Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Yanılmıyorsam @volcan07 iş başvurusunda kullandığı bir fotoğraftan bahsetmiş. Eğer işe çook önce başvurmadı ise sorun yok. Fotoğraf sizin şu andaki görüntünüze yakınsa sorun yok. Fotoğrafın boyutları uygun değilse zaten siteye yükleyemiyorsunuz. Dolayısıyla @volcan07 'ın ilk sorusunun cevabı olarak, "Bir sıkıntı yok" gibi.
    2. nci sorusu zaten sadece kendisine zarar veren bir şey olur. Kurada çıksa bile sonuçlar açıklanmadan elenir. Çifte başvurudan sıyrılıp mülakatta bu yüzden elenen 1-2 örnek var sadece. Dolayısıyla çok da fazla diğerlerinin hakkı yenmiş olmuyor.

  • ⭐⭐

    @mhepekiz üstad 7000 den küçük numarayla beklemek zor edebiyatı yaptın ya, helal olsun.:) Biz 22 binle Ağustos da girebildik. Sırf buradan bile sağ taraftaki melekten +5 puan rica edebilirim. 🙂 Neyse sizin de bu ay inşaallah bekleme derdi bitiyor .


  • Şu resim olayını hala konu açıp konuşanları da anlamış değilim gidiyorsun fotoğrafçıya sölüyorsun ona göre çekip mail adresine atıyor bu kadar basit 😀


  • Bu ileti silindi!

  • Artık bazı sorulara gülüyorum bir yola çıkıyorsun zaman ayırda 10 dakika oku ya oku


  • @arnblt yumurtanın haşlanmasını bekleyemeyen bir adama 8 ay beklemek zor. Herkes için başkadır tabi


  • Kazansam oraya yerleşsem bi dil okuluna başlasam sizce ne kadar sürede ingilizce iyi konuşurum ❓


  • @ahmet-34 gidenlerden biliyorum. Kendini ifade edebilmek için en az 6-9 ay, gazete okuma seviyesine gelmek için en az 2 yıl gerekir diyorlar. Tamamen hakim olabilmek için 5 yıl kalmak ve konuşmak gerekli diyorlar.


  • Forumu ve facebook sayfasını okuduğumda Green card başvuru formunu doldururken hata yapmış pek çok insanı görüyorum ve aynı hataları acaba ben de yapmış olabilir miyim diye şüpheye düşüyorum.. "-Evlilik seçeceğini doğru işaretledim mi acaba?"... "-çocukların resimlerini doğru yükledim mi acaba?"... (3 oğlan var ellerinizden öper) "-Alışkanlıkla bazı harfleri yazarken Türkçe karakter kullanmış olabilir miyim?"..."-Resimlerin arkaplanını beyaz yapmaya çalıştım ama gerçekten tam beyaz sayılıp kabul edilecek mi acaba?"...."-Doğum yerine ilçe yazdım ama arıza çıkar mı acaba?" gibi bir çok soru aklımda yokken forumu okurken kafama takılır oldu. Bu sorular kafama takılırken bir yandan da gülüyorum kendime.."-ne kadar endişelisin..çıkacaksa çıkacak...çıkmayacaksa eğer tüm dünya bir araya gelip uğraşsa bu iş olmayacak..rahat ol" diyorum. Diyorum ama kaç gecedir rüyamda dvlottery formu dolduruyorum. Ben bu sene fena bunaldım....hadi be greencard...gel artık....yıllar oldu bekliyorum...çok şey mi istiyorum... 🙂 Şaka bir yana umarım hepimiz için en iyi olan gerçekleşir. (Ruh halimi paylaşayım dedim.. hem sizi biraz gülümseteyim hem de belki yanıma yandaş bulurum ümidi ile :-)) Herkese bol şans dilerim...


  • Arkadaşlar önemli bir uyarı:
    10 yıl kadar önce saçma sapan bir konudan 500 TL para cezası ödedim ve sabıkalı hale geldim. Konuyu da loto kazanıncaya kadar tamamen unutmuştum. DS260 doldururken çıkan sabıka konusu ile ziller çalmaya başladı. Normalde bir dilekçe ile üzerinden zaman geçen ve hafif kabahat olan suçu sicilden sildirebilirmişim. Hatta arşiv kaydında da çıkmazmış. Ancak danıştığım 3 avukatta silme işleminin 2 aydan 1 seneye kadar sürebileceğini ve hızlandırmanın bir yolu olmadığını söyledi. Numaram da 4000'den küçük olduğu için ve yetişmemesinden çekindim. Yalan beyanda bulunmuş olmamak için sabıkalı cevabı verdim. Silme işlemine de girişmedim. Cuma sadece bu sebepten günü görüşmede AP'ye kaldım. Görevli yalnızca mahkeme dosyasını (yeminli tercüme ile tüm dosyayı verdim) okuyacaklarını, %90 alacağımı söylemesine rağmen ucu açık ve can sıkıcı bir durum. Bu nedenle benzer durumdaki arkadaşlara loto sonucunu beklemeden sadece bir dilekçe ile yapılan bu işlemi şimdiden gerçekleştirmelerini şiddetle öneririm.
    Herkese bol şans


  • @endyilmaz cezanız Turkiyede ödenmiş bir ceza değil mi? Yani sicilinize işlemiş bir ceza sanırım.


  • @endyilmaz geçmiş olsun, diğer konuda okudum inşallah görevlinin dediği gibi kısa sürede hallolur, bekleyişiniz uzun sürmez. Burada olup faydalanabilecek arkadaşlar için çok kıymetli bir bilgi paylaştınız bence, herkes bunu düşünüp vakit ayırıp gelip yazmazdı sanırım, bunu yazmadan geçemedim. Herkes adına teşekkürler.


  • Hadi bakalım son 1 gün başvurular kapansınnnn 🙂


  • @heisenberg sizin aynı endişelerinizi bende taşıyorum bu sene posta kodunu bir iki sokak ötesini girdim acaba bişi olurmu fotoyu düzgün çekebildikmi.. hatta eşim gözlüklü benim. daha önce hiç bakmıyordum foto bilgilerine gözlük istenmiyormuş 🙂 dedim eşime 2016 başvurun malesef gözlükten gitti belkide çıkıcaktı 🙂 gerçi dediğinize katılıyorum olursa olur olmazsa olmaz burdada yaşam devam ediyor 🙂 oğullarınız ilimli akıllı insanlar olsunlar inşallah 🙂 neyse en son hani bunun rekoru nedir acaba diye araştırma yapıyordum elbet çıkıyor belki ama en uzun başvuran ve çıkmayan senesi kaç acaba kendimi ona hazırlıyayım diyordum 🙂 sizde 5 seneyi gördüm 🙂 buda benim buhranlı sürecim yazayım dedim 🙂 makale olmuş 🙂


  • @roccorocco Evet aslında işlemediğim bir suçtan hüküm giydim. Aşağıda linkte detayı var. Hüküm basit adam yaralamadan 60 gün hapis, haksız tahrik ve iyi halden 20 güne inip para cezasına çevrildi. Pislik hakim temyizsiz kazdığı için itiraz da edemedik. 5 yıl geçtiği ve hafif suç olduğu için aslında sicilden tamamen siliniyormuş ama unuttuk gitti. Şimdi de başımıza bela oldu. Benzer durumda birileri vardır, atlamasınlar, bir dilekçeye bakıyor, şimdiden sildirsinler diye yazdım.

    https://yesilkartforum.com/forum/post/35268

    Bu ülkede dürüst vatandaş olmak zor. Polis şikayetçi olmazsan hırsızı karakola bile götürmem, salarım dedi. Adam iyice şımaracak, üç gün sonra birinin evine girip can yakacak ben görevimi yapayım dedim, adamı o gece salmışlar. Üzerine biz sabıkalı olduk.


  • @endyilmaz umarım en kısa sürede alırsınız.Arşiv kayıtlı adli sicil kaydınızda bu hüküm gözükmeze bile DS260 formunda herhangi bir ceza ya da hüküm giydiniz mi?sorusu mevcut. @crazycells sanırım bu sorumuza cevap verebilir.ilgili kişi suçu sildirseydi ve adli sicil kaydında temiz olsaydı Ds260 formuna yine de suçu yazıp mahkeme sonuçlarını götürmesi gerekli miydi?Böyle bir soru hatırladığım kadarıyla geçen senede sorulmuştu ama cevabını hatırlayamadım ve forumda karşımıza çıkıyor cevap olarak ne yazılmalı.


  • @endyilmaz kötü olmuş. Maalesef ki ülkemizde dürüst olmak suçlu olmakla eşdeğer oldu. Kanunlar dürüstü ve haklıyı korumuyor, suçluyuda görmezden geliyor hatta kayırıyor. Örneklerini sık sık görüyoruz.
    Mülakatta size 1-2 hafta içinde dönülür gibi birşey söylenmiş yazdığınızdan öyle anladım yada. Ama maalesef AP ye kalanlara şu kadar sürer yada şu gün olur gibi şeyler demiyorlar. Ki 1-2 hafta içinde sonuçlanan AP de pek görmedik.
    Benim AP süreci başlayalı 1 ay oldu halen benimki sonuçlanmadı. AP kalma sebebim; de daha önceki ABD seyahatinde ülkeye girişte yaşanan sıkıntıdan dolayıdır. Daha bir haber yok. (seyahat amacı ve vizenin uyumsuzluğu nedeniyle ülkeye alınmama, turist vizesi ile ülkede seyahatin amacı dışında kalma şüphesi nedeniyle ülkeye alınmamıştım.)


  • @gözde DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @hayyaatt başvurunuzu yapabildiniz mi

    Merhaba Nasılsınız.
    Evet en sonunda başvurumuzu yapabildik.
    Yandex internet tarayıcıdan bütün geçmişi sildik,bütün otomatik doldurmaları ayarladık,Ve bir çırpıda bütün bilgileri doldurup ileri tuşuna bastık.Bütün bunları sabaha karşı 2-3 sularında yaptık yoğunluk olmasın diye,
    En sonunda sayfa açıldı ve başvurumuz kabul edildi çok şükür.Umarım sonuçta olumlu olur.Bir hafta uğraştık ama.Psikolojim bozuldu resmen :=)


  • Ah şu fotoğraf konusu. @volcan07 eğer resminiz çok eski değilse ben de @arnblt ye katılıyorum.Zaten mantıkta şu değil mi ekranda başarılı yazısı ve başvuru numarası alınana kadar denemeye devam edin ,eksiklik varsa numarayı zaten alamıyorsunuz diye biliyoruz.Ben daha önceleri hiç resim konusunda elenen hatırlamıyorum forumda tabii en iyisini @crazycells bilir çok önceki yıllarda varsa.Göçmen vize mulakatında biz sizden şu ebatlarda resim istemiştik ama siz bu ebatta yükleme yapmışsınız o yüzden sizi eliyoruz cevabı alınır mı?bilmiyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gözde DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Artık bazı sorulara gülüyorum bir yola çıkıyorsun zaman ayırda 10 dakika oku ya oku

    katilmamak elde degil 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

121
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum