Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @mumtazgecer gozun aydin

  • ⭐⭐

    @moksas gecmis olsun


  • Selamlar, bu sabah Ankara'da vize görüşmem vardı. Daha önce araştırdığım fakat net olarak bir cevap göremediğim: "Ds-160'ı İstanbul için doldurdum ama randevum Ankara'da, sorun olur mu?" sorusunun yanıtını bizzat deneyimleyerek öğrendim. Hiçbir sorun olmuyor, yalnızca 1-2 dk ek olarak bekletiyorlar sizi çünkü İstanbul'dan verileri almak biraz zaman alıyormuş.

    Aslında benim vize türüm bu başlık için uygun değil, ben f1 vizesine başvurdum ama insanlar sanırım bu başlığı daha sık ziyaret ediyorlar. O yüzden daha fazla kişiye yardımcı olur bu yazdıklarım diye düşündüm.

    Benim randevum 8.15'teydi ve sabah 7.50 civarı konsolosluğa ulaştım. Forumdaki yazılardan öğrendiğim kadarıyla Ankara konsolosluğunda İstanbul'daki gibi direkt emanet bırakacağınız bir işletme yakın mesafede bulunmuyor. Dolayısıyla, ben de tüm eşyalarımı otelde bırakıp sadece belgelerim + kol saati ile geldim (saatin akıllı olup olmadığını kontrol ediyorlar). Sonrasında sıraya girip güvenlik kontrolünden geçtikten sonra vize görüşmelerinin yapıldığı ana binaya geçtim. İlk olarak sol taraftaki masadaki arkadaşlar belgelerinizi kontrol ediyor. Benim f1 olduğu için i20 ve sevis raporlarını da sordular ds-160'a ek olarak. Sonrasında pasaportun barkodlanması Için veznelere doğru geçiş yapıyorsunuz. Bu aşama için bana denk gelen Türk vatandaşı kısa saçlı görevli anlamsız bir tavır sergiliyordu. Bir an durdum ve allah allah bu herifin derdi ne acaba? diye düşündüm hatta. Adam kendisini mülakat yapan biri sanıyor herhalde 🙂 Her neyse, o an komik bulup geçiştirdim. Ds-160'ı ve pasaportunuzu veriyorsunuz. Sonra o da size pasaportunuzu barkodlayıp ds-160 ile beraber lastikleyip geri veriyor (benim f1 olduğu için ek olarak sevis ve i20'yi de verdim). Sonrasında parmak izinizi vermek için yandaki diğer vezneye geçiyorsunuz. Orada da ilk olarak pasaportunuzun barkodunu okutup sonrasında sol 4 parmak, sağ 4 parmak ve en son da 2 baş parmak olacak şekilde parmak izlerinizi okutuyorsunuz. Böylelikle sıra numaranızı da almış oluyorsunuz ve bekleme alanına geçip sıranızın gelmesini bekliyorsunuz. (Bu arada, yukarda bahsettiğim görevli dışında yabancı veya Türk herkes oldukça yardımcı bir tavır takınıyordu. Hepsine teşekkür ediyorum.)

    Ben sıra bekliyorken göçmen olmayan vizeler için 2 görevli mülakat yapıyordu. Biraz uzak kaldığım Için konuşmaları duyma fırsatım pek olmadı ne yazıkki ama profilleri inceleyebildim. Genç ve erkek olan arkadaşların çoğu pasaportuyla geri döndü (bu arkadaşlar da şansa çoğunlukla aynı memura denk geldiler). Onay alan profiller ise daha çok yetişkin insanlardı. Belliki seyahat planlarını ayarlamış ve Türkiye'ye dönmek için mantıklı sebepleri olan kişilerdi (bunların arasında çiftler de vardı tek olanlar da). İki tane yaşlı çift ve iki tane de tek başına yaşlı teyze vardı, bunların hepsi onaylarını aldılar. Bir de sonucunu merak ettiğim Rus bir çift vardı, onları özellikle takip ettim. Türkiye'de yaşıyorlarmış ve Amerika'ya İngilizce öğrenmek amacıyla gitmek istediklerini söylediler. Onların görüşme normalden uzun sürdü ve beklediğim gibi, red alıp ayrıldılar.

    Benim vize türüm farklı olduğu için burada detayını anlatma gereği duymadım ama eğer merak eden arkadaşlar olursa ona göre bu yazıya ekleme yaparım. Herkese bol şans dilerim.


  • @kleo güncel bilgiler ve gözlemler faydalı oluyor gerçekten, teşekkür ederiz. Vizeniz hayırlı olsun🗽


  • @kaanayhan83 merhabalar bir sey danısmak istiyorum . peki tarihi kac kez değiştirebiliyoruz bir snır var mı arastırdım ama net bir sey bulamadım . teşekkür ederim şimdiden yardımcı olabileceklere

  • ⭐⭐⭐

    @zeynepebe bununla ilgili bir sınr yok istediğiniz kadar değiştirebilrisiniz, tek tavsiyem randevu tarihlerini kontrl ederken arka arkaya çok sık bakarsanız banlayabiliyor sistem ve 6 saat boyunca yeni tarih göremiyorsunuz buna dikkat edin.


  • @tolgasatir cok tesekkür ederim sizi de tebrik ederim cok sevindim


  • @kleo merhabalar bende ds160 formunu istanbul olarak doldurdum ancak ankara cok daha erken tarihe bulunca degistirdim sorun olmuyor demişssiniz peki ds 160 formunu yeniden düzenlemeyede gerek yok anladıgım kadarıyla tesekkür ederim 🙂


  • @zeynepebe aynen oyle, eger sadece bunun icin degisiklik yapacaksaniz hic dokunmayin forma. bosuna zaman kaybi olur 🙂


  • @kleo cok teşekkür ederim 🙂


  • Ankara için Ağustos-Eylül-Ekim de boşluklar var . Değerlendirmek isteyen arkadaslara duyurulur .


  • @zeynepebe merhaba tarihi ne zaman değiştirdiniz acaba? benimde erkene almam lazım ama boşluk bulamıyorum


  • @Bberturk sag olun, darisi basiniza olur umarim 🙂


  • malesef bugünkü mülakatta ret aldım. görüşmem iyi geçmişti aslında sorulara akıcı şekilde cevaplar da verdim. iş için sponsorlu gidecektim. bekar olmam ve çalıştığım işte yeni olmam ve yurtdışı tecrübem olmamaması ret sebebi olabileceğini düşünüyorum.


  • @sensei ne kadar oldu işe başlayalı?


  • @sülfür henüz 3 ayı doldurmadım


  • @sensei hocam bekarlik red sebebi degil bence.
    Asil sebep ise yeni baslamis olmaniz. Yurtdisi tecrubesi olmayip is icin onay alanlar var. Ama ufak bir erken olabilir.

    1 2 sene ayni iste calisip, 1 2 Schengen alirsaniz vizeyi alirsiniz.


  • Geçmiş olsun . Bu adanlarin artık neye gore ret verdikleri tam muamma. Butun sartlari karsilayana ret , hiç bir sarti karşılamayana oky verdiklerini gördüm. Kendimce tahminim kendi aralarında: bugün ben 20 kisiye ret 5 kisiye oky diyecegim . Yada bugün sen ret ver ben oky vereyim gibisinden çalıştıklarını düşünüyorum artik. 🙂

  • ⭐⭐

    Tertemiz pasaportla gittim. Daha önce yurt dışına çıktınız mı diye sordu evet dedim. Gittiğim ülkeleri sordu saydım ama giriş çıkışlar eski pasaportumda kalmıştı. Yine de onay aldım.
    Bence ABD bizim içimizi dışımızı biliyor, her türlü veriye ulaşıyor. Arkadaşıma mülakatta Ahmet kim diye sormuş, erkek arkadaşım demiş. Şaşkınlıktan dilimi yutacaktım diyor. O da onay aldı ama erkek arkadaşını sorması backgroundlarının çok kuvvetli olduğunu gösteriyor.


  • @Serap-2 boyle birşeyin imkanı yok sosyal medya hesaplarindan inceleme yapmışlardır.
    Sosyal medya zaten ciddi eğitimli bir arastirmaci icin cok bilgi icerir.

    Turk hukumeti yada baska bir devlet kendi özelini baska bir devlete acmaz bu bir skandal olur bu cok buyuk bir suç olur.
    Anlasmali devletlerce interpol ağından bir suc kaydi olup olmadigina bakilir.
    Aksi durum cadir devletlerinde olacak bir is.

    Hele devlet sistemine izinsiz sızıp bilgi çalımı yapilmasi durumu daha büyük bir skandal olur. (Casusluk) Bir Server,e sızıntı mutlaka iz bırakır dünyanın neresinde bir server,a girilirse kimin girdigi farkli adres aglari kullansa dahi anlaşılır.

    Şu mümkündür eğer baska ulkelere gidilmiş ve oralara belgeler verilmişse bilgi havuzundan bakılır. Tahminin bu yurt dışı gezisine gitmiş olanların daha cok oky almasi da bu nedenlerden biri.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

128
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum