Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @debbieLA77 Rica ederim , evet sabahki resim Florida'dan.

  • ⭐⭐

    Sırada Tampa şehri var:)

    ana.jpg

    Flag_of_Tampa,_Florida.svg.png

    Tampa, Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde bir şehir. Şehir, Florida'nın batısında Meksika Körfezi kıyısında bulunur ve bulunduğu bölgeye Tampa Bay bölgesi de denilir. 2007 nüfus tahminlerine göre şehrin nüfusu 382.060 olarak kaydedilmiştir. Şehir, Yahoo'nun yaptığı bir araştırmaya göre ABD'nin en temiz sekizinci şehri olarak seçilmiştir. Bununla birlikte Tampa, Florida'nın en büyük şehirlerinden biri olma özelliğini de taşır.

    tampa1.jpg

    tamba bay.jpg

    Yılın her ayı deniz, kum ve güneş keyfini yaşamanız mümkün olan bir yerdir. Körfezin kumları beyazdır ve suları ılık, temiz ve şeffaftır.

    tampa2.jpg

    tampa3.png

    Tampa Bay Buccaneers ABD'nin Tampa, Florida şehrinde bulunan Amerikan futbolu takımıdır.

    Peki Tampa'yı bu kadar çekici kılan ve insanların dikkatini çekmesine neden olan diğer unsurlar nelerdir:

    1. Tampa Hava Durumu

    Tampa'da yaşamanın en güzel yanlarından biri iklimidir. Yılın hemen hemen her ayı oldukça sıcaktır. Ocak ve Şubat ayları en soğuk aylar olmasına rağmen Tampa'daki ortalama gündüz sıcaklık değerleri 21 derecedir. Hava çoğunlukla kuru ve güneşlidir. Bu aylarda bile üşümeden güneşlenmeniz yada yazlık kıyafetlerle rahatlıkla dolaşmanız mümkündür.

    beach.jpg

    1. Golf Severler İçin

    Golf tutkunları için vazgeçilmez seyahat noktalarından birisidir. Bunun da sebebi dünyanın en iyi golf sahalarına ve tesislerine sahip oluşundan kaynaklanmaktadır. Dünyanın bir çok yerinden golf severler Tampa'ya geldikten sonra çoğunlukla kalıcı olarak burada yaşamaya karar vermektedir.

    Bunun dışında Tampa'da bulunan gold kulüpleri, resortlar ve tatil köyleri uraya cazip kılan bir diğer nedendir. Şehirde sıklıkla yerel ve uluslar arası turnuvalar düzenlenmektedir.

    golf.jpg

    1. Doğal ve Yeşil Alanları

    Tampa, Florida'nın nüfus yoğunluğu en fazla olan şehirlerinden birisi olmasına rağmen kent içerisinde ve yerleşim alanları etrafında bulunan doğal ve yeşil alanları oldukça iyi bir şekilde korunmuştur. Şehirde yaban hayatına saygı gösterilmekte ve insanların kullanmakta olduğu parklar, alanlar bu ölçüde meydana getirilmiştir.

    parklar.jpg

    1. Plajları

    Tampa'yı bu kadar çekici kılan sebeplerin başında kesinlikle sahip olduğu plajları gelmektedir. Yılın her ayı deniz, kum ve güneş keyfini yaşamanız mümkün olan bir yerdir. Körfezin kumları beyazdır ve suları ılık, temiz ve şeffaftır.

    hava.jpg

    1. Suşi Severler İçin

    Evet yanlış duymadınız suşi severler tarafından en çok ziyaret edilen restoranlar Tampa Körfezi'nde yer alan Bradenton şehrinde yer almaktadır. Yemeklerin hazırlanışından, servisine ve kullanılan malzemelere kadar Asya kültürü baz alınmaktadır ve bu kültürü sadık kalınmaktadır. Bu kültür ve lezzet mirası uzun yılların birikimi sonucunda meydana gelmiştir ve sonuç hayal edebileceğinizin ötesinde bir suşi lezzeti.

    1. Gece Hayatı ve Eğlence İmkanları

    Tampa Körfezi her zevke ve bütçeye uygun farklı olanaklarla doludur. Turizm ve eğlence endüstri oldukça gelişmiştir. Restoranları, barları, kafeleri, marinaları ve gece kulüpleri ile hayal edebileceğiniz ve isteyebileceğiniz her türlü seçenek elinizin altındadır. Fiyat anlamında başta Miami olmak üzere ABD'nin birçok şehrine göre daha uygundur. Harcamayı planladığınız bütçenin çok daha üzerinde bir standartta imkanlar bulmanız mümkündür. Bunlara ek olarak sahip olduğu iklim koşulları sayesinde çok fazla konsere ve festivale ev sahipliği yapmaktadır.

    gece.jpg

    1. Spor İmkanları ve Aktif Yaşam Tarzı

    Bu konuda ABD'nin en aktif 3 şehrinden birisidir. Yürüş alanları, açık hava spor tesisleri ve fiziksel aktivite alanları spor yapmayı hayatının bir parçası haline getirmiş insanlar için birebirdir. Bu şehirde yaşayan insanlar için hareket ve sağlıklı beslenme ilk sıralarda gelmektedir. Yerel spor salonlarının üyelik ve giriş ücretlerinin düşük olması da insanları spor yapmaya teşvik etmektedir.

    1. Emekliler İçin

    Şimdiye kadar bahsettiğim şeyler her ne kadar genç veya orta yaştaki insanlar için cazip bir yermiş izlenimi versede iklimi ve uygun fiyatlı yaşam maliyeti emekliler içinde cazip bir yer haline getirmektedir. Tampa da benzeri birçok şehre göre gayrimenkul, yeme-içme ve sosyal imkanlar çok daha uygundur. Doğa ile iç içe bir yaşam yine hayallerinizdeki gibi bir emekliliği yaşama imkanı tanıyacaktır.

    1. Karşılıklı Hoşgörü ve Misafirperverlik

    Şehirde kesinlikle din, dil, ırk, cinsiyet ve cinsel tercih ayrımı yapılmamaktadır. Sokaklarında yürürken veya plajlarında gezerken bu kültürel çeşitliliği ve uyumu gözlemlemeniz mümkündür. Aynı zamanda şehir hayatındaki insanların gösterdiği paylaşımcı ve misafirperver özellikleri de burayı yaşanabilir kılmaktadır.

    1. Refah Seviyesi

    Dünyada birçok şehir refah, gelişme ve ekonomik anlamlarda çeşitli sorunlar yaşarken Tampa kesinlikle bunlardan birisi değildir. Tampa başlı başına ABD'nin en hızlı büyüyen ve gelişen 100 şehrinden biridir.
    tampa4.jpg

    Ybor-City-tampa-florida-GettyImages.jpg

    herkese iyi akşamlar:)


  • forumda sürekli okuyorum ama hiç bitiremiyorum. sonu hiç gelmeyecek gibi 🙂 herkes bilgi birikimini paylaşıyor. bende şimdilik bilgi edinmekle yetiniyorum. umarım DV2024 ile ben de tecrübelerimi paylaşırım.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @debbieLA77 seni yardımcım ilan ediyorum 😃


  • @debbieLA77 ellerine sağlık çok güzel bir yazı olmuş

  • ⭐⭐

    @Ranje çok detaylı olmuş keyifle okudum. Ellerine emeğine sağlık.

  • ⭐⭐

    @debbieLA77 ellerine sağlık kafamın karışmasını sağlayacak bu paylaşım için teşekkürler :))


  • @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Uzun ve detaylı olduğunu umduğum bir deneyimi DV23 Mülakat Deneyimleri konu başlığına aktardım umarım keyifle okursunuz ve daha güzel deneyimleri seneye sizlerden duyarız. Merak edip yazan herkese teşekkürler 🙏

    Hayırlı olsun çok sevindim adınıza 🙏🏻 artık hersey sizin için daha iyi olacak 🙏🏻😊
    Yazıyı okumak için sabırsızlanıyorum burayı bitirip hemen sizin yazınıza isinlanacagim 😁 oradaki deneyimlerinizi vs de bekliyor olacağız.


  • @Ping-PONG, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @tolgasatir, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @Ping-PONG trump muhabbeti ne oldu ya tutuklanacak falan deniyordu

    😂 Gülüp geçiyorum.
    Kaldı 1 yıl. Reis kaldığı yerden;
    Barışı sağlamaya,
    Feministlere ders vermeye,
    Yargı dağıtmaya devam edecek.

    Reject modernity embrace masculinity!

    Huskies…

    Yaaa dün du sanırım radyo da bir haberi cikti tam hatırlamıyorum ama tek düşündüğüm buradaki kişi ile olan benzerliği söylediği sözlerin 🤦🏼♀🤦🏼♀️ burada kaçtığımiz kişinin ikizine orada denk gelmeyiz inşallah 🤲🤲🤦🏼♀🤦🏼♀


  • @Ozkan-aksan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Bence yaza kadar daha da artar fiyatları. Bu arada 10 sayfa geriden gelen ben 😁😁😁

  • ⭐⭐⭐

    @Ranje, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    BUGÜN GÜNLERDEN UTAH

    Bryce Kanyonu ayrıca yıldızları izlemek için mükemmel bir yerdir. Parkın gökyüzü çok karanlık ve bazen Samanyolu Galaksisini çıplak gözle görebilirsiniz. Bryce Canyon Ulusal Parkı, resmi bir Uluslararası Karanlık Gökyüzü Parkıdır.

    #9 Arches Ulusal Parkı
    alt metni

    Çok pis canım çekti 😞

    Eline sağlık 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @debbieLA77, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Sırada Tampa şehri var:)

    hava.jpg
    herkese iyi akşamlar:)

    Başkan, Valla göz kırpmadı değil @Rhonster

    Eline sağlık 😊


  • @Emrah-Borazan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    1. Yıldızı da taktık. Vatana millete hayırlı olsun 🙂

    Hayırlı uğurlu olsun diğer yıldızlarda green card dan gelsin 🙏🏻😊


  • @debbieLA77, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @Selly aynen yaptım da sonrada fotolar küçük kaldı bi kaç sunum daha hazırlıyorum onlara kısmet artık:)

    Gördüm gayet başarılı olmuşlar 👏👏😊


  • @diablo_ercan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    1K sayfaya özel 2'nci yıldızımı da taktım şans getirmesi dileğiyle. 🇺🇸 🗽
    Sabrediyoruz umudumuzu diri tutuyoruz.

    Hadi inşallah. Diğer yıldızlar da green card la gelsin inşallah 🙏🏻😊

  • Yasaklı

  • ⭐⭐

    @Rhonster tamamdır ne yapmam gerekiyor 🙂

  • ⭐⭐

  • ⭐⭐

    @Emrah-Borazan karışmasın daha çoook paylaşım var floridadan yavaş yavaş:)


  • @ibrahimasar, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    1. Sayfa şerefine küççük bi istatistik...
      DV2023 de 9 mayısta 1000 sayfa olmuş. Tamamı 1050 sayfa
      DV2022 de 8 mayısta 1000 sayfa olmuş. Tamamı 1110 sayfa
      DV2021 de 6 haziranda 1000 sayfa olmuş. Tamamı 1120 sayfa (çekiliş 6 hazirana ertelenmişti)
      DV2020 de Tamamı 495 sayfa. Pandemik olmuşuz o sene
      DV2019 da Tamamı 384 sayfa
      DV2018 de Sadece 1 Sayfa...
      Ben eski yıllarda da oldukça fazla konuştuğumuzu hatırlıyorum ama ya başka başlıklar altında konuşmuşuz. Ya da güncellemelerde bir şeyler değişip silinmiş olabilir.
      Oda başlığı bir kaç yıldır Bekleme Odası iken son 2 yıldır Sohbet Odası olarak evrilmiş durumda.
      Yıldan yıla artan sayfa sayısına bakarak, ülkeden gitmek isteyenlerin sayısı artmış da diyebiliriz, forum nüfusu artmış da...
      Nice bin sayfalara inşallah. Tek maksat gitmek değil. Benzer görüşlerde, benzer felsefede, benzer hayat tarzı değişikliği arayışında olan kişilerle burada buluşmak ve sohbet edebilmek de çok güzel. 17-80 yaş aralığında binlerce arkadaş bir araya geldik. Belki bizim gibi nice milyonlarcası çoğalır, büyür.. Bir yere gitmemize gerek kalmaz.
      Bu dünya görüşünü, bu hayat tarzını, bu olanakları farkedip özümsemiş bir ulus ortaya çıkar ve bu ülke, amerika, kanada, avrupa kalitesinde yaşanacak bir yer olur. Bizler ve çocuklarımız torunlarımız bu zengin ve güzel ülkenin binlerce yıl daha sahibi ve sakini olarak kalmaya devam edebiliriz.

    Bu sabah 7.5 yaşındaki kızım youtube da Amerika ile ilgili izlediğim videoya bakıp " keşke aynı şeyler bizim ülkemizde de olsa , getirip burada yapsalar aynı şeyleri biz gitmek zorunda kalmasak" dedi. Diyecek başka şey yok 😔😔


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

75
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum