Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green kartlı biri yurt dışında yaşayan ebeveynlerini yanına alabilir mi?

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    235 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @BMS, içinde söyledi: Green kart sürecinde çocuğunuz daimi ikametini Türkiye’de devam ettirirse vatandaşlık hakkını kaybeder mi? Merhaba hocam,benim size iki sorum olacaktı; Birincisi, çocuğum ilkokulu burada okudu ama ortaokula Türkiye’de devam ederse ve ben burada bir kaç yıl sonra vatandaşlık alırsam benden dolayı o da vatandaşlık alabilir mi, Yoksa artık burada kalamadığı için vatandaşlık hakkı yanar mı? İkincisi, evlilik yolu ile evlenen kişiler iki yıl içinde vatandaşlık alabiliyor sanırım. O zaman diğelim eşim burada kaldı ve vatandaşlık aldı ama ben evladımla geri dönmek zorunda kaldım. Eşim vatandaşlık sınavını geçip vatandaş olduğu için ben de belli bir yıl sonra bu durumdan faydalana biliyor muyum ve onun sayesinde ben de vatandaş olabiliyor muyum? Dilerim doğru şekilde sorabildim sorularımı, hatam olursa lütfen affınıza sığınırım. Teşekkür ederim Sayin @BMS, siz vatandaslik alirsaniz cocugunuz da sonradan yesil kart ve vatandaslik alabilir, 18 yasindan once bazi islemler cok daha kolay olup 18 yasindan sonra sureler cok uzayabilecektir. Evlilik yolu ile yesil kart alanlar 3 yilda vatandaslik alabilirler, 2 yilda degil. Yesil karti evlilik yolu ile aldilar ise cogunlukla yesil karti aldiktan 2 yil sonra gecici yesil karti daimi yesil karta cevirmeleri gerekir. Bunun adi I-751 surecidir. Bu surec cok yavas ilerledigi icin biz genellikle vatandaslik basvurusu yapip iki sureci birlestiriyoruz ve USCISi I-751 icin karar vermeye zorluyoruz. Boylece kisi ayni gun icinde hem daimi yesil kartini aliyor hem de ABD vatandasi oluyor. Esiniz vatandas olursa siz de ondan dolayi yesil kart ve vatandasliktan faydalanabilirsiniz ancak elcilikteki islemler ve diger basvurular genelde 1.5 yili bulur.
  • 0 Oy
    2 İleti
    162 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ysnngull, içinde söyledi: evlilik sonrası green card işlemleri beklenenden uzun sürdüğü için hızlandırma başvurusu yapabilir miyim? merhabalar, abd vatandaşı eşimle mart 2022 yılından beri evliyiz.kansas eyaletinde evlendik ve green card başvurumu eylül 2022 yılında gönderdim (medical examination hariç) sonra uscisden rfe geldi eşimin geliri yeterli olmadı ve kasım 2022 yılında eşimin ailesinin sponsorluk belgelerini gönderdik. ondan bir kaç ay sonra çalışma ve seyahat iznim elime ulaştı. mart ayında I-130 formu onaylandı ve o esnada biz tennessee eyaletine taşındık ve şu anda burada ikamet ediyoruz. ama hala I-485 formunda bir ilerleme yok. durumla ilgili herhangi bir güncelleme yok ve işlemlerin çok uzun sürdüğünü düşünüyorum ve aksiyon almak istiyorum. süreci nasıl hızlandırabilirim? uscis ile nasıl iletişime geçebilirim? processing times kontrol ettiğimde eski yaşadığım yeri mi baz almam lazım yoksa şu an yaşadığım yeri mi? yardımcı olursanız sevinirim. Sayin@ysnngull, hizlandirma talebi, davanizda karar verilmedigi surece, her asamada sartlariniz uygun ise yapilabilir. Esinizin sponsorluk belgelerinde sorun var ise ve hatta hala sorun var ise bunu cozmeden sonuca ulasamazsiniz. Sorunu dogru tesbit edebilirseniz cozumunuz hizlanir. Bunun icin davanizin bir avukat tarafindan incelenmesi yararli olacaktir. USCIS ile contact centerden veya online inquiry yolu ile temasa gecebilirsiniz.
  • Şu an göçmen miyim, değil miyim?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    328 Bakış
    crazycellsC
    @Adventure00, içinde söyledi: Şu an göçmen miyim, değil miyim? @Claudia-J-Muslu Teşekkürler cevabınız için, bu konuyu bir özel avukata danışma kararı aldım, şu anda Ankara'dayım, sizden nasıl randevu alabilirim veya Ankara'da önerebileceğiniz bir avukat var mı? Muslu Hukuk Burosu'nun iletisim bilgilerine suradan ulasabilirsiniz: http://amerikavatandas.com/tr/anasayfa/
  • green card re entry permit

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    0 Oy
    5 İleti
    355 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @macarovski, içinde söyledi: green card re entry permit merhabalar 30 ocak 2020 tarihinde ilk girişimi New York'tan yaptım ve 2 hafta kalıp dönüşte yaptım son senem ve mezun olduktan sonra gitmek için.Pandemı ve başka bir sürü ailevi problemden oturu normalde eylül ayı gibi giriş yapmayı planlıyordum ama ertelemek zorundayım.Ailemin başında tek çocuk olarak ve yardıma ihtiyaçları olduğundan coronadan dolayı bir yere kıpırdayamıyorum.Ama greencardımı da yakmak istemiyorum.Re entry permit için abd de olmam gerekiyor biliyorum ama pandemiden dolayı birçok elde olmayan sebep oluyor bulunduğum ülkeden re entry permit başvurusu yapabiliyormuyum.En azından önümüzdeki yaza kadar vakit kazanmış olurum.Yada benim adıma ny de akrabam mevcut başvuruda bulunabiliyor mu ?Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.Şu 6-7 ayda neler yaşadığıma değinip hiç sizleri yormak istemiyorum ama her şey hayal ettiğimiz gibi de gitmiyor malesef Sayın @macarovski , Reentry permite TC’den başvurmak mümkün değildir. Akrabanız da sizin adınıza ABDde reentry permit başvurusunda bulunamaz. COVID neden ile bu konuda bir esneklik yoktur. Size tavsiyem ABD’ye bir an önce bir kez giriş çekiş yapmanızdır. Hatta reentry permit zamanınız geçti ise bir hazinlik yapmanız gerekecektir, neden geciktiniz, geçerli nedenlerinizin dosyasını hazırlamanız gerekir vs. ABD’ye girdikten sonra 1 hafta da kalıp TC’ye dönmuş olsanız ABD dışında 1 yıla kadar daha kalabilirsiniz. Ayrıca ABD’ye girişte ABD ile bağlarınızı güçlendirmeniz gerekecektir. ABD ile bağlarınız ne kadar güçlü olursa ABD dışında kalmış olduğunuz sure 1 yılı geçse bile mahkemeye düşerseniz durumunuzu savunmanız o kadar kolay olur. Diğer ihtimal SB1 vizesidir. Ancak bunu almak çok zor olup çok da tavsiye ettiğim bir çözüm değildir. Bu linke daha detaylı bilgi için bakabilirsiniz. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/returning-resident.html Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k