DV2025 Sohbet Odası
-
iltica edilir görünürde kolay ve fakat herşey yoluna gitse bile en az 10/12 bin doları gözden çıkarmanız gerek (sadece Amerikaya girene kadar harcanacak olan), kamptaki süreçlere girmiyorum sponsor falan istiyorlar (o da ayrı bir para), en az 6/7 ay çalışma izini vermezler o sürede ne yaşarsınız belli değil zor durumda kalabilirsiniz, veya düşük ücrete çalışabilirsiniz, kalacak yer bulamaya bilirsiniz, öyle hemen gidince uber falan yapılamıyor bir yıllık ehliyet istiyorlar, yeni gidene arabada satmıyorlar ssn kodu falan olmadığı için, bankalar kredi vermiyor, araba olmayınca doordash v.s bahsedilen işlerin çoğunu yapamıyorsunuz zaten, bir sürü belirsizlik, ben de düşündüm vazgeçtim sonradan, yine de ayarsız bir insan olduğum için ne olacağı belli olmaz.
-
@Murat-4 Mülteci olarak gitmek en kötü yol, dediğin gibi çalışma izni çıkması bayağı uzun sürüyor ve legal olmadığın için hayat çok daha zor olacak. Düşünen arkadaşlar varsa bu sevdadan vazgeçsin dışardan göründüğü gibi değil emin olun. Bazı kaçakları YouTube da görüyorum iş dileniyorlar, asgari saatlik ücretin daha da altında ve pis işler için. 10 K dolar az para değil farklı alternatifler bir şekilde bulunur. Fark ettiğim diğer bir şey ise Avrupa'da yaşayan Türklerin azımsanmayacak kadarı kurnaz oluyor, Amerika'da olanları bilmiyorum ama sonuç olarak biri sizi tutarsa iliği çıkarmadan bırakmaz gibime geliyor.
-
@debbieLA77 san francisco bu tarz kaçak gelen türklerle dolu şu anda. Grup halinde motorla paketçilik yapıyorlar
-
@Uçan-hollandalı dediğin gibi mülteci olarak gitmek en kötü yol, Amerikadaki Türklerde avrupadakinin aynısı, tehdit eden bile varmış buradan çıkarsan başka iş bulamazsın diye, çıkmasınki sömürmeye devam etsin, sıkıntı.
-
@Ping-PONG @tolgasatir @hadi-BE ses verin yahu, yaşıyor musunuz?
Yoksa GC çıktı da gittiniz mi :D -
Sayaç getirin artık şuraya sayaçsız tadı çıkmıyor...
-
@newbie97, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Sayaç getirin artık şuraya sayaçsız tadı çıkmıyor...
Başvurular Ekim ayında başlar, Kasım ayında biter, sonra sayaç gelebilir :)
-
Gençler sayaç bekleyeceğinize Almanya'nın çıkardığı mavi kart ve fırsat kart ve yeni göçmenlik yasasını araştırın. Arallık ayında yasallaşacak. Green beklemekten 1bin kat daha iyi
-
@Kekw b1 b2 almancayı öğrenmek bile kendi başına bir problem, şahsen bu yüzden Almanya göçmenliğine sıcak bakamıyorum Ana dili ingilizce olan yerler daha çok ilgimi çekiyor
-
https://www.instagram.com/reel/CtuHD6rAejD/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
Amerika rüyası 😅
-
@Darko Videoda ki kişiler milleti kekliyorlar gibi duruyor ancak kaçak gidenler bir şekilde bu hayatı da yaşamak zorunda kalacak. Çalışma izni alana kadar sürünecekler ve daha bir çok problem...
-
@Uçan-hollandalı Dil öğrenimi ile gidip hem öğrenim sırasında(sınırılı süre) çalışabilirsiniz hem de eğtim sonunda iş bulursanız kalabilirsiniz. Çok büyük değişiklikler geliyor. En çok dil istenen meslekler doktor hemşire ve öğretmen bunlarda c1 c2 seviyesi isteniyor ama daha teknik alanlarda daha düşük dil derecesi ile kabul olabiliyor. Söylenene göre 2m işçi açığı var. Alman şansölyesi Kenya'ya işçi avına çıktı geçenlerde. Durum vahim.
-
@Kekw bende bu konuda çıkan haberleri yakından takip ediyorum, eğer greencard seneyede olmazsa B planım.
-
@abrakadabra, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Yoksa GC çıktı da gittiniz mi :DYa hangi evi kiralasam ona karar veremedim. Bulduğum 2 ev de okyanusa 14 metre. Hay allah! 😂😂
Uzaktan uzaktan takipteyiz efenim.
-
@hadi-BE, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@abrakadabra, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Yoksa GC çıktı da gittiniz mi :DYa hangi evi kiralasam ona karar veremedim. Bulduğum 2 ev de okyanusa 14 metre. Hay allah! 😂😂
Uzaktan uzaktan takipteyiz efenim.
Umarim istediklerinizi alirsiniz :). Su gc gercekten ciksada yasal yollar ile gitsek. Goruyoruz adam cikip gitmiyecegim diyor birde case number i dusuk.... cikip hicbisey bilmeyen var forumda 999 tane cevabi varken.
Ne adamlara cikiyor be cok isteyene cidden cikmiyor aga. insan heyecanlaniyor sonra has not been i gorunce dolduruyorsun rakini hayatina devam ediyorsun -
@gtx295 Cidden koyuyor... Böyleleri gitmek istemez iken, gerçekten gitmek isteyenlerin canını içten içe yakıyor. Her ne olursa olsun aynen başvurmaya devam yapacak bir şey yok.
Baassss
-
-
@Uçan-hollandalı al bendende o kadar, norveç falanda aynı.
-
@Murat-4 Kesinlikle öyle mesela ABD Kanada İrlanda İngiltere bunlar on numara yerler
-
@Uçan-hollandalı ya deme öyle moralim bozuluyor...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
40
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum