Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız..
"kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.]konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin 🙂

DV 2024 bu konuda sağlam bir silleme attı bana..
Ama gerek memleket meseleleri gerekse tek bir kızım olması bıçağı kemiğe dayandırdı artık. Bir şekilde yasal olarak gitmenin yollarına bakmaya başladım. Ağustos ortasında B2 vize randevum var. Bunun en kötü seçenek olması adına başvuru yapacağız. EB3 süreci evet uzun ama bir şekilde sonuca bağlanan bir yöntem. 3-3,5 yılı bile göze aldım ama o kadar uzayacağını sanmıyorum. Firma şimdilik gayet iyi ve cevapsız bir sorum kalmadı. Katılanların olduğu bir Discord sunucumuz var orada da çeşitli konularda bilgi paylaşımı oluyor. Anında cevaplanıyor. Şimdilik bir sıkıntı görmedim. Eğer düşünüyorsan Ohio bölgesi 2-3 ay diğer bölgeye göre daha erken işleme alınacak. Ve bu partiye girebilmek için kısıtlı zaman kaldı diye biliyorum. Onu Orçun Bey ile görüşebilirsin. Şu anda sponsor firmanın Departmen of Labor'a yaptığı başvurunun onaylanmasınu bekliyoruz. Akabinde Ekim gibi bizlerin Labor Certification yani çalışma izni başvurusu olacak. Öylece diğer aşamalara geçeceğiz. Sponsorun bu başvurusu bizim de içinde olduğumuz başvuru. 1 ay içinde başvuranlar da bu partiye dahil olabilecek diye biliyorum. Sonrasındaki partiye dahil olunduğunda 6 ay atıyormuş. Umarım açıklayıcı olmuştur