SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)
-
Teşekkür ederim.
-
@crazycells selam, ben dv2015 talihlisiyim ve ankarada vizeyi pasaporta islettim...ancak 6 ay icinde giris yapamadim....uzerinden baya bir sure gecmis olmasina ragmen bu vizeyi tekrar aktif hale getirip giris yapma imkani olur mu sizce?
Bu arada Amerikada daha once yasal olarak H1b vizesiyle senelerce calistim, vergi odedim.
Bunun da olumlu katkisi olur mu? -
@benyesil, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)
Selamlar...Bi de yesilkart vizesi almama ragmen giris yapmadim. Vize expire oldu. Bu vizeyi tekrar gecerli hale getirebilir miyiz?
Emaille soracagim ama email adresini bilmiyorum..Vizenizi ne zaman almistiniz? Ve giris yapamamanizin nedeni nedir?
-
@Asli-Akcay-Lograsso, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)
Merhaba, biz returning permanent resident visa için başvurmuştuk, visanın onaylandığına dair mail geldi, ardından şubat ayında ds-260 formunu avukat aracılığıyla doldurduk ilettik. Sonrasında s.ısvisa web sitesinden randevu alabileceğimize dair mail geldi, 2 aydır deniyoruz ama hep aşağıdaki uyarı çıkıyor. Benzer sorun yaşayanlar oldu mu?
The immigrant visa case number provided is not ready to schedule an appointment. If you have not received an appointment letter/email from the National Visa Center (NVC) or the Kentucky Consular Center (KCC) you can check the status of your IV case at http://travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/nvc.html.
If you have received an appointment letter/email from the NVC or KCC or an instruction letter/email from the Consular Section directing you to this website to schedule an appointment, please make sure to correctly enter your IV case number. (Defalarca kontrol ettik, numarayı doğru giriyoruz)
If you continue to receive this message, please wait 5 business days before you try to register/schedule an appointment again. It may take several days for immigrant visa case numbers to become available in the system.
If after 5 business days you continue to receive this message, send an email to the CSRA support desk at [email protected] with the following information: (bunu da yaptık, sorunu çözdüklerini söylüyorlar ama hala aynı mesaj çıkıyor)
Email Subject line must read “Case number not ready to schedule”
Applicant’s complete name
Applicant’s date of birth
Scanned copy of the National Visa Center (NVC) or Kentucky Consular Center (KCC) appointment letter/email or the appointment instructions letter/email received from the Consular Section.
Emails to the CSRA support will be responded to within 3 business days. Do not send multiple emails because this will delay the response to your inquiry.Evet, maalesef Ankara ABD Konsoloslugundaki yogunluktan dolayi mulakat icin uzun bekleyebiliyorsunuz. Telaslanmanizi gerektiren bir durum yok.
-
@Cem-Yücel, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)
@crazycells Merhabalar
2029 a kadar süresi olan green card'ım var ancak 2019 da Anakra'ya geldim ve geri de dönmedim. Şimdi geri dönmek istiyorum. Sb-1 vizesine başvurucam ancak burada neden bu kadar uzun süre kaldığıma dair özel bir kanıtım yok, acaba problem olur mu? Ya da önerileriniz nelerdir?
Ben bir avukata sordum ama başvurma, direk giriş yap ve ikna etmeye çalış dedi, ne kadar doğru?
Tşk
Evet, ben de sayin @gucarslan 'a katiliyorum. Bu baslik altindaki ve suradaki basliktaki deneyimleri okuyup kendi durumunuza gore karar vermenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri/
-
@benyesil, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)
@crazycells selam, ben dv2015 talihlisiyim ve ankarada vizeyi pasaporta islettim...ancak 6 ay icinde giris yapamadim....uzerinden baya bir sure gecmis olmasina ragmen bu vizeyi tekrar aktif hale getirip giris yapma imkani olur mu sizce?
Bu arada Amerikada daha once yasal olarak H1b vizesiyle senelerce calistim, vergi odedim.
Bunun da olumlu katkisi olur mu?Maalesef "yasal gocmen" sayilmak icin vizenizle ilk girisinizi yapmaniz gerekiyordu. Artik bu haktan yararlanabileceginizi hic sanmiyorum. Sifirdan yeniden Green Card almaniz gerekiyor.
-
@crazycells selam vizeyi 2016da almistim...hala bi sans var mi acaba bilmiyorum...
-
@crazycells giris yapamama nedeni kararsizlik ve maddi durumlar....
-
@crazycells giris yapamama nedeni kararsizlik ve maddi durumlar....
Hangi nedenle olduğu önemli değil. İlk girişi yapmadığınız için artık bu süreçten herhangi bir şansınız yok. İlk girişi yapıp göçmen statüsü almış olsaydınız şansınız olabilirdi.
-
@crazycells
Selamlar..iltica edilebiliyor mu....edilirse gerekce gostermek zorunlu mu acaba? -
Eski bir greencard talihlisiyim bazı özel sebepler , pandemi , sağlık durumları ve ameliyat vs. derken amerikaya tekrar gidemedim. Hemşireyim bu süre zarfında özel kurumlarda çalıştım haliyle tr ye çalışıp vergi ödedim :/ ama şuan tekrar dönmek istiyorum biliyorum imkansızı istiyorum fakat bu konu hakkında fikirlerinizi ve bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler :)
-
@Liliac, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)
Eski bir greencard talihlisiyim bazı özel sebepler , pandemi , sağlık durumları ve ameliyat vs. derken amerikaya tekrar gidemedim. Hemşireyim bu süre zarfında özel kurumlarda çalıştım haliyle tr ye çalışıp vergi ödedim :/ ama şuan tekrar dönmek istiyorum biliyorum imkansızı istiyorum fakat bu konu hakkında fikirlerinizi ve bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler :)
Gc elinizde mi , hala gecerli mi ? Eger Gc kazandiktan sonra ilk 6 ayda giris yapmayip hic GC elinizde degil ise sansiniz yok. Eger giris yaptiniz, GC niz elinizde ise, gecerliligi devam ediyor ise gecerli sebeplerler Amerikaya giris yaparken CBP yi ikna edeceginizi dusunuyorsaniz sansinizi deneyebilirsiniz. Tabi 10 senelik GCin , 9 senesinin sonunda bu isi deniyorsaniz zor olur o da :)
-
@Liliac lütfen abd'ye son giriş tarihinizi ve sahip olduğunuz green card'ın son geçerlilik tarihini yazar mısınız?
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
Bu ileti silindi! -
@cnpist @gucarslan GC aldıktan sonra amerikaya hemen 1 ay içinde giriş yapmıştım eşimle beraber yapmıştım ona çıkmıştı gc evliydik 1 seneye yakın amerikada yaşadım daha sonra sorunlar oldu ben döndüm ve döndükten kısa bir süre sonra boşanma davası açıldı dava 3 seneye yakın sürdü ve boşandık tr'ye dönüş tarihim 2019 ağustos ayı döndükten sonra psikolojik sorunlar , sağlık , maddi sıkıntılar vs geri dönemedim fakat şöyle bir sorun var gc deki soy ismim eski eşimin soy ismi ben şuan bekarken kullandığım soy isimini kullanyorum girişte bir sorun yaratır mı şuan şansım var ise tekrar dönmek istiyorum GC geçerlilik tarihi de card expired : 09/24/28 resident since: 09/24/18 . kart elimde ssn numaram elimde .
-
@Liliac anladım. burada yapılması gerekn basit aslında..
boşanma davanıza ait resmi evrakları yeminli tercüme ettirip o evraklarla birlikte JFK'den giriş yapmanızı tavsiye ederim. ama bu girişi JFK'den yapın kesinlikle.. sorulduğunda covid, boşanma davası vs sebepleri aktarın ve kalıcı olarak abd'ye yerleşmek için döndüğünüz söyleyin. sorunsuz giriş yapacağınızı düşünüyorum. -
@gucarslan cevabınız için teşekkür ederim umarım öyle olur peki jfk de ısrar etme sebebiniz nedir
-
JFK in gocmenlere daha ilimla davranmasi
-
Merhaba,
Benim durumum da şöyle 2021 Aralık ayında 10 aydır Amerikada kaldıktan sonra geri döndüm green kart sahibiyim evlilik ile green kart almistim fakat şu an bosaniyoruz. Tekrar geri dönmek istiyorum sağlık durumum ve maddi imkansızlıktan dolayı geri donemedim . Nasil bir yol izlemeliyim? 2024 Mart ayında green kartimin süresi doluyor 2 yıl conditional. Ayrıca conditioni kaldırmak icin başvurumu göndermek istiyorum.
-
@Ege-Azar eşiniz halen abd'de mi peki?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum