Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'deyken Türkiye'deki banka hesaplarını kullanmak

Taşındı Bankacılık
60 24 4.4k 25

• @Erhan-2, içinde söyledi: ABD'deyken Türkiye'deki banka hesaplarını kullanmak

@cnpist yanlış anlıyorsam düzeltin lütfen; yani şifre ve onay mesajları Amerika'da Türkiye hatları ile location update yaptığımızda geliyor. Peki çok mu geç geliyor yoksa zamanındamı, telefon faturası ücretlendirmesi nasıl oluyor. Birde Amerika'da alıcağımız hatları Türkiye'de ki bankaların internet bankacılığına tanımlayıp kullanabiliyormuyuz?
    Teşekkürler.

aplikasyonlarda bana hic onay mesaji gerek olamdi cunku applaeri turk telefonlarinda wi fi baglantisi uzerinden yaptik ve onay mesajina gerek olmadi. TR de kullandigimz hatlar oldugu icin sistem bize ekstra guvenlik sorgulamasi yapmadi. Ben hala faturali hat kullaniyorum, esim konturlu hat. ben Tr deki kredi kartima otomatik odeme talimati verdim, esim de hatti aktif tutmak icin + ayda bir 100TL oduyor.ABD de aldiginiz hatlari tanimlamak kismi sikintili.

• @cnpist, içinde söyledi: ABD'deyken Türkiye'deki banka hesaplarını kullanmak

@Erhan-2, içinde söyledi: ABD'deyken Türkiye'deki banka hesaplarını kullanmak

@cnpist yanlış anlıyorsam düzeltin lütfen; yani şifre ve onay mesajları Amerika'da Türkiye hatları ile location update yaptığımızda geliyor. Peki çok mu geç geliyor yoksa zamanındamı, telefon faturası ücretlendirmesi nasıl oluyor. Birde Amerika'da alıcağımız hatları Türkiye'de ki bankaların internet bankacılığına tanımlayıp kullanabiliyormuyuz?
    Teşekkürler.

aplikasyonlarda bana hic onay mesaji gerek olamdi cunku applaeri turk telefonlarinda wi fi baglantisi uzerinden yaptik ve onay mesajina gerek olmadi. TR de kullandigimz hatlar oldugu icin sistem bize ekstra guvenlik sorgulamasi yapmadi. Ben hala faturali hat kullaniyorum, esim konturlu hat. ben Tr deki kredi kartima otomatik odeme talimati verdim, esim de hatti aktif tutmak icin + ayda bir 100TL oduyor.ABD de aldiginiz hatlari tanimlamak kismi sikintili.

soyleki, ben ABD hattimi Tr de kullanmiyorum, qnb den hatti baglamak icin ugrastigimda , ABD telefonuma mesaj atmak istediler ve bunu TRdeki banka subesinde iken yapmak istediler. ABD telefonu yurtdisina kapali oldugu icin olmadi. Egerki ABD hattiniz , ABD disinda kullanima acik ise ve Turkiyede subede iseniz , QNB aplikasyonunu ABD telefonuna indirip, yurtdisi hattinizi da tanimlayabilirsiniz. Hem TR hem ABD hatti QNB de tanimlanamiyor, birini secmeniz gerek. QNB ozelinde yaziyorum cunku o banka ile calisiyorum, baska bankalar farkli ise bilemem

• @cnpist teşekkürler. Son bir soru daha, Amerikada ki hesabınızdan , Türkiye'de ki dolar hesabınıza dolar yolluyabiliyormusunuz/ne kadar komisyon alınıyor bilginiz varmı teşekkürler.

• @Erhan-2 hic Amerikadan Turkiyeye para gondermedim o nedenle bilmiyorum.

• .....turkiyede bizim bir banka hesabimiz var,kucuk kizim gittigi zaman acmisti,bir iki kira bankaya yatiriliyor,australyadan baska hesaplara tranfer yapabiliyor,cok olursa dovize cevirip getirtebiliyor.
    ..bazi durumlarda australya telefonu kabul edilmiyor, amerika icinde ayni olabilir.bir muddet evvel uyap uzerinden tapu arastirmasi yapmak istemistik,kimlik bilgilerini verdik e-devet sifresini verdik,telefonumuza code gonderecekler ama yurt disi kabul etmiyor,turkiyedeki bir yegeninn telefon numarasini verdik mesaj oraya gitti saniyeler icinde turkiyeyi arayip code numarasini aldik ve oylece aradigimiz seye nuylasik

• @Erhan-2 Transfer ucreti bankaniza gore degisebilir. Chase bank dan online yaparsaniz $40 diye biliyorum.

• Ben Kuveyt Türk'ü kullanıyorum. Kuveyt Türk, SMS'leri Amerika'daki numarama gönderiyor, ancak bir sorun olduğunda (örneğin, şifre kilitlenmesi gibi durumlarda) Türkiye'deki çağrı merkezini aramanız gerekiyor. Bir yakınımı aratmak istediğimde bile "kayıtlı numaradan arayın" gibi bir şey söylüyorlar. enparada veya Teb'de yurtdışı numaramı hiç giremedim, Garanti Bankası'nda ise telefon numaramı değiştiremedim, ancak adresimi değiştirebildim. Kredi kartı ekstremi posta yoluyla gönderdiler ve tahminimce adres değişikliği yaparsam kart yenileme gibi işlemlerde de posta yoluyla gönderim yapabilirler. Sizin deneyimlerinize göre, Amerika'da yaşarken Türkiye'de kullanılabilecek en iyi banka hangisidir?

• ⭐⭐⭐⭐

@cnpist Güzel bilgi, çok teşekkürler

• Selam arkadaslar,
    Turkiye den ABD ye para transferinde kisitlamalar var mi? Guncel durum nedir?

• @hasbelkader Var maalesef. Parayı gönderemedik bir türlü, merkez bankasından geri dönüyor. Parayı ne yapıcağımıza dair imzalı belge istiyorlarmış. Kendi paranı harcamak için nasıl belge sunacaksak bilemiyorum.

• @gamefry, içinde söyledi: ABD'deyken Türkiye'deki banka hesaplarını kullanmak

@hasbelkader Var maalesef. Parayı gönderemedik bir türlü, merkez bankasından geri dönüyor. Parayı ne yapıcağımıza dair imzalı belge istiyorlarmış. Kendi paranı harcamak için nasıl belge sunacaksak bilemiyorum.

Merhaba,
    Ev alacaz desek kabul olur mu acaba? Belki belli bir limitin uzerinde problem yaratiyorlardir. Siz ne kadar gondermek isteyince izin vermediler?

• @hasbelkader Banka ile görüşürseniz cevap vereceklerdir. Benim başıma böyle bir şey geldi fakat belki siz sorunsuz gönderebilirsiniz. Ufak tutar da denedik gitmedi. Western union da hata verdi.

• @gamefry anliyorum. tesekkurler deneyiminizi paylastiginiz icin

• En son 31 Mayıs tarihinde Wise aracılığıyla Türkiye'den Amerika'ya para gönderimi gerçekleştirmiştim. Eğer belirlenen limitler dahilinde ise, Wise belki de çözüm olabilir. Ancak, o tarihten sonra herhangi bir değişiklik olup olmadığını bilemiyorum.

• @fxu, içinde söyledi: ABD'deyken Türkiye'deki banka hesaplarını kullanmak

En son 31 Mayıs tarihinde Wise aracılığıyla Türkiye'den Amerika'ya para gönderimi gerçekleştirmiştim. Eğer belirlenen limitler dahilinde ise, Wise belki de çözüm olabilir. Ancak, o tarihten sonra herhangi bir değişiklik olup olmadığını bilemiyorum.

Selam
    miktar 50 binden fazla miydi?

• @hasbelkader yok $50k'dan azdi

• @fxu tesekkur ederim

• ..........

• 2 hafta once Ziraat Bankasindan Capital One a gonderdim. Ziraatte ne kadar alindigini bilmiyorum ancak Cap One $30 gibi bir fee kesti.

• Miktara gore ve Trdeki banka ile ne kadar suredir ilsikiniz var bunlar fark yaratabiliyor. Ben uzun suredir QNB finansbank ile calisiyorum ve daha onceden de musterileri idim. Sorunsuz para gonderiyorum, app calisiyor , eger sikinti olursa musteri temsilcim beni biliyor, talimat yazip whatsuptan gonderiyorum, swift gerceklesiyor.Gondereceginiz meblaya gore kesilen ucretler degiskenlik gosteriyor ama ABD tarafinda degil, TRdeki banka masrafi bir de araci banka var, onlarin masrafi meblaya gore degisirken, ABDdeki alici bankalar genelde fix bir ucret aliyorlar sizden, meblagdan bagimsiz; 15 ila 30 dolar arasinda degisiyor. 10bin dolara kadar wise onerenler var ama 10bin uzeri banka ile swift yapmak daha dogru. Birde GC sahibi olarak,10bin dolar uzerindeki hesaplarinizi her sene ABD ye bildirmeniz gerek, aklinizda olsun.

Benzer Başlıklar

• Amerika'daki şirketten ACH ile Türkiye'ye ödeme almak

Bankacılık
    1
    0 Oy
    1 İleti
    193 Bakış
    O
    Herkese selamlar, Bir süredir Nevada merkezli bir şirket ile Türkiye'den uzaktan çalışıyorum. Şirket önümüzdeki dönemde ödemeleri ACH (Automated clearing house) ile yapacağını açıkladı fakat Türkiye'de bu konu ile ilgili herhangi bir bilgi bulamıyorum. Amerikalı bir şirketin Türkiye'ye ACH üzerinden ödeme yapması mümkün mü? Bunun için herhangi bir yol var mıdır? Şimdiden teşekkürler!
  • Türkiye’de bazı bankalar müşterilerine nicin ABD ile iliskisini soruyorlar?

Taşındı Bankacılık
    10
    5 Oy
    10 İleti
    2k Bakış
    MySeaM
    Bir arkadasim ABD vatandasi ve Turkiye'de bir bankadan para transferinde kullanmak amaci ile hesap acmis. ABD'deki adresine o bankadan mektup gondermisler ve hesabindaki miktari IRS'e bildirdiklerine dair.
  • Turkiye'den kredi cekip ABD'ye gitmek

Taşındı Bankacılık
    70
    1 Oy
    70 İleti
    22k Bakış
    S
    ....kredi taksitleri odendigi muddetce bir sey olmaz diye dusunuyorum,kredi odemesi durunca once eve ihbar sonra icra karari gelir,turkiye bankalari o kadar lacka ki,bazi programlarda goruyorum,dolandiricilar baskalarinin isimleri uzerine bir suru kredi aliyorlar,kredi veren bankalar nasil teminatysiz kredi veriyorlar aklim almiyor.
  • Türkiye'deyken ABD Çeki Bozdurmak!

Taşındı Bankacılık
    67
    1 Oy
    67 İleti
    16k Bakış
    Emre KurtulmuşE
    @Komado biliyorum tax çekini benim covid çekimde aynıydı hiçbir bankayla alakası yok direk amerikan devletine ait çek çünkü. İstanbulda bile bir çok şubesinde yapamadım mersinde bulmanızın zor olması normal
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k