cikmaz yani program sonlandirma gibi olaylar olmaz .

• @Johny-Bravo, içinde söyledi: J1 (Trainee) vizesiyle 2. iş yapmamın EB3 sürecine etkisi nedir ?

Merhabalar, 2023'un basinda J1 (trainee) vizesiyle Abd'ye geldim. Daha once de 3 defa Work And Travel programiyla gelmistim. Suan trainee olarak calistigim sirketin greencard icin bana sponsor olma durumu soz konusu. Normalde WAT yaptigim zamanlar J1 vizesiyle 2. is yapabiliyorduk. Ben buradayken Turkiye'de deprem oldu ve ailemde bundan etkilendi. Ben de o an detayli arastirma yapmadan J1 vizesine guvenerek aileme maddi destek saglamak adina haftasonlari 2. is yapmaya basladim. Eger sirket bana sponsor olursa, greencard surecinde yapmis oldugum 2. isin olumsuz etkisi olur mu ? 18 ay vizem var suan 7. ayin icerisindeyim ve 2.5 aydir 2. is yapiyorum. (Yapmak zorundayim. )

Sirket sponsor olmayi kabul ettigi takdirde, islemleri vize surem dolmadan ne kadar once baslatmamiz gerekir ? Bu konuda benim onlari yonlendirmem lazim. Sirket Florida'da, sizin hukuk firmanizla calismak icin Florida lisansli bir avukat olmaniz zorunlu mu ? Sirketi, islemler icin size yonlendirebilir miyim ? Surecin bir avukatla takip edilmesi gerektigini biliyorum.

Sayin @Johny-Bravo, sirket sponsor olursa genelde bir an once sureci baslatmaniz uygun olur ancak J-1inizin veya onceki J-1lerinizin 2 yil ulkenize donus mecburiyeti var ise oncelikle o sarti kaldirmaniz iyi olur. Gocmenlik icin ABDnin herhangi eyaletinde ruhsatli bir avukat ile calisabilirsiniz. Eger vizeniz 2. ise izin vermiyorsa, J-1 anlasmanizda boyle bir bilgi var ise, o zaman ABDde statu degisikligi yolu ile yesil kart almama ihtimaliniz cok artar.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• J2 vizesinden H1B vizesine gecis

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    152 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @cengizzhan, içinde söyledi: J2 vizesinden H1B vizesine gecis Merhaba, 2 yil kuralini waive ettirdikten sonra calistigim kurum H1B icin change of status yapti. Approval notice elimize bu hafta ulasti. Yilsonunda veya Nisan ayinda Turkiye ziyaret etme planimiz var, ve H1B vizesi olmadigindan konsolosluktan randevu alarak vizeyi almamiz gerekiyor. Burada gorusme olmadan H1B vizesini alabilir miyim? Interview waiver icin ayni kategoride mi vizeye sahip olmam gerekiyor. Ayrica J2 vizesi haricinde turist vizemde mevcuttur. Tesekkurler, Sayin@cengizzhan, ABDye girisi mutlaka H1B vizesi ile yapmaniz gerekir, aksi halde burada calisamazsiniz. Bu nedenle ABD disina ciktiginizda H1B vizesini konsolosluk veya elcilikten temin etmeniz gerekecektir. H1B icin genelde gorusme gerekmektedir. Vize icin hizlandirilmis gorusme isteyebilirsiniz. H1B alan avukatiniza sorup mulakatsiz alip almayacaginizi ozel durumlariniza bakarak kontrol edebilirsiniz.
  • İltica Ve EB3 Süreçleri Hakkında

3
    0 Oy
    3 İleti
    729 Bakış
    D
    @Claudia-J-Muslu Eşim Turist vizesiyle giriş yaptı, iltica ofisi üzerinden dosyası ilerleyecek. SSN aldıktan sonra iltica ilk mülakatı olmadan muhtemelen geri çekmiş olacağız iltica talebini çünkü mülakat tarihleri çok ileri tarihe veriliyor, o sırada bizim eb3 ile alakalı sürecimiz ilerlemiş olacaktır. Bu durumda eb3 sürecine etkisi nasıl olur sizce? Bir de şunu düşünüyoruz; önce evlilik yapıp sonra F1'a ben geçiş yapacağım eşim de F2 olacak ve iltica talebini birlikte yapacağız, eb3 süreci greencarda ilerlediğinde ilticayı geri çekeceğiz. Eb3 başvurusu benim üzerime yapıldı benim çalışma iznim gelme aşamasında mı geri çekmem daha doğru olur acaba yoksa greencard başvurusundan önce mi? Önce evlilik yapıp sonra F1 ve iltica etmek mi, yoksa önce eşim iltica edip ben F1 başvurusunu yapıp sonra mı evlenmek daha mantıklı eb3 greencard sürecinde? Şimdiden teşekkürler cevabınız için
  • B2 Turist Vizesinden F1 Ogrenci Vizesine Gecis

3
    0 Oy
    3 İleti
    552 Bakış
    V
    @Claudia j,Muslu, Tesekkurler vermis oldugunuz bilgiler icin. :)
  • J1'in 2 yil kurali ve H2 vize basvurulari

3
    4 Oy
    3 İleti
    387 Bakış
    crazycellsC
    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: J1'in 2 yil kurali ve H2 vize basvurulari @crazycells, içinde söyledi: J1'in 2 yil kurali ve H2 vize basvurulari Merhabalar sevgili Muslu Hukuk Burosu, Forumdaki yonlendirmelerden emin olmak adina bir soru sormak istiyorum. J1 "2 year home residency" kurali normalde H,L,K gibi gocmenlige giden ya da dual intent olan vizelere ya da Green Card basvurularina bir engel. Peki H2A ve H2B vizeleri icin de ayni sekilde engel teskil ediyor mu? Sanirim resmi yonlendirmelerde "H" vizeleri diyor, o nedenle iceriyor diye dusunuyorum; fakat H2A ve H2B, H1B'den amac ve tanim olarak farkli oldugundan emin olmak istedim. Tesekkurler. Sayın @crazycells, İlgili kanun maddesi INA 212 (e)dir. Buna göre J1 2 year home residency kuralına tabii olan birinin başka bir göçmen vizesine geçebilmesi, statü değiştirme (adjustment of status) yapabilmesi veya başka bir göçmen olmayan vize türüne geçmesi için (A, G ve 3 yıllık waiver alan H-1B doktorları hariç) kendi ülkesine veya en son ikametgâhının olduğu ülkeye iki yıl dönmesi gerekir. Bu durumda bütün H vizeleri buna engel teşkil edebilir. Yine de emin olmak için ve bazen 2 year home residency kuralı yazılsa bile aslında kişi buna tabii olmadığı icin Department of Stateden advisory opinion (danışma görüşü) alınıp kişinin vizesine göre J1 2 year home residency kuralına tabii olup olmadığı kesin olarak öğrenilebilir. Department of Stateden alınan cevaba göre gerekli işlemler yapılabilir. Teşekkürler. bilgilendirme icin tesekkurler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k