Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
17.0k 1.1k 1.2m 1.1k

  • @waterman Evet şu an aylık basılan vize türü ve sayılarını kontrol ediyordum Ankara Viyana'dan önde DV türünde. Her sene aynı olmuyor demek ki istatistikleri iyi takip edip analiz etmek gerekiyor. Hatta bir çok arkadaşın 2023'de koşturduğu gibi oturup süreci izlemek yerine baktınız size mülakat gelmeyecek diğer konsolosluklara koşturmak gerek gibi yorumladım.


  • @simurg9492 Bu konuda haklısınız, düşüncelerinize tamamen katılıyorum

  • ⭐⭐⭐

    @Emre-Kurtulmuş statü değiştirmek mümkün olmuyor mu b1/b2 de sanki oluyor diye okumuştum neticede dil okuluna bile gidenler yada work and travel yapanlar değiştirebiliyordu sanki

  • ⭐⭐⭐⭐

    @newbie97 değiştirebilirsiniz ama değiştireceğiniz statü F1 yine göçmen olmayan bir vize türü. EB3 gibi greencarda uzanan bir vize türüyle karşılaştırmak doğru bir sonuç çıkarmıyor ondan bahsetmek istedim

  • ⭐⭐⭐⭐

    DV24 sohbet odasında çekiliş dışında başka yol yokmuş gibi bütün hayat çekilişe bağlanmış haldeydi şu an herkes EB3 vs gibi diğer yöntemleri araştırmaya başlamış çok sevindim bu duruma


  • EB3 vizesi akla yatıyor fakat sponsor bulmak gerçekten imkansız gibi bişey. 20 yıllık mühendis tecrübemin buna yeteceğini düşünemiyorum nedense.. Çok iyi ingilizce yanısıra, iş kolunda extra nitelik isteyeceklerini düşünüyorum..


  • @Yıldıray81 %1 civarı olan bir çekiliş şansına bel bağlamaktansa şanstan çok sizin durumunuzla elde edebileceğiniz başka tip vize türleri üstünde durmanız ve araştırmanız bence çok daha iyi bir hareket. Gerekli şartlar sağlanır sağlanamaz o noktası ayrı ama daha çok ihtimaliniz olan bir şeye kafa yormuş oluyorsunuz en azından


  • @Emre-Kurtulmuş EB-3 vizesi için atılması gereken ilk adım nedir sizce? şu reklam yapan firma çok mantıklı gelmedi. mcdonaldsta çalışma olayı yani. bey ile yaş deneyim yakın :) Linkdn veya indeed üzerinden cv/profil oluşturarak başlanabilir mi acaba? ABD vatandaşı maddi durumu iyi olan kuzenlerim var abdde onlar araculığı ile de bir şey yapabilir miyim acaba? @Yıldıray81


  • @Emre-Kurtulmuş birisi vardı twitchde yayın açan work and travel ile gitmiş orada statü değiştirmiş uber yapıyordu. Eğer böyle bir imkan varsa bence değerlendirilmeli


  • @newbie97 aaah ah, 2003te WAT ile oradaydım. aman illa diplomamı alayım diye geri döndüm. eğer üniversitedeyseniz, deneyin. oradan alacağız 2 yıllık collage diploması çok daha iyi. ama bildiğim kadarıyla WAT J1 vizesi şartlarını epey zorlaştırmışlar.


  • @karaçay bunun için yorum yapmam doğru olmaz fazla duruma hakim sayılmam çünkü. Skilled works kısmıda var diye biliyorum EB vizesinde ama buradaki skilled kısmındaki istedikleri niteliklerden emin değilim.

    Son yorumunuza gelirsekte söz konusu amerika olunca bu tarz amerikada yaşayan çocukluk arkadaşım, kuzenim, amcam, eltim muhabbetlerinin hiç birinde destek alabilen görmedim onun için öyle bir duruma inanıp plan yapmayın derim


  • @newbie97 bahsettiğiniz kişi kim bilmiyorum ama şöyle söyleyeyim bu tarz durumda ki kişilerin özellikle youtuber vs olanların bir çoğu kaçak durumda kalıyor. Şöyle statü değiştim, böyle yasalım filan diye sadece kendilerini koruyorlar çoğu.

    WaT için J1 ile gelirsiniz SSN alırsınız dönmezsiniz kaçak olarak kalırsınız, turist ile gelirsiniz CoS yapar F1 geçiş yaparsınız yada direk F1 olarak gelirsiniz zamanınız dolunca yine dönmezsiniz kalmaya devam edebilirsiniz. Yani birileri amerikada bulunabiliyor, çalışabiliyor diye yasal oldukları anlamına gelmiyor. Bu youtuber tayfasının büyük bir kısmındada bu var. Bu yaptıkları yasal mı derseniz değil ama yapabiliyorlar orası ayrı bir nokta


  • @Yıldıray81 hocam EB3 vasfısız işçi için zaten.EB1 ve EB2 vasıflılar için yetenekliler için.Ordan yürümek bence daha zor.Benim şu an gördüğüm EB3 'e bir yüklenme olur.Orda da bazı ek tedbirler v.s getirebilirler.Çünkü orda ufakta olsa bir açık var,green karta ulaşabiliyorsun.
    Bende mühendisim 20 yıllık ama gidip amerikada mühendislik yapamam.Diplomamız çöp,sınavlarına falan girip senior mühendis yanında çalışman gerekiyor v.s (inşaat mühendisliği)
    Düz işçinin A1 seviye ingilizce istiyorlar zaten EB3 programında da bu yazılı. Yani lafın özü EB3 green kart için açık bir kapı. Denenebilir.Ama Eb3 sayfasında da yazdım ben yaparsam eşim adına yaptırırım , anlaşma olursa o mc de çalışır ben piyasada.Böyle daha mantıklı.

    Günaydınlar.iyi günler arkadaşlar.


  • Haftasonu gençlerin hüsran yorumlarıni okudum da moralim çok bozuldu. Artık insanlar ülkeden tamamen umudunu yitirmiş durumda. Arada avrupaya gidiyorum gezme amaçlı yemin ediyorum insanlık var saygı var. Tarih ve doğaya sonsuz karuma var. Bence batı milleti gerçek yerlilik ve milli lik duyguları barındırıyorlar.hem evrupada jem ABD de çalışanda mutlu. Akşam olunca maa,alar mile muşteri olmasına rağmen kapatıyorlar. Bizde olsa gece ye kadar çalıştırırlar. Devletleri kanunlarla vatandaşına sahip çıkıyor en azından ülke içinde sömürü yok. Her yer yeşillik orneğin italyanın en büyük şehri 2.7 milyon. Milano o kadar bile yok.
    Bu yüzden bende bu yaşta surekli çocuklarım için katılıyorum. Bari onlar kurtarsın. Yakında buralar afganistana dönmezse iyidir.
    Isin en sinir bozucu tarafıda bu sene halen mevcut duruma oy verenler daha çok başvurdu. Ve yine oy verecek.
    Bu ulkenin gençliğinin geleceğini çalanların Allah bildiği gibi yapsın artık ne diyim.


  • Günaydın


  • Silindi.


  • @selamibasaran Makina Mühendisiyim ben ve teknik alanda açık olduğunu duydum çok kez. Hatta gider gitmez çizim programı için bile işe girenler ve orada iyi tutunanlar var, youtube'da videoları da var. Ama sonradan da halledilir tabi, maksat bir iş koluyla tutunup gitmek.. Benim mesela ekşi mayalı ekmekler ve türevleri üzerine profesyonelliğim de var, el mahareti ve yetenek isteyen bir iş. Farklı ve çeşitli ekmekler üzerine açtığım insta hesabım da var. Dünya genelinde yapılabilecek bir iş ve potansiyeli her zaman var. İşe yarar mı bilemiyorum buradan yürüsem..


  • @Yıldıray81 USA’de el mahareti isteyen işler iyi para kazandırıyor.


  • @Yıldıray81 valla parasal güç varsa istediğine geçiş yapabilirsin.EB3 için istenen para 20k dolar. Bugün 2. elde alabileceğin 15 yaş araba ederi kadar para.Riske edilebilir.
    Ekşi maya üzerine bende ilgileniyorum ama ticari bir işletmede çalışmadım.
    Makina ressamlığı konusunda forumdan bir arkadaş gc alıp kendi mesleğinde çalışıyor şu an.İsmini hatırlayamadım. Daha doğrusu o talaşlı imalat konusunda çalışıyor. Bazı ara işlerde açık olabilir ama ABD tecrübesi istenecektir. O nedenle benim kendi mesleğim konusunda iş bulabileceğimi gözüm kesmiyor.
    Alternatifler bana göre bir işletme devr almak ,eb3 ile gidip sonrasında kendi işine yönelmek , türkiyede üretilip amerikada satılacak malları bulup ordan ticaretine bakmak v.s gibi gibi.


  • @mikael Evet farkındayım aslında ve gidebilsem bu alanda devam etmek istiyorum. 20 yıllık mühendislik yetti bana, doydum. Uzmanlık belgem de var eğitim aldım bu konuda Yıldız Teknik Ün.'den. Ama bununla nasıl yürürüm bilemiyorum..


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2020 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    682
    2 Oy
    682 İleti
    113k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • DV2019 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum