DV2024 Sohbet Odası
-
Günaydın
-
günaydın ahali. bugünü sayma kaldı 28.
emre beyler naptı acaba :D
-
Günaydın arkadaşlar @Emrah-Borazan @ilkerkaynar90 @Selly 29 kalmış hadi gözümüz aydın :)
-
bu arada maalesef hayatımızda ara sıra karşılaştığımız ve insani yaşam standartlarınca kabul görmeyen birinin yazdıklarını çok dikkate alıp canınızı dahi sıkmayın. zaten bu gerçeklikten uzaklaşmış zihniyet yüzünden bir çoğumuz GC istiyoruz. Görmezden geldiğiniz taktirde bu tarz kişiler genelde kısa bir süre sonra kayboluyor zaten. :)
-
Son 29 gün ve ABD'nin 29. eyaleti New Hampshire'dan herkese günaydın :)

-
Bu ileti silindi! -
Günaydın arkadaşlar 1 aydan az kaldı :)
-
@MGE evet çok haklısın ama sinir bozucu olan bu tiplerin de başvurması.. orayı da kirletecekler virüs gibiler
-
@Lossantosdy pistin kim onlar sessiz de bakim :))) merak ettim :pie:
-
bizde düşünceye saygı yok maalesef. ABD ye gitmek istiyorum diyorum ya manyakmısın türkiyede iyi kazanıyorsun gidip ne yapacaksın diyorlar. Anlatamıyorum adam benim motivasyonum paradan ziyade ülkedeki yozlaşma yarın öbür gün çocuğumu böyle bir ortamda büyütmek istemiyorum. İkinci olarak yaptığın işe saygı duyulmaması. Patron geliyor sana aylık 25-30 bandında para veriyor ama patron ya hiç bilgisi olmadığı halde benim mühendisliğime laf ediyor. en son ay başında tartıştık madem benim işimi benden iyi biliyorsunuz çıkartın beni işten siz yapın deyincede ya biz senden memnunuza lafı çeviriyor. üçüncü durum tabiki para burada okuyanlar yanlış anlamasın ego kasmank gibi bir niyetim yok sadece ne paralar alıp neler yapabildiğimizi anlatmaya çalışıyorum. hanımla ben toplamda eve 45 bin civarı para sokuyoruz iyeceksinizki güzel para. arkadaşlar öyle olmuyor evimin kirası 8000 aidatım 2000 aylık market alışverişimiz 3000 faturalrım 1500. 2004 model boktan bir fiesat aldım onun kredi ödemesi var ee insan oğluyuz ıvır zıvır borçlarımız var. Her ay excelde aldı verdimizi tuttugum tabloya yaptığımız tüm harcamaları yazınca elde kalan nakit para 5000 bununda mutalaka yarısı yatırım için olurda gc çıkarsa diye ya altına ya dolara atıyoruz. burada zoruma giden sey şu 2 kişi it gibi çalışsarak acak rahat yaşayabiliyoruz. orada işler oyle değil tek kişinin çalışması burada aynı standartı hatta üstünü yakalatabılıyor. daha iyi arabaya biniyorsun daha iyi evde oturuyorsun hatta ev alabiliyorsun. Bu durumu çevreme anlatmaya çalışınca ancak kötülüyorlar yok abd şöyle yok abd böyle yok ülkemiz cennet. Evet ülkemiz cennet ama cenneti cehenneme çeviriyorlar maalesef bu partiyle alakalı değil mevcut parti gitse yerine başkası gelsede sistem bizim ülkemizde bu verginin vergisinin vergisini alırlar bu kadar. off sabah sabah ne doldurmuşum içimi bütün kötü duygularımı kustum kusura bakamayın :)
-
Bu arada ben gitmeyin diyeninde fikrine saygılıyım o yuzden bu tartışmalara genelde girmeyeye çalışıyorum hayat benim ve eşiminse ikimiz ortak karar verdiysek diğer fikirleri dinler eleştirileri kabul eder çıkartabileceğim dersler varsa çıkartırım ama kendi kararımı uygularım bizim insanımız bunu yapsa zaten sorun olmayacak.
-
arkadaşlar günaydın herkese öncelikle... geldik nisan ayına mülakatlar ne durumda bilen var mı? randevular hızlanmış mı? bültenlerin ne kadar gerisindeyiz falan özetle bilen var mı rakamları?
-
@debbieLA77 Günaydınlar.
Maalesef hiç ilerleme yok. Herkes çok üzgün.
-
Silindi.
-
@Murat-4 @Sencerium aynen, bu tarz insanlara verilebilecek en güzel cevap, - inşallah GC çıkarsa- oradaki yaşam standartlarımızı gözlerine sokmak olacak. Burada bir ömür çalışsa alamayacağımız arabayı orada bir veya maksimum iki yıllık maaşla alabilmek gibi mesela..
-
günaydın arkadaşlar.pozitif düşünüyoruz.Evrene pozitif mesaj veriyoruz.Basıp gidiyoruz. :)
-
@Sencerium Hocam düşüncelerinize katılmakla yetinemiyor, altına imzamı atıyorum. Bekar bir mühendis olarak yaşadıklarınızı fazlasıyla yaşıyorum hem de çok daha düşük gelirle ve ek iş yaparak. Söylediklerinizin eksiği var fazlası yok vesselam.
-
@ilkerkaynar90, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Bu nedir ya bu green card başvurularının seneye kesinlikle ücretli olması lazım… yap abicim 2000 dolar + pasaport şartı + türkiyede açlık sınırı üstü gelir beyanı… dilekçe yazabiliyorsak gerekirse dilekçe yazalım daha kadınla erkeği ayrıştırarak amerika hayali kuran var benim ülkemi oralarda bu zihniyet temsil etmesin bir zahmet ya..
Her dislike + 1000 dolardır.
Yoğun istek üzerine fiyat güncellemesi yapılmıştır. 1000 dolar arttırdım.
-
Günaydın herkese.
-
@Sencerium hocam toplam 45 bin tl para giriyormus demissiniz. Su an o rakam para degil. Trde iyi kazaniyorsun diyen de salliyordur.
Su an istanbulda Tek kisi insan gibi yasamak icin min. 50 bin tl gerekiyor. Insan gibi yasamaktan kasit kira maasin %30unu gecmeyecek, arada bir kenara para atip yurtdisina cikabilecek demek.Bana luks bir firmadan(mucevheratci,yerli Aile sirketi) teklif gelmisti four seasons hoteldeki yerleriyle alakali. Hayatimda trde calismadim,lakin kiralara baktigimda Eli yuzu duzgun ev 15binden basliyor(mecidiyekoyde baktim). Gorusmede 50 bin istedim, bunu soyleyince herifler guldu tabi. Kole calistirmaya alistirmislar. Elemanindan Milyon dolarlik mucevher satmasini istiyorsun, istenen parayi vereceksin.
Yurdum is kulturu cok kotu. Surekli bir guc duellosu var,calisani ezmeye calismak,ego zaten tavanda. Yonetici yonetici degil,patron patron degil,sacma sapan muhabbetler.
Trde muhendisseniz Ve isinizi iyi yapiyorsaniz,abdde rahat is bulup yasarsiniz(ingilizceye bagli olarak).
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum