Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @newbie97 Orduya girebilmen için vatandaş yada Greencard sahibi olman gerekiyor. Dışardan başvuru ile almıyorlar, eskiden sanırım öğrenci vizesi ile gidip orduya alım yapılıyordu ama o uygulama sona erdi.

  • ⭐⭐

    Merhaba herkese. Tavsiyenizi istiyorum. Elimde ufak miktarda döviz var. Altın ve Euro olarak. Ağustos ayında her halükarda bozdurmam gerekecek. Sizce şu an çok arttığından dolayı bozdurmam mantıklı olur mu? Yoksa artmaya devam eder mi?


  • @Atlantis00 Yatırım tavsiyesi tabiki değil ama ben şahsen 28 civarında bir pik sonrasında ufak bir balyoz hareketi ile 23-24 civarını bekliyorum. Yabancıyı tepeden (~28) içeri sokacaklar.


  • @Riethian Ben de öyle düşünüyorum belli bir seviye daha çıkıp ardından gelen yatırımlar ile çakılması muhtemel. Yine de senin kararın tabii ki @Atlantis00


  • @Riethian Bugün dışarıya biraz temiz hava alayım diye çıkmışken tamda bu konu aklıma geldi. EB-3 vizesini ciddi ciddi kafama koymaya başladım sayılır, en azından garanti iş ve tek sorun beklemesiydi ama şöyle bir şey de var Gc çıksa bile yine bir yıl bekleniyor en iyi ihtimalle. Hem oturum alıyorsun hem de hiç değilse iş oluyor gider gitmez, şuanlık deneyimleriniz nasıl hocam biraz ışık verebilir misiniz bana?

    Bu arada tekrardan hayırlı uğurlu olsun👏🏻

    Edit: Greencard çıkmasını beklerken yılların geçişini izlemeyi gerçekten istemiyorum. Birinci başvurumda tribe girmiştim sanki anında orada olacakmışım gibi 😃 DV 2024 bu konuda sağlam bir silleme attı bana..


  • @Uçan-hollandalı Hocam valla 20 yılı geçti greencarddan medet umalı imzamda da belirttiğim gibi 🙂 Ama gerek memleket meseleleri gerekse tek bir kızım olması bıçağı kemiğe dayandırdı artık. Bir şekilde yasal olarak gitmenin yollarına bakmaya başladım. Ağustos ortasında B2 vize randevum var. Bunun en kötü seçenek olması adına başvuru yapacağız. EB3 süreci evet uzun ama bir şekilde sonuca bağlanan bir yöntem. 3-3,5 yılı bile göze aldım ama o kadar uzayacağını sanmıyorum. Firma şimdilik gayet iyi ve cevapsız bir sorum kalmadı. Katılanların olduğu bir Discord sunucumuz var orada da çeşitli konularda bilgi paylaşımı oluyor. Anında cevaplanıyor. Şimdilik bir sıkıntı görmedim. Eğer düşünüyorsan Ohio bölgesi 2-3 ay diğer bölgeye göre daha erken işleme alınacak. Ve bu partiye girebilmek için kısıtlı zaman kaldı diye biliyorum. Onu Orçun Bey ile görüşebilirsin. Şu anda sponsor firmanın Departmen of Labor'a yaptığı başvurunun onaylanmasınu bekliyoruz. Akabinde Ekim gibi bizlerin Labor Certification yani çalışma izni başvurusu olacak. Öylece diğer aşamalara geçeceğiz. Sponsorun bu başvurusu bizim de içinde olduğumuz başvuru. 1 ay içinde başvuranlar da bu partiye dahil olabilecek diye biliyorum. Sonrasındaki partiye dahil olunduğunda 6 ay atıyormuş. Umarım açıklayıcı olmuştur 🙂


  • @Riethian Çok teşekkür ederim, bu yazı ile bir nebze olsun aydınlanmış oldum. Dediğiniz gibi hocam gc üzerinden 20 seneyi geride bırakmışsınız ve artık garanti ata oynamak en makul olanı gibi duruyor 😃 tekrardan teşekkür ederim

  • ⭐⭐

    @Riethian Hocam merhaba. Yaşınız kaçtı acaba?


  • @newbie97 şöyle detaylı bir başlık var green card sahibi olmadan orduya almıyorlar, başvurular netten yapılıyormuş, sonra bir görevli sizinle iletişime geçiyor falan ama ABD de olmanız lazım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐



  • @ayvalik10 İmkanım olsa ben de Gökhan gibi part time askerlik işini yapardım, hem güzel bir statü kazanıyor hem de tertemiz kısa yoldan vatandaşlık. Bir sürü vergi indirimleri yanında ücretsiz sağlık hizmetleri ve birçok şey... Gerçekten muazzam bir şey


  • @Atlantis00 turkiye tarihinde altin Ve dolarin dustugu gorulmemistir(1938den sonra).


  • @Atlantis00 tavsiye değil fakat artacağını düşünüyorum, youtube daki ekonomistleri takip edin fikriniz olur, kendi adıma anlasam hisse senedi alır satarım.


  • Bugün ve dün çanakkalede green card 2024 bekleyen arkadaşlarımızla kurduğumuz dostluğu pekiştirdik müthiş bir buluşma ve gezi planıyla noktayı koyduk.. her ne olursa olsun kazanın yada kazanmayın bu sadece bir çekilişten ibaret.. başvuru zamanına daha çok var ve uzun bir hikayenin sadece sayfaları gibi bir olay.. işin sonunda kazanan siz olun.. dostluklar arkadaşlıklar ve anılar kazansın..

    Dv 2025 başvuruları sonrası burada yine aktif olabildiğimizce olup elimizden ne gelirse yapmaya yardımlaşmaya ve yeni dostluklar kurmaya devam 👍

  • ⭐⭐

    @dytmelek Uzun zamandır yazmıyorsun iyi misiniz her şey yolunda mı?

  • ⭐⭐

    @ilkerkaynar90, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    Bugün ve dün çanakkalede green card 2024 bekleyen arkadaşlarımızla kurduğumuz dostluğu pekiştirdik müthiş bir buluşma ve gezi planıyla noktayı koyduk.. her ne olursa olsun kazanın yada kazanmayın bu sadece bir çekilişten ibaret.. başvuru zamanına daha çok var ve uzun bir hikayenin sadece sayfaları gibi bir olay.. işin sonunda kazanan siz olun.. dostluklar arkadaşlıklar ve anılar kazansın..

    Dv 2025 başvuruları sonrası burada yine aktif olabildiğimizce olup elimizden ne gelirse yapmaya yardımlaşmaya ve yeni dostluklar kurmaya devam 👍

    Harika bir iş yapmışsınız. Peki nasıl örgütlenip de bir araya gelebildiniz?

  • ⭐⭐

    @Atlantis00 Ben de merak ediyordum @dytmelek nasılsınız?


  • @Riethian, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @Uçan-hollandalı Hocam valla 20 yılı geçti greencarddan medet umalı imzamda da belirttiğim gibi 🙂 Ama gerek memleket meseleleri gerekse tek bir kızım olması bıçağı kemiğe dayandırdı artık. Bir şekilde yasal olarak gitmenin yollarına bakmaya başladım. Ağustos ortasında B2 vize randevum var. Bunun en kötü seçenek olması adına başvuru yapacağız. EB3 süreci evet uzun ama bir şekilde sonuca bağlanan bir yöntem. 3-3,5 yılı bile göze aldım ama o kadar uzayacağını sanmıyorum. Firma şimdilik gayet iyi ve cevapsız bir sorum kalmadı. Katılanların olduğu bir Discord sunucumuz var orada da çeşitli konularda bilgi paylaşımı oluyor. Anında cevaplanıyor. Şimdilik bir sıkıntı görmedim. Eğer düşünüyorsan Ohio bölgesi 2-3 ay diğer bölgeye göre daha erken işleme alınacak. Ve bu partiye girebilmek için kısıtlı zaman kaldı diye biliyorum. Onu Orçun Bey ile görüşebilirsin. Şu anda sponsor firmanın Departmen of Labor'a yaptığı başvurunun onaylanmasınu bekliyoruz. Akabinde Ekim gibi bizlerin Labor Certification yani çalışma izni başvurusu olacak. Öylece diğer aşamalara geçeceğiz. Sponsorun bu başvurusu bizim de içinde olduğumuz başvuru. 1 ay içinde başvuranlar da bu partiye dahil olabilecek diye biliyorum. Sonrasındaki partiye dahil olunduğunda 6 ay atıyormuş. Umarım açıklayıcı olmuştur 🙂

    21 Yıldır aralıksız başvuruyor musunuz ?
    Birde ben yıllardır başvuruyorum çıkmıyor diyorum 😃


  • @Darko Yok aralıklar oldu tabi ama liseden beri tırmalamaya devam 🙂 Eskiden posta ile yollanıyordu 🙂 Sonradan internete dönüştürdüler. Yine de her sene Nisan gibi Amerika'dan ev bakmaya başlarım. O heyecan da yeter :))


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

56
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum