ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
@Biyolog gorevlendirme aldiginiz an bu kosullar gecerli, ucretsiz izinle rahatlikla gidebilirsiniz. hatta ucretsiz izin nedeninizi bile soylemenizi onermem, sorun cikabiliyor ve tazminat istenebiliyor. ama ucretsiz izinle (baska sebeplerle) yapilir, yapildi, sorun yok.
-
@Biyolog Merhabalar, Green Card ile ABD'ye gelebilirsiniz, J1 vizesine ihtiyaç yok bunun için, sizin oturum ve çalışma izniniz var artık green card sahibi olarak. Üniversiteler sizin ne tür bir vizeyle yurtdışına gittiğinizle ilgilenmezler, bunu bilemezler de.
-
@dandanakan01 Merhaba, GC olursa tabii ki digerlerine gerek yok, ben spesifik olarak alternatifi olmadigi durumda bir akademisyen ne yapabilir sorusuna istinaden yorum yapiyorum.
-
Sanirim @lumos hocamin bahsettigi meselenin iki yönü var ilki ulkemizdeki idareciler maasli sekilde yurt disi gorevlendirme izni verdiklerinde geri donmenizi mecburu kilan teminat imzalatiyor genellikle. Bu durumda astari yuzunu gecer meselenin diger yani post doktora USA se değişim programı goruldugunden gecici J1 vizesiyle geliniyor geri donme kosulu bu vizede de var kaldırılabilir ama ugrasmak lazim. Ben bir sansimi deneyecegim yonetim eger kefil mecburi vs islerine girmezse maasli sekilde post dokt pozisyonlarina basvuracagim proje bazli oldugundan burslar dusuk sanirim ama yine de universite ekosisteminde olmak istiyorum. Baktim mecburi vs imzalatiyorlar gerekce göstermeden bir sene ucretsiz izin hakkimi kullanmak mantikli.
-
@dil bilgi için teşekkürler
-
Benim sürecimde şöyle bir gelişme oldu, https://amerikavizem.com/ şirketi geri dönüş yaptı. Türk ancak İngiltere'de yaşayan bir avukat benim profesyonel kariyerim ile NIW başvurusu yapabileceklerini belirtti.
1 saat kadar Zoom görüşmesi yaptık ve beklentileri ve şartları aktardı. Bilgilendirmek için sizlerle paylaşmak isterim, profesyonel kariyeri olan arkadaşlar için yol gösterici olabilir.Profesyonel Kariyeri ile EB2 NIW başvurusu;
*-Yüksek Lisans sahibi ve işinde uzmanlık sahibi kişiler başvurabilir.
*-Kariyerinizin ve Amerika'da yapmak istediklerinizin sağIayacağı faydaları açıklayan "Intended Work Plan" hazırlanması gereklidir.
*-Bu planı (hikayenizi) destekleyecek eğitimler, sertifikalar, sosyal medya görünürlüğü, dernek üyelikleri, seminer/panel katılımları, tavsiye mektupları bulunmalıdır.
*-Çalışılan iş yerlerinden antetli kağıda "bu işyerinde şu tarih aralığında şu pozisyonda çalışmıştır" belgeleri almak gerekmektedir.
*-EB2 NIW için Premium Processing talebi kabul ediliyor, bu sayede süreci 45 güne kadar kısaltmak mümkün olmaktadır.İlgili avukat, tüm bu bilgi ve belgeleri destekleyecek ve kapsayacak şekilde usule uygun 350-400 sayfalık bir dosya hazırladıklarını ve süreci bu şekilde desteklediklerini belirtti.
Ayrıca referans mektuplarının metnini NIW beklentisini karşılayacak şekilde hazırlayıp bana ileteceklerini belirttiler. Yani kendi bildiğimiz veya uygun bir dille yazoılmış bir referans mektubundan daha etkileyici ve hikayemizi destekleyecek şekilde yazılmasını savundular.Ana Ücretler;
Avukatlık Ücreti: 4500$ (Türkiye'den başvuranlara özel olduğu belirtildi)
Business Plan hazırlama: 1000$Bu bedelleri süreçteki ilerleme durumuna göre taksitle ödeyebileceğimiz belirtildi.
Bu akşam 2.ci görüşmeyi yapacağız, ilerleme oldukça bilgi vermeyi isterim.
-
@meke cok tesekkurler bilgiler icin, ben de daha onceden Ankara anlasmasi ile Ingiltere calisma vizesi almistim ve o zaman avukatla calismistim, suanda kendim EB-2 NIW icin basvuru dosyami hazirliyorum, elimde Ankara anlasmasi is plani oldugu icin benzer bir dosya olacak, avukatlik ucretleri yuksemis gercekten ama denemeye deger, surecle ilgili bilgiler vermeye devam edebilirseniz harika olur, ben de daha onceki sayfalarda buldugum bir kac bilgiyi paylasmistim basvuru merkezleri ve odeme yontemleri ile ilgili, umarim hepimizin basvurulari olumlu sonuclanir :)
-
@jesus kolay gelsin size de.
Ankara Anlaşması ile İngiltere konusunu eşimle bu konuda anlaşmazlık yaşadığımızdan 5 yıl evvel rafa kaldırdım malesef. Onun başvurması ve benim çalışma hakkı elde etmem konusunda anlaşamadık.Kendi başvurunuzu oluşturmanız güzel, ancak iş planından ziyade Amerika'ya katacağınız değeri anlatan bir plan gerekiyor diye anladım kendi görüşmemde. Bu konuya dikkat etmenizi ve tekrar değerlendirmenizi öneririm.
-
@meke Cok tesekkur ederim, evet benim de arastirdigim kadariyla anladigim: kendi kariyerinizi ve egitim aldiginiz alani da kombine ederek, amerika'ya nasil bir deger katacaginizi anlatmaniz.
-
Arkadaşlar beşeri bilimler doktorası olup bu vizeyi alabilen var mı? Ben alâkasız bir bölümdeyim ancak Amerikan edebiyatı hakkında kaleme aldığım bir tane uluslararası yayın da var.
-
@Gregor-Panteleyeviç-Melehov beseri (Humanities) bir bolumden de tabii ki alabilirsiniz, burada ornegi olmasa da (kacirmis olabilirim) dunyada var. Fakat tek bir yayini yetersiz bulabilirler. Patent, kitap, proje, sergi, odul... baska parametreleriniz dolu doluysa bilemem tabii ama tek yayin, az atif varsa biraz daha doldurmanizda fayda olur dosyanizi.
-
@lumos Çok teşekkür ederim, Amerika hakkında bir tane yayınım var sadece. 6 tane uluslararası yayınım, 3 tane ansiklopedi maddem, 3 tane de sempozyumum var. Size bir mesaj atacağım müsaadenizle.
-
Selam, benim süreçte şöyle bir ilerleme oldu.
Amerikavizem.com firmasından sonra Kameli Law firm de benim başvuruma olumlu döndü. Hatta %65 kazanma şansınız var, bundan daha düşük oranlarda başarılı sonuç aldık. Şansınız yüksek dediler.
Ancak fiyatları diğer alternatife göre yüksek, ayrıca Intended Work Plan yazılması şart değil diyorlar.
Personal Statement yeterli, gerekirse bunu kuvvetlendirelim diye önerdiler.
Bu konuda biraz kafam karıştı, yorum yapabilecek varsa çok memnun olurum. -
@meke Merhaba! Work plana bence de gerek yok, ik kez senden duydum. Benim başvurumda da sadece personal statement kullandık. Ben başvurumu Amerika'da yaptım, bir çok arkadaş vardı aynı yoldan giden ama EB2-NIW başvurusu yapıp work plan kullanan kimseyi görmedim.
Güncel fiyatlar farklı olabilir ama ellis ve wegreened $5K idi. Genelde aynı oluyor fiyatları ama ödeme v.s. değişebiliyor.
Ellis ve wegreened'da da gönderdin mi CV'ni ön değerlendirme için?
-
@meke birde https://www.nationalinterestwaivers.com/ vardı. Şu an fiyatı $3900 yapmışlar. Buna da bir arkadaşım referans indirimiyle $3500 anlaşmıştı. Çok sayıda firmadan teklif almakta fayda var, sonuçta ücretsiz öndeğerlendirme yapıyorlar.
-
@dil Teşekkürler.
Intended Work Plan'ı amerikavizem avukatı önerdi. Bunun için bir danışmanlık ücreti de talep ediyorlar.
Ben bu konuyu biraz daha araştırayım, açıkcası bana anlatan avukat ikna etmişti ama şimdi alternatifi gerek yok diyor.
Ellis ve wegreened "akademik" kariyerlere odaklılar sanırım olumsuz döndüler.
Şu anda amerikavizem ve Kameli olumlu cevap vermiş durumda, her ikisinin de sözleşmesini inceliyorum.
https://www.nationalinterestwaivers.com/ buna başvuru yapmamıştım, ama şimdi yaptım. Bilgi için teşekkürler. -
@meke Intended work plan'dan kasitlari vizeyi alirsaniz nasil calismak istediginizle ilgili bir Is plani ise buna bence de gerek yok, Ankara anlasmasi ile yapildiginda bu gerekiyordu ama NIW icin buna gerek oldugunu dusunmuyorum. Belirttiginiz avukat Ingiltere'den demistiniz sanirim, eskiden Ankara anlasmasi yapan avukatlardan biri olabilir ve NIW surecini cok iyi bilmiyor olabilir, bilemedim :) Ben Ankara anlasmasi yaptigim icin biliyorum, bu planlarin icinde vizeyi aldiktan sonra kuracaginiz isi nasil isleteceginiz, aylik masraflar vs her sey yer aliyor, bence bu vizede Amerika'ya katacaginiz degeri gostermek yeterli.
-
@dil merhaba, bu arada siz de mi akademik gecmisi olmayip basvuru yapanlardan veya yapacaklardan misiniz? :)
-
-
@jesus selam, haklısın benim de kafamı kurcalıyor bu konu. Öneren avukatla görüşeceğim bunu.
Bu arada 2 ayrı avukatlık firması daha görüşme daveti yolladı. Tümünü 1-2 hafta içerisinde değerlendirip biriyle sürece başlayacağım.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum