Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba geçen sene üye olmuştum ama aktif kullanamadım bu sene eşimin 2. Benim ilk başvurum umarım çıkar. İsteyen Herkese bu sene nasip olur inşallah

  • ⭐⭐

    @Lossantosdy iyi tamam bak sana güveniyorum:) valla bulurum seni orada haberin ola 🙂

  • ⭐⭐

    suanda aslında kimlerin talihli olduğu belirlenmiştir değil mi? aslında ben suanda green kart adayıyım haberim yok di mi? mesela... o iş çok tan bitmiştir yani son güne bırakmıyorlardır:)

  • ⭐⭐

    @Umut-Berkay-Ünal sayaç harika olmuş yazmışsınız ya noldu ki sayaca dedim acaba etrafını falan mı süslediler az kaldı diye... bi baktım hayal kırıklığı sayaç bizim sayaç aynı sayaç... siz yenisiniz galiba buralarda 🙂 biz aylardır bakıyoruz o sayaça 🙂


  • BUGÜN GÜNLERDEN WASHINGTON
    alt metni

    Eyalet, Amerika Birleşik Devletleri'nin Büyük Okyanus kıyısındaki eyaletlerinin en kuzeyde olanıdır. Eyalet, Seattle, Spokane gibi ABD'nin sayılı büyük şehirlerini barındırır. Eyaletin kuzey sınırları Kanada'ya komşudur.

    Bölgedeki dağlık alanlarda iğne yapraklı ormanlar hakimdir. Ancak nehirlerdeki vadilere inildikçe bitki örtüsünde küçük değişiklikler görülür. Seattle şehrinin Büyük Okyanus'ta liman oluşturduğu bölge, dünyanın en güvenilir limanlarından biridir.

    Evergreen State (Yaprak Dökmeyen Eyalet), dağlardan çöllere, yağmur ormanlarına ve Pasifik kıyı şeridine uzanan jeolojik çeşitliliği ile bir doğa tutkununun hayalidir. Aşağı 48'de ülkenin en yüksek zirvelerinden biri olan Olimpiyat Dağları, San Juan Adaları ve Rainier Dağı'nı sunar.

    Şehrin geri kalanının üzerinde yükselen ve gece gökyüzünü aydınlatan ikonik Space Needle ile işaretlenmiş Seattle, eyaletin açık ara en kalabalık şehridir. Yağmurlu hava konusundaki ününe rağmen, Seattle yılda ortalama 152 gün ölçülebilir yağmura sahiptir.

    alt metni

    İKLİM
    alt metni
    Washington eyaletinde Pasifik kıyılarında ılıman okyanus iklimi, doğuya doğru gidildikçe karasal iklim hâkimdir. Yıllık ortalama sıcaklık, kıyılarda 11 derece, kuzeydoğuda 4 derece olarak hesaplanmıştır. Batı Washington kışları yoğun yağmurlarla ve karla, yazı da ılıman iklim sıcaklıklarında geçirir.

    EKONOMİ
    alt metni
    Doğal hazinelerine ek olarak Washington, Starbucks, Boeing Co. ve Microsoft Corp.'un doğum yeri olarak bilinir. Kıyıdaki konumu nedeniyle Washington, özellikle ulaşım ekipmanları için ABD için önemli bir ihracatçıdır. Ek olarak, Washington ülkenin gıda ve tarım endüstrisi için çok önemlidir, ülkenin elma üretiminin %70'ini üretir ve aynı zamanda süt, patates ve büyükbaş hayvan üretiminde liderdir.

    Havacılık endüstrisi, devlet için önemli bir ekonomik itici güçtür. Askeri ve savunma sektörü, 127.000'den fazla aktif görev, yedek, muhafız ve sivil personel ile Washington'daki en fazla ikinci istihdamı sağlıyor. Diğer başarılı sektörler arasında denizcilik, teknoloji ve temiz enerji yer alıyor.

    Washington, 2019'da 612.996,5 milyon dolarlık toplam gayri safi eyalet hasıla’sı olan güçlü ekonomisiyle ABD’de beşinci sıradadır. Washington, ABD’deki en hızlı oranıyla yılda yüzde 6,5 büyümektedir.

    1 Ocak 2021 itibarıyla asgari ücret saatte 13,69 dolardı ve bu, saatte 14,00 dolarla Washington D.C.'nin ardından ülkedeki herhangi bir eyalet veya bölge arasında en yüksek ikinci ücretti.

    Eyaletdeki önemli işler arasında uçak tasarım ve üretimi (Boeing), otomotiv (Paccar), bilgisayar yazılımı geliştirme (Microsoft, Bungie, Amazon, Nintendo of America, Valve, ArenaNet), telekom (T- Mobile US), elektronik, biyoteknoloji, alüminyum üretimi, kereste ve ağaç ürünleri (Weyerhaeuser), madencilik, içecekler (Starbucks, Jones Soda), emlak (John L. Scott, Colliers International, Windermere Real Estate, Kidder Mathews), perakende (Nordstrom, Eddie Bauer, Cartoys, Costco, R.E.I.) ve turizm (Alaska Airlines, Expedia, Inc.) vardır.

    WASHINGTON Neyle Ünlü?

    #1 Seattle
    alt metni
    Washington birçok şeyle tanınır, ancak Seattle şehri için gerçekten dünya çapında ünlüdür. Eyaletteki ve ABD Pasifik Kuzeybatısındaki en büyük şehir olan Seattle metrosunun nüfusu dört milyondan fazladır.

    Pasifik ötesi kargo gemileri, yaz aylarında kuzeye Alaska'ya giden yolcu gemileri için stratejik olarak konumlandırılmış bir limandır ve Alaska'ya ve tüm Pasifik Kıyılarına hava yoluyla bir geçit görevi görür.

    Seattle, birçok müzesi, çeşitli yemek mekanları, doğal coğrafi güzelliği ve yağmurundan dolayı fazlasıyla tanınır.

    #2 Space Needle
    alt metni
    Washington, Seattle'ın üzerinde yükselen Space Needle ile ünlüdür. 225 metre yüksekliğindeki ikonik gözetleme kulesi, 1962 Dünya Fuarı için inşa edilmiş bir simge yapıdır.

    Saatte 200 mile varan rüzgarlara ve 9.0 büyüklüğündeki depremlere dayanacak şekilde inşa edilen ziyaretçiler, Puget Sound'un, Seattle şehir merkezinin, Cascade ve Olimpiyat Dağlarının yanı sıra Rainier Dağı'nın panoramik manzaralarıyla büyüleniyor.

    #3 Puget Sound
    alt metni
    Washington, ABD'yi Kanada'nın Vancouver Adası'ndan ayıran Salish Denizi'nden bir giriş olan eyaletin kuzeybatı köşesindeki büyük körfez olan Puget Sound ile de tanınır. Salish Denizi, bölgeyi Pasifik Okyanusu ile birleştirir.

    Daha güneyde Puget Sound, Seattle şehir merkezinin suyla buluştuğu Elliott Körfezi'ne çıkıyor.

    #4 San Juan Adaları
    alt metni

    Washington, ABD'yi Kanada'daki Vancouver Adası'ndan ayıran San Juan takımadalarıyla ünlüdür. Ziyaretçiler Seattle'dan deniz uçağı veya feribotla ya da Anacortes köyünden feribotla gelebilir. Adalar, Seattle'ın sadece 90 mil kuzeyindedir ve balina izleme gezileri ve vahşi yaşam manzaraları ile tanınırlar.

    #5 Feribotlar
    alt metni
    Washington, yolcuları ve arabaları Puget Sound üzerinden San Juan Adaları'na taşıyan feribotlarıyla ünlüdür.

    Washington State Ferries tarafından işletilen 23 gemilik filo, 20 terminale hizmet veren 10 rotada birden fazla günlük sefer sunuyor.

    Bu vazgeçilmez feribot hizmetinin Washington eyaleti otoyol sisteminin bir parçası olarak kabul edildiğini biliyor muydunuz?

    #6 Rainier Dağı
    alt metni

    Kendi adını taşıyan Mount Rainier Ulusal Parkı'nda yer alan Washington, Rainier Dağı ve Cascade Range'in en yüksek zirvesi olan 4.411 fitlik zirvesi ile ünlüdür.

    Dağ, aktif bir stratovolkan ve aşağı 48 eyaletteki en belirgin zirvedir.

    Mountain Rainier, Kraliyet Donanması'nda bir İngiliz subayı olan George Vancouver tarafından arkadaşı Tuğamiral Peter Rainier'in onuruna seçildi. Ve evet, Vancouver'ın Kanada'da onun adını taşıyan bir şehri ve adası var.

    Dağ, yakın gelecekte yüksek bir patlama olasılığı ile aktif olarak kabul edilir.

    #7 Spokane
    alt metni
    Washington, 230.000 sakiniyle eyaletteki en büyük 2. şehir olan Spokane Şehri ile tanınır.

    Spokane , Doğu Washington'da, Idaho sınırına sadece 29 kilometre uzaklıkta bulunur.

    "Leylak Şehri", Babalar Günü'nün doğum yeri olmasıyla ünlüdür.

    #8 İsmi
    alt metni

    Washington, adıyla ünlüdür. ABD eyaletleri söz konusu olduğunda, Washington hepsinin en ünlü ismidir. Adına bir başkan atanan tek ABD eyaleti olan Washington Eyaleti, çoğu Amerikalı tarafından bilindiği şekliyle 1889'da eyalet oldu.

    Adını Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk Başkanı George Washington'dan alan eyalet, Batı ABD'nin Pasifik Kuzeybatı bölgesinde yer alır ve kuzeyde Britanya Kolumbiyası, Kanada, güneyde Oregon ve doğuda Idaho ile sınırlanmıştır. Pasifik Okyanusu, eyaletin batı sınırını oluşturur.

    #9 Ünlü Şirketler
    alt metni

    Washington, Starbucks ve ABD'de ve hatta bazıları dünyanın her yerinde bilinen isimler olan diğer birkaç şirketle ünlüdür. En iyi bilineni şüphesiz, yalnızca ABD'de 15.000'den fazla mağazası ve dünya çapında 30.000'den fazla lokasyonu bulunan kahve devi Starbucks'tır.

    Washington ayrıca Amazon, Nordstrom, Microsoft, Costco ve Alaska Airlines'ın evi olarak da ünlüdür.

    #10 Grunge Music
    alt metni

    Washington, 1980'lerin ortalarında Seattle'da ortaya çıkan alternatif bir rock türü olan Grunge müziğin evi olarak bilinir.

    Punk rock ve heavy metalin bir kombinasyonu olan ünlü gruplar arasında Nirvana (önce Kurt Cobain), Pearl Jam, Soundgarden ve Stone Temple Pilots vardı. "Seattle Sound" olarak da bilinen bu son derece popüler müzik formatı hızla bir kıyıdan diğer kıyıya yayıldı.

    #11 Columbia Nehri
    alt metni
    Washington, 1.243 mil ile Kuzeybatı Pasifik'teki en uzun nehir olan Columbia Nehri ile tanınır.

    Nehir, British Columbia'nın Kanada Kayalık Dağları'ndan doğar ve Oregon sınırını oluşturana kadar Washington'dan güneye doğru akar. Batıya dönerek Columbia River Gorge'dan geçer, Portland, Oregon'dan geçer ve batıda Pasifik Okyanusu'na kadar devam eder.

    #12 Bulutlu Gökyüzü ve Yağmur
    alt metni
    alt metni
    Bulutlu gökyüzünü ve yağmuru seviyorsanız, Washington Eyaletinin batı yarısı tam size göre. Puslu yağmurları ve sırılsıklam fırtınalarıyla tanınan Washington ve Kuzeybatı Pasifik, özellikle sonbahar ve kış aylarında okyanustan fırtına ardı ardına gelen fırtınalar görür.

    ABD eyaletinin güneşli gün ortalaması yılda 205'tir, ancak Washington her yıl sadece 165 güneşli gün görmektedir. 200 bulutlu günün 137 gününde ölçülebilir yağış kaydedilir.

    Güneş parladığında manzara muhteşemdir, ancak genel tavsiyemiz her zaman bir şemsiye almanızdır.

    #13 Balina Gözlemciliği
    alt metni

    Washington Eyaleti, balina gözlemciliği ile ünlüdür ve her yıl Puget Sound'da Mart'tan Mayıs'a kadar ve San Juan Adaları'nda ve Bellingham yakınlarında ilkbaharın sonlarından sonbaharın başlarına kadar süren gözlemler için en iyi zamanlarla ünlüdür.

    Gri, orca, minke ve kambur balinalar her yıl kıyı boyunca Washington'dan Baja California'ya göç eder.

    #14 Doğa yürüyüşü ve Kayak
    alt metni
    Washington, bir açık hava macera cenneti olarak bilinir. Buradaki en sevilen iki aktivite yürüyüş ve kayaktır. Bu aktivitelerin yapıldığı yerler Cascades'teki pek çok inanılmaz dağ, Olimpik Ulusal Park ve Rainier Dağı Ulusal Parkı'dır.

    #15 Cascade Dağları
    alt metni

    Washington, Britanya Kolumbiyası'ndan Washington ve Oregon'a uzanan ve Kuzey Kaliforniya'da sona eren büyük bir sıradağ olan Cascade Dağları ile ünlüdür.

    #16 Olympic Ulusal Park
    alt metni
    Washington Eyaleti, Olympic Yarımada'da bulunan Olympic Ulusal Parkı ile ünlüdür. Burada dört farklı iklim temsil edilmektedir: Pasifik Kıyısının doğu tarafı daha kuru, batı tarafı ise daha ılıman , yağmur ormanı ve dağ iklimine sahiptir. Her yıl 2,5 milyondan fazla ziyaretçi parkı keşfediyor.

    #17 Deception Pass Köprüsü
    alt metni
    Washington Eyaleti, eyaletin kuzeybatı köşesinde, Kanada sınırının yaklaşık bir saat güneyinde bulunan ikonik Deception Pass Köprüsü ile ünlüdür. Dünya'nın en tehlikeli köprüleri arasında yer alır.

    İki şeritli köprü, rota 20 boyunca Whidby Adası'ndan Fidalgo'ya geçiyor ve bitişikteki Kano Geçidi Köprüsü ile birlikte, ada ile Washington anakarası arasındaki tek kara geçidi. Washington'ın en popüler parkı olan Deception Pass State Park'a giderken günde yaklaşık 18.000 araba köprüden geçiyor. Köprü 1.486 fit uzunluğunda ve 180 fit yükseklikte Puget Sound'un sularının üzerinden geçiyor.

    Gerçekten korkunç bir deneyim için, bir tarafta korkuluk üzerinden aşağıdaki sulara bakabileceğiniz üç ayak genişliğinde bir yaya yolu var.

    #18 Walla Walla
    alt metni
    Ve 'www'nin dünya çapında ağ anlamına geldiğini mi düşündünüz? Sanırım öyle, ama güneydoğu Washington Eyaleti sakinleri için www, 'Walla Walla, Washington' anlamına geliyor.

    Washington harikalarıyla dolu bu listede ne işi var? Çünkü "Walla Walla" ismi çok ilginç bir isim ve merak edenler için Walla Walla “birçok su” anlamına geliyor.

  • ⭐⭐⭐

    @ibrahimasar, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @karaçay, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @ibrahimasar selamalr dostum, o bilge ili ilgili biraz bilgi paylaşır mısın? kitap vs.gibi... paraya bakış açısının, paranın hareketi anlamında çok önemli olduğundan eminin o nedenle ilgimi çekti.

    Öğretinin para ile ilgili olan kısmı, sadece burda bahsettiğim konuyla ilintili olduğu için örnek olarak yazdım. Kendisinden genel olarak hayata karşı, geçmişimizde yaşadığımız olaylara ve insanlara bakış açımızla ve aklımızda onların yer ettiği şekil ile ilgili, güncel olarak bu gün yaşadığımız hayatta insan ilişkilerimizde, içinde olmamız gereken duygu ve tutumlar açısından, pozitif olmayı, ama nasıl pozitif olunacağını, yaklaşımlarımızın bize getirdiği olumlu ve olumsuz durumları örnekleriyle 2 3 saat kadar konuşup öğrendik. Kendisinin kitabı vesaire bir şeyi yok. Ünlü de değil. Dışarıdan baksan sıradan bir adam. Dükkanımıza gelip gidiyordu. Bizi kısa bir süre analiz etmiş. Müsade ederseniz bir kaç tavsiyede bulunacağım dedi. Bizde uzun uzun dinledik. Notlar aldık. Ve ondan sonra hayatımızda herşey değişti. Bir kitap yazarsam bu konularda ben yazarım artık. 🙂
    Ama işin gerçeği konunun özü belki 2 3 sayfalık bir yaşam kuralları dizisidir. Bir kaç sayfa da bunları açıklamak için gerekir belki. Hadi olsun 50 sayfa. Kimse alıp okumaz bile 🙂

    Sakalı var mıydı? Beyaz falan? Şaka bir yana, hala gelip gider mi sizin oralara? İlginç bir olaymış.

  • ⭐⭐⭐

    @Furkan-Aydın, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @Rhonster Teşekkürler hocam. Bekar ve tek başıma gideceğim için gençlerin daha çok olduğu yerleri düşünüyorum bu yüzden tampayı seçtim. Miami felan çok pahalı bir başlangıç olur. Umarım yanılmam.

    Biz de LA tarafında olacağız. Gelir oralarda da kalırsın biraz.
    Gittim de, ev falan herşey OK, misafir çağırıyorum bak 😂😂

    Çıkıp çıkıp gelin, çıkıp çıkıp gelin 😁

  • ⭐⭐

    @Ranje ellerine sağlık bu sefer kafam karışmadı :))


  • @Emrah-Borazan bende onu diyorum zaten hocam.

    Bu tür olaylar kullanılarak silahlanmayi yasaklamaya çalışıyorlar onyıllardır. Lakin bireysel silahlanma tamamen yasaklanırsa ABD olur komünist kanada, avustralya vs. Hükümeti protesto eden kanadalı kamyoncuların akibetini, covid zamanı ülkeden çıkamayan avustralyalıları, kanadalıları hatırlatırım.

    Bu tür olayların önüne geçilebilir ama çözüm yasaklamak değil.

  • ⭐⭐⭐

    @Ranje, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    BUGÜN GÜNLERDEN WASHINGTON

    alt metni

    Eline sağlık 😊


  • @Emrah-Borazan @hadi-BE Teşekkürler.

  • ⭐⭐

    @Ranje emeğine sağlık. yine döktürmüşsün 😃


  • @debbieLA77, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @Umut-Berkay-Ünal sayaç harika olmuş yazmışsınız ya noldu ki sayaca dedim acaba etrafını falan mı süslediler az kaldı diye... bi baktım hayal kırıklığı sayaç bizim sayaç aynı sayaç... siz yenisiniz galiba buralarda 🙂 biz aylardır bakıyoruz o sayaça 🙂

    bende gözükmüyordu sanırım kullandığım tarayıcıdan kaynaklı, en büyük eksiklikti benim için şimdi görebildim 😃


  • selam gençler nabersiniz,neredeyse nisana geldik 🙂


  • @Ping-PONG Türk gençleri nesillerdir saldırganın arkasından dolanıp etkisiz hale getirme hayaliyle yaşıyor bizden zayiat çıkmaz 👽 👾

  • Yasaklı

    @sonar, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @Ping-PONG Türk gençleri nesillerdir saldırganın arkasından dolanıp etkisiz hale getirme hayaliyle yaşıyor bizden zayiat çıkmaz 👽 👾

    4 gözle banka soygunu bekliyorum. 😂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @hadi-BE, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @ibrahimasar, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @karaçay, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @ibrahimasar selamalr dostum, o bilge ili ilgili biraz bilgi paylaşır mısın? kitap vs.gibi... paraya bakış açısının, paranın hareketi anlamında çok önemli olduğundan eminin o nedenle ilgimi çekti.

    Öğretinin para ile ilgili olan kısmı, sadece burda bahsettiğim konuyla ilintili olduğu için örnek olarak yazdım. Kendisinden genel olarak hayata karşı, geçmişimizde yaşadığımız olaylara ve insanlara bakış açımızla ve aklımızda onların yer ettiği şekil ile ilgili, güncel olarak bu gün yaşadığımız hayatta insan ilişkilerimizde, içinde olmamız gereken duygu ve tutumlar açısından, pozitif olmayı, ama nasıl pozitif olunacağını, yaklaşımlarımızın bize getirdiği olumlu ve olumsuz durumları örnekleriyle 2 3 saat kadar konuşup öğrendik. Kendisinin kitabı vesaire bir şeyi yok. Ünlü de değil. Dışarıdan baksan sıradan bir adam. Dükkanımıza gelip gidiyordu. Bizi kısa bir süre analiz etmiş. Müsade ederseniz bir kaç tavsiyede bulunacağım dedi. Bizde uzun uzun dinledik. Notlar aldık. Ve ondan sonra hayatımızda herşey değişti. Bir kitap yazarsam bu konularda ben yazarım artık. 🙂
    Ama işin gerçeği konunun özü belki 2 3 sayfalık bir yaşam kuralları dizisidir. Bir kaç sayfa da bunları açıklamak için gerekir belki. Hadi olsun 50 sayfa. Kimse alıp okumaz bile 🙂

    Sakalı var mıydı? Beyaz falan? Şaka bir yana, hala gelip gider mi sizin oralara? İlginç bir olaymış.

    Olmaz olurmu, bem beyaz, göbeğine kadar sakalı vardı. 🙂 Sulandırmasana olm. MAalesef taşındılar burdan. 3-4 yıldır yoklar. İşin içinde ruhani bir boyut falan yok. Dumanlar içinde STV nin salihi ile hoca efendi durumları değil. Biz ailece çalışıyoruz burda. Eşim ve kızım yani. Adam da bizim çabalarımızı görüp genel durumumuzun kötü olmasına ve huzurumuzun biraz kaçık görünmesine üzülmüş ve bir kaç tavsiye vermek istemişti. Konu konuyu açtı. Biz merakla sordukça kendisi anlatıp açıkladı. Notlar aldık. Telefonunu aldık. Bir süre aklımıza takılanları sorduk. Sonra sıkıldı herhalde bizden, telefonlarımızı cevaplamaz oldu. Hıdır nebi gibi kayıplara karıştı. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @karaçay, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @ibrahimasar özelden bari biraz çıtlatsan ibrahim bey 🙂 bu konularda her cümleye gereken saygıyı önemi gösteririm şüpheniz olmasın 🙂 heba olmaz bilgileriniz

    Müsait zamanımda çerçeveler halinde yazarım özelden. Aklımda kaldığı ve kendimizin uyguladığı yöntemleri sıralarım. Yaparak bir şey kaybetmezsin. Maliyeti de yok sonuçta 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @ibrahimasar, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @hadi-BE, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @ibrahimasar, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @karaçay, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @ibrahimasar selamalr dostum, o bilge ili ilgili biraz bilgi paylaşır mısın? kitap vs.gibi... paraya bakış açısının, paranın hareketi anlamında çok önemli olduğundan eminin o nedenle ilgimi çekti.

    Öğretinin para ile ilgili olan kısmı, sadece burda bahsettiğim konuyla ilintili olduğu için örnek olarak yazdım. Kendisinden genel olarak hayata karşı, geçmişimizde yaşadığımız olaylara ve insanlara bakış açımızla ve aklımızda onların yer ettiği şekil ile ilgili, güncel olarak bu gün yaşadığımız hayatta insan ilişkilerimizde, içinde olmamız gereken duygu ve tutumlar açısından, pozitif olmayı, ama nasıl pozitif olunacağını, yaklaşımlarımızın bize getirdiği olumlu ve olumsuz durumları örnekleriyle 2 3 saat kadar konuşup öğrendik. Kendisinin kitabı vesaire bir şeyi yok. Ünlü de değil. Dışarıdan baksan sıradan bir adam. Dükkanımıza gelip gidiyordu. Bizi kısa bir süre analiz etmiş. Müsade ederseniz bir kaç tavsiyede bulunacağım dedi. Bizde uzun uzun dinledik. Notlar aldık. Ve ondan sonra hayatımızda herşey değişti. Bir kitap yazarsam bu konularda ben yazarım artık. 🙂
    Ama işin gerçeği konunun özü belki 2 3 sayfalık bir yaşam kuralları dizisidir. Bir kaç sayfa da bunları açıklamak için gerekir belki. Hadi olsun 50 sayfa. Kimse alıp okumaz bile 🙂

    Sakalı var mıydı? Beyaz falan? Şaka bir yana, hala gelip gider mi sizin oralara? İlginç bir olaymış.

    Olmaz olurmu, bem beyaz, göbeğine kadar sakalı vardı. 🙂 Sulandırmasana olm. MAalesef taşındılar burdan. 3-4 yıldır yoklar. İşin içinde ruhani bir boyut falan yok. Dumanlar içinde STV nin salihi ile hoca efendi durumları değil. Biz ailece çalışıyoruz burda. Eşim ve kızım yani. Adam da bizim çabalarımızı görüp genel durumumuzun kötü olmasına ve huzurumuzun biraz kaçık görünmesine üzülmüş ve bir kaç tavsiye vermek istemişti. Konu konuyu açtı. Biz merakla sordukça kendisi anlatıp açıkladı. Notlar aldık. Telefonunu aldık. Bir süre aklımıza takılanları sorduk. Sonra sıkıldı herhalde bizden, telefonlarımızı cevaplamaz oldu. Hıdır nebi gibi kayıplara karıştı. 🙂

    E görevi o kadardır belki...

    Şaka maka sizin adınıza güzel olmuş 😊

    @ibrahimasar, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @karaçay, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @ibrahimasar özelden bari biraz çıtlatsan ibrahim bey 🙂 bu konularda her cümleye gereken saygıyı önemi gösteririm şüpheniz olmasın 🙂 heba olmaz bilgileriniz

    Müsait zamanımda çerçeveler halinde yazarım özelden. Aklımda kaldığı ve kendimizin uyguladığı yöntemleri sıralarım. Yaparak bir şey kaybetmezsin. Maliyeti de yok sonuçta 🙂

    Benim mesaj kutumada bir kopya bırakırsan sevinirim 😊

  • ⭐⭐⭐

    İyi geceler ☺

    San Francisco, California 🌴

    📷: [instagram.com/rachhhh_h]

    FB_IMG_1680034391958.jpg

    Şimdi ben yatıyorum ya toplasirsiniz gene, yazarsiniz artik 10 sayfa. Bensiz çok konuşmayın. Kıskanıyorum 😂😂🧿


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

105
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum