Kanada Turist Vizesi Başvurusu
-
@About-You Merhaba ;
-
size gelen mektupların çıktılarını alın.
-
Başvuruyu sadece kendiniz yapmış iseniz mektup ve pasaportunuz ile VFS ye gidip ( randevu almanıza gerek yok ) " pasaport teslimi için geldim" deyip direk canada bölümüne geçiş yapın.
-
Eğer aile başvurusu ise , diğer katılımcıların pasaportlarını da siz teslim edecekseniz " yetkilendirme yazısı" imzalatmanız gerekiyor. Bu yetkilendirme yazısı mektup ve pasaportlar ile aynı şekilde VFS ye gidin.
bunun için (https://visa.vfsglobal.com/tur/en/can/passport-submission ) kısmını okuyun.
Bu bölümde "A duly filled out VFS Global Consent Form. Please ensure the authorized representative sections are completed." formu doldurmanız gerekiyor. Eğer diğer aile üyeleri de bizzat teslim de orada bulunacaklar ise bu formu doldurmaya gerek yok.- Eğer aile başvurusu ise ve biyometri vermeyen birey var ise ( çocuğunuz ) yanınızda nakit 198 TL para bulundurun. o anda parayı nakit tahsil ediyorlar.
Daha sonra pasaportunuz Ankaraya gidecek ve Konsoloslukta pasaportlarınız basılacak. Bu bir süreç sürecin adımlarını aşğıdaki paylaştığım linkten takip edebilirsiniz. Sizin başvurunuz onaylandığı için siz zaten şu anda 4. adımı tamamlamışsınız. ( bu link sadece size e-mail ile gelen bildirimlerin ne anlama geldiğini içeriyor. Başvurunuz hangi aşamada olduğunu öğrenmek için vfs glolabalin sitesinden takip etmeniz gerekiyor. )
Gelen e-maillerin ne anlama geldiğini anlatan yazı : https://www.am22tech.com/ca/vfs-message-meaning/
Pasaport tesliminden sonra Başvurunuz güncel durumunu takip edebileceğiniz link :
-
-
@emrsvt Cok tesekkur ederim hocam 🙏
-
Merhaba arkadaşlar,
Kanada vizesine başvurmak istiyorum ancak hangi vizeye başvursam konusunda kararsız kaldım. Niyetim Vancouver'a gidip 2 ay civarı orada kalıp orada yaşayıp yaşayamadığımı görmek. Eğer yaşayabileceğime kanaat getirirsem Türkiye'ye dönüp işten istifa edip, kirada olduğum evi kapatıp oraya yerleşmek hedefindeyim. Bu süreçte tekrar vizeye başvurabilirim sakıncası yok.
Mevcut Amerika turist vizem ve 5 yıllık C1 çalışma vizem var. İş dolayısıyla Amerika ve Kanada'ya birçok kez giriş yaptım. Kanada'ya girişlerim yasal yoldan vizesiz olarak gerçekleşti. Bir çok tarihleri bitmiş schengen vizem mevcut. Hem iş dolayısıyla, hem turist olarak dünyanın farklı bölgelerinden bir çok ülkeye giriş çıkış yaptım. Maddi olarak da bu seyahatimi karşılayabilecek durumdayım.
Turist vizesine başvurup niyetimi açıkça yazsam çok abuk mu kaçar? Değerli fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.
-
Study Permit ne kadar sürede çıkıyor bu aralar acaba bilgisi olan acaba?.
-
@fikide Turist vizesine başvurmanız gerekiyor. Belirttiğiniz bilgilere göre güçlü bir dosyanız olacaktır.
-
@fikide Niyetinizi hiçbir zaman açıkca yazmanızı tavsiye etmem. Turist vizesi ise turistik amaçlı, öğrenim vizesi ise de öğrenim amaçlı gidip döneceğinizi belirten standart bir niyet mektubu, geçmiş schengen vizeleriniz ve seyahat geçmişinizle birlikte bence vize almanıza fazlasıyla yeterli olacaktır. Memur geri döneceğinizi yazdığınızı görmek isteyecektir. Vize konusunda bendeki izlenim bu yönde. Başarılar.
-
@fikide evet @loremipsum un dediği kısmı atlamışım. kesinlikle hangi vizeye başvuruyorsanız ona uygun bir niyet mektubu yazmalısınız.
-
Süreler ile ilgili merak eden arkadaşların bilgisi olması amacı ile basitçe tarihleri yazıyorum.
Aktif amerikan vizem olduğu için CAN + programından yararlandırmış olabilirim.
06.05.2023 vize başvurusu yapıldı
09.05.2023 VFS de biyometri verildi.
17.05.2023 vize onayı geldi.
18.05.2023 Pasaport VFS ye teslim edildi.
23.05.2023 Pasaport Büyükelçiliğie ulaştı.
01.06.2023 Vizeler Basılıp VFS ye gönderildi. -
@emrsvt @loremipsum Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. O zaman hazırlığını yaptığım gibi turist vizesi ile devam ediyorum.
-
abd vizem var. can+ kapsamında olunca mali belge göstermem şart mı?
-
@katafalk2 GC Key sistemi üzerinden soruları kendinize göre cevaplayın. Daha sonra sistem size hangi belgeleri yüklemeniz gerektiğinizi belirtiyor.
Belgeler kişiden kişiye değişiyor. O yüzden en net bilgiyi sistemdeki soruları kendinize göre cevapladığınızda alabilirsiniz.
-
Soruyu ben sordum. Cevabı da ben vermiş olayım. Geçici vizenin alt kategorisinde Turizm derseniz istemiyor, Ziyaretçi derseniz istiyor finansal belgeleri.
-
Merhabalar, gckey.ca adresine login olduktan sonra continue diyorum başa atıyor. Bu durumu sizde yaşıyormusunuz?
-
Herkese iyi forumlar. Bu akşam itibarıyle kanada turist vizem onaylandı. Inşallah isteyen herkese nasip olur.
-
hayırlı olsun
-
@eshat, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
Merhabalar, gckey.ca adresine login olduktan sonra continue diyorum başa atıyor. Bu durumu sizde yaşıyormusunuz?
Genel olarak bu sorun var hocam.
-
Merhaba arkadaslar,pasaportumda 3 adet schengen vizem ve ayreten abd 10 yillik b1/b2 turist vizem mevcut , kanada turistik vizeye basvuracagim belgeler ingilizcemi olmali e devletden alacagim belgeler maas bordrolarim falan, dilekcemi ingilizce olacagini biliyorum ayreten diger evraklarda bilgim yok, birde ucak rezervasyonunu hangi siteden yaptiniz yardimci olabilirseniz sevinirim, sureci kendimiz yapabilirmiyiz kolay midir abd vizemi kendim almistim yardimci olacak biri varsa minnetdar kalirim simdiden cok tesekkur ederim :)
-
Arkadaşlar Merhaba, 04.06.2023 Tarihinde online başvuruyu tamamladım, 08.06.2023 Tarihinde de parmak izi ve biyometrik fotoğraf işlerini tamamladım. şimdi beklemedeyiz bakalım.
-
@akmstdm, içinde söyledi: Kanada Turist Vizesi Başvurusu
Merhaba arkadaslar,pasaportumda 3 adet schengen vizem ve ayreten abd 10 yillik b1/b2 turist vizem mevcut , kanada turistik vizeye basvuracagim belgeler ingilizcemi olmali e devletden alacagim belgeler maas bordrolarim falan, dilekcemi ingilizce olacagini biliyorum ayreten diger evraklarda bilgim yok, birde ucak rezervasyonunu hangi siteden yaptiniz yardimci olabilirseniz sevinirim, sureci kendimiz yapabilirmiyiz kolay midir abd vizemi kendim almistim yardimci olacak biri varsa minnetdar kalirim simdiden cok tesekkur ederim :)
+++ takipteyim.
Bu CAN+ olayı hâlâ geçerli mi buradan da sormuş olayım.
-
Cevaplari bekliyorum bende , henuz yazan olmadi
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
8
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum