Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.8m 1.7k
  • ⭐⭐

@travelleth geçen seneye kadar kesin çıkacak gözüyle bakıyordum, eşya almıyor minimalist yaşayıp üzerine letgodan ne varsa ufaktan azaltıyordum evi. Bu sene tüm fikirlerim değişti hatta 6 Şubat Kahramanmaraş depremi olunca dünya fani sevdiklerimden uzak ne uğraşıcam gözüyle bakıyordum. Bu sene kendimi çıkmayacağına inandırdım, greencard için dolar biriktirmek yerine yatırıma yöneldim, geçici malzemelerle hayatıma idame edeceğime balkon takımı kombi yenileme ankastre filan (hiç yapmayacağım şeyler, servis eskisini tamir etsin çıkmazsa seneye alırız mantığıyla 5 yıldır bekleyen işlerdi) hepsini yapıyorum hatta hele 11 gün kalmış bugünde süpürgemi yenileyeceğim hatta ve hatta 6 mayısa kadar hatta 6 mayıs günü sabahtan olsun heyecan daha iyi olur telefonumu ve çocuğun tabletini de değiştirmeyi düşünüyorum nasılsa çıkmaz bende iyi ki aldım bak işte seçimden sonra zamlanırdı mantığına girerim artık bana %99 olasılığı olmayan bir kura için hayatımı yönlendirmek garip geliyor ve kendime kocaman şaşırıyorum.
    Şimdi benim neden burada olduğumu kesin soruyorsunuzdur, İnsan vazgeçemiyor, alışkanlık diyebilirsiniz, umutlarınızı paylaşmak istemem olabilir yıllardır forumdayım burası benim ailem gibi şöyle düşünün ben kıskanç biri değilim ve sana çıktı bana neden çıkmadı demek bana göre değil onun yerine şöyle düşünüyorum aaa forumumuzdan da şu kullanıcı kazanmış ne güzel ben kazanamasam da bak forumdan bu arkadaşımız kazanmış ne güzel hayallerini umarım gerçekleştirir.
    Ayrıca şunu belirteyim gidin gidemeyin, kazanın kazanmayın hayat hep güzel yine güneş doğuyor yine sabah yine akşam oluyor biz yaşlanıyoruz çocuklarımız büyüyor onların büyümelerini izliyor geleceklerini düşünüyoruz. Orada yada burada çocuklarımız hep iyi olsun hayırlı mutlu ve sağlıklı olmalarından başka bir şey istemem.
    Hepimizin gönlü ne taraftaysa onu yaşayalım ve hayal kırıklıklarından uzak yaşamlarımız olsun.
    Bu forum ve tüm üye kullanıcılar çok değerlisiniz, hepiniz için hayırlı olanı diliyorum.

• günaydın miilleti. bugünü saymıyoruz ve sadece 10 gün kaldı! 10 gün! sadece 1 hafta sonu!

• ⭐⭐⭐

Günaydın millet nasılsınız, epeydir yazamıyorum buraya da böyle bir giriş. Çok fazla yeni arkadaş ve çok fazla eskiyen soru var yaşlanmışım herhalde :)

• Günaydın millet. Haftaya cumartesi sonuçlar açıklanıyor ve bende heyecan meyecan kalmadı. YouTube’da yatıp kalkan Amerika hayalleriyle yaşayan ben değilim sanki. Her şeye dair hevesimi kaybettim ve günübirlik yaşıyorum artık.

• Günaydınlar, yoğun iş temposundan dolayı uzun zamandır aranızda olamadım maalesef. Umarım gerçekten gidebileceklerin kazandığı ve sonrasında kolay bir sürecin geçirildiği bir çekiliş olması dileğiyle. Sanırım henüz 2024 loto aşamaları başlığı açılmadı? Umarım orada güzel haberleri okuyor oluruz (:

• ⭐⭐

11 gün kaldı ve ABD'nin alfabetik sırada 11. eyaleti ve aynı zamanda ABD'nin Büyük Okyanus'ta bulunup tamamen adalardan oluşan (137 ada) tek eyaleti olan Hawaii'den herkese günaydın :)
    Hawaii, ABD'ye bağlı olup Birleşik Krallık'ın bayrağını taşıyan tek eyalettir.

Var mı aramızda GC çıkarsa Hawaii'de yaşamayı düşünen arkadaşlarımız?

62346a934e3fe1192096b455.jpg

JJCWNUAW3FGFXKYGMR4TUUUIME.jpg

honolulu.jpg

431-Hawaii-Big-Island-Hilo-Old-Town-04879-3.jpg

Downtown-Honolulu-Hawaii.jpg

• Herkese merhabalar;
    Yaklaşık bir buçuk senedir sayfayı takip etmekteyim. Neredeyse tüm başlıları tek tek okumuş ve not almış birisiyim. Nasip bugüneymiş, sonuçları öğrenmemize 11 gün kala forma üye oldum. Herkes için hayırlısı diliyorum. Bir çoğumuzun geleceğe dair beklentileri ve hayalleri var. İnşallah herkesin hayallerine ve geleceğe dair beklentilerini karşılan bir çekiliş olur.
    "Allah nasip etmeyeceği bir şeyi hayal ettirmez".
    Görüşmek üzere...

• @abrakadabra aa ben bu bayrak olayını bilmiyordum. ilginc, paylaşım için teşekkürler 🗽

• @abrakadabra o zaman şöyle bir şarkı bırakalım:

https://youtu.be/sQEgklEwhSo

• @memosaat

en sağlıklı bilgiyi numarayı arayıp sorabilirsiniz

+90 850 532 84 72

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ahmet-34 bizim foruma şu anda hakaret ediyorsun farkında değilsin. Sen uyku sersemliği olduğu belli ne demek danışmanlık o zaman bu forumdan kaydını sildirmelisin. danışmanlık şirketleri bu foruma gelip bilgi alıyor. Biz insanları dolandırmıyoruz yalan söyleyip para da almıyoruz. Güvenilir yer arıyormuş bizim forumda ne eksikliğini gördün yada acemi toy olduğumuzu mu zannediyorsun.

• ⭐⭐

Günaydınlar forum ahalisi, günler azaldıkça yavaş geçiyor sanki, yada bana mı öyle geliyor :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Batuhan-Catalkaya bilgisi olmayan cevaplamsın dersen kimse sana cevap yazmaz. Kalk kendin araştır derler. Bu kadar ukala olma ozaman. Ancak sana başvuru kılavuzunda ki kısmı yazıyorum

1. ÇOCUKLARIN SAYISI – Sizinle birlikte ikamet etmiyor veya DV programı ile
      göçmenlik hakkı almak istemiyor olsalar bile 21 yaşından küçük ve evli olmayan tüm
      çocuklarınızın isimlerini, doğum tarihlerini, cinsiyetlerini ve doğdukları şehir ve ülke bilgilerini
      başvuru formunuza eklemeniz gerekmektedir. Her çocuğunuz için sizinkiyle aynı teknik
      özelliklere sahip fotoğrafları da yüklemeniz gerekmektedir.
      Lütfen aşağıda listelendiği şekilde çocuklarınızı başvurunuza eklediğinizden emin olunuz: “
      • Hayatta olan tüm öz çocuklar;
      • Sizin tarafınızdan yasal olarak evlat edinilmiş hayatta olan tüm çocuklar ve;
      • Hayatta olan, evli olmayan ve elektronik başvurunuzu yaptığınız tarih itibariyle
      21 yaşını doldurmamış tüm üvey çocuklar. Çocuğun ebeveyniyle yasal olarak
      ayrılmış olsanız ya da çocuk sizinle yaşamıyor veya ABD’ye göç etmeyecek olsa
      dahi bu çocuğunuz elektronik başvurunuza eklenmelidir.
      Elektronik başvurunuz esnasında evli ve/veya 21 yaşın üzerinde olan çocuklar DV programına
      uygun değillerdir. Ancak, Çocuk Statüsünü Koruma Kanunu (Child Status Protection Act) bazı
      durumlarda 21 yaşını doldurmuş çocukları koruma altına almaktadır. Eğer DV başvurunuzu evli
      olmayan çocuğunuz 21 yaşını doldurmadan önce yaptıysanız; ancak, çocuğunuz vizeyi almadan
      21 yaşını doldurduysa, yasa kapsamındaki koşullar sağlandığı takdirde, çocuğunuz vize işlemleri
      sırasında 21 yaşının altındaymış gibi muamele görebilir.
      DV başvurusu yapılırken, ABD vatandaşı veya Yeşil Kart sahibi çocukların çeşitlilik vizesine
      ihtiyaçları yoktur ve kendilerine vize verilmeyecektir. Bu durumda olan çocuklarınızı
      başvurunuza eklediğiniz veya eklemediğiniz takdirde başvurunuz diskalifiye olmayacaktır.
      DV koşullarına uygun olan bütün çocuklarını başvuruya eklemeyen veya çocukları olmayan bir
      kişiyi başvuruya ekleyen başvuru sahipleri vize görüşmesi sırasında diskalifiye olacak ve
      dosyadaki tüm aile fertlerinin başvuruları da reddedilecektir. Detaylı bilgi için Sıkça
      Sorulan Sorular’ın aile bireyleri kısmını inceleyiniz.
      DV-2024 programı elektronik başvurularının yapılması ile ilgili daha fazla bilgi için Sıkça
      Sorulan Sorular kısmına bakınız.

bu linkten kılavuzu bakarsın 14. madde

https://travel.state.gov/content/dam/visas/Diversity-Visa/DV-Instructions-Translations/DV-2024-Instructions-Translations/DV-2024-instructions-Turkish.pdf

• @Bassistman 6 mayıs öğleden sonra açılır bu başlık şimdiden açılsa bile saçma olur.

• Günaydın! Geliyor gelmekte olan..

• @ayvalik10 siz de haklısınız tabi, zaten illa şimdiden açılsın demedim ki (:

• Merhaba arkadaşlar beraatle sonuçlanmış bir adli dosyam var. Sorum ilk derece mahkemenin beraat kararını tercüme ettirmem yeterli mi yoksa 2. Derece adliye ve yargıtay kararlarınî da tercüme ettirmelimiyim.

• @bostonlı arşiv kayıtlı sabıka dosyası e devletten çıktı alınca hangi mahkemeler gözüküyorsa onları tercüme ettirirsin.

• @ayvalik10, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@ahmet-34 bizim foruma şu anda hakaret ediyorsun farkında değilsin. Sen uyku sersemliği olduğu belli ne demek danışmanlık o zaman bu forumdan kaydını sildirmelisin. danışmanlık şirketleri bu foruma gelip bilgi alıyor. Biz insanları dolandırmıyoruz yalan söyleyip para da almıyoruz. Güvenilir yer arıyormuş bizim forumda ne eksikliğini gördün yada acemi toy olduğumuzu mu zannediyorsun.

kızma hocam, tam hakim değildir foruma muhtemelen arkadaş =)

@ahmet-34 forum varken kimseye ihtiyacınız olmaz dostum hiç endişelenmeyin. Ülke sınırları içerisinde böyle bir oluşum daha yok=)

• Herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun , Umut imkansızlıklar içinde , varoluştur .

Umudunuzu yitirmeyin ...

IMG_7254.jpeg

Benzer Başlıklar

• DV2026 Sohbet Odası

9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2022 Sonuç Odası

906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k