Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green kartlı biri yurt dışında yaşayan ebeveynlerini yanına alabilir mi?

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    235 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @BMS, içinde söyledi: Green kart sürecinde çocuğunuz daimi ikametini Türkiye’de devam ettirirse vatandaşlık hakkını kaybeder mi? Merhaba hocam,benim size iki sorum olacaktı; Birincisi, çocuğum ilkokulu burada okudu ama ortaokula Türkiye’de devam ederse ve ben burada bir kaç yıl sonra vatandaşlık alırsam benden dolayı o da vatandaşlık alabilir mi, Yoksa artık burada kalamadığı için vatandaşlık hakkı yanar mı? İkincisi, evlilik yolu ile evlenen kişiler iki yıl içinde vatandaşlık alabiliyor sanırım. O zaman diğelim eşim burada kaldı ve vatandaşlık aldı ama ben evladımla geri dönmek zorunda kaldım. Eşim vatandaşlık sınavını geçip vatandaş olduğu için ben de belli bir yıl sonra bu durumdan faydalana biliyor muyum ve onun sayesinde ben de vatandaş olabiliyor muyum? Dilerim doğru şekilde sorabildim sorularımı, hatam olursa lütfen affınıza sığınırım. Teşekkür ederim Sayin @BMS, siz vatandaslik alirsaniz cocugunuz da sonradan yesil kart ve vatandaslik alabilir, 18 yasindan once bazi islemler cok daha kolay olup 18 yasindan sonra sureler cok uzayabilecektir. Evlilik yolu ile yesil kart alanlar 3 yilda vatandaslik alabilirler, 2 yilda degil. Yesil karti evlilik yolu ile aldilar ise cogunlukla yesil karti aldiktan 2 yil sonra gecici yesil karti daimi yesil karta cevirmeleri gerekir. Bunun adi I-751 surecidir. Bu surec cok yavas ilerledigi icin biz genellikle vatandaslik basvurusu yapip iki sureci birlestiriyoruz ve USCISi I-751 icin karar vermeye zorluyoruz. Boylece kisi ayni gun icinde hem daimi yesil kartini aliyor hem de ABD vatandasi oluyor. Esiniz vatandas olursa siz de ondan dolayi yesil kart ve vatandasliktan faydalanabilirsiniz ancak elcilikteki islemler ve diger basvurular genelde 1.5 yili bulur.
  • green card ile amerika dışında uzun süre yaşamak

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    234 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @hasan-sakiz, içinde söyledi: green card ile amerika dışında uzun süre yaşamak 2006 ve 2007 yıllarında work and travel ile Amerikaya gittim. 2010 yılınca green card(lottery) ile Amerikaya yerleşmek üzere gittim, 3-4 ay kaldım ve 10 yıllık resident card edindim. Ancak annemin diyaliz hastası olması vb. ailevi nedenlerle Türkiyeye döndüm ve işler beklediğimden farklı gelişti. Uzun yıllar içinde Annem vefat etti, evlendim, 1 çocuğum var, Türkiyede kamuda çalışıyorum ve Amerikaya 13 senedir hiç gitmedim. Hayatımın akışı değişti 38 yaşındayım ve kızımın hayatı ve eğitimi için Amerikaya tekrar ve bu kez kalıcı olarak dönmeyi istiyorum. Uzun yıllar Amerikaya gitmeyen biri olarak mazeret beyan ederek tekrar giriş yapma ihtimalim var mı? Veya kamu çalışanı olarak yeşil pasaport alabiliyorum, vize kullanarak Amerikaya giriş yapsam ve orada Green Cardımı yenileyip tekrar normale dönme ihtimalim olabilir mi? Bu süreçte haklarım veya karşıma çıkacak sorun veya cezalar nedir? İyi Çalışmalar. Şimdiden Teşekkürler. Sayin @hasan-sakiz, yesil kart bir statu oldugu icin zaman gecse de otomatik kaybedilmez. Sizin elinizden mahkeme veya gumruk yolu ile alinmasi gerekir. Ancak ABDye 1 yil giris yapmadiktan sonra yesil kartinizla giris yapabilmeniz normalde cok zordur. ABDye neden donemediginizi ve ABD ile baglarinizi gostermeniz gerekecektir. Bu durum bazen mumkun olabilmektedir ancak durumunuza detayli baktiktan sonra basari ihtimalinizi iletiyoruz. Durumunuzu guclendirecek dosyayi gumruk yetkililerine verecek sekilde hazirliyoruz. Annenizin diyaliz hastasi olmus olmasi size avantaj, ancak uzun yillar kamuda calismis olmaniz da cok buyuk dezavantaj. ABD ile baglariniz tuttunuz mu ona da bakmak gerekecektir. ABDye turistik vize ile girerseniz yesil karti canlandirma diye bir olay yoktur. Yesil kartla girerseniz yesil karti canli tutabilirsiniz.
  • İltica için geçerli bir sebep mi?

5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @dovasa4629, içinde söyledi: İltica için geçerli bir sebep mi? Merhaba. Ben Türkiye'deki zorunlu askerlik sisteminden dolayı, askerlik yapmak istemediğim için iltica etmek istiyorum çünkü başka yolu yok. Yapmasam da zorla askere alacaklar. Acaba turist vizesi ile gidip iltica talebinde bulunsam bu geçerli bir sebep olarak sayılır mı? Sayın @dovasa4629, Tek başına askerlik yapmayı istemiyor olmak iltica sebebi oluşturmasa da eğer beş ana iltica sebebi ile bağdaştırılabilirse iltica sebebi oluşturabilir. Bunlar irk, din, milliyet, belli bir sosyal gruba üyelik , politik görüş farklılığı nedenlerinden birine dayanmalıdır. Lütfen ekteki linke bakiniz. https://www.uscis.gov/humanitarian/refugees-asylum/asylum Ayrıca askerlik yapmak istemediğiniz için Türkiye’de zulüm gördüğünüzü veya zulüm göreceğinizi de kanıtlamanız gerekecektir. Bedelli askerlik konusunu da ayrıca açıklamanız gerekecektir. Teşekkürler.
  • green card

3
    0 Oy
    3 İleti
    485 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @mavinet63, içinde söyledi: green card merhaba geçen yıl green card ile amerikaya gittim. cr1 evlilik vizesiyle 11 aydır türkiyedeyim işlerim dolayısıyla şimdi tekrardan amerikaya gitmek istiyorum acaba tekrardan vize için konsolosluga başvuru yapmam gerekirmi bu şekilde gidersen orada sorun yaşarmıyım gümrükte Sayın @mavinet63, Greencardınızı alarak ABD’ye gittiğinizi ve daha önce ABD’de green cardla bulunduğunuzu varsayıyorum. En ideali ABD’de son çıkış tarihinizden itibaren altı ayı geçirmeden ABD’ye dönüş yapmanızdır. Ancak genelde ABD girişinizi ABD çıkışınızdan itibaren bir yıl geçmeden yaparsanız green cardinizi kaybetme ihtimaliniz düşüktür. Bir yılı geçirirseniz durum değişecektir. Su aşamada green cardiniz hala geçerli olduğu için konsolosluktan vize almanız gerektiren bir durum yoktur ve vize vermezler. Biz müvekkillerimize dosya hazırlayıp neden ABD’ye daha önce dönemediklerini açıklıyoruz ve görüşme hazırlığı yapıyoruz. ABD’ye neden daha önce dönemediğiniz açıklamaya belgeleri ile hazırlıklı olun. Ayrıca bu surede esiniz nerede idi ve ayrı kaldı iseniz bunu da açıklamaya hazırlıklı olun. Gümrükte ikincil sorgulamaya tabii tutulabilirsiniz. Özellikle ABD’de kalış sureniz son giriş tarihinizden itibaren bir yılı geçmiş ise yeşil kartınızı elinizden almak için yeminli beyanat imzalamaya zorlanabilirsiniz ve mahkemeye sevk edilebilirsiniz. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k