@karaçay olumlama (manifesting) denen bir kavram var. Hayatımızda istediğimiz değişiklikleri sağlamak için gereken pozitif enerji gibi düşünebiliriz bunu. Olumlamayı hayatının parçası haline getirmiş kişilere sorduğum zaman bana şu tavsiyede bulundular: "İstediğin şey zaten seninmiş, gerçekleşmiş gibi hareket et" sizin yaptığınız da bu bence 
Bu konuya gelmişken kendi hikayemi de anlatmak istiyorum:
Geçen sene bu dönem hayallerimden vazgeçmek üzereydim. Yurtdışına gidebilmem için piyango kazanmam lazım demeye başladım. Bir süre sonra tatilde karşılaştığım aile dostumuz bana Greencard'ı anlattı ve kazandığımda hem oturum hem çalışma iznim olacağından bahsetti. Greencard çekilişinin de bir tür piyango olduğunu ve benim için istediğim imkanları sunacağını anladığımda başvurumu yaptım. Normalde çekilişlerde kazanma ihtimali düşüktür, ama nedense ben bundan korkmuyorum. Tek seferde kazanacağımı düşünüyorum. Başvuru döneminden beri hedef odaklı planlarımı yaptım. Mesela kariyerimi değiştirebilmek için ilgimi çeken çeşitli alanlarda eğitim aldım. 10 yıllık pasaportumu aldım. Yurtdışında tek başıma yaşayacağımı düşünerek sağlığımı düzeltecek adımlar attım. Forumda edindiğim bilgiler sayesinde önümüzdeki birkaç ay içinde ne yapacağımı da net olarak planlayabiliyorum. 6 Mayıs'ta seçildiğimi öğrendiğimde Kasım 2023'teki ara tatile denk gelecek şekilde mülakatımı alacağım. 2024'teki sömestr tatilinde ABD'ye gideceğim.
Hayatımda ne zaman büyük riskler alsam istediğim değişimleri yaşadım. Bu da onlardan biri olacak hissediyorum
️