Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

( J ) Değişim Programı Vizeleri

• @ibuypower, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

Arkadaşlar merhaba;
    Aranızda j1 vizesi devam ederken türkiyeye gidip gelen oldu mu acaba ?

eger gecerli bir J1 vizeniz ve DS-2019 formunuz varsa ABD'ye girebilirsiniz.

• @detones, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

Merhabalar. 2022 martta APye kalmıştım. Bugün J1 için tekrar mülakata girdim ve direkt ret verdiler. Pasaportumu açıp evraklarıma bile bakmadılar. Ret oranı çok yüksek. Benim hikayem burada biter, mülakatlara girecek arkadaşlara başarılar dilerim.

gecmis olsun. Work and Travel icin miydi yine?

Cok yaygin bir isim ve soyisim kombinasyonunuz mu var?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@cbk, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

Merhaba eşimle J1/J2 research scholar vizelerimizi yenilemek için yeni DS-2019 belgelerimizle birlikte postayla başvuru yaptık, benimki (J1) onaylanmış, fakat CEAC sayfasında eşiminki reddedilmiş görünüyor. Şimdilik hiçbir açıklama yok. Bu durumla ilgili bilgisi olan var mıdır? Neden olabilir? Ne yapmamız gerekiyor? Teşekkürler.

Daha sonra o bilgiler guncellenebilir, pasaportlariniz ulasti mi? Vizeler basilmis mi?

• @mutlu234, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

@cbk, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

Merhaba eşimle J1/J2 research scholar vizelerimizi yenilemek için yeni DS-2019 belgelerimizle birlikte postayla başvuru yaptık, benimki (J1) onaylanmış, fakat CEAC sayfasında eşiminki reddedilmiş görünüyor. Şimdilik hiçbir açıklama yok. Bu durumla ilgili bilgisi olan var mıdır? Neden olabilir? Ne yapmamız gerekiyor? Teşekkürler.

Merhabalar, yeni DS2019 alinca yeniden vizeye basvurabiliyor muyuz? Ben bunu bilmiyordum ve vize suremiz bittigi icin TR'ye gidemeyecegimizi dusunup uzuluyordum. Siz nasil yaptiniz anlatabilir misiniz? Cok memnun olurum. Biz gecen sene geldik ben J1 ile ailem J2 ile, simdi yeniden DS2019 aldik ama pasaportumuzdaki vize bitiyor. Vizeyi yenilemenin de sadece ABD disindan yapilabilecegini okumustum. Bu yuzden artik TR'ye gidemeyecegimizi dusunuyorduk.

Herkes posta yoluyla vize yenilemesi yapamiyor. Bu, tamamen konsoloslugun inisiyatifinde.

Yeni bir DS-2019 formu aldiysaniz ama J1 vizeniz yoksa, Turkiye'ye gittiginizde yeni bir vize alip ABD'ye giris yapabilirsiniz; ama DS-2019 formunuzun verilmis olmasi konsoloslugun %100 vize verecegi anlamina gelmiyor, bilginize.

• @ibuypower, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

@mutlu234 hocam bu trye gidiş olayıyla alakalı detaylı bilginiz var mı acaba ? Benim vizemin dolmasına 1.5 ay kaldı ama extension ds 2019 belgemle Ağustos sonuna kadar buradayım. Tr ye gidip gelmek için geç mi kaldım. Hani korkum son 1 ayı kala girip çıkıyor hayırdır demeleri açıkcası. Sizce haklılık payım var mı

ABD'ye girerken gecerli bir vizeniz varsa sorun yasamamaniz lazim. Suresi gecmemis bir vize ve gecerli bir DS-2019 formu yeterlidir.

• @meertguler, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

Ek olarak sunlari merak ediyorum:

• Bir J1 vizem devam ederken, gelecekteki programimin J vizesini simdiden alsam hala eski J1 vizemle Amerika'ya giris yapabilir miyim?
      (Ornek J1 Scholar vizem hala gecerliyken Agustos 2023'de baslayacak olan J1 Student programinin vizesini simdiden alabilir miyim. Daha sonra Agustos ayinda Amerika'ya gir-cik yapmayi planliyorum J1 Student vizesi gecerli olsun diye)
    • Gecerli bir J vizesi varken baska bir J vizesi alinirsa bir onceki vize otomatik iptal oluyor mu?

ABD'ye girdiginizde statunuz ne olacaksa o vizeyi kullanarak giris yapmalisiniz.

Vizeleri program baslamadan 120 gun oncesinden itibaren alabiliyorsunuz, ve program baslamadan max. 30 gun oncesinden ABD'ye girebiliyorsunuz.

Genelde vizeleri program zamanini goz onunde bulundurarak veriyorlar, dolayisiyla yakin zamanda vize almaniz gerekecek diye tahmin ediyorum.

Hicbir vize otomatik olarak iptal olmuyor, fakat kullanmayacaginiza emin olduklari vizeler varsa onlari damga ile iptal edebilirler. Fakat siz yine de ABD'ye giris yaparken dogru vizeyi kullandiginiza emin olmalisiniz.

• Merhabalar
    J1 vizemin oldugu pasaportumla 2021’de giris yaptim ABD’ye ve bir daha asla cikmadim. Kasim’da o pasaportum expire oldu ve yenisini Houston konsoloslugunda yeniledim. Ancak bu yeni pasaportun numarasi ile I94 alamiyroum cunku hic ulke disina cikmadim. Simdi yeni tasidigim eyalette ehliyet vs almak icin I94 ve unexpired pasaport isteniyor. Soylenene gore expire olan kabul olmayacak ve yenisi de I94 datasi vermedigi icin islemim yapilamayacak. Custom and Border Protection (I94’u aldigimiz websitesi) ile telefonda gorustum ve tum pasaportlarimi ve I94’umu gondermemi istediler. Bu aksam gonderdim. Ise girisimde herhangi bir problem yaratmamis gibi gozuken bu yeni/eski pasaport isini ben nasil duzeltebilirim baska turlu?
    Eger onereceginiz bir immigration avukati var ise onu da ogrenmek isterim.

Tesekkurler

• Merhabalar. Ben J1 ile research scholar olarak 1 yil once ABD'ye geldim. 1 yillik vizem bitti ama DS-2019'u yeniledim ve burada kalmaya devam edecegim. Bu durumu bildirmem gereken bir yer var midir USCIS vs gibi bir yer? Gecerli bir DS-2019 oldugu surece yasal olarak ulke icinde kalinabildigini biliyorum ama bir yanlislik da yapmak istemiyorum. Tesekkurler.

• Selamlar Degerli Grup Uyeleri,
    Yakin tarihte J1 vize turunde konsolosluktan vize randevu tarihi aldiniz mi acaba? Su and en yakin hangi tarihlere randevu veriliyor acaba? Cok tesekkurler.

• Selamlar Arkadaslar,
    Yakin zamanda Ankara yada Istanbul konsolosluklarindan J1 vizesi ile ilgili vize gorusme randevusu aldiniz mi? Aldiysaniz en yakin hangi tarihlere veriliyor acaba?
    Tesekkurler simdiden.

• crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti
  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti

• Arkadaşlar şimdi karmaşık bir olay anlatacağım yorum yapmanızı istiyorum ben yapabileceğime inanıyorum ilerleyen süreçte kanada vizesi alacak gibiyim sadece parmak izi kaldı ve olay şöyle seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği öğrencisiyim bu sene mezun olacağım sabırsam olmasamda farketmez. Çalıştığım yerin otelleri var ve uzun dönem J1 stajı kabul ediyorlar ben bu kontratları burdayken ayarlasam ve kanadadan vize alıp tekrardan amerikaya j1 için gelsem sizce çok absürt olurmu daha önce buna benzer şeyler deneyen varmı aranızda bana çok mantıklı geldi o kadar yolu tekrardan gitmeyip kanadadan vize alabilmek sizlerin düşünceleri nelerdir acaba

• @agartahaa şu an amerikada swt programındayım ve ekimde sona erecek sona erdikten sonra kanadada bu olayları halledip gitmek istiyorum sizce yapabilirmiyim abi yeşillendirirsen çok memnun olurum.

• Herkese merhaba:) J1 Research Scholar vizesine başvuruyorum. Ağustos'ta vize görüşmem var. 212e'ye takılıp takılmayacağımı merak ediyorum. Exchange visitors skills list e baktığımda tıbbi bir araştırmaya(512.12) gittiğim için büyük ihtimalle takılacak gibi görünüyorum. Bu konuda bilgi/deneyimi olan var mı?
    Ayrıca post-doc olarak çalışacak ve maaşımı üniversiteden alacağım ancak NIH grant le yapılan bir araştırmaya gidiyorum. Bu nedenle de 212e geçerli olur mu?
    Vize görüşmesinde söyleyebileceğim ve 212e den etkilenmemek için yapabileceğim bir şey var mı? Şimdiden teşekkürler

• @lokay selamlar, Bende NIH fonuyla çalışıyorum. 212 ile ilgili bir şey yazmıyor.

Ben de size bir soru sorcaktım vize görüşmesini ne zaman almıştınız? Ben su an Amerikadayım, seyahat için TR ye gelmeyi düşünüyorum ve vize almam gerekicek. Vize tarihlerini ne zmna veriyolar en yakın ödeme yapmadan göremiyorum.

• @mutlu234 Benim bir arkadas J-1 vizesi ile bir yilligina geldi ve DS-2019 u bir yil daha uzatti ama pasaportunda vizesini yenilemedi, dolayisiyla bir yil sorunsuz bir sekilde kaldi, sadece vize yenilenmedigi icin o sure boyunca eger ABD disina ciksaydi tekrar donemeyecekti bu nedenle ABD disina cikmadi, sorun yasamadi. Ben de bu sene ayni sekilde gecen yil geldim ve DS-2019 u uzattim ve pasaportumda vize 31 temmuz 2023 tarihinde bitti. Ben de yeni ds-2019 umla burada sorunsuz kalabilecegim ve hatta ehliyetimi yeniledim sorun yasamadim, kurumuma sordum birsey yapmam gerekiyor mu? bir yerlere bilgi vermem gerekiyor mu diye, ulke disina cikmayacaksam bu uzatma suresince sorun olmayacagini soylediler, bir sene sonra ulke disina cikarken guncel ds-2019 ile sorun yasamadan cikabilecegimi soylediler, Bir sorun yasayacaginizi dusunmuyorum.

• @fmyurtsever kusura bakmayın geç cevap veriyorum. Bana 17 Temmuz'da 27 Kasıma görüşme vermişti ancak Ankara için biraz daha erkene verebiliyor. Acil vize başvurusu yaptım ve tarihi 10 Ağustosa çekebildim.

• merhaba. hali hazirda aktif b1/b2 vizem var, j1 researcher vizesine basvuracagim. bunu mulakata girmeden cikartma sansim var midir?

• tufankT tufank bu başlıktan bahsetti

• Öncelikle iyi akşamlar herkese. @crazycells size bir şey sormak istiyordum. Benim yakın zamanda J1 scholar vizem onaylandı. Vize görüşmesindeki görevli ds2019 belgesinde iki sene kuralına tabidir şıkkını işaretledi ama pasaportum yeni elime geçti ve vizede de iki sene kuralına tabi değildir yazıyor. Hangisini esas almam gerekiyor ve bunun için konsolosluğa ulaşıp düzelttirme yaptırmam gerekir mi?

• Eşimle birlikte J1 ve J2 olarak ayrı ayrı ds-160 formlarımızı doldurduk. Hem hata yapmamak (talimatlarda öyleydi) için hem de iki farklı kartla ödeyebilmek için hesapta tek tek yaptım.

Grubun içinden kişi ekle dedim ama ayrı bir grupta üretti. Randevu iptal etmeden gruba kişi eklenemez dedi iptal ettim ikisini de ama bunları birleştiremedim, tekrar eklemeye çalıştığımda da "bu üye zaten mevcut" gibi bir uyarı aldım.

Son durum alttaki gibi, MRVler ödendi, aynı gün aynı saate randevu aldım. Sistem biraz karışık geldi de, bu durum birlikte mülakata girmemizi engeller mi yoksa zaten böyle mi olması gerekiyor? Benzer tecrübesi olan var mıdır? Elçiliği arayıp talep mi etmek gerekir.

Teşekkürler

resim_2023-11-11_201439862.png

• 31 Agustos 2023'te expire olmus J1 vizesini yenileme ve F1'e gecis hakkinda soru

Herkese merhaba, uzun birkac sorum var simdiden kusura bakmayin lutfen (: Ben 2022 Eylul ayinda 1 yillik J1 vizesi ile ABD'ye geldim. J1 vizem 31 Agustos 2023 tarihinde expire oldu, uzerinde 'subject to 212E- 2 Year Rule/ TRKY yaziyor. Yani pozisyonumun suresi bittikten sonra 2 yil TR'de bulunmam gerekiyor biliyorum. Sonrasinda ayni pozisyonda 1 yil daha kalmaya karar verdim ve DS-2019'umda pozisyonum 2024 31 Agustosa kadar uzatildi. Eger su anda F1 ogrenci vizesine gecersem yeni F1 vize gorusmesinde 2 yil kurali bir sorun teskil eder mi? Eger F1 almak yerine buradaki pozisyonumu 1 yil daha uzatip J1 vizemi uzatmak istersem vize gorusmesine gittigimde bu iki yil kurali bir sorun teskil eder mi yoksa guncellenmis DS-2019'um oldugu icin vizem onaylanir mi? Baska bir sorum da fiziksel olarak mulakata katilmak yerine konsolosluga gerekli belgeleri yollayip J1'imi yenilemek ile ilgili. Bunun icin randevu tarihinde Turkiye'de olmam gerekli mi yoksa ABD'den belgelerimi posta yoluyla gondermem yeterli olur muydu? Her sekilde bu islem ne kadar zaman aliyor? Bu sekilde vizem onaylanirsa pasaportum ve belgelerim yine posta yoluyla bana geri gonderilir mi? Simdiden cok tesekkur ederim.

Benzer Başlıklar

• F-M ve J1 vizesine zam yapıldı

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    1
    2 Oy
    1 İleti
    293 Bakış
    DustyBlueD
    öncelikle kaynak https://www.wes.org/advisor-blog/fee-increases-visa-applications/ f ve m tipi vize başvuru ücretleri, %75 zam yapıldıktan sonra , 200$’dan 350$’a, j tipi vize basvuru ucretleri ise -au pair, camp counselors ve summer work haric- %22 zam ile, 180$’dan 220$’a çıktı.
  • (F/M) Öğrenci Vizeleri

Sabitlendi Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) f vizesi m vizesi f1 vizesi m1 vizesi ogrenci vizesi
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    138k Bakış
    mayk_123M
    @T-10-Heavy-Tank Merhaba. Ret aldığınız için üzgünüm. İnternette aşağıdaki web sayfasını keşfettim. Eski ABD elçiliği çalışanı ve vize görüşmesi konusunda danışmanlık veriyor. Belki size yardımcı olabilir diye yazdım. İyi günler https://visainterviewcoach.com/
  • 1 Oy
    1 İleti
    9k Bakış
    crazycellsC
    Ön not: J1 2 yıl kuralı ile ilgili bilgiler şu linkteki konuyla birleştirilip tüm iletiler ve bilgiler linkteki konuya aktarılmıştır. Lütfen konuyu şuradan takip etmeye devam edin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule Sorularınızı yukarıdaki konuda sorabilirsiniz. Arkadaslar bu konu Green Card almak isteyen ama J1 2 yil kurali olan arkadaslar icin hazirlandi. Yasadiklarimi en bastan asama asama anlatacagim... Green Card(GC)’i kazandigimi ogrendigimde j-1 vizesi icin coktan basvuru yapmistim konsolosluga, ve egitim amacli ABD'ye gitmem gerektigi icin j1 islerini ertelemeyi dusunmedim, daha sonra j-1 vizem olsa da “j-1 waiver” alarak GC’yi alabilecegimi ogrendim ve bu yolla GC almaya karar verdim. Her ne kadar j-1 vizesi “2 years apply” kurali ile birlikte verildiginde GC alamayacagimiz yazsa da, alan kisiler var; sanirim verip vermeme vizelerin sayisina bagli bir karar. Fakat ben j-1 vizesini alirken, sistemde GC kazandigim gorulmus ve beni hukumet ya da universitenin gonderip, gondermedigini ve waiver alip almayacagimi sormustu konsolos, ben kendi imkanlarimla gidiyorum ve waiver alacagim deyince vizeyi vermisti. Dolayisiyla tedbirli olmakta her daim fayda var deyip, waiver icin basvurmak lazim... Ben "No Objection Statement" yoluyla waiver aldim (zaten bu durumdaki herken bu sekilde almali, cunku diger yollar bizim durumumuza uygun degil) yazdiklarim biraz ayrintili ve uzun olacak ama ihtiyaci olanlarin okuyacagindan eminim Not: Waiver alan arkadaslarin dikkatine! Bu konudaki bilgi ve guncellemeleri su J1 waiver konusundan takip edebilirsiniz.
  • 8 Oy
    2k İleti
    135k Bakış
    D
    @probist Bende benzer durumdaydim 2 yil kdar once. O zaman forumda, eger Turkiye'de mulakata girecekseniz waiver sorulmadigindan bahsediliyordu (tabiki kesin bilgi degildi ama boyle bir problemden de bahseden yoktu.) Ben garantici birisi olarak waiver islemlerini baslattim ama tabiki mulakattan once yetismedi. Neyse ki mulakatta bu konu sorulmadi. 2 yilimin bitmesine 6 aydan fazla vardi.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k