B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
-
@khan Profil çok önemli. Siz daha gitmeden hakkınızda bir kanıya varılıyor. Eğer olumlu kanıya varmışlarsa, mülakatta rahat, doğru, kısa ve net cevaplar verirseniz onay veriliyor.
Olumsuz kanıya varmışlarsa, hiç bir soru sormaya gerek bile duymuyorlar. -
@Serap-2 bu “biz daha gitmeden hakkımızda karar verilmiş oluyor “ olayı biraz şehir efsanesi gibi. öyle olduğunu çok güçlü bi şekilde savunanlar da var, alakası yok konsolosluk görevlileri bunlara bakamayacak kadar yoğunlar aslında diyen de.
keşke net bi şekilde şu şu faktörler etkiliyor diyebilsek.
çok çeşitli profillere red ve onay verildiğini görüyoruz. -
@Bberturk bence kafalarında bir checklist var aldıkları eğitime göre.
işte yurtdışına çıkmış olanlar +1, ingiltere/kanada giriş çıkışları +1, trde düzgün bir işi var ise(eş+çocuk vs) +1, daha önce abd vizesi aldıysa +1 tarzı.
lakin her vize memurunun checklisti farklı ve verdikleri kararlar da buna göre değişebiliyor benim düşüncem.
Bazı vize memurlarına göre red flagler farklı oluyor.gidiş nedeni de çok önemli bence. Planlı programlı ise(özellikle şirket sponsorlu iş seyahatleri), almak daha kolay.
-
Merhaba Arkadaşlar
Ben 2 ay önce B1/B2 vizesi aldım şimdi kız arkadaşım içinde başvurduk. Forma’da (B1/B2) benimle beraber gideceğini yazdık (bende onun adını yazmıştım). Kendisi akademisyen (doktora mezunu) bir çok makale vs var ama son 5 yılda yurt dışı çıkışı yok. Görüşme esnasında tavsiyeniz nedir? Teşekkürler.
-
@mertsongultekin Merhaba turistik amaçla gidiyorsanız title yada makaleler çok bir anlam ifade etmez ancak bir kongre toplantı fuar gibi bir spesifik konu var ise işinize yarayacaktır.
-
@tekruno, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
13.01.2023 tarihinde, saat 07:30'daki mülakatımda reddimi almış bulunuyorum. Özellikle DV22 mağdurlarından olarak süreçle ilgili bir şey bekliyordum, herhangi bir soru gelmemesine şaşırdım. Sorular aşağıdaki sıralamada gitti ve kısa cevaplarıma rağmen arada uzun sessizlikler oldu. Soruları sorarken de yüzüme hiç bakmadı ve bilgisayar başında çok daha uzun şeyler yazdı.
-Amerika’ya neden gidiyorsunuz?
Tatil.
-Amerika’da bir yakınınız var mı?
Yok.
-Nereye gidiyorsunuz?
Los Angeles.
-Ne kadar kalacaksınız?
2 hafta.
-Ne iş yapıyorsunuz? Kaç yıldır?
Mimarım, 4 yıldır bir mühendislik firmasında çalışıyorum.
-Daha önce başka ülkelere seyahat ettiniz mi?
Evet, Yunanistan ve İtalya'ya.
-....(Türkçe'nin kırıklığından anlayamadığım uzunca bir cümle ve pasaport ile beraber malum kağıdın teslimi.)Selam hocam,
Red sebebinizi yorumlayabildiniz mi acaba? Genel şablonda istenen, verilmesi gereken cevaplar olmasına ragmen verilmemesinin sebebi neydi sizde mesela ?Birde birkaç arkadaş green card demiş, benimde başvurum olmuştu sorun yaşatır mı?
@historian arkadaşımızın profil imzasından anladığım kadarıyla her sene GC'ye başvuru yapıp en sonunda vizesinide alabilmiş. Net cevap var mı acaba bununla ilgili?
-
@Whispers Selamlar. DV başvurusunun olumsuz bir etkisi olmuyor, ondan çekinmenize gerek yok. 2022 kazananıydım ve mülakat alamadım ben, büyük ihtimalle o etkiledi. Ayrıca bekar erkek olarak 1-0 geride başlıyorsunuz bu da bir gerçek.
-
@tekruno Evet, yakın zamanlarda bir paylaşım daha yapılmıştı geçmiş yıllardaki DV talihlisi olup, DS260 bile doldurup onay alan oldu. Demekki bunun bir etkisi olmuyor. Reddinizin sebebi başka faktörler olmalı.
