Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

WAT DS-2019'daki başlangıç tarihinden önce çalışmak

Work and Travel (WAT) Programı
13 5 732 4

• Merhabalar,
    Benim bir sorum var. Benim şu an ds-2019 formumda başlangıç tarihim 5 haziran olarak gözüküyor. Daha önce sormuştum bir abiye ve böyle olsa bile işverenle görüşerek vizen elindeyse 15 mayıs- 1 ekim arası istediğin tarihte gelebilirsin demişti. Bu durum doğru mudur ?
    Konu üstüne çok fazla paylaşım bulamadım,spesifik bir şey olduğu için sanırım veya acentelerin bilinmesini istemediği bir bilgi olduğu için.

Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

Teşekkürler

• @sengorn Merhaba bildiğim kadarıyla iş başlangıcından önce ülkeye giriş yapabiliyorsun fakat bu süre zarfında çalışman yasal değil. Daha sonrasında da girebilirsin. Örneğin benim DS formum 1 Temmuzdu fakat 11 Temmuzda giriş yapmıştım ülkeye. Süreyi çok fazla aşman da sınır noktasında şüphe uyandırabilir.

• @renksizcocuk Teşekkürler cevap için
    İş yeriyle görüşüp hani ' ben şu şu tarihlerde gelicem,okulumda böyle bir durum oluştu. Ona göre ayar çekebilir miyiz ? ' desem olur mu ? Hani atıyorum yasal olarak bana maaş ödemesi için ds de yazan tarihe mi uymak zorunda ? Yenisi isteyebilir miyim vizeyi aldıktan sonra dsin ? Bunun bir yolu var mı açıkçası bunu merak ediyorum.

• @sengorn Yeni ds formuna ihtiyacın olacağını düşünmüyorum. İşverenin ile görüşüp durumu açıklaman gerekir, eğer işveren sıkıntı çıkarır ise de büyük ihtimalle zaten iş iptal edilip yeni işe yerleştirilirsin o durumda yeni ds formu alırsın.

• Vizeyi almadan hallet derim ben ne olur ne olmaz. Acenten ile de görüş onlar da yardımcı olurlar bu konu hakkında.

• @Sengorn, içinde söyledi: WAT Çalışma Başlangıç Tarihi Hk.

Merhabalar,
    Benim bir sorum var. Benim şu an ds-2019 formumda başlangıç tarihim 5 haziran olarak gözüküyor. Daha önce sormuştum bir abiye ve böyle olsa bile işverenle görüşerek vizen elindeyse 15 mayıs- 1 ekim arası istediğin tarihte gelebilirsin demişti. Bu durum doğru mudur ?
    Konu üstüne çok fazla paylaşım bulamadım,spesifik bir şey olduğu için sanırım veya acentelerin bilinmesini istemediği bir bilgi olduğu için.

Teşekkürler

Vizeyi almadan, yeni tarihlere gore yeni bir DS-2019 formu isteyin sponsorunuzdan. Bu DS-2019 ile J1 basvurunuzu yapabilirsiniz...

J1 vizesini maksimum program baslangic tarihinden 120 gun once alabilirsiniz; yani maksimum 4 ay oncesinden... ABD'ye ise maksimum program baslangic gununden 30 gun oncesinde girebilirsiniz, bilginize.

• Merhabalar,
    Benim şu an ds-2019 formumda başlangıç tarihim 10 haziran olarak gözüküyor. Amerikaya 4-5 haziran gibi giriş yapsam çalışmamda bir problem olur mu ilk etapta zaten ssn gelmediği için bekleme sürecinde oluyoruz sanıyorum.
    Konu üstüne paylaşım bulamadım.

Teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@waveila, içinde söyledi: WAT DS-2019'daki başlangıç tarihinden önce çalışmak

Merhabalar,
    Benim şu an ds-2019 formumda başlangıç tarihim 10 haziran olarak gözüküyor. Amerikaya 4-5 haziran gibi giriş yapsam çalışmamda bir problem olur mu ilk etapta zaten ssn gelmediği için bekleme sürecinde oluyoruz sanıyorum.
    Konu üstüne paylaşım bulamadım.

Teşekkürler

ABD'ye DS-2019 baslangicindan en erken 30 gun oncesinde girebilirsiniz, ama 10 Haziran'dan once calismamalisiniz, statunuz 10 Haziran'dan sonra baslayacak.

• @crazycells peki gittiğimde ssne başvurabilir miyim

• @waveila, içinde söyledi: WAT DS-2019'daki başlangıç tarihinden önce çalışmak

@crazycells peki gittiğimde ssne başvurabilir miyim

evet, basvuru yapabilirsiniz. bu konuda sorun yasamamaniz lazim.

• Merhaba,

3 gün önce Amerika'ya giriş yaptım fakat ds tarihim yaklaşık 4 gün sonra başlıyor, sevisimin aktif olduğuna dair bir mail aldım. İşveren en başta ds tarihinden önce çalışmamın mümkün olmadığını söyledi ve 3 gündür bekliyorum. Sizce gidip sormalı mıyım sevisim aktif, sigortam başlatıldı. Legal olarak şu anda çalışabilir miyim? Boş beklemek cidden sıkıcı ve moral bozucu. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• @waveila, içinde söyledi: WAT DS-2019'daki başlangıç tarihinden önce çalışmak

Merhaba,

3 gün önce Amerika'ya giriş yaptım fakat ds tarihim yaklaşık 4 gün sonra başlıyor, sevisimin aktif olduğuna dair bir mail aldım. İşveren en başta ds tarihinden önce çalışmamın mümkün olmadığını söyledi ve 3 gündür bekliyorum. Sizce gidip sormalı mıyım sevisim aktif, sigortam başlatıldı. Legal olarak şu anda çalışabilir miyim? Boş beklemek cidden sıkıcı ve moral bozucu. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Hayir, para karsiligi calisacaginiz ilk gun DS-2019'un basladigi tarih olmali. Daha once calismayin, eger calisacaksaniz da bunu "gozlemci" olarak yapmalisiniz, yani para karsiligi olmamali...

"unathorized employment" daha sonra baska basvurularda karsiniza olumsuz olarak cikabilir, o nedenle kacinmalisiniz.

• @waveila merhaba, şimdi ben de aynı durumdayım. ABD de ise baslaman 15 Haziran
    Ónce gltsem başka işyerlerinde iş bulabilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• 2023 WAT için iş seçimi ve pozisyon hakkında yönlendirmeler

1
    0 Oy
    1 İleti
    339 Bakış
    L
    Herkese selamlar, bu yaz (2023) work and travel ile usa ya gitme planım yürürlükte devam ediyor fakat malum şartlar nedeniyle travel kısmını min e çekeceğim bir iş- pozisyon- yer tahmini oluşturmak istiyorum. İş seçim zamanı daha gelmedi, geldiği zaman da biraz hızlı olmak gerektiği için sizlere, bir bilen varsa ona danışmayı uygun gördüm. Bu baktıklarıma ek olarak sizin tavsiyeniz varsa yazarsanız çok iyi olur, herkes nasiplenir. Busser ya da serverlık üzerine daha önce verilen listede birçok iş bulunuyor. Bu pozisyonlar genellikle dave and busters da.. Busser (komi) ve server (garson) ücretleri, asgari hali olarak en az 2 kat fark var (busser daha yüksek)... Burada ilk merakım tip oranları nedeniyle mi bu fark var ve siz hangisini tavsiye edersiniz? (yapanlar varsa belirtirse sevinirim) olarak "dave n busters" da da önce çalışan var mı? nasıl geçti? sizin tavsiyeleriniz/önerileriniz nelerdir ve hangi eyalette yaptınız? Yardımlarınız ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • WAT programında kronik hastalıklar ve ilaç ödemeleri

2
    0 Oy
    2 İleti
    231 Bakış
    crazycellsC
    @yener-bozbay, içinde söyledi: WAT programında kronik hastalıklar ve ilaç ödemeleri bu durumdakiler için kaynak bulamadım, benim durumumdaki bir çok insana yardımcı olacağını düşünüyorum. kronik rahatsızlığımdan dolayı göz damlası, astım ilacı ve altı ayda bir serum ile ilaç kullanıyorum (cidp polinoropati). j1 vizesi, öğrenci vizesi olarak değiştiğinde 1 senelik boş bir zamanda bile kalınabiliyor ve bu süreçlerde vize bozulmasın diye ülkeden çıkamıyorsunuz. veya türkiyeden yürütüyorsunuz gelip bildiğiniz üzere normal çalışma izni ile yaşadığım bir senaryoda bir sigorta görevlisinden obamacare'dan faydalanabileceğimi öğrendim. kısa özet olarak: 1- kronik rahatsızlıklar için usa wot içerisinde danışman firmanın sunduğu acil sağlık sigortası dışında sağlık sigortası satın alabilir miyim? 2- öğrenciyi vizesinde sağlık sigortası satın alabilir miyim? 3- öğrenci vizesi beklerken turist vizesinin alındığını biliyorum bu durumda nasıl ilerleyebilirim. bu durumda daha doğrusu şudur diyebileceğiniz şeyler varsa lütfen çekinmeyin, nasıl bir yol izlemeliyim sağlık hizmeti bulunduğum ve boşta kaldığım süreçler için mecburi ihtiyaç olarak gözüküyor. mesajlarınız gerçekten benim için çok önemli merakla bekliyorum. Gecmis olsun. Satin alabilirsiniz; ama asil amaciniz sadece bu dediginiz ilaclara erisim ise ve bunun icin receteniz mevcutsa, sigortasiz ucuza kullanabilecegiz soyle eczaneleri deneyebilirsiniz: https://costplusdrugs.com/ Alternatif olarak da bu ilaclari yaninizda getirebilirsiniz. Evet, F-1 vizesi icin (J-1 vizesinden farkli olarak) vize almak icin saglik sigortasi sahibi olmaniz gerekmiyor; ama bazen okullar saglik sigortasini sart kosabiliyorlar. Ogrenci statusune degisiklik basvurusu sirasinda yapilmasi gereken "bridge-the-gap" turist statusu basvurusundan mi bahsediyorsunuz acaba? Su an icin USCIS bu basvuruyu sart kosmuyor, pandemi nedeniyle olusmus is yuku azalana kadar da bu uygulamaya devam ederler diye tahmin ediyorum... https://www.uscis.gov/news/alerts/applicants-for-change-of-status-to-f-1-student-no-longer-need-to-submit-subsequent-applications-to
  • WAT ogrencileri ve Federal Yardim (CARES Act) problemi

27
    4 Oy
    27 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @Muratba_, içinde söyledi: WAT ogrencileri ve Federal Yardim (CARES Act) problemi @crazycells merhaba, peki ben de 2017 ve 2019 wat yaptığım için 180 günü geçecek şekilde kalmıştım. Dolayısıyla Covid 19 yardımını için resident sayılabilir miyim ? Düşünceni nedir ? Çünkü parayı Türkiye dönünce kullandım. Tam bilemiyorum maalesef ama tahmin edebileceginiz gibi ABD kongresinin bu yasayi gecirmesinin amaci ABD'de yasayan insanlarin hayatini kolaylastirmak idi :) ABD'de gecmiste yasamis ama sonra yurtdisinda yasamina devam eden kisilerin degil... Fakat IRS'in bu problemi -cozecekse bile- yakin zamanda cozebilecegini sanmiyorum.
  • WAT Programı Hakkında (dolandırıcılara dikkat!)

Taşındı Work and Travel (WAT) Programı
    8
    3 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    RockyR
    @yedibelahusnu Hemde çok.. daha da artacağı söyleniyor, bunun sonu nereye varacak merak ediyorum. Program ücreti için çok fazla isteniyor, neden bu kadar masraflı merak konusu.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k