@rzknlmk, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Arkadaşlar merhaba. Ben Türkiye'de mecburi hizmetimi tamamladım. Fakat şu an sağlık bakanlığı adına kadrosu ile yandal asistanlığı yapmaktayken research için amerikaya geldim. J1 vizem mevcut. Bir yandan burda kalmak için olanakları da araştırıyorum ve tekrar asistanlık düşünüyorum. Bu süreçte EB-2 vizesine başvurmayı düşünüyorum bunun için de öncelikle j1 waive etmem gerek. Fakat asistanlığa girmeden sınavları geçip match olmam eylül 2024'ü bulacak. Öncesinde şubat 2024'te j1 vize sürem doluyor. Vizemi bulunduğum kliniğin sponsorluğunda tekrar uzatmayı planlıyorum. Kliniğim farklı bir vize ya da 2 yıl kuralı olmadan j1 verme imkanı var mı? Ya da şimdi j1 waive'e başvursam uzayınca tekrar başvurmak zoruda mıyım? Türkiyede çalışıyor gözükmem j1 waive için engel mi? Yardımlarınız için teşekkürler.
Gecisi ne zaman yapacaginizi bilmeden direkt waiver basvurusu yapmamalisiniz.
Yeni bir J1 icin veya statunuzu uzatmak icin waiver almaniz gerekmiyor. Diger statulere gecis yaparken waiver gerekiyor.
Yeni bir vize almadan, guncel bir DS-2019 formuyla ABD'deki J1 statunuzu devam ettirebilirsiniz. Gecis yapacaginiz zamana gore de waiver basvurusu yapip tum DS-2019'lari tek seferde waiver'a katmalisiniz. Eger su an alirsaniz, daha sonra yeni DS-2019'lar icin yeniden almaniz gerekecek. Specifik olarak kendi programinizin suresini de ogrenin isterseniz, cunku bazi arastirma programlarindaki J1'i sadece 24 aya kadar uzatabiliyorsunuz, bazilarini da 5 yila kadar... daha sonra bu sinira takilmayin.
Turkiye'ye borcunuz yoksa calisiyor gorunmenizin sorun yaratmamasi lazim.