-
@Whispers sadece tatil kotu bir cevap. Kisaca anlatsaydiniz plani.
-
@charon Gerçekten sadece tatil yeni yerler görme isteği. Amerika hep hayalimdi fakat iş durumundan dolayı plan yapamıyordum. Bu yılbaşında 7-10 gün New york'u gezip görmek o kültürüde yaşamak istedim.
Tavsiyeniz olabilecek açıklamalarınız olursa duymayı çok isterim gerçekten herbir forum üyesinden :hugging_face:
-
@Whispers hocam tatil denmiş, los angeles denmiş ve 2 hafta denmiş.
birbiriyle çelişir. Los angelesta 2 hafta ne yapılacak?
Mesela tatil yerine, 2 hafta road trip yapacağım araba kiralayarak, rotamda şu şu şehirler/eyaletler var denilseydi, daha düzgün bir plan olurdu. -
@charon, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
@Whispers hocam tatil denmiş, los angeles denmiş ve 2 hafta denmiş.
birbiriyle çelişir. Los angelesta 2 hafta ne yapılacak?
Mesela tatil yerine, 2 hafta road trip yapacağım araba kiralayarak, rotamda şu şu şehirler/eyaletler var denilseydi, daha düzgün bir plan olurdu.@charon
Evet oldukça mantıklı, bu tavsiyenizi mutlaka deneyeceğim :folded_hands_light_skin_tone:
Seyahat planımı yaparken buna da dikkat edeceğim. -
@Whispers bekar erkek ve tek başınıza başvurmanız gerçekten eksi puan.
Onun dışında tatil planınızı tutarlı, net tarihlerle ve lokasyonlarla belirtmeniz gerek eğer ‘Neden gidiyorsun’ sorusuna ‘tatil için’ diye cevap verecekseniz. Cevabınız çok kısa olmamalı, çok uzun ve detaylarda boğucu da olmamalı çünkü soru soruyu doğuruyor daha önce çok gördük :) GC başvurusu engel teşkil etmez ordan soru gelmez.
Başarılar şimdiden 🪄 -
@Bberturk
Bende tam detaylı dalmştım pc 'de tatil planımı sunum dosyasına dökmeye :)
Ne kadar gerek olur olmaz bilmem ama hazır dursun, en azından hazırlarken tüm detaylarıda öğrenmiş olurum diye düsündüm...Tavsiyeleriniz benim için çok önemli, çok teşekkür ediyorum. hepsini dikkate alıyorum :folded_hands_medium-light_skin_tone:
-
@Whispers, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
@Bberturk
Ne kadar gerek olur olmaz bilmem ama hazır dursun, en azından hazırlarken tüm detaylarıda öğrenmiş olurum diye düsündüm...Tavsiyeleriniz benim için çok önemli, çok teşekkür ediyorum. hepsini dikkate alıyorum :folded_hands_medium-light_skin_tone:
Merhaba kendi nacizane fikrimi belirtmek istedim. Akıcı ingilizce konuşan ve iyi bir game plani olan herkesin aldığını duyuyorum belki sorunuza yardımcı olur bende aynı stratejiyi uygulayacağım.
-
@Whispers Evet 4-5 kez GC a başvurdum. Onun bir olumsuz etkisi yok.. Benim Kanada vizemde vardi. Benim en büyük artık bu oldu bence :)
-
@historian kanada cok buyuk bir etki.
-
@aristocrat, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
@Whispers, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
@Bberturk
Merhaba kendi nacizane fikrimi belirtmek istedim. Akıcı ingilizce konuşan ve iyi bir game plani olan herkesin aldığını duyuyorum belki sorunuza yardımcı olur bende aynı stratejiyi uygulayacağım.
@aristocrat Çok teşekkür ederim fikrinizi paylaştığınız için :smiling_face_with_halo:
Game planına her hangi bir örnek vermeniz mümkün mü rica etsem ? -
@historian, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
@Whispers Evet 4-5 kez GC a başvurdum. Onun bir olumsuz etkisi yok.. Benim Kanada vizemde vardi. Benim en büyük artık bu oldu bence :)
@historian İçimi rahatlattı gerçekten :)
Sadece kendi kafamda şeye takıldım, Görüşme sırasında;
-2 defa GC ye başvurmuşsunuz amerikaya yerlşme düşünceniz var, döneceğinize nasıl inanalım ? diye bir soru gelirse anlık donup kalma yaşatır diye düşündüm :D -
@Whispers vize memuru greencard başvurusunu görmez ve bilmez.
daha önce de çok kez söylendi :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum