Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

• @eggnog Bir gelisme var mi sizin tarafta acaba?

• @researchescholar Hicbir gelisme yok, email attik iki hafta once falan, cevap da alamadik. Sizde durumlar nasil?

• Selam arkadaslar! Bizim grace period bittigi icin pazar gunu Turkiye ucagina biniyoruz. Bu yuzden change of status yapma firsatini kacirdik ve H1B basvurumuz consular petition seklinde devam edecek. Sanirim en az 2-3 ay Turkiye'de bekleme durumumuz var. Bizim NOS December 8 olarak iletilmis gorunuyor sistemde, tahminim FR mayis sonu gelecek gibi forumdaki ornekleri dusununce.
    H vizesi randevulari Istanbul'da 31 gunde veriliyor ama ornegin Baku'deki konsolosluktan 3 gun icinde alabiliyorsunuz. Yurtdisindan randevu alip vize basvurumuzu o sekilde yapabiliyor muyuz tecrube etmis olan var midir?
    Bizim sabir tasimiz catladi sizlere sabir diliyorum :)

• @eggnog Maalesef ben de hala bekliyorum. 1 ay oncesinde mail attigimda jenerik bir mesaj almistim, o yuzden cevap vermemelerine cok takilmayin derim.

• @Mol Cok gecmis olsun, Kasim icin hala bekliyorum sizin dediginiz gibi en erken Mayis sonuna alirsiniz diye tahmin ediyorum. En azindan ortalamayi 5-6 ay olarak guncelleseler websitelerinde de biz de planlarimizi ona gore yapabilsek, benim de green card basvuru surecim cok etkilendi waiver yuzunden..
    Gecen yil J1 vizesi icin bakarken baska ulkelerden vize alma durumuna bakmistim. Ulkeden ulkeye degisiyor sanirim o yuzden Azerbaycan'daki konsolosluga sormakta fayda var (bazi ulkeler izin vermiyordu). Fakat yine de en guvenlisi kendi ulkenden almak olduguna kanaat getirmistim zaman konusunda cok sikismadikca.

• @drsoftware Sanırım burada sorduğum soru ile ilgili deneyimi olan birisi yok, ikinci bir sorum olarak bu sorumu sorabilecegim bir avukat tavsiye eder misiniz Amerika da.

• @researchescholar @Mol kendi ulkesinden almak konusuna katiliyorum, ben de birkac yerden oyle duydum, bence sizin durumunuzda eger 1 aya veriyorlarsa hakikaten baya iyiymis, direk Turkiye'den alin derim, Mayis sonu bile cok iyimser bir tahmin bence FR icin sizin icin. Bizim 14 Kasim NOS, bizim anca Mayis sonu gelir gibime geliyor, Hintlilerin anca Eylul basvurulari geliyor su anda.

• @eggnog Hemen sisteme bakin, benim bugun FR gelmis :)

• @researchescholar Aynen benimki de gelmis, ben de tam size yazmak icin acmistim, cok sevindim! Umarim bundan sonrasi ikimiz icin de cabucak ilerler! Bol sanslar!

• @researchescholar @eggnog cok sevindim FR'lari almaniza !! Benim de icime biraz umut dogdu bizim NOS 8 Aralikta iletilmis gorunuyor:) Yarin istanbul ucagina biniyoruz yetismedigi icin artik tum islem sonlanip H1B lerimiz onaylandiktan sonra stamplerimizi alip oyle gelebilecegiz tabi.

• gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti

• @crazycells Hocam elinize sağlık çok faydalı bir konu açmışsınız. Ben 2023 Mart ayında J1 Summer Work and Travel vizemi almıştım. Geçen hafta anneme green card çıktı. Yine sizlerin yardımıyla DS260 formlarımızı doldurduk hepimizin. Sizin bu konunuzu yeni gördüm ve 2 yıl kuralından haberimde yoktu. Vizeme baktığım zaman aynı satırda "NOT SUBJECT TO 212(E) TWO-YEAR-RULE" yazıyor. Bu 2 yıl kuralının geçerli olmadığını gösteriyor heralde değil mi? Eğer öyle değilse bahsettiğiniz waiver'a şimdi mi, ABD'deyken mi yoksa oradan döndüğümde mi başvurayım?

• DS260 formumu doldururken https://www.hizliresim.com/tu8h7lw bu soruya da hayır demişim bilmediğim için. Problem yaratır mı?

• Not subjected dendigine gore oyle bir requirementiniz yok waiver almaniza da gerek yok. Formu da bana gore dogru doldurmussunuz cunku 2 yil yukumlulugunuz yok ve bunu yerine getirmediniz.

• @cetinakkaya, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@crazycells Hocam elinize sağlık çok faydalı bir konu açmışsınız. Ben 2023 Mart ayında J1 Summer Work and Travel vizemi almıştım. Geçen hafta anneme green card çıktı. Yine sizlerin yardımıyla DS260 formlarımızı doldurduk hepimizin. Sizin bu konunuzu yeni gördüm ve 2 yıl kuralından haberimde yoktu. Vizeme baktığım zaman aynı satırda "NOT SUBJECT TO 212(E) TWO-YEAR-RULE" yazıyor. Bu 2 yıl kuralının geçerli olmadığını gösteriyor heralde değil mi? Eğer öyle değilse bahsettiğiniz waiver'a şimdi mi, ABD'deyken mi yoksa oradan döndüğümde mi başvurayım?

DS-2019 formunuzda da 2 yil kuralina tabi oldugunuza dair bir bilgi yok, degil mi?

• @crazycells evet, konsül "not subject to the two-year residence requirement" kutucuğunu işaretlemiş

• @cetinakkaya, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@crazycells evet, konsül "not subject to the two-year residence requirement" kutucuğunu işaretlemiş

Bu durumda J1 waiver almaniza gerek yoktur.

• öncelikle herkese merhabalar ben mayısın başında vizeden onay aldım summer work and travel için normalde wat öğrencilerine iki yıl kuralı ve waiver uygulanmaz ama benim gibi birsürü kişinin vizesinde iki yıl kuralı uygulanır yazıyor ama ds-19 formlarımızda iki yıl kuralı UYGULANMAZ yazıyor bu ileride sorun yaratırmı veya nerde bu durumu düzeltebilirim yeşillendirirseniz çok sevinirim çünkü kimse bunun hakkında birşey bilmiyor.

• @agartahaa @crazycells hocam çok afedersiniz benim soruma bakabilirmisiniz çok önemli çünkü aynı durumda 50 ye yakın kişi var ve kimse bişey bilmiyor.

• @agartahaa, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

öncelikle herkese merhabalar ben mayısın başında vizeden onay aldım summer work and travel için normalde wat öğrencilerine iki yıl kuralı ve waiver uygulanmaz ama benim gibi birsürü kişinin vizesinde iki yıl kuralı uygulanır yazıyor ama ds-19 formlarımızda iki yıl kuralı UYGULANMAZ yazıyor bu ileride sorun yaratırmı veya nerde bu durumu düzeltebilirim yeşillendirirseniz çok sevinirim çünkü kimse bunun hakkında birşey bilmiyor.

Dogrudur, her ne kadar bazi programlar 2 yil kurali uygulanmayacagini soylese de, son karari konsolos veriyor. Eger konsolos 2 yil kuralina tabi bir programa katildiginizi dusunuyorsa sizi 2 yil kuralina tabi birakabilir ve vizenize 2 yil kuralina tabi oldugunuza dair not duser. Bu durumda buyuk bir ihtimalle 2 yil kuralina tabi oldugunuzu dusunebilirsiniz.

2 yil kurali ABD icinde statu degistirirken veya gocmenlige gecerken sorun yaratiyor. Yani eger daha sonra yeniden J1 programlarina katilmak istiyorsaniz 2 yil kuralina tabi olmaniz bir problem degil.

• @agartahaa, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@agartahaa @crazycells hocam çok afedersiniz benim soruma bakabilirmisiniz çok önemli çünkü aynı durumda 50 ye yakın kişi var ve kimse bişey bilmiyor.

Ama eger bir yanlislik oldugunu ve 2 yil kuralina tabi olmadiginizi dusunuyorsaniz bu durumda DOS'a basvuru yapip "advisory opinion" isteyebilirsiniz. DOS'un size gonderecegi bu mektup nihaidir, yani mektupta 2 yil kuralina tabi olmadiginiz yazili olursa bu mektubu daha sonra kanit olarak kullanabilirsiniz. Vizenizde farkli bir bilgi yazsa da...

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/advisory-opinions.html

Benzer Başlıklar

• J1 için sağlık sigortası

Taşındı Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    8
    0 Oy
    8 İleti
    328 Bakış
    D
    Merhaba arkadaşlar, ben türkiyede asistanlık eğitimimin son senesinde bir tıp doktoruyum. Bu haziran ve temmuz ayında California Üniversitesinde observership ayarladım. B1/B2 vizem olmasına rağmen özellikle J1 vizesi başvurusu yapmamı talep ettiler. İstedikleri belgeleri topladım fakat bir noktada takıldım. "Evidence of health insurance coverage" maddesini anlayamadım. Burada yaptıracağımız seyehat sigortası bunu karşılar mı yoksa başka bir şey mi gerekli emin olamadığım için buraya danışmak istedim.
  • J-1 ve J-2 vizeleri için DS-160 formu soruları

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    22
    0 Oy
    22 İleti
    1k Bakış
    D
    Cevabınız için teşekkürler hocam. Öyle bir bilgi görünce acaba vize ücretinden muaf mı oluyoruz diye düşündüm. Çünkü araştırmacı (lisansüstü) olarak gidecekler için hep farklı bir alan bırakmışlar gibi anlaşılıyor. Ya da ben öyle anlamak istedim :) Tekrar teşekkürler.
  • J2 ve 2 yil kurali (2 years home residency rule)

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    R
    Herkese merhaba, Ben 20 Temmuz tarihinde Amerika'ya J vizesi ile giris yaptim. J vizemin suresi 1 yil ve en erken tarihte marriage based green card applicationi yapmak istiyorum. Sponsor okulda gorevim 1 Agustos'ta basladi. Acaba hemen waiver basvurusunda bulunabilir miyim, USCIS bunu supheli bulur mu immigrant intent nedeniyle? Bir de waiver basvurusu icin evraklari toplarken Amerika disina seyahat etmekte bir problem cikar mi (Eylul ortasi Kanada'ya gitmek istiyorum)? Simdiden tesekkurler cevap icin!
  • 1 Oy
    1 İleti
    9k Bakış
    crazycellsC
    Ön not: J1 2 yıl kuralı ile ilgili bilgiler şu linkteki konuyla birleştirilip tüm iletiler ve bilgiler linkteki konuya aktarılmıştır. Lütfen konuyu şuradan takip etmeye devam edin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule Sorularınızı yukarıdaki konuda sorabilirsiniz. Arkadaslar bu konu Green Card almak isteyen ama J1 2 yil kurali olan arkadaslar icin hazirlandi. Yasadiklarimi en bastan asama asama anlatacagim... Green Card(GC)’i kazandigimi ogrendigimde j-1 vizesi icin coktan basvuru yapmistim konsolosluga, ve egitim amacli ABD'ye gitmem gerektigi icin j1 islerini ertelemeyi dusunmedim, daha sonra j-1 vizem olsa da “j-1 waiver” alarak GC’yi alabilecegimi ogrendim ve bu yolla GC almaya karar verdim. Her ne kadar j-1 vizesi “2 years apply” kurali ile birlikte verildiginde GC alamayacagimiz yazsa da, alan kisiler var; sanirim verip vermeme vizelerin sayisina bagli bir karar. Fakat ben j-1 vizesini alirken, sistemde GC kazandigim gorulmus ve beni hukumet ya da universitenin gonderip, gondermedigini ve waiver alip almayacagimi sormustu konsolos, ben kendi imkanlarimla gidiyorum ve waiver alacagim deyince vizeyi vermisti. Dolayisiyla tedbirli olmakta her daim fayda var deyip, waiver icin basvurmak lazim... Ben "No Objection Statement" yoluyla waiver aldim (zaten bu durumdaki herken bu sekilde almali, cunku diger yollar bizim durumumuza uygun degil) yazdiklarim biraz ayrintili ve uzun olacak ama ihtiyaci olanlarin okuyacagindan eminim Not: Waiver alan arkadaslarin dikkatine! Bu konudaki bilgi ve guncellemeleri su J1 waiver konusundan takip edebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k