Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @Houstonwehaveproblem evet dogrudur oradan yapiliyor

• Arkadaşlar merhaba, ABD turist vizesi için heveslendik Nisan 2024 e randevu aldık ve eşimin telaşı yüzünden bir danışmanla anlaştık ve malesef DS160 formunu sanki çok mantıklı doldurmamış sanki anlamadım. Gideceği yer New York yapmıs iyi hoş ama ne hikaye uydurucaz zaten herkes oraya gidiyor Florida yapsa oğlumun Eylül ayında doğum günü var oraya gidip Walt Disney yapıcaz derdim. (ufak bir örnek) birde süreyi 2 hafta geçiricez demiş ama 2 hafta hem uzun süre hem maliyet çok ayrıca gidip kalınacak otele New york Hılton otel falan yazmıs yanı ben bile inanmadım bu duruma bunlar nasıl danışman nasıl iş sorunca sıkıntı olmucağını bir çok kez vize aldıklarını belirttiler. Son olarak uyuz olduğum nokta malesef onların hesaptan girildiği için randevu kovalayamıyoruz onların eline mahkumuz güya Temmuz Agustosa çekeriz dedi.

Ufak bir soru başka konuda sordum ama burası doğru yeri sanırım eşimin erkek kardeşi iltica etti bu bizim vize için sorun olur mu? Soyadları 10 yıla yakın farklı ve eşimde bende 30 yaşındayız Şengen olarak Yunanistan vizemiz var yeni eskidende İtalya var.

• ⭐⭐

@yuzi35 formu istediğiniz zaman bir kereye mahsus siz güncelleyebilirsiniz. Ais kaydını kendiniz açmadınız mı? Yada sizin mailinizle falan açılmadı mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@yuzi35 sizin zaten bir seyahat planınız yok mu neden böyle alakası olmayan bilgileri girmiş acaba? Lütfen böyle firmalara bel bağlamayın, bilgilerinizi teslim etmeniz bile sakıncalı. Size tavsiyem bu firmaya AIS hesabındaki e-posta adresini güncellemesini iletin. ( aşağıya ekran görüntüsü attım nasıl yapacağını anlatan) Kendilerine güncel bir e-posta adresi verin. Sonra giriş şifresini isteyin. Girer girmez şifrenizi güncelleyin. https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/niv/users/sign_in

Sonrasında sıfırdan bir DS-160 formu doldurun, bu konunun ilk iletisinde nereden ve nasıl dolduracağız yazıyor. Tüm işlemler bittikten ve formdan emin olduktan sonra , vize görüşmesine yakın bir tarihte DS-160 form barkodunu AIS üzerinden güncelleyebilirsiniz. ( 1 seferlik bu hak var) DS-160 doldurmanızın bir limiti yok isterseniz 50 tane doldurun ama en doğru ve güncel olanı güncel olanı AIS üzerinden güncellemeniz yeterli.

DS-160 formu ciddiye alınması gereken bir form. İçerisinde bir sürü soru var siz ve yakınlarınızla ilgili. Bunlara en doğru cevabı siz verebilirsiniz.

Screenshot 2023-05-26 at 23.44.31.png

• Merhabalar,
    Ağustos 2023 tarihinde turist vize görüşmem var. Fakat pasaportumun süresi APR2024 tarihinde bitiyor.
    Seyahat planım ise Mart 2024 tarihinde. Araştırma yaptığımda 6 ay geçerlilik süresinden muaf olan ülkeler diye bir ibare gördüm fakat tam olarak anlayamadım.
    Pasaportu yenilemek aklımdaydı ama ais sisteminde ds160 güncellediğim için başka bir ds160 güncelleme hakkım kalmadı.
    Bu şekilde görüşmeye gitsem sorun olur mu? Ya da yeni bir ds160 conf. sayfasıyla ama ais de kayıtlı olmayan bir pasaportla mı gitmeliyim? Yardımlarınız için teşekkürler.

• @sülfür Merhaba. Amerika'ya yillarca bircok defa B1 ve / veya B2 ile giris yaptim. Sistemlerinde mevcut ve ilerki tarihlerdeki ucus detaylarinizi zaten goruyorlar o yuzden kesinlikle donus biletleri olmali hatta ibrazini bile isteyebilirler kendileri gorse bile ...

Bir baska avrupa ulkesi de istemisti donus biletini soracaklarini o an unutum aramaya basladim cebimde internet olmadigi icin sonrasinda tamam gecin dediler ...

• Merhabalar,
    Turist vize başvurusu icin sizlere danışmak istiyorum.Ben ,eşim ve 8 yasindaki oğlumla turist vizesi başvurusu planlıyoruz.15 yılı askın bankacıyız.Daha önce cok sayıda shengen vize(en son devam eden 2 yıllık)ve Avrupa seyahatlerimiz oldu. Ancak anne ve babamizda basvurumuza dahil olmak istiyorlar (tek başlarına süreci sonuclandiramayacaklarindan endişe ediyorlar) annem uzun yıllardır kamu personeli ve babam emekli yesil pasaportları ve birkac tane Avrupa seyahatleri oldu.Randevuyu maaile mi alsak yoksa 2 ayrı randevumu alsak bilemedim 🥹Yanı birimize takılırlar da hepimizi yakarlar mi diye bilemedim.

• @achilleus2737 Yeni pasaport çıkarın. Görüşmeye onunla gidin hiç bir sorun olmaz. Ben öyle yaptım. Girişte bunu belirtiyorsunuz o kadar.

• @Serap-2 teşekkürler

• Eşim ile birlikte DS160 formunu dolduruken görüşme için İstanbulu seçmiştik.Randevu teri içinde istanbul seçilmişti.Görüşme tarihi ise 24 haziran 2024 dı.
    Aradan bir kaç hafta geçtiğinde randevuyu öne çekebilirmiyiz diye kontrol ettiğimde, istanbul'da erkene tarih yoktu .Ankara için kontrol ettiğimde ,19 nisan 2024 tarihinde boş vardı ve onu seçerek randevu tarihini öne çektik.
    Sorum şu ; DS160 da istanbul seçiliyken görüşmeye ankarada yapabiliyormuyuz, Eğer DS 160 formunda değişiklik yapmak gerekecekse, eşim için bir kez değişiklik yapığımız için bu şansımız yok sanırım.
    Bu durumda yapacağımız bir şey var mı??

• ⭐⭐⭐⭐

@kartalveat Form güncellemeye gerek yok. Ankara'da girebilirsiniz. Ayrıca zaman zaman sisteme girip kontrol edin belki İstanbul'da veya Ankara'da daha erken boşluk bulabilirsiniz.
    Ayrıca aceleniz varsa erken randevu hizmetinden de yararlanabilirsiniz.

• @Serap-2, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@kartalveat Form güncellemeye gerek yok. Ankara'da girebilirsiniz. Ayrıca zaman zaman sisteme girip kontrol edin belki İstanbul'da veya Ankara'da daha erken boşluk bulabilirsiniz.
    Ayrıca aceleniz varsa erken randevu hizmetinden de yararlanabilirsiniz.

Yanıtınız için size teşekkür ederim.İçimizi rahatlattı.

• @Serap-2 Serap hanım bu bilginizin kaynağı nedir acaba? Ben de aynı durumdayım ve “Aşağıda seçilen Konsolosluk Bölümü konumu, DS-160 formuna girilen Konsolosluk Bölümü konumuyla eşleşmelidir.” böyle yazdığı için tereddütlerim var. Sıkıntı yaşar mıyım? Kasım’da ki İstanbul tarihini Eylül Ankara’ya çevirmiştim. Ds-160’ta da İstanbul yazılı.

• Üstte aynı soruya yazışmış bir cevap var fakat yine de sormak istiyorum. Ben randevumu Kasım’da İstanbul’dan Eylül Ankara’ya aldım daha erken bir tarih bulabildim diye.
    “ Lütfen başvuracağınız Konsolosluk Bölümü konumunu seçin. Aşağıda seçilen Konsolosluk Bölümü konumu, DS-160 formuna girilen Konsolosluk Bölümü konumuyla eşleşmelidir. “ randevu değiştirme yerinde böyle yazıyor, o yüzden şüpheleniyorum halen. Formda İstanbul seçiliydi. Bununla ilgili problem yaşamayacağıma dair resmi bir bilgi/belge var mıdır?

• ⭐⭐⭐⭐

@bbe Merhaba. Bunu daha önce yapmış olanlar var. Ayrıca sayın adminimizin şu mesajını da okuyun lütfen.

• SerappS Serapp bu başlıktan bahsetti

• Merhaba,
    Yakın zamanda Amerikaya turistik vize ile giriş yapmış olan var mı?
    Görevli ne gibi sorular soruyor ve dönüş bileti görmek istiyor mu?

• @Berkay-Kılıç
    Berkay Bey merhaba.Geçen 22 eylül tarihindeki ABD'ye girişimi ne kadar erken kabul edersiniz bilemem ama şöyle yardımcı olayım.Ben bugüne kadar Abd'ye beş defa giriş çıkış yaptım.Zamanında ablamlar oraya turist gidip evlenip kaldıkları için bana hep şüpheli gözle baktılar.Her girişim problemli oldu.Yalnızca son girişimde onlar bana birşey sormadan ben işyerimden aldığım ''şu şu tarihler arasında izinde olacaktır'' yazlı kağıdı gösterdim ve sorunsuz geçtim.tavsiyen butür bir kağıdı yanınızda bulundurun.Saygılar

• ⭐⭐

@Megadeth genelde ilk sorulan soru abdye niye geldiniz sorusu. %99 bu soru sorulur.
    bunu bildiğim için bankoya yaklaştığımda pasaportu verip selam vıdı vıdıdan sonra direk geliş amacımı söylüyorum %90 başka soru sorulmadı 2012den beri. Hoş seçimlerden sonra meksika sınırından kaçak geçişler artacağı için sorulabilir.

• Herkese merhaba,
    Annem 26 haziranda İstanbul’dan San Francisco’ya gelecek. İngilizce bilmiyor. Bir kağıt hazırlatacağım kızımın yanında kalacağım dönüş biletim de şu şu gibi fakat sınırda sanırım kaç paranız var falan diye soruyorlarmış. Böyle bi durumda ne önerirsiniz hem para muhabbeti için hem de ingilizce için?
    Şimdiden teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@merlin2020 Hazırlatacağınız kağıda
    İngilizce bilmiyorum.
    Kızımı ziyarete geldim.
    Dönüş biletim burada.
    Yanımda XXX dolar var.
    Burada yaşayan kızımın telefon numarası : XXXX
    diye yazsınlar.
    Başka soru sorma şansları kalmıyor. Olmadı sizi ararlar. Benim aklıma gelen bu.

Benzer Başlıklar

• B1/B2 Vize Iptali nerden kontrol edilebilir?

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    8
    0 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    gucarslanG
    @peace33 yasal olmayan konular için bir avukatla görüşmelisiniz. sorunuzun cevabını bilsem dahi size bu konuda yardımcı olamam. bu sebeple sizi forumdan uzaklaştırıyorum.
  • DS-160 formuyla ilgili sorular (ziyaretçi vizeleri)

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    258
    0 Oy
    258 İleti
    29k Bakış
    S
    Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz. O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor: "Cancel your current appointment. Update your profile with the correct DS-160 confirmation number. Schedule a new appointment." Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?
  • 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k