Depremzedeler göçmenlik (Green Card) süreçlerini nasıl kısaltabilirler?
-
@meryem-b, içinde söyledi: Deprem bölgesinde yaşayanlar için GreenCard süreci
@timtim Merhaba. Siz bu süreci nasıl ilerlettiniz. Benim eşim Amerika’da green card sahibi ben de deprem bölgesindeyim. Eşim uscısı arayarak hızlandırma talebinde bulundu. Biz daha 1. Aşamadayız I130 formumuzu ocakta göndermiştik. Ankaraya da mı bildiriyoruz. Yardımcı olur musunuz 🙏
cekinmeden konsolosluga da yazin, kendi kisisel durumunuzu ayrintilara inerek anlatin. "humanitarian reason" oldugu icin belki onlar da surece etki edebilir.
yukarida da belirttigim gibi kaybedecek bir seyiniz yok, kazanacaginiz ise bir seyler olabilir.
-
@meryem-b, içinde söyledi: Deprem bölgesinde yaşayanlar için GreenCard süreci
@crazycells merhaba. Dosyamız uscıs de PD tarihimiz january 26,2023. Depremden dolayı durumu bildirdi eşim onlardan mail geldi. “ Hızlandırılmış işleme talebinizi aldık ve bu talebi yerine getireceğiz. Davanız şu anda hızlandırılmış işleme altında. Bu bilgilerin size yardımcı olacağını umuyoruz.“ şeklinde cevap aldık. 7 martta bu cevap geldi sonra da 13 martta I797C formu alındı bildirimi geldi. Daha sonra hiçbir mail ya da dönüş gelmedi. Herhangi bir şey yapmamız gerekiyor mu. Bu durumda nvc ye dosyalarımız ne zaman gider acaba. Sayfadan baktığımızda 10 ay olarak görünüyor.
gecmis olsun tekrardan, yok merak etmeyin sizinki kesinlikle 10 ay surmeyecektir. Aslinda maalesef emin degilim, cunku cok sik karsilastigimiz bir durum degil, ama kanimca 1-2 aydan kisa surecektir size tekrardan ulasmalari. Surecinizde bol sanslar dilerim.
-
C crazycells bu başlığı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler bölümünden taşıdı
-
depremzedelerin göçmenlik süreçlerini hızlandırma durumu sadece aile sponsorlu değil, iş sponsorlu veya bir ihtimal diğer göçmen vize kategorilerini de ilgilendirdiği için genel bölüme taşıyorum.
-
@timtim bize sadece evraklarınızı göçmenlik bürosundan isteyeceklerini bildirdiler. başka hiçbir bildirimde bulunmadılar :(
-
@meryem-b ankaraya acil durum emaili gönderdik ama direkt [email protected] a değil, oradan iletilmiyor, bu linkten forumu doldurduk, gönderdik, sizde hemen oluşturun, depremi seçin. 2 gün sonra size mailinizi aldık mesajı gelecektir. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSekC715jPQmMqHirB1KM3JwTK_eMIynYpXflISaJAjv5CIcKQ/viewform
-
@crazycells verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim 🙏inşallah hepimizin istediği gibi olsun 🙏
-
@crazycells peki konsolosluğa mail olarak mı göndermem gerekiyor. Eşim işlemlere Amerika’da başladığı için benim buradaki konsolosluğa bildirmem etki eder mi? Rica etsem nereye yazacağımı biraz detaylandırabilir misiniz?
-
@timtim siz işlemlerinizi Türkiye’den mi yapıyordunuz. Konsolosluğa nasıl bildirdiniz yardımcı olabilir misiniz? Bir de kaçıncı aşamadayken hızlandırma talebinde bulundunuz
-
@meryem-b eşim vatandaş olduğu için belki de hızlandırdılar bilmiyorum ankara konsolosluğa mail attık onlar da dönüş yaptılar şimdi ds260 formu vs onları hazırlayacağız sonraki süreç belki bizim için de uzun olacak kestiremiyorum
-
@ynsmry dönüş yaptılar mı
-
@timtim sizde ilk aşamadaydınız değil mi? Mail adresini iletebilir misiniz zahmet olmazsa bizde şansımızı deneyelim. Gerçekten depremden dolayı çok zor durumdayız.
-
@timtim bu arada siz Ankara konsolosluğuna maili Türkçe mi yazdınız İngilizce mi acaba?
-
@meryem-b ingilizce yazdık
-
@meryem-b evet vatandaş olan eşimi çağırdılar ilk sonra benim hazırlamam gereken evrakları mail attılar. Hazır olunca bize bildirin denildi
-
@timtim çok teşekkür ederim 🌸
-
@timtim teşekkür ederim
-
Umarım DV2024 için hak kazananlara daha farklı muameleleri olur, şahsen her gün sallanan şehirde ailemi bırakıp Ankara'ya gitsem çok huzursuz olabilirim. Umarım çıksın da tek derdim bu olsun...
-
@ynsmry çok teşekkür ederim bilgiler için. İnşallah hemen hallolur işlerimiz. Tekrar haber ederim herkes bilgilensin
-
@meryem-b rica ederim hakkımızda hayırlısı olsun
-
@ynsmry bu da olumlu bir şey değil mi?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum