J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
-
Merhabalar,
Daha once Amerika'ya J1 vizesi ile gelip 6 ay kaldim. Vizemin sona ermesinden sonra Turkiye'ye dondum. Turkiye'de 2 sene kaldiktan sonra yeni bir J1 vizesi ile tekrar Amerika'ya geldim. Ilk J1 icin home residency kuralini Turkiye'de 2 sene kalarak tamamladim. Simdi ikinci J1 icin waiver almam gerekiyor ancak birkac sorum var.
- Waiver'a basvururken daha once alinmis tum DS-2019 formlari isteniyor. Ilk DS-2019 formumu da eklemeli miyim? Turkiye'de 2 sene kaldigim icin ilk DS'ime waiver almam gerekmiyor diye dusunuyorum.
- Ilk DS-2019 formunun 2 yil kuralini sagladimi ve bu surecte Turkiye`de kaldigimi hangi belgelerle kanitlamam gerekiyor?
- Eger ilk DS-2019 formumu da basvuruma eklemem gerekiyorsa, bu formun imzasiz olmasi sikinti yaratir mi? Ilk formumu kaybettigim icin calistigim universiteden yeni bir DS-2019 gondermelerini istedim. Belgeyi tekrar posta yoluyla gonderdiler ancak imzalayamayacaklarini belirttiler.
Bilgisi olan arkadaslar yorum yaparlarsa cok mutlu olurum. Tesekkurler
-
- Evet butun DS-2019'lari eklemeniz gerekiyor.
- Ama ilkinin hukumlulugunu yerine getirdiginizi soyluyorsunuz, e-devletten sinir girdi-ciktisi aliyorsunuz kanitlamak icin. Bunu ingilizceye cevirtiyorsunuz internetten direk cevirip size yollayan websiteleri var, cevirinin "certified translation" olmasi gerekiyor
- Imza konusunu bilemiycem muhtemelen bir dilekce yazip durumu aciklayip basvuru belgelerinizle beraber gonderseniz sorun olmaz diye dusunuyorum.
-
Tekrardan merhabalar.
Size birkac sey daha sormak istiyorum. Calistigim universite/international office, panik yapip benim J1 vizemi extend etmek istedigini soyledi. Normalde vizem 2025' te bitiyordu, simdi 2027' ye uzatmaya calisiyorlar. Bu bana bir sorun olusturur mu? Yoksa iptal etmesini mi istemeliyim?
Ayrica GC' yi lottery'den kazandigim icin acaba waive etme statement of reason' a bundan bahsetmeliyi miyim? Ya da genel olarak statement of reason'a ne yazmam gerekir? Ne onerirsiniz?
Simdiden tesekkurler. -
@eggnog cok tesekkur ediyorum verdiginiz bilgiler icin. E-devletten giris/cikis alabilecegim aklima gelmemisti. Bu sekilde yapacagim dediginiz gibi.
-
Sorularim bitmiyordu.
Case number'larla alakali okuma yapiyordum. Hic interview olmama ihtimali mi var? -
@ebruaras AOS paketini gönderirken "frontload" yaparsanız, yani gerekli olanlar disinda istenebilecek belgeleri de tam olarak gönderirseniz görüşme "waive" edilebilir. Memurun insiyatifinde.
-
Arkadaşlar şimdi dos dan mail gelmiş inceleyen memur ds3035 imi tekrar yollamamı ve imzalı kısmı imzalamamı istemiş. Bunu çıkarıp o kısmı imzalayıp scan edip mi yollayacağım yoksa online imza tarzı mı. Neyseki mail ya da faksla yolla demiş. Süreç hızlıca sonuçlanır mı acaba
-
Arkadaşlar dün maili attım ds-3035 i imzalayarak. Şimdi sistemde incomplete information letter sent diye bir şey görünüyor. Ne yapmam gerekiyor şimdi
-
Arkadaşlar favorable recommadation 2.5 ay önce USCIS e ulaştı fakat bana hala waiver gelmedi.Receipt Number ı bir türlü alamadım. Emma ya bağlanmaya çalışıyorum , sadece robot . 800 lü numarayı arıyorum bağlanamıyorum. Ben herhangi bir bilgiye nereden ulaşabilirim.Bana bir akıl verin lütfen.
-
@Berkay-Kılıç, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Arkadaslr merhaba Amerikada ascilik staji ile bulunuyorum ve 2 hafta once araci ya da avukat kullanmadan waiver basvurumu kendim yaptim.
Her seyi dogru yaptim ve umutluydum fakat dun sponsorumdan bir mail aldim
Baska bir sirketle birlestikleri icin benim sevis transferimi o sirkete yapmislar ve bana yeni bir ds 160 formu yollamislar.Aklim cok karisti bu durumda ne yapmam gerekiyor?
Program Number haric bilgilerimin hepsi ayni fakat bana gonderdikleri yeni ds formunda ne konsoloslugun imzasi var ne de muhuru buna ragmen benim artik yeni ds formum mu gecerli?
Yoksa eski formdaki sevis numaramla yenisindeki sevis numaram ayni oldugu icin formun transfer edildigini sistemden gorebilirmi?
Daha once bu durumla karsilasan varsa ne yapmami onerir?
Department of state belgelerimi dun teslim almis ve su an sistemde pending gorunuyor.
Bir fikri olan varsa cok mutlu olurum
Tesekkurler 🙌🏻Evet, cok ilginc bir durum olmus. Daha once J1 waiver basvurusunun guncellendigini hic gormedim ne yazik ki, yani bu durumda yapilabilecek en iyi sey yeni DS-2019 formu icin de waiver almak olacak sanirim...
Bu DS-2019 formunda 2 yil kurali olduguna dair bir yazi var midir acaba?
-
@ebruaras, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Tekrardan merhabalar.
Size birkac sey daha sormak istiyorum. Calistigim universite/international office, panik yapip benim J1 vizemi extend etmek istedigini soyledi. Normalde vizem 2025' te bitiyordu, simdi 2027' ye uzatmaya calisiyorlar. Bu bana bir sorun olusturur mu? Yoksa iptal etmesini mi istemeliyim?
Ayrica GC' yi lottery'den kazandigim icin acaba waive etme statement of reason' a bundan bahsetmeliyi miyim? Ya da genel olarak statement of reason'a ne yazmam gerekir? Ne onerirsiniz?
Simdiden tesekkurler.Universite neden panik yapiyor acaba? Sizinle paylastilar mi?
Eger yeni bir DS-2019 formu duzenlerlerse onun icin de waiver gerekecek, o nedenle sureci hizlica tamamlayabilmek icin var olanlara yenisini eklememek daha iyi olur.
Lotodan direkt degil de, gocmenlik isteginizden bahsedebilirsiniz, neden ABD'de daha uzun kalmak istediginizden bahsedebilirsiniz.
-
@ibuypower, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Arkadaşlar şimdi dos dan mail gelmiş inceleyen memur ds3035 imi tekrar yollamamı ve imzalı kısmı imzalamamı istemiş. Bunu çıkarıp o kısmı imzalayıp scan edip mi yollayacağım yoksa online imza tarzı mı. Neyseki mail ya da faksla yolla demiş. Süreç hızlıca sonuçlanır mı acaba
tum formu bir daha gonderip (zaten sizde kopyasi vardir) imza kismini imzalayabilirsiniz.
eger cevrenizde faks makinesi varsa daha hizli olabilir, ama posta yoluyla da gonderebilirsiniz.
-
@ibuypower, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Arkadaşlar dün maili attım ds-3035 i imzalayarak. Şimdi sistemde incomplete information letter sent diye bir şey görünüyor. Ne yapmam gerekiyor şimdi
e-posta mi gonderdiniz?
-
@beteer, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Arkadaşlar favorable recommadation 2.5 ay önce USCIS e ulaştı fakat bana hala waiver gelmedi.Receipt Number ı bir türlü alamadım. Emma ya bağlanmaya çalışıyorum , sadece robot . 800 lü numarayı arıyorum bağlanamıyorum. Ben herhangi bir bilgiye nereden ulaşabilirim.Bana bir akıl verin lütfen.
USCIS call center'i sabahin ilk saatlerinde aramayi denemelisiniz, cok beklemeden birine baglanmanin yolu bu olacak...
-
@crazycells ds-3035 imzaladım sonra scan edip mail attım . Ds tarihini güncelleyip yenilemişler ama incomplete letter sent yazıyor bir de yeni satır
-
@crazycells cevabiniz icin tesekkurler.
International office' in dedigine gore, GC' in cikmasi uzun surebilirmis, ve 2025 Agustos' ta biten J1 vizeme yetismeyebilirmis.
Ben de ne alaka dedim, ama hemen basvuruyorum dedi. Suan iptal ettirmeye calisiyorum.
Elinizde ornek bir waiver statement of reason var mi acaba paylasabileceginiz? Her case icin farklidir, ama genel olarak da benzer konulari kapsiyordur. -
Merhaba. Ben J1 vizesiyle Amerika Birleşik Devletlerinde misafir araştırmacı olarak bulunuyorum. J1 vizesinin 2 yil kuralini Türkiyeye geri dönüp, oradayken kaldirmak mümkün müdür? Eğer bir yolu varsa deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Teşekkür ederim.
-
@crazycells
Hayır yeni ds formumda 2 yıl kuralını geçtim konsolosluk tarafından imza dahi yok.
Ben programıma başladım 5 ay geçti ve belgeleri yolladıktan sonra sponsordan gelen mail başka bir şirketle birleştikleri için benim ds formumdaki sponsorun değişmesinden kaynaklı yeni bir ds formu gönderdikleri yönünde.
Sevis Id aynı fakat program number değişmiş.
Zaten alt kısımdaki konsolosluğun doldurduğu bölümler hep boş sadece yeni sponsorun adı ve yeni danışmanımın adı var.
Ne yapmam gerektiğini anlayamadım.Hatta Türkiyeden no objection yazım da geçen hafta maille geldi.
Acaba sevis Id aynı olduğu için herhangi bir değişim olmuyor onlar sistemden direk transfer olduğunu görebiliyorlar anlamına mı geliyor…
Kafam zaten allak bullak bir de ekstra bu eklendi -
Merhabalar tekrardan.
Notlari okudum ama goremedim. O yuzden sormak istedim. J1 waiver' a basvurulduktan sonra ulkeye giris-cikis konusundan bir sorun olur mu acaba? Bir fikriniz var mi?
Tesekkurler. -
@ebruaras bununla alakali kesin bir bilgi yok ama USCIS sisteminden basvurdugunuz icin gorebilirler ve bu sebepten dolayi riskli. Greencard, H1B veya hangi ture gecis yapacaksaniz bu sureci tamamladiktan sonra seyahat etmeniz daha saglikli olacaktir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
35
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum