Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)


  • Arkadaşlar beşeri bilimler doktorası olup bu vizeyi alabilen var mı? Ben alâkasız bir bölümdeyim ancak Amerikan edebiyatı hakkında kaleme aldığım bir tane uluslararası yayın da var.

  • ⭐⭐

    @Gregor-Panteleyeviç-Melehov beseri (Humanities) bir bolumden de tabii ki alabilirsiniz, burada ornegi olmasa da (kacirmis olabilirim) dunyada var. Fakat tek bir yayini yetersiz bulabilirler. Patent, kitap, proje, sergi, odul... baska parametreleriniz dolu doluysa bilemem tabii ama tek yayin, az atif varsa biraz daha doldurmanizda fayda olur dosyanizi.


  • @lumos Çok teşekkür ederim, Amerika hakkında bir tane yayınım var sadece. 6 tane uluslararası yayınım, 3 tane ansiklopedi maddem, 3 tane de sempozyumum var. Size bir mesaj atacağım müsaadenizle.


  • Selam, benim süreçte şöyle bir ilerleme oldu.
    Amerikavizem.com firmasından sonra Kameli Law firm de benim başvuruma olumlu döndü. Hatta %65 kazanma şansınız var, bundan daha düşük oranlarda başarılı sonuç aldık. Şansınız yüksek dediler.
    Ancak fiyatları diğer alternatife göre yüksek, ayrıca Intended Work Plan yazılması şart değil diyorlar.
    Personal Statement yeterli, gerekirse bunu kuvvetlendirelim diye önerdiler.
    Bu konuda biraz kafam karıştı, yorum yapabilecek varsa çok memnun olurum.


  • @meke Merhaba! Work plana bence de gerek yok, ik kez senden duydum. Benim başvurumda da sadece personal statement kullandık. Ben başvurumu Amerika'da yaptım, bir çok arkadaş vardı aynı yoldan giden ama EB2-NIW başvurusu yapıp work plan kullanan kimseyi görmedim.

    Güncel fiyatlar farklı olabilir ama ellis ve wegreened $5K idi. Genelde aynı oluyor fiyatları ama ödeme v.s. değişebiliyor.

    Ellis ve wegreened'da da gönderdin mi CV'ni ön değerlendirme için?


  • @meke birde https://www.nationalinterestwaivers.com/ vardı. Şu an fiyatı $3900 yapmışlar. Buna da bir arkadaşım referans indirimiyle $3500 anlaşmıştı. Çok sayıda firmadan teklif almakta fayda var, sonuçta ücretsiz öndeğerlendirme yapıyorlar.


  • @dil Teşekkürler.
    Intended Work Plan'ı amerikavizem avukatı önerdi. Bunun için bir danışmanlık ücreti de talep ediyorlar.
    Ben bu konuyu biraz daha araştırayım, açıkcası bana anlatan avukat ikna etmişti ama şimdi alternatifi gerek yok diyor.
    Ellis ve wegreened "akademik" kariyerlere odaklılar sanırım olumsuz döndüler.
    Şu anda amerikavizem ve Kameli olumlu cevap vermiş durumda, her ikisinin de sözleşmesini inceliyorum.

    buna başvuru yapmamıştım, ama şimdi yaptım. Bilgi için teşekkürler.


  • @meke Intended work plan'dan kasitlari vizeyi alirsaniz nasil calismak istediginizle ilgili bir Is plani ise buna bence de gerek yok, Ankara anlasmasi ile yapildiginda bu gerekiyordu ama NIW icin buna gerek oldugunu dusunmuyorum. Belirttiginiz avukat Ingiltere'den demistiniz sanirim, eskiden Ankara anlasmasi yapan avukatlardan biri olabilir ve NIW surecini cok iyi bilmiyor olabilir, bilemedim 🙂 Ben Ankara anlasmasi yaptigim icin biliyorum, bu planlarin icinde vizeyi aldiktan sonra kuracaginiz isi nasil isleteceginiz, aylik masraflar vs her sey yer aliyor, bence bu vizede Amerika'ya katacaginiz degeri gostermek yeterli.


  • @dil merhaba, bu arada siz de mi akademik gecmisi olmayip basvuru yapanlardan veya yapacaklardan misiniz? 🙂


  • @jesus Merhaba, ben akademik geçmişe sahibim. Ama süreç açısından farketmiyor. İş avukatta bitiyor. Beni de yönlendirenler arasında akademiik geçmişi olmadan başvuran arkadaşlarım vardı Amerika'da.

    @jesus sen Ankara anlaşmasıyla İngilterede misin? Amerika için de ayrı bir başvuru mu planlıyorsun?


  • @jesus selam, haklısın benim de kafamı kurcalıyor bu konu. Öneren avukatla görüşeceğim bunu.
    Bu arada 2 ayrı avukatlık firması daha görüşme daveti yolladı. Tümünü 1-2 hafta içerisinde değerlendirip biriyle sürece başlayacağım.


  • merhaba. görüşme sonrası, karar verdiğiniz şirketi ve nedeninide yazabilirseniz çok sevinirim. iyi günler.

    @meke, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @jesus selam, haklısın benim de kafamı kurcalıyor bu konu. Öneren avukatla görüşeceğim bunu.
    Bu arada 2 ayrı avukatlık firması daha görüşme daveti yolladı. Tümünü 1-2 hafta içerisinde değerlendirip biriyle sürece başlayacağım.


  • @aksinaletinsan Bilgi vereceğim


  • Merhabalar yakın zamanda interview tarihi verilen var mı acaba aramızda?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muzaffer-Bahçivan, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    Merhaba arkadaşlar,
    Nüfüs müdürlüğünden alıp NVC ye gönderdiğim doğum ve evlilik belgeleri kabul görmeyip yenisi istendi. Bu sefer doğum belgeleri için e-devletten nüfus kayıt örneği, evlilik belgesi için de kayıp evlilik cüzdanını tekrar çıkarıp, bütün belgleri yeminli tercüman ile çevirip göndermeyi düşünüyorum. Bu konuda deneyimi ve önerisi olan olursa çok sevinirim. Teşekkürler

    Dediginiz gibi "Formul A" ve "Formul B" belgeleri kabul gormuyor. Standart belgeleri gondermeniz gerekiyor. E-devletten cikartacaginiz vukuatli nufus kayit ornegini (barkodlu sayfa) ve evlilik cuzdaninizin fotokopilerini gondermeniz yeterli.

    NVC, Turkce belgeleri de kabul ediyor, o nedenle bu belgelerin cevirisini yaptirmaniza gerek yok.


  • Yıllardır Amerika'ya gitmek isteyen biri olarak bu vizeyi daha yeni fark ettim. Başlığa yazılanları tek tek okudum ve aklımda şöyle birkaç soru oluştu:

    -Ben bir beşeri bilimciyim. Kıstaslar arasında yer alan "Amerika'ya faydalı olmak" durumu, ABD'yle alakasız çalışmalara imza atan bir araştırmacı için de geçerli midir?
    -Türkiye'de araştırma görevlisi olarak çalışmaktayım. Bu durumun artısı veya eksisi var mıdır?
    -Minimum kaç atıf almak gerekir, forumdaki arkadaşlar kaçar atıfla bu vizeyi aldılar mesela?
    -Bu vizeyi aldıktan sonra ABD'de istediğimiz herhangi bir işte çalışabiliyor muyuz, yoksa kendi alanımızda mı çalışma hakkına sahibiz sadece?

    Yardımcı olabilecek birileri çıkarsa çok sevineceğim.


  • @Kögüdey-Mergen, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    Yıllardır Amerika'ya gitmek isteyen biri olarak bu vizeyi daha yeni fark ettim. Başlığa yazılanları tek tek okudum ve aklımda şöyle birkaç soru oluştu:

    -Ben bir beşeri bilimciyim. Kıstaslar arasında yer alan "Amerika'ya faydalı olmak" durumu, ABD'yle alakasız çalışmalara imza atan bir araştırmacı için de geçerli midir?
    -Türkiye'de araştırma görevlisi olarak çalışmaktayım. Bu durumun artısı veya eksisi var mıdır?
    -Minimum kaç atıf almak gerekir, forumdaki arkadaşlar kaçar atıfla bu vizeyi aldılar mesela?
    -Bu vizeyi aldıktan sonra ABD'de istediğimiz herhangi bir işte çalışabiliyor muyuz, yoksa kendi alanımızda mı çalışma hakkına sahibiz sadece?

    Yardımcı olabilecek birileri çıkarsa çok sevineceğim.

    Kendi sürecimden edindiğim tecrübe ile kişisel görüşlerimi ifade edebilirim:
    -ABD ile ilgili çalışma yapmanız gerekmez ama 'Amerika'ya faydalı olmak' kısmını iyi açıklayabilmeniz gerekli. Avukatlar da tecrübeleri ile burada yardımcı oluyor.
    -Bence ekstra artısı yok ama eksisi de yok.
    -Min bir sayı olduğunu düşünmüyorum ama bu kısım ilk madde ile beraber düşünülmeli.
    -Herhangi bir işte ama alanınızda çalışabilirsiniz. Takip mekanizması ve yaptırımları nedir bilmiyorum açıkcası.


  • @kelle Şartlar aslında çok iyiymiş. Ancak beşeri bilimlerde atıf almak özellikle Türkçe yayın yapıyorsanız pek de kolay değil. O engeli aşabilirsem heveslenmeye başlayacağım. Teşekkür ederim. 🙂


  • @Kögüdey-Mergen Olaya sadece atıf sayısı olarak bakmayın. Adamlar objektif değerlendirmek yapıyorlar. Örneğin astrofizik alanında çalışıyorsanız 1 tane atıf bile yeterli çünkü atıf almak zaten imkansız gibi. Ben Veterinerim 852 atıf ile başvurdum. Ama bu sayı benim alanımda zaten normal.
    Her kişi kendi alanı ile ilgili ortalamaya bakmalı bana göre. Bir de amerika için faydalı olacağınızı iyi açıklamak çok önemli. İşte burada da avukatın tecrübesi devreye giriyor.
    Sonuç olarak sayılara takılmayın.. Bir an önce başvuru yapıp sıranızı alın derim ben


  • @Kögüdey-Mergen merhabalar,

    Önemli olan yaptığınız çalışmalarin amerikanın ulusal cıkarlarına uygun oldugunun ispatlanması, buda herkesin söylediği gibi avukatın bunu nasıl pazarladığına bağlı. Örneğin benim durumunda amerikadaki kurumların alanımla ilgili görüşlerinin olduğu dökümanlar highlight edildi. Makalelerim national health institute tarafından fundlandığı için direk ulusal çıkara yönelik olduğu vurgulandı.

    araştırma görevlisi olmak aslında bu alanda araştırma yaptığınızın en iyi ispatı. Zaten dolduracağınız formlarda iş yeri bilgileri ve sorumluluklarınıza dair bilgiler verdiğiniz için mutlaka faydalı olacaktır.

    Minimum atıftansa yayının çalıştıgınız alana etkisi onemli. Ben muhendislik alanında 65 atıfla RFE siz kabul aldım. Ancak amerikada master yaptım ve sağlık teknolojileri geliştiriyorum bu da amerikanın yatırım yaptığı temel alanlardan.

    ABD ye gittiğiniz zaman şu alanda çalışacağım diye bir beyanda bulunuyoruz, doldurdugumuz formlarda. Bunun takibini yapıyorlar mı benım de bilgim yok ama sonrasında vatandaşlık almak istediğimizde bu göz önünde bulundurulabilir diye düşünüyorum.

    süreci bian önce başlatmak ve priority date i one cekmek faydalı olur bence de. Avukatların görüşleri çok kıymetli. Ücretsiz değerlendirme yapan birçok firma var.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum