Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@beteer, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Arkadaşlar favorable recommadation 2.5 ay önce USCIS e ulaştı fakat bana hala waiver gelmedi.Receipt Number ı bir türlü alamadım. Emma ya bağlanmaya çalışıyorum , sadece robot . 800 lü numarayı arıyorum bağlanamıyorum. Ben herhangi bir bilgiye nereden ulaşabilirim.Bana bir akıl verin lütfen.

USCIS call center'i sabahin ilk saatlerinde aramayi denemelisiniz, cok beklemeden birine baglanmanin yolu bu olacak...

• @crazycells ds-3035 imzaladım sonra scan edip mail attım . Ds tarihini güncelleyip yenilemişler ama incomplete letter sent yazıyor bir de yeni satır

• @crazycells cevabiniz icin tesekkurler.
    International office' in dedigine gore, GC' in cikmasi uzun surebilirmis, ve 2025 Agustos' ta biten J1 vizeme yetismeyebilirmis.
    Ben de ne alaka dedim, ama hemen basvuruyorum dedi. Suan iptal ettirmeye calisiyorum.
    Elinizde ornek bir waiver statement of reason var mi acaba paylasabileceginiz? Her case icin farklidir, ama genel olarak da benzer konulari kapsiyordur.

• Merhaba. Ben J1 vizesiyle Amerika Birleşik Devletlerinde misafir araştırmacı olarak bulunuyorum. J1 vizesinin 2 yil kuralini Türkiyeye geri dönüp, oradayken kaldirmak mümkün müdür? Eğer bir yolu varsa deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Teşekkür ederim.

• @crazycells
    Hayır yeni ds formumda 2 yıl kuralını geçtim konsolosluk tarafından imza dahi yok.
    Ben programıma başladım 5 ay geçti ve belgeleri yolladıktan sonra sponsordan gelen mail başka bir şirketle birleştikleri için benim ds formumdaki sponsorun değişmesinden kaynaklı yeni bir ds formu gönderdikleri yönünde.
    Sevis Id aynı fakat program number değişmiş.
    Zaten alt kısımdaki konsolosluğun doldurduğu bölümler hep boş sadece yeni sponsorun adı ve yeni danışmanımın adı var.
    Ne yapmam gerektiğini anlayamadım.Hatta Türkiyeden no objection yazım da geçen hafta maille geldi.
    Acaba sevis Id aynı olduğu için herhangi bir değişim olmuyor onlar sistemden direk transfer olduğunu görebiliyorlar anlamına mı geliyor…
    Kafam zaten allak bullak bir de ekstra bu eklendi

• Merhabalar tekrardan.
    Notlari okudum ama goremedim. O yuzden sormak istedim. J1 waiver' a basvurulduktan sonra ulkeye giris-cikis konusundan bir sorun olur mu acaba? Bir fikriniz var mi?
    Tesekkurler.

• @ebruaras bununla alakali kesin bir bilgi yok ama USCIS sisteminden basvurdugunuz icin gorebilirler ve bu sebepten dolayi riskli. Greencard, H1B veya hangi ture gecis yapacaksaniz bu sureci tamamladiktan sonra seyahat etmeniz daha saglikli olacaktir.

• @crazycells merhaba, ben forumda oldukça yeniyim ancak bir soru sormam gerekiyor. Ben de tıp öğrencisiyim ve 12 Haziranda Türkiyeye dönüyorum. En azından 1 yıl orada eğitimime devam edeceğim ama sonrasında 1 yıl daha beklememek için J1 waivera başvurmam gerektiğini çok geç fark ettim. Benim de KYK borcum var ve 2024de başlıyor. Dediğiniz gibi ebeveynlerim kefil olursa bu süreç ne kadar sürer? Amerikadayken bu waiverı başlatmak istiyordum ama şimdi başlatırsam KYK durumumdan dolayı olumsuz yanıt almaktan korkuyorum. Türkiyeye gittiğimde waivera başvurmak olumsuzluk yaratır mı? Kalan bır haftalık süre başvuruyu başlatmak açısından yeterli bir süre mi? Tavsiyeleriniz bana çok yardımcı olacaktır, şimdiden teşekkürler

• Sureci buradan baslatman daha kolay olur tabiki ama Turkiyeden de baslatabilirsin. Borc konusunda borc uzerinde gozuktugu surece Turkiye No Objection Statement vermez en azindan bir kismini odemen veya baskasina aktarman lazim fakat borcu odemeye baslamadan bunlari yapabiliyor musun bilemiyorum. Bence en sagliklisi KYK ile gorusup bunlari sorman ve ona gore basvurunu yapman. Turkiyeden baslatmanda bir sikinti olmaz. Normalde bir kac gun icinde tum gerekenleri halledersin ama suan basvurman durumunda Turk konsoloslugu No Objection Statement vermezse basvurun bosa gider ondan dolayi beklemen ve Turkiyeden basvuru yapman daha saglikli gozukuyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ibuypower, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@crazycells ds-3035 imzaladım sonra scan edip mail attım . Ds tarihini güncelleyip yenilemişler ama incomplete letter sent yazıyor bir de yeni satır

e-posta mi gonderdiniz? mail posta demek, e-mail ise e-posta...

mektupta nasil istedikleri yaziyor?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ebruaras, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@crazycells cevabiniz icin tesekkurler.
    International office' in dedigine gore, GC' in cikmasi uzun surebilirmis, ve 2025 Agustos' ta biten J1 vizeme yetismeyebilirmis.
    Ben de ne alaka dedim, ama hemen basvuruyorum dedi. Suan iptal ettirmeye calisiyorum.
    Elinizde ornek bir waiver statement of reason var mi acaba paylasabileceginiz? Her case icin farklidir, ama genel olarak da benzer konulari kapsiyordur.

Surecinizi imzaniza tasiyin, cunku oradaki bilgilere gore yonlendirmelerimiz farkli olacak.

Soyle bir mektubu kendiniz icin uyarlayip kullanabilirsiniz:

Dear Sir/Madam,

I am writing to request a waiver of the two-year home residency requirement under Section 212(e) of the Immigration and Nationality Act, based on the No Objection Statement issued by the Government of Turkey. I am a J-1 Exchange Visitor and I believe that a waiver is essential for me to pursue my professional goals and contribute to the field of [your field of expertise].

I have been granted a J-1 visa to participate in an exchange program in the United States, which has provided me with invaluable professional experience and opportunities for academic growth. During my time in the U.S., I have developed strong ties with the academic community, established professional relationships, and engaged in collaborative research projects that are mutually beneficial for both the United States and Turkey.

The No Objection Statement from the Government of Turkey signifies their understanding and support for my waiver request, as they have determined that my continued presence in the United States will not adversely affect the development and welfare of my home country. This statement underscores the importance of my ongoing contributions in the field of [your field of expertise] and validates the positive impact I can have on both countries through my work.

Returning to Turkey for the two-year home residency requirement would disrupt the momentum of my research and professional development. It would limit my ability to collaborate with renowned experts in my field and hinder the progress of projects that are currently underway. Additionally, my absence from the United States would impede my involvement in ongoing research initiatives, conferences, and collaborations that are crucial to advancing knowledge and making significant contributions to my field.

I firmly believe that the United States provides a unique and conducive environment for me to further my research, expand my knowledge, and contribute to the academic community. The waiver of the home residency requirement will allow me to continue my research and make meaningful contributions to the field of [your field of expertise] in the United States.

I kindly request the Waiver Review Division to consider my application favorably and grant me the J-1 waiver. I assure you that I will continue to abide by all the laws and regulations of the United States and will utilize the skills and knowledge I have acquired to contribute positively to society.

Thank you for your time and consideration of my request. I would be grateful to receive any guidance or instructions regarding the waiver application process.

Sincerely,

[Your Name]

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mcet, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Merhaba. Ben J1 vizesiyle Amerika Birleşik Devletlerinde misafir araştırmacı olarak bulunuyorum. J1 vizesinin 2 yil kuralini Türkiyeye geri dönüp, oradayken kaldirmak mümkün müdür? Eğer bir yolu varsa deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Teşekkür ederim.

Evet, mumkundur ama 2 ayri "money order" yapmaniz gerekiyor, o belgeleri ABD'den cikmadan yaninizda goturun cunku Turkiye'de "money order" yapamazsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Berkay-Kılıç, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@crazycells
    Hayır yeni ds formumda 2 yıl kuralını geçtim konsolosluk tarafından imza dahi yok.
    Ben programıma başladım 5 ay geçti ve belgeleri yolladıktan sonra sponsordan gelen mail başka bir şirketle birleştikleri için benim ds formumdaki sponsorun değişmesinden kaynaklı yeni bir ds formu gönderdikleri yönünde.
    Sevis Id aynı fakat program number değişmiş.
    Zaten alt kısımdaki konsolosluğun doldurduğu bölümler hep boş sadece yeni sponsorun adı ve yeni danışmanımın adı var.
    Ne yapmam gerektiğini anlayamadım.Hatta Türkiyeden no objection yazım da geçen hafta maille geldi.
    Acaba sevis Id aynı olduğu için herhangi bir değişim olmuyor onlar sistemden direk transfer olduğunu görebiliyorlar anlamına mı geliyor…
    Kafam zaten allak bullak bir de ekstra bu eklendi

Bilemiyorum, risk almamak icin yeni bir waiver sureci baslatmak en iyisi olabilir; isterseniz DOS'a (advisory opinion olarak) ve USCIS'e bu durumu sorun ama zaten cevap almaniz genelde aylar suruyor, bilginize.

Alternatif olarak -eger zaman konusunda sorun yoksa- isterseniz buyukelcilige ulasip NOS'un DOS'a gonderilmesini durdurun ve DOS'a guncellenmis bir form gonderip bir cover letter yazin ve bu sefer guncel DS-2019'u da ekleyip gonderin. Buyukelcilige yeni basvurunun bilgisini verin ve bu yeni basvuru icin o NOS'u gondermelerini soyleyin.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ebruaras, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Merhabalar tekrardan.
    Notlari okudum ama goremedim. O yuzden sormak istedim. J1 waiver' a basvurulduktan sonra ulkeye giris-cikis konusundan bir sorun olur mu acaba? Bir fikriniz var mi?
    Tesekkurler.

Normalde basvurunun son asamasi USCIS'te gerceklesiyor, yani DOS belgeleri USCIS'e gonderene kadar USCIS'in dolayisiyla CBP'nin bu basvurudan haberi olmayabilir; ama mektubunuzda ABD'de kalmak istediginizi belirtiyorsunuz o nedenle dual intent H veya L gibi vizeleriniz yoksa ABD'ye giris-cikis yapmamaniz daha iyi olabilir diye dusunuyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Ayşe-Ece-Gülen, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@crazycells merhaba, ben forumda oldukça yeniyim ancak bir soru sormam gerekiyor. Ben de tıp öğrencisiyim ve 12 Haziranda Türkiyeye dönüyorum. En azından 1 yıl orada eğitimime devam edeceğim ama sonrasında 1 yıl daha beklememek için J1 waivera başvurmam gerektiğini çok geç fark ettim. Benim de KYK borcum var ve 2024de başlıyor. Dediğiniz gibi ebeveynlerim kefil olursa bu süreç ne kadar sürer? Amerikadayken bu waiverı başlatmak istiyordum ama şimdi başlatırsam KYK durumumdan dolayı olumsuz yanıt almaktan korkuyorum. Türkiyeye gittiğimde waivera başvurmak olumsuzluk yaratır mı? Kalan bır haftalık süre başvuruyu başlatmak açısından yeterli bir süre mi? Tavsiyeleriniz bana çok yardımcı olacaktır, şimdiden teşekkürler

Hangi vizeye basvuru icin waiver aliyorsunuz? Surecinizi imzaniza tasimayi unutmayin.

Basvurunun olumsuz sonuclanmasi gibi bir durum yok, korkmayin. Surecin ilk asamasi Washington DC'deki TC Buyukelciliginde gerceklesiyor, kendileri Turkiye'den No Objection Statement alamazsa sizi ariyor ama bunu DOS'a soylemiyor.

Size hangi kurumlarin sorun cikardigini ve onlarla iletisim kurmanizi soyluyorlar ve sizden haber bekliyorlar. KYK ile sorunu cozup tekrar Buyukelcilige geri donus yaparsaniz yeniden Turkiye'den No Objection istiyorlar ve bu sefer aliyorlar. Bu belgeyi DOS'a gonderiyorlar. Yani DOS'un bu islemlerden hic haberi olmuyor.

Waiver alabilmek icin ne yapmaniz gerektigini direkt KYK'ya sorabilirsiniz, size secenekleri soyleyeceklerdir diye dusunuyorum.

• @crazycells Sayın cells. Ben çok yanlış anlamışım Özür diliyorum. Az önce sistemi Check ettiğimde June 1 tarihli Favorable Recommodation mektubunu aldığımı gördüm.
    Sorum biraz acil olacak.

Şimdi benim internship programım temmuz 11 itibariyle sonlanacak ancak 1 ay da gezi hakkım bulunmakta Ağustos 11 a kadar buradayım. Şu anki adımım ne olmalı. Statü değişimi için Uscis waiveri beklemeli miyim yoksa başvuruyu başlatmalı mıyım ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ibuypower, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@crazycells Sayın cells. Ben çok yanlış anlamışım Özür diliyorum. Az önce sistemi Check ettiğimde June 1 tarihli Favorable Recommodation mektubunu aldığımı gördüm.
    Sorum biraz acil olacak.

Şimdi benim internship programım temmuz 11 itibariyle sonlanacak ancak 1 ay da gezi hakkım bulunmakta Ağustos 11 a kadar buradayım. Şu anki adımım ne olmalı. Statü değişimi için Uscis waiveri beklemeli miyim yoksa başvuruyu başlatmalı mıyım ?

Evet, 11 Agustos'a kadar statu disi kalmayacaksiniz, statu disi kalmadan basvuruyu baslatmis olmalisiniz (USCIS basvuruyu almis ve size I-797 gondermis olmali)

Hangi statuye degistirdiginizi imzaniza aktarir misiniz?

Change of Status basvurusunu baslatmak icin favorable recommendation yeterli, I-539 formunu aldiklarini gosteren I-797 mektup kopyasiyla birlikte daha sonra waiver'i gonderirseniz basvurunuza ekleyeceklerdir.

• @crazycells Tamamdır Sayın Cells. Çok teşekkür ederim. Waiverın uscis onayı ne kadar sürüyor bunun hakkında bilginiz var mı ? F1 a geçmeyi düşünüyordum. Waiver sebebime mastera başlamak istediğimi yazmıştım ancak şu an bir kabul alamadım. Bir dil okuluyla süreci başlatsam sorun olur mu acaba ?

• @crazycells

Yeni bir waiver almaya zamanım yok şu an 6 aydan biraz fazla sürem kaldı ve bu gönderdiğim belgelerin bile yetişip yetişmeyeceği belli değil.
    Ayrıca türkiyeden no objectionum 2 hafta önce gönderildi ve onu da durdurup değiştirme gibi bir şansım yok.
    Websitelerinde ki mail adresine durumu anlatan bir mail atacağım ama bu kadar karışık olması gerçekten işi çok zorlaştırıyor.
    Umarım transferi direkt görebiliyorlardır ve tekrar belgelerle uğraşmak zorunda kalmam,en kötü ihtimalle yeni ds formumu mail olarak atmayı deneyeceğim.
    Bu arada waiverım kalkmadan F1 ya B1e change of statu yapabilir miyim bu konuda bir bilginiz var mı?
    Bu süreçte zaman kazanıp waiverı aldıktan sonra greencarda giden yolları denemeyi düşünüyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@crazycells Tamamdır Sayın Cells. Çok teşekkür ederim. Waiverın uscis onayı ne kadar sürüyor bunun hakkında bilginiz var mı ? F1 a geçmeyi düşünüyordum. Waiver sebebime mastera başlamak istediğimi yazmıştım ancak şu an bir kabul alamadım. Bir dil okuluyla süreci başlatsam sorun olur mu acaba ?

https://egov.uscis.gov/processing-times/

I-612 icin 4 hafta gosteriyor, ama siz toplam sureyi 2-3 ay olarak dusunun.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

151

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |