Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

Adalet ve Güvenlik
2.0k 266 246.7k 226

• @tfnsylmz https://militarypay.defense.gov/calculators/rmc-calculator/

Bu site federal vergi hesaplamalari icin dogru bir site, degil mi?

• Kendi kısa tecrübemi anlatayım,

Giriş
    Army Reserve olmak için gittim en yakın askerlik şubesine konuştum. Recruiter fazla bilgili değildi ama ilgilendi kendince. Ama daha bilgili biri olabilirdi.

Sınav
    ASVAP için gün belirlediler, gittim sonra beni arabayla başka bir test merkezine götürdüler, orada bilgisayar ile sınav yaptılar. Sınavdan 20 aldım, pek bir yere girmeye yetmiyordu. Bende zaten düşük puanla bir yere girmek istemedim, onun yerine çalışırım sonra gelirim dedim.

Fiziksel
    Sonra recruiter beni aradı yine, gel dedi seni fiziksele sokalım, tamam dedim. Belirttiği tarihte arabayla gelip evimden aldılar, bir otele götürdüler orada 1 gece kaldık, oda arkadaşımda Amerikalı bir elemandı, liseyi bitirmiş, iş güç yok, girip National Guard olucam dedi.
    Fiziksel testler tüm gün sürdü, kolay ama ordan oraya tam devlet dairesi.

Sonuç
    Ben ASVAB'dan iyi bir sonuç almak için çalışmam lazım, fiziksel 2 yıl geçerli dediler. Ben Reserve olmak istiyorum ama 6 aylık eğitim ve sonrasında 5-6 yıllık sözleşme gözümü korkutuyor. Bilemedim halen ne yapsam devam mı, tamam mı?

Bonus
    İngilizceniz iyi değilse ve sınavdan düşük alırsanız, belli dönemlerde yabancılara özel dil kursu+ordu gibi bir programları varmış ama bana, süreci uzatır, bence sen biraz çalış öyle gel dediler.

• @kaptanpilot, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

Kendi kısa tecrübemi anlatayım,

Giriş
    Army Reserve olmak için gittim en yakın askerlik şubesine konuştum. Recruiter fazla bilgili değildi ama ilgilendi kendince. Ama daha bilgili biri olabilirdi.

Sınav
    ASVAP için gün belirlediler, gittim sonra beni arabayla başka bir test merkezine götürdüler, orada bilgisayar ile sınav yaptılar. Sınavdan 20 aldım, pek bir yere girmeye yetmiyordu. Bende zaten düşük puanla bir yere girmek istemedim, onun yerine çalışırım sonra gelirim dedim.

Fiziksel
    Sonra recruiter beni aradı yine, gel dedi seni fiziksele sokalım, tamam dedim. Belirttiği tarihte arabayla gelip evimden aldılar, bir otele götürdüler orada 1 gece kaldık, oda arkadaşımda Amerikalı bir elemandı, liseyi bitirmiş, iş güç yok, girip National Guard olucam dedi.
    Fiziksel testler tüm gün sürdü, kolay ama ordan oraya tam devlet dairesi.

Sonuç
    Ben ASVAB'dan iyi bir sonuç almak için çalışmam lazım, fiziksel 2 yıl geçerli dediler. Ben Reserve olmak istiyorum ama 6 aylık eğitim ve sonrasında 5-6 yıllık sözleşme gözümü korkutuyor. Bilemedim halen ne yapsam devam mı, tamam mı?

Bonus
    İngilizceniz iyi değilse ve sınavdan düşük alırsanız, belli dönemlerde yabancılara özel dil kursu+ordu gibi bir programları varmış ama bana, süreci uzatır, bence sen biraz çalış öyle gel dediler.

Kesinlikle ingilizceni geliştir ve öyle git. Benim birkaç porto rikolu ve jamaikalı arkadaşım o kursa gitmişlerdi ve inanılmaz derece katı bir eğitim olduğunu söylediler bana. Dediklerine göre BCT onun yanında hiçbirşeymiş.
    Neden girdiğinize bağlı sözleşme konusu.

• Bu ileti silindi!

• @7Eagle7, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

Öncelikle herkese iyi günler dilerim, Formu genel olarak inceledim ama bazı konularda emin olmak için yinede sormak istedim.
    1- U.S AIR FORCE 'da Fighter Pilot olmak için hangisine başvurmalıyım ?
    AIR FORCE ACTIVE DUTY
    AIR NATIONAL GUARD
    AIR FORCE RESERVE
    AIR FORCE CIVILIAN SERVICE

2- U.S AIR FORCE başvuru şartları nelerdir ve eğer ki kabul edilirsem bonus olarak ilk başta ne kadar ücret almış olucam ?

Şimdiden teşekkürler...

AirForce'da pilot olamazsınız. Boşuna heveslenmeyin.

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @kaptanpilot, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

@7Eagle7, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

Öncelikle herkese iyi günler dilerim, Formu genel olarak inceledim ama bazı konularda emin olmak için yinede sormak istedim.
    1- U.S AIR FORCE 'da Fighter Pilot olmak için hangisine başvurmalıyım ?
    AIR FORCE ACTIVE DUTY
    AIR NATIONAL GUARD
    AIR FORCE RESERVE
    AIR FORCE CIVILIAN SERVICE

2- U.S AIR FORCE başvuru şartları nelerdir ve eğer ki kabul edilirsem bonus olarak ilk başta ne kadar ücret almış olucam ?

Şimdiden teşekkürler...

AirForce'da pilot olamazsınız. Boşuna heveslenmeyin.

Cok sert olmus ama sorulma sekline bakinca bence de cevap yerinde olmus. 😂

• Bu ileti silindi!

• @7Eagle7, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

@Ping-PONG Aslinda deneme amaçli böyle bir soru yönelttim forumdaki insanlarin kalitesi nasil tepkileri neler olucak?, acaba gercekten yardimci olucaklar mi yoksa tipik türk mantigi ile olumsuz yorum yapip yardim etmekten vazmi geçecekler, keske sasirtsaydi beni ama sonuç maalesef ayni. Bu kafadan kurtulmamiz lazim, üstteki cevap veren arkadas profiline biraz göz gezdirdim geçmiste bir takim hatalar yapmis galiba gereksiz para ödeme durumlari vs gibi yasadigin bu olumsuz durumla baskalarina yansitmaman lazim bu tamamen senin seçimin buraya yansitma küçük bir tavsiye.

Ben mi?

• Sorduğun soru Amerikan ordusunda Fighter Pilot olmak, soru bile baştan yanlış. Normal ordu pilotu olmayı geçtim, savaş uçağı pilotu olmayı soruyorsun gelmiş. Bu soruya en gerçekçi cevabı verdim, ister size sert gelsin ister gelmesin. Konumum gereği F18 ve F22 pilotları ile muhabbet etme imkanım oldu samimi bir yerde, onlarla konuşunca bu işe seçilmenin ne kadar zor olduğunu anladım. Bu adamların 7 sülalesinin ordu geçmişi var.

• Merhaba bir sorum olacak, benim de GC aldıktan sonra orduya katılmak gibi bir düşüncem var backround uma bakıldığında bu sene mayısta bitecek olan denetimli serbestliğim herhangi bir sorun teşkil eder mi

• @Richmond Tesekkür ederim

• @tfnsylmz kim acaba o adanalı var mı sosyal medya hesap bilgisi :)

• Bu Asvab sınavından kalırsak ingilizce yetersizliğinden kalırız yoksa basit sorular. O zaman ne olur peki dil okuluna mı gönderirler yoksa orduya almazlar mı

• @timtim, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

Bu Asvab sınavından kalırsak ingilizce yetersizliğinden kalırız yoksa basit sorular. O zaman ne olur peki dil okuluna mı gönderirler yoksa orduya almazlar mı

Asvabdan geçerli bir puan almadan askere giremezsin. Kazara geçersende seni dil okuluna yollarlar. Okul falan değil kamp gibi bir yer arkadaşlarımın dediğine göre ve baya zor bir ortam varmış.

• Merhaba orduya girebilmek için vatandaşlık veya kalıcı oturum izni isteniyor. Ben evlendikten sonra 2 yıllık green card aldım, ben orduda görev yapıp vatandaşlık alabilirmiyim? Bu konuyu araştırdım ama detaylı bir bilgi bulamadım.

• @sahinbirgöz, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

Merhaba orduya girebilmek için vatandaşlık veya kalıcı oturum izni isteniyor. Ben evlendikten sonra 2 yıllık green card aldım, ben orduda görev yapıp vatandaşlık alabilirmiyim? Bu konuyu araştırdım ama detaylı bir bilgi bulamadım.

Evet alabilirsiniz.
    @tfnsylmz bunu daha once sordugumuzda evlilikle alinan gc ile giris yapilabildigini soylemisti.
    Kendisi basliktaki konu ile alakali en dogru cevaplari alabilecegimiz 2 kisiden biri oldugun icin net cevapliyorum.
    Eger evliliginiz aikintili ise direkt bir recruiter la konusup islemlerinizi baslatin.

• @Ping-PONG tesekkür ederim net cevabınız için

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k