Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)


  • @meke Merhaba! Amerikada tanıştığım bir Mısırlı seninkine benzer bir profile sahipti ve akademik kariyeri olmadan green card almıştı. Çalıştığı avukatlık firmasını hatırlamıyorum ama araştırmaya devam etmelisin. Doğru avukatı bulduğunda başvuru yapabilirsin. Ellis ve Chen akademik profiller ile ilgileniyorlar. Her avukatlık bürosunun hedef kitlesi farklı. (Bu arada sadece lisans mezunu olup benzer yollarla green card alanlarda var.)

    Bol şans diliyorum.


  • @goose bir ekleme yapmak istiyorum. Her vaka için ücret iadesi yapmıyorlar. Yalnızca kazanma şansının yüksek olduğunu düşündükleri kişiler için ücret garantisi taahhüt ediyorlar ve sözleşmeye bu maddeyi ekliyorlar. Ama kazanma şansi ücret iadesi vaad edecek kadar yüksek olmayan kişilrle de çalışıyorlar ve kaybedilmesi durumunda ücret ödemiyorlar.

    Anlaştığınız avukattan para iadesi beklentiniz var ise ksinlikle bu maddenin sözleşmede olduğundan emin olun.

    Ellis ve Chen gibi bürolar başarılı vaka oranlarını reklam olarak kullanıyorlar (yaklaşık %98 kiminde %99 gibi). Bu nedenle şansınız %60 ise çalışmak istemeyebilirler. Bu arada bu oranları hesaplaarken karşılanamayan RFE lerden dolayı bıraktıkları vakaları saymıyorlar. Yani reelde başarıları daha düşük.


  • @dil merhaba. Insallah oyledir ama benim internette okudugum yerlerde hicbiri dizin soylediginiz gibi final action tablosunun amerikadakiler icin oldugunu soylemiyor. Vize alacaklar alamaz diyor eger tarihi uymuyorsa. Sizin acikladiginizi okuyabilecegim bir yer varmi?


  • @ktur Bu bilgiler visa bulteninin kendi sayfasında zaten yazıyor. Bülten linkini mesajın sonunda verdim

    "A. STATUTORY NUMBERS FOR PREFERENCE IMMIGRANT VISAS" başlığı altında 2. paragraf:

    Unless otherwise indicated on the U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) website at www.uscis.gov/visabulletininfo, individuals seeking to file applications for adjustment of status with USCIS must use the “Final Action Dates” charts below for determining when they can file such applications…

    AOS yapmak için Amerika’da olmak zorundasın. Ve

    "B.  DATES FOR FILING OF EMPLOYMENT-BASED VISA APPLICATIONS" başlığı altında ilk paragraf:

    The chart below reflects dates for filing visa applications within a timeframe justifying immediate action in the application process. Applicants for immigrant visas who have a priority date earlier than the application date in the chart may assemble and submit required documents to the Department of State’s National Visa Center, following receipt of notification from the National Visa Center containing detailed instructions...

    National Visa Center ise consular processing yani Amerika dışında elçilik vasıtasıyla vize için başvurulması gereken kurumdur.

    Bu da avukatımın bana güncel retrogression ile ilgili attığı mesajdab bir bölüm:

    "...
    This retrogression means that in order for someone to file an I-485 application based on an EB-2 petition in April 2023, their priority date (e.g. date of filing an EB-2 NIW I-140 petition) needs to be before July 1, 2022.
    ...
    ...
    If you are outside the USA and planning to do Immigrant Visa Processing (IVP), you should not be impacted.
    ..."

    Sonuç olarak rahat olun. Dua edelimde Türk vatandaşları için EB2 randevularını artırsınlar. Geçen ay EB1 ve EB3 için varken EB2 için Ankara'da Türklere verilen tek randevu yok malesef.


  • @tugcekumral Eğer ihtiyacınız olacaksa, avukatlık firmaları tavsiye mektuplarının yazımı ve yine bunları imzalayacak kişilerin bulunması sürecinde de çalışmanızı bekliyorlar. Tavsiye mektuplarının hazırlanması daha sınırlı bir süre ama imzalaycak kişilerin bulunması süreci uzatabiliyor. Daha kısa sürede bulunabilecek olsada ortalama 2 ay gibi bir süre gerekiyor.


  • @Muzaffer-Bahçivan Hocam basvuruda 2 kisiydik ancak kabul aldigimizda bebegimizin dogumunu gösteren e devletten aldigim vukuatli nufus kayit ornegini yeminli tercümana cevirtip yolladim direk sisteme islediler. Vize gorusmesinde de ayni evrakin ciktisini goturmeyi dusunuyorum ayrica esininizin e devletinden dogum raporu alabilirsiniz.


  • @dil Chen le calisan biri olarak ifade edeyim alaninizla ilgili cok spesifik bilgilerin taslagini detayli olarak size hatırlatıyorlar. O yuzden avukat tuttum herseyi hallederler gibi beklentiye girmeyin. Ama cok da haksiz degiller ornegin benim bir calismama yapilan atifin makalenin hangi bolumunde ve neden yapildigini bilme sanslari yok. Cok begendigim yonleri ise mesajlara hemen ve cozum odakli dönmeleri. Ayrica avukatiniz ne kadar guclu olursa olsun davaniza bakan ofis calisaninin vicdanina kaliyor biraz is doktora mezunu oldugum halde benden RFE de lise diplomami istediler chen gereksiz buldugu icin vermeyi reddetti ve yetkilinin gorevini kotuye kullandigini belirten bir aciklama yazdı. Ve malesef NOID aldik kesinlikle vermemizi istediler sacma bir sebepten az kalsin davam reddedilecekti. Bu bana 3 ay kaybettirdi örneğin. Sorduğumda sorumluluk size ait dediler. Yani kesinlikle 3 farkli avukattan cv nizi degerlendirmelerini isteyin. Yolunuz acik olsun


  • Bir konu aklima takılıyor vize gorusmesinden sonra TR den universitelere yazmayi düşünüyorum ve post doktora kabulu alirsam universitemden maasli sekilde gorevlendirmeyle gitmeyi istiyorum. Ancak gecen bir arkadasim bu sekilde sadece J1 ile gelebilirsin. Ucretsiz izin almak daha mantikli dedi. Biraz kafam karisti bilgisi olan var mi devlette calisan biri olarak yasal hakkimi da sonuna kadar kullanmak istiyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @Biyolog bu yolla green card alırsanız ABDye giriş cıkış icin ekstra vize almanız gerekmez.

  • ⭐⭐

    @Biyolog Arkadasiniz dogru soylemis, gorevlendirmelerde; zorunlu hizmet, tazminat gibi donmenize bagli yuklu yaptirimlar oluyor, bunu karsilarsaniz tabii ki sorun olmaz ama vize tipiniz J1 olur. Ben esiginden dondum de, soylediklerimden emin olabilirsiniz.


  • @lumos peki maassiz gorevlendirmede de donme zorunluluğu ve J1 vize var mi acaba eger dediginiz gibi varsa tek secenek bir yil yasal hakkim olan ücretsiz izin almak sonrasi hersey yolunda giderse istifa etmek

  • ⭐⭐

    @Biyolog gorevlendirme aldiginiz an bu kosullar gecerli, ucretsiz izinle rahatlikla gidebilirsiniz. hatta ucretsiz izin nedeninizi bile soylemenizi onermem, sorun cikabiliyor ve tazminat istenebiliyor. ama ucretsiz izinle (baska sebeplerle) yapilir, yapildi, sorun yok.


  • @Biyolog Merhabalar, Green Card ile ABD'ye gelebilirsiniz, J1 vizesine ihtiyaç yok bunun için, sizin oturum ve çalışma izniniz var artık green card sahibi olarak. Üniversiteler sizin ne tür bir vizeyle yurtdışına gittiğinizle ilgilenmezler, bunu bilemezler de.

  • ⭐⭐

    @dandanakan01 Merhaba, GC olursa tabii ki digerlerine gerek yok, ben spesifik olarak alternatifi olmadigi durumda bir akademisyen ne yapabilir sorusuna istinaden yorum yapiyorum.


  • Sanirim @lumos hocamin bahsettigi meselenin iki yönü var ilki ulkemizdeki idareciler maasli sekilde yurt disi gorevlendirme izni verdiklerinde geri donmenizi mecburu kilan teminat imzalatiyor genellikle. Bu durumda astari yuzunu gecer meselenin diger yani post doktora USA se değişim programı goruldugunden gecici J1 vizesiyle geliniyor geri donme kosulu bu vizede de var kaldırılabilir ama ugrasmak lazim. Ben bir sansimi deneyecegim yonetim eger kefil mecburi vs islerine girmezse maasli sekilde post dokt pozisyonlarina basvuracagim proje bazli oldugundan burslar dusuk sanirim ama yine de universite ekosisteminde olmak istiyorum. Baktim mecburi vs imzalatiyorlar gerekce göstermeden bir sene ucretsiz izin hakkimi kullanmak mantikli.


  • @dil bilgi için teşekkürler


  • Benim sürecimde şöyle bir gelişme oldu, https://amerikavizem.com/ şirketi geri dönüş yaptı. Türk ancak İngiltere'de yaşayan bir avukat benim profesyonel kariyerim ile NIW başvurusu yapabileceklerini belirtti.
    1 saat kadar Zoom görüşmesi yaptık ve beklentileri ve şartları aktardı. Bilgilendirmek için sizlerle paylaşmak isterim, profesyonel kariyeri olan arkadaşlar için yol gösterici olabilir.

    Profesyonel Kariyeri ile EB2 NIW başvurusu;
    *-Yüksek Lisans sahibi ve işinde uzmanlık sahibi kişiler başvurabilir.
    *-Kariyerinizin ve Amerika'da yapmak istediklerinizin sağIayacağı faydaları açıklayan "Intended Work Plan" hazırlanması gereklidir.
    *-Bu planı (hikayenizi) destekleyecek eğitimler, sertifikalar, sosyal medya görünürlüğü, dernek üyelikleri, seminer/panel katılımları, tavsiye mektupları bulunmalıdır.
    *-Çalışılan iş yerlerinden antetli kağıda "bu işyerinde şu tarih aralığında şu pozisyonda çalışmıştır" belgeleri almak gerekmektedir.
    *-EB2 NIW için Premium Processing talebi kabul ediliyor, bu sayede süreci 45 güne kadar kısaltmak mümkün olmaktadır.

    İlgili avukat, tüm bu bilgi ve belgeleri destekleyecek ve kapsayacak şekilde usule uygun 350-400 sayfalık bir dosya hazırladıklarını ve süreci bu şekilde desteklediklerini belirtti.
    Ayrıca referans mektuplarının metnini NIW beklentisini karşılayacak şekilde hazırlayıp bana ileteceklerini belirttiler. Yani kendi bildiğimiz veya uygun bir dille yazoılmış bir referans mektubundan daha etkileyici ve hikayemizi destekleyecek şekilde yazılmasını savundular.

    Ana Ücretler;
    Avukatlık Ücreti: 4500$ (Türkiye'den başvuranlara özel olduğu belirtildi)
    Business Plan hazırlama: 1000$

    Bu bedelleri süreçteki ilerleme durumuna göre taksitle ödeyebileceğimiz belirtildi.

    Bu akşam 2.ci görüşmeyi yapacağız, ilerleme oldukça bilgi vermeyi isterim.


  • @meke cok tesekkurler bilgiler icin, ben de daha onceden Ankara anlasmasi ile Ingiltere calisma vizesi almistim ve o zaman avukatla calismistim, suanda kendim EB-2 NIW icin basvuru dosyami hazirliyorum, elimde Ankara anlasmasi is plani oldugu icin benzer bir dosya olacak, avukatlik ucretleri yuksemis gercekten ama denemeye deger, surecle ilgili bilgiler vermeye devam edebilirseniz harika olur, ben de daha onceki sayfalarda buldugum bir kac bilgiyi paylasmistim basvuru merkezleri ve odeme yontemleri ile ilgili, umarim hepimizin basvurulari olumlu sonuclanir 🙂


  • @jesus kolay gelsin size de.
    Ankara Anlaşması ile İngiltere konusunu eşimle bu konuda anlaşmazlık yaşadığımızdan 5 yıl evvel rafa kaldırdım malesef. Onun başvurması ve benim çalışma hakkı elde etmem konusunda anlaşamadık.

    Kendi başvurunuzu oluşturmanız güzel, ancak iş planından ziyade Amerika'ya katacağınız değeri anlatan bir plan gerekiyor diye anladım kendi görüşmemde. Bu konuya dikkat etmenizi ve tekrar değerlendirmenizi öneririm.


  • @meke Cok tesekkur ederim, evet benim de arastirdigim kadariyla anladigim: kendi kariyerinizi ve egitim aldiginiz alani da kombine ederek, amerika'ya nasil bir deger katacaginizi anlatmaniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum