Gocmen Vize ve 21 Yas Siniri Problemi
-
@gökberk-bozdoğanoğlu @crazycells 'in verdiği linklerden ulaştığım bilgilere göre DV-2018 için 210 gün olarak belirlenen bir süre var.
http://www.timeanddate.com/date/dateadded.html
siteye girin doğum tarihinizi girin daha sonra sağ tarafta day bölümüne 210 yazın yaşınız büyük ihtimalle 20 ye inecektir.
-
Yaş küçültmek işe yarar mı acaba?
-
@hockeyumpire2 submit edilen DS-260 formları olduğu için etkili bir yöntem olacağını sanmıyorum. kandırmaya bile girebilir.
-
@badass bir yerde okumuştum net hatırlamıyorum ama. Bol sans dilerim
-
@gökberk-bozdoğanoğlu Gocmen Vize ve 21 Yas Siniri Problemi içinde söyledi:
@metert @crazycells ben başvururken 21 yaşın altındaydım. Henüz 1 hafta önce 21'e girdim ve asil talihli annem. Bir sorun olacağını zannetmiyorum değil mi?

Resmi sitede de ayni sekilde belirtmis, 7 aylik bir sure icin yasiniz 21 yasina gecmemis gibi donduruluyor yani:
For DVs, the date a visa is considered available for CSPA purposes is the first day on which the Department of State can allocate a visa number based on the principal applicant’s rank number.
Pending Time
The length of time a petition was pending (pending time) is the number of days between the date that it is properly filed (filing date) and the approval date. The formula determining the length of time the petition was pending is as follows:
Approval Date - Filing Date = Pending Time
For DV derivative applicants, the number of days the petition was pending is the period of time between the start of the DV Program registration period to the date of the DV selection letter. -
@hockeyumpire2 Gocmen Vize ve 21 Yas Siniri Problemi içinde söyledi:
Yaş küçültmek işe yarar mı acaba?
hayir
ise yaramaz, hatta ters tepebilir
zaten temel bilgileri ilk basvuru sirasinda veriyorsunuz. -
21 yas konusunda bazi sorular geliyor, eger acik degilse diye belirtmek istedim...
Yasal olarak, 21. dogum gununuzu kutladiginiz gun 21 yasina gecmis kabul ediliyorsunuz. Yani, yasadiginiz 21 yilin tamami bitince o yasta kabul ediliyorsunuz.
-
@crazycells
11.04.1998 doğumluyum , bu sene anneme ve ya babama çıkması durumunda , benim de greencard tan yararlanma şansım var mıdır? şu an 20 yaşındayım. cevaplarsanız sevinirim teşekkürler..gelecek nisanın 11 inde 21 olacağım?
-
@freedom Gocmen Vize ve 21 Yas Siniri Problemi içinde söyledi:
@crazycells
11.04.1998 doğumluyum , bu sene anneme ve ya babama çıkması durumunda , benim de greencard tan yararlanma şansım var mıdır? şu an 20 yaşındayım. cevaplarsanız sevinirim teşekkürler..gelecek nisanın 11 inde 21 olacağım?
hem evet, hem hayir. Bunu anne/babanizin green card cekilisinden secilme sirasi belirleyecek. Yukaridaki hesabi okursaniz, 21. dogum gununuzden sonra 6-7 ay daha 21 yas alti kabul edileceksiniz, dolayisiyla anne/babanizin dosya numarasi kucuk olursa sizin de yararlanma hakkiniz var. Yeni round icin mulakatlar 10. ayda baslayacak.
-
Merhaba anneme greencard çıktı ben 20 yaşındayım ablam ise 22 yaşında şuan biz basvuru yaparken ablam için de başvurduk sormak istediğim soru şu ablamin gelemeyeceğini biliyoruz.Ds 260 formunu doldururken ablamın da bilgilerini istedi mecburen doldurduk,şimdi ablamın bilgilerini doldurmamız bizim greencard sürecimizi etkiler mi? Yani benim,annemin,babamın gitmesine engel olur mu ? Sistemde kendisi gözüktü diye doldurduk add applicant bölümünden eklemedik
-
@yigitgumus Gocmen Vize ve 21 Yas Siniri Problemi içinde söyledi:
Merhaba anneme greencard çıktı ben 20 yaşındayım ablam ise 22 yaşında şuan biz basvuru yaparken ablam için de başvurduk sormak istediğim soru şu ablamin gelemeyeceğini biliyoruz.Ds 260 formunu doldururken ablamın da bilgilerini istedi mecburen doldurduk,şimdi ablamın bilgilerini doldurmamız bizim greencard sürecimizi etkiler mi? Yani benim,annemin,babamın gitmesine engel olur mu ? Sistemde kendisi gözüktü diye doldurduk add applicant bölümünden eklemedik
Eger yukaridaki hesaba gore yasi 21 sayilmayacaksa dediginiz gibi ablaniz sizinle gidemeyecek maalesef, bu durumda kendisi icin bir DS260 formu doldurup doldurmamaniz bir problem olusturmaz. Eger olusturduysaniz gondermenize gerek yok, eger formu gonderdiyseniz, ablanizin mulakata katilmasina gerek yok. DS260 sayfanizdaki ekstra form sizin durumunuzu etkilemeyecek. Sadece formu teslim etmis ve mulakata katilmis kisilerin dosyalari degerlendirilecek. Yani o formun size ne olumlu ne de olumsuz bir etkisi olmaz.
-
@crazycells
Merhaba. 1998 8 mart doğumlu oğlumuz 2018 4 kasım başvurumuzda 20 yaşındaydı. 2019 Mayısta 21 yaş 2 ay olucak. Kazanan olarak görünürse, mülakat geçte olsa atıyorum kasım, aralık kazandığı yaş kabul olması gerekmez mi. -
@birgül-doymaz Gocmen Vize ve 21 Yas Siniri Problemi içinde söyledi:
@crazycells
Merhaba. 1998 8 mart doğumlu oğlumuz 2018 4 kasım başvurumuzda 20 yaşındaydı. 2019 Mayısta 21 yaş 2 ay olucak. Kazanan olarak görünürse, mülakat geçte olsa atıyorum kasım, aralık kazandığı yaş kabul olması gerekmez mi.Mart 2019'da 21. yas gununu kutlayacak, bu gunden sonra yaklasik 6 ay daha 21 yas alti kabul edilecek. Gun hesabi yapmak icin ilk iletileri okuyabilirsiniz, ben kabaca yapiyorum hesabi.
Bu gerekip gerekmeme meselesi degil maalesef, yasalar o sekilde calismiyorlar. Sizin durumunuzda ilk ay olan Ekim'den sonra mulakat tarihi alirsaniz, oglunuz sizin uzerinden faydalanamiyor gibi gorunuyor. Tabii sizin ya da esinizin kuradan secildigini farzedersek. Belki kendisi talihli olur

-
@crazycells Ağzınızdan bal damlıyor. Bizde kendi aramızda belki hem ona hem bizden birine çıkar diye hayal kuruyoruz. Hayat bu..çok istersek olur diye umut ediyoruz. Şu mayıs konusunda ise bu forumda
Bir yerlerde okumuştum, aynı bizim durumumuz gibi kazanan bir gence mülakatta, çocuğunuzu götüremezsiniz dediklerinde, annesi kazandı sayfasının çıktısını vermiş ve bunun üzerine gitmesi onaylanmış. Bir bulabilsem konuyu sizin görüşünüzü de almak isterim. -
@birgül-doymaz Gocmen Vize ve 21 Yas Siniri Problemi içinde söyledi:
@crazycells Ağzınızdan bal damlıyor. Bizde kendi aramızda belki hem ona hem bizden birine çıkar diye hayal kuruyoruz. Hayat bu..çok istersek olur diye umut ediyoruz. Şu mayıs konusunda ise bu forumda
Bir yerlerde okumuştum, aynı bizim durumumuz gibi kazanan bir gence mülakatta, çocuğunuzu götüremezsiniz dediklerinde, annesi kazandı sayfasının çıktısını vermiş ve bunun üzerine gitmesi onaylanmış. Bir bulabilsem konuyu sizin görüşünüzü de almak isterim.Ben bu sekilde aktarilan bir deneyim hatirlayamadim maalesef, eger bulursaniz linkini gonderirseniz sevinirim. Fakat kurallar acik, konsolos bu kuralara gore hareket edecektir.
-
Herkese merhaba 21 yaş durumu fazla göreceli 1 cisi çekilişi kazanmak ve mülakat tarihi önemli bunları düşününce büyük oğlum haziran 1997 doğumlu 21 yaşında hem onun adına başvuru yaptım kendim ve eşim adına başvuru formlarına oğlumu da ekledim
Her şeyden önce nasip olur piyangodan çıkarsak oğluma kabul vermezlerse biz giriş yaparız öğrenci vizesi ile bir şekilde yanımıza alırız diye düşündüm
bize çıkmadı ona cıktı o zaman arkasından bakarak güle güle deriz ilerisine bakarız .
Çünkü çok göreceli bir durum kabul görebilir görmeye bilir buna mülakat tarihleri de etken kısmet artık bekle ve gör durumundayız arkdaşlar -
@murat34 Gocmen Vize ve 21 Yas Siniri Problemi içinde söyledi:
Herkese merhaba 21 yaş durumu fazla göreceli 1 cisi çekilişi kazanmak ve mülakat tarihi önemli bunları düşününce büyük oğlum haziran 1997 doğumlu 21 yaşında hem onun adına başvuru yaptım kendim ve eşim adına başvuru formlarına oğlumu da ekledim
Her şeyden önce nasip olur piyangodan çıkarsak oğluma kabul vermezlerse biz giriş yaparız öğrenci vizesi ile bir şekilde yanımıza alırız diye düşündüm
bize çıkmadı ona cıktı o zaman arkasından bakarak güle güle deriz ilerisine bakarız .
Çünkü çok göreceli bir durum kabul görebilir görmeye bilir buna mülakat tarihleri de etken kısmet artık bekle ve gör durumundayız arkdaşlarGoreceli derken su an ne olacagi belli degil anlaminda mi soylediniz sayin @murat34 ?
Cunku oglunuz 21. yas gununu Haziran 2018'de girmis sanirim? Bu durumda gocmenlik yasalarina gore sizden yararlanamiyor.
Bir de siz Green Card alirsaniz, tum aile uyeleri ABD'deyse buyuk ihtimalle oglunuzun ogrenci vize basvurusu da reddedilecek, cunku butun aile ABD'deyken konsolos kisinin Turkiye'ye geri donecegini dusunmuyor pek. Tabii her dosya birbirinden farklidir fakat bu sekilde problem yasayan cok fazla aile var forumda da maalesef. Bilginize.
-
@crazycells Evet Şuandan bahsettim hem başvuru formuna yaştan dolayı oğlumu yazmasam oluyormuş yazmış bulunduk artık.
Mayıs ayını bekleyip sonuçlar açıklanınca eğer nasip olur çıkarsa oğluma veya bize o zaman fikir alış verişinde bulunuruz inşallah
Ancak şimdiden önerilerin varsa beklerim selamlar -
@murat34 Gocmen Vize ve 21 Yas Siniri Problemi içinde söyledi:
@crazycells Evet Şuandan bahsettim hem başvuru formuna yaştan dolayı oğlumu yazmasam oluyormuş yazmış bulunduk artık.
Mayıs ayını bekleyip sonuçlar açıklanınca eğer nasip olur çıkarsa oğluma veya bize o zaman fikir alış verişinde bulunuruz inşallah
Ancak şimdiden önerilerin varsa beklerim selamlar21 yasindan buyuk olunca zaten basvuru formu eklemenize izin vermiyor diye biliyordum ama sanirim gun hesabi yapmiyor basvuru formu.
Sonuclar aciklanana kadar yapmaniz gereken bir sey yok zaten, bol sanslar dilerim.
-
@crazycells Teşekkür ederim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum