Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
17.0k 1.1k 1.2m 1.1k

• @Sabri-FT Bu enkazın devredilmesi halinde minumum iki sene boyunca daha dövizler-pahalılık yine devam edecek, yılların vermiş olduğu :light_bulb: sağolsun sağlam iş yaptı ahahahah :rolling_on_the_floor_laughing: :rolling_on_the_floor_laughing: Artık gülüp geçiyorum ben, umrumda bile olmuyor ama kurunun yanında yaş olarak bizde yandığımız için o içimize oturuyor.

Yaparsa kim yapar biliyorsun hocam :grinning_face_with_big_eyes:

• @Uçan-hollandalı yiğidi öldür hakkını yeme demişler 😂 o olmasa urfa'dan İstanbul'a araba ile yolculuk yapamayacaktım🙂

Evet dediğin gibi bu pahalılık devam edecek ama ama 2 yil mi sürer orası derin bir boşluk gönül isterdi o kadar olsun ama Almanya gibi bizimde fedakarlık yapmamiz gerekir yıllarca sadece ekmekle beslensek,günlük 12-16 saat çalışsak 2-3 yılda belki bir Almanya bir Amerika oluruz ama işte herşey fedekarlik istiyor

Tahmin et bizde ne yok🙂
    Var ama fakirlere var halka var

• Bu forumu okuyup sınırdan kaçak gitmeye çalışan var mıdır bilemem ama kaçak gidecek adamın da bu foruma ihtiyacı yoktur diye düşünüyorum.

• :( yine başka bir odadayız..

• Sayaç olmayıncada bi boş oluyor oda.sanki evin duvarında resim yokmuş gibi

• @simurg9492 valla kaçak gitmeyi çok düşünüyorum, bazen gözüm çok kararıyor :( özelde çalışıyor olsaydım 1 gün düşünmezdim herhalde :(

• Geçen sene hüsrana uğramıştım totem yapıp bu yıl ilgilenmeyeceğim belki o zaman çıkar dedim, bu yıl da çıkmadı 😅 Yerimizi şimdiden aldık bakalım artık totem tutmayacağım 😂

• @Sabri-FT Şuan çok feci bir durumda kuşak çatışması mevcut hocam burada :D bir taraf batıcıl diğer bir taraf ise anadolu irfanı olduğundan dolayı Almanya olabilme hayalleri hiç bir zaman kurmadım

• Bir de şunu anlayamıyorum. Gruplarda görüyorum hiçbir şekilde alakası olmayan kişilere çıkmış. Adam ekran fotoğrafı atıyor kazanmış, kazanmış mıyım diye soruyor. Sinir bozmamak elde değil bu süreçte :(

• @Burcu-Boz, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

@simurg9492 valla kaçak gitmeyi düşünmüyor değilim he.. bazen gözüm çok kararıyor :(

Bir akrabamin sözüdür sağlam bir tanıdık yoksa ve asgari ücretin altında çalışmaya razıysan kaçak iyidir

• @Burcu-Boz Amerika kaçak girilecek son ülkedir. Bu sözümü unutmayın... Avrupa (daha sosyal ülke olması babında) bi nebze anlarım ama amerika değil... Çünkü burada forumda yazanların büyük çoğunluğu aklı başında insanlar. Aklı başında insanların da az biraz birikmişi kazanılmışı vardır. Bizler bunlara cesaret bu yüzden edemeyiz. Kaçak girecek olanlar kaybedecek bişeyi olmayanlardır... Ayrıca amerika herkesin bildiği güllük gülistanlıkta değil. Cilalı hayatları elbet okuyoruz görüyoruz da bi ton başarısızlıklar da var oralarda...

• @simurg9492 Kesinlikle öyle şebeke ayağına karteller ciğerleri söküp satışa bile koyarlar, fazla tehlikeli işler :D

• @Sabri-FT ya ilk dönemlerde sefil yaşamayı göze aldım.. Sağlam tanıdıklarım yok :'( şuan iki ucu boklu değnekte gibiyim ( affedersiniz biraz argo oldu :P )

• ekim ayına bile çok var..

• 10 yıllık turist vizesi alıp sponsor bulmaya çalışan biri oldu mu? Herhangi bir Türk veya Amerikan firması denemeye değer gibi geliyor

• @simurg9492 Kesinlikle size katılıyorum.. Ancak Avrupa'ya da kaçak girmek çok zor olacağını biliyoruz.. Artık bu ülkedeki insanlara da tahammülüm kalmadı, yaşananlarada .. Mental olarak çok yoruldum bu sebeptendir kaçmak isteğim.. Ama dediğiniz gibi Amerika'da pembik hayatları olan yerler değil... :( Sıkışmış kalmış hissediyorum...

• @Uçan-hollandalı 10 yıllık vizem var ama sponsoru nasıl bulacağız bu konuda hiç bir bilgim yok :(

• Silindi.

• @Burcu-Boz Aslında birkaç aylığına zaman ayırıp hazırda vizeniz varken Amerika'ya geçersiniz, orada gerekirse tek tek kurumsal yerlere gidip kendi iş alanınızla ilgili ufak bir mülakat talep edebilirsiniz. Misal olarak "x" firması gıda sektöründe atıyorum, sizde Gıda Mühendisi alanında lisans derecesine sahipsiniz ve o firmada sizin statünüzde birini arıyor. Bu tarz yollarla iş veren ile görüşüp kendinizi oraya aldırma durumunuz olabilir

• Silindi.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k