@Ayşe-Ece-Gülen, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@crazycells merhaba, ben forumda oldukça yeniyim ancak bir soru sormam gerekiyor. Ben de tıp öğrencisiyim ve 12 Haziranda Türkiyeye dönüyorum. En azından 1 yıl orada eğitimime devam edeceğim ama sonrasında 1 yıl daha beklememek için J1 waivera başvurmam gerektiğini çok geç fark ettim. Benim de KYK borcum var ve 2024de başlıyor. Dediğiniz gibi ebeveynlerim kefil olursa bu süreç ne kadar sürer? Amerikadayken bu waiverı başlatmak istiyordum ama şimdi başlatırsam KYK durumumdan dolayı olumsuz yanıt almaktan korkuyorum. Türkiyeye gittiğimde waivera başvurmak olumsuzluk yaratır mı? Kalan bır haftalık süre başvuruyu başlatmak açısından yeterli bir süre mi? Tavsiyeleriniz bana çok yardımcı olacaktır, şimdiden teşekkürler
Hangi vizeye basvuru icin waiver aliyorsunuz? Surecinizi imzaniza tasimayi unutmayin.
Basvurunun olumsuz sonuclanmasi gibi bir durum yok, korkmayin. Surecin ilk asamasi Washington DC'deki TC Buyukelciliginde gerceklesiyor, kendileri Turkiye'den No Objection Statement alamazsa sizi ariyor ama bunu DOS'a soylemiyor.
Size hangi kurumlarin sorun cikardigini ve onlarla iletisim kurmanizi soyluyorlar ve sizden haber bekliyorlar. KYK ile sorunu cozup tekrar Buyukelcilige geri donus yaparsaniz yeniden Turkiye'den No Objection istiyorlar ve bu sefer aliyorlar. Bu belgeyi DOS'a gonderiyorlar. Yani DOS'un bu islemlerden hic haberi olmuyor.
Waiver alabilmek icin ne yapmaniz gerektigini direkt KYK'ya sorabilirsiniz, size secenekleri soyleyeceklerdir diye dusunuyorum